Merhaba,
aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.Almayı düşünenlere duyurulur
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/114329-bu-motosiklet-ilanin-inceleyin-ne-kadar-etik.html
Merhaba,
aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.Almayı düşünenlere duyurulur
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/114329-bu-motosiklet-ilanin-inceleyin-ne-kadar-etik.html
arkadaşlar 2007 model transalpin amortisor ayarlarını nasıl yapacağız bilen varmı.?
Herkese merhaba,
2006 model Transalp xl 650v motorum var ve tüketim konusunda sıkıntıdayım. Transalp'lerin yüksek benzin tüketimleri malumdur ama benim motor bu işi biraz abarttı. Tüketim değeri yaklaşık olarak 9-10lt/100 km civarında. Bunun bujilerden, yağdan (veya filtresinden), hava filtresinden veya kaçaklardan olabileceğini düşündüm. Diğerlerini kontrol ettim ve gerekiyorsa değiştirdim. Kaçak konusunda ise her binişimden önce depoyu ve bağlantıları kontrol ediyorum. herhangi bir akıntı ya da koku bulamadım. Fikri olan var mı?
Merhaba Arkadaşlar,sezonluk bakım büyük ölçüde tamamlandı, geriye sadece fren balataları ve lastik kaldı.
Bakımda ngk iridium buji, kn hava filtresi ,yağ değişimi ve senkron ayarından sonra motor canavar gibi oldu tık demeden 170 e rahat ulaşıyor.Bu arada muayenede xenon fardan geçemedim sonra mecburen söküp tekrar gittik ve geçtik ) aslında daha iyi oldu, Arka lastik almam gerekiyor tavsiyesi olan var ise yazabilir ,mitas e-07 var sanırım uygun fiyatlı olarak deneye kullanan varmıdır hiç ?
Yollar bizi bekler
Erman hocam bende lastik arayışındayım ve sana aşşağıdaki tabloyu göstermek isterim,
ama illaki biraz daha toprak ağırlıklı olsun diyorsan Sava MC60 çıkarttı yeni model fiyatıda 200tl civarı sadece arka lastik onuda bir değerlendir derim
Şunada bir göz gezdirirsen fena olmaz..
ANGARAJ
Sağol Yunus lastik testleri güzelmiş, benim için önemli olan ıslakta beni tedirgin etmicek olması tkc 80 arka lastk yağmurda rezalet bir lastik,toruance da sevmiyorum belki pirelli scorpion alabilirim yagmurda yol tutuşu epey hoşuma gitmişti güven veriyordu.Continental escape biraz tuzlu gibi bakalım birtane yumuşak bayilerin elinde olan bişe alayımda, şu andakinden iyidir hepsi
Ben daha yeni michelin anakee2 lastik aldım.Ön arka toplam 650 TL.İç lastikler 60'ar TL'den 120 TL.Ama bir daha lastik konusunda 5 sene arkama bakmam herhalde.Motorun resmen karakteri değişti.Frenleme yol tutuş çok mükemmel.Özellikle bu lastikler ıslak zeminde çok iddialı.Geçen yağmurdan sırılsıklam olmuş yolda kullandım.Bir kaç ani fren denemesi yaptım.En ufak bir dengesizlik yok.Sanki kuru yolda kullanıyormuşum gibi çok rahattı.Herkese tavsiye ederim.
Bende Ön lastik arayışındayım 110/80-19 olurda bayiye gidersen bunu sorabilirmisin acaba fiyatlar ne durumda?
Hocam benim arka lastik de michlen Anakee 2 lakin hafif yağmurda köşeyi dönüpde hafif bir gaz açmam ile drift yapması motorun beni ürkütmedi değil allahtan acemi sürücü değiliz lakin şuan Dunlop yahut Continental düşünüyorum bakalım yukarıdaki Karşılaştırmaya baktığımda en iyi ıslak performansı Anakee de ama ben niye güvenemiyorum ona anlam veremedim
ANGARAJ
Lastiğin sertleşmiştir büyük olasılık bende arkada tourance var 2009 tarihli kazık gibi oldu artık kuru asfaltta bile kayıyor önlerde tkc80 var onlardan memnunum
ANGARAJ
2008 model motorumda 2007 imalat lastikler vardı ve lastiklerini değiştirmeyi düşünüyordum , lakin biraz tuzlu olduğu için erteliyordum. Geçen hafta çamura sapladık, itiş kakış zorla çıkardık,ama ön çamurluğun içi çamurla doldu. Elle çubukla falan uğraş uğraş az biraz temizledim başa çıkamayınca en yakın benzinciye gidip basınçlı suyla temizlemeye karar verdim. 2 km kadar yavaş yavaş gittim, basınçlı suyla epey uğraştıktan sonra temizlendi. Çamur da çamur değil zift mubarak yapıştığı yerden çıkmak bilmiyor. İşin kötüsü çamurun içinde inşaat artıkları cam kırıkları da var. Ardından lastikleri kontrol ettim, ön lastik resmen dilim dilim doğranmış.Bugün bir internet sitesinden "adını yazmayayım reklam olur" metzeler sipariş ettim, ön ,arka 578 tl cik. Yarın gelir inşallah. Dilimlenmiş tekerlek fotolarınıda yarın koyarım .
BU transalpin ön çamurluğunu öyle saçma yapmışlar ki kimseye çamura girmesini tavsiye etmem.Arka alt kısımda lastikle çamurluk arasındaki mesafe genişken yukarı doğru çıktıkça mesafe daralıyo.Bu sebepten dolayı ön teker aldığı çamuru giderek daralan çamurluk-lastik arası bölmede sıkıştırıyo.Hem de fena sıkıştırıyo.Bende geçen baya uğraştım.Ama en mantıklısı çamurluğu söküp öyle temizlemek.Zaten gördüğüm kadarıyla 2 tane somun tutuyo.
Eveet lastiğin hali bu. Bu bana ders oldu, enduro diye bodoslama çamura girmek artık yok.Kimseyede tafsiye etmem. Zaten alet eşşek ölüsü gibi, birde çamura battı mı işimiz bitiyor. Sevgili twister ımı az aramıyorum hani. Sayın NoMotorNoCry'ın dediği gibi ön çamurluklar tam rezalet.Bir daha aynı şey başıma gelirse çamurlukları söküp temizlerim. Bugün yeni lastikler de geldi, Metzeler tourance exp. Umuyorum ki kaliteli olur.
Özel den site adını yolladım.
Trailmax veya Tourance gibi lastikler çamura uygun değil. En fazla toprak yol, stabilize vs. için kullanılabilir. Zaten TA da çamur motoru değil. İlla çamura sokacaksanız düzgün arazi lastiği takacaksınız ama onun da asfalt performansı kötü.
Ağır metal insanı...
Yaklaşık 15 gündür yeni lastikleri kullanıyorum. Motora tam alışamadığım için, motorun özelliği sandığım olumsuzluklar artık yok oldu. Devirsiz kullanımdan olduğunu sandığım titreşim artık yok. Yolda hafif sağa sola kaymalar ve dönüşlerdeki hafif savrulmalarda artık yok.70km ile girdiğim ve motorun hafifçe dışa doğru kaydığı viraja şimdi 100 km ile giriyorum ve en ufak kayma yok. Motordan şimdilerde keyif almaya başladım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)