arkadaşlar motoru alalı 3 ay kadar oldu 3000 km yaptım motorla ve daha hiçbir yeriyle oynamadım sadece bakımlarını yaptırdım ve yağmur çamur demeden sürdüm hatta kaldırımdan atladım 2 3 basamaklı merdivenden indim motor tek kişi rahat 70 görüyor ki bence bu orjinal lastıkleri ve fren sistemine bakarak ideal daha fazla hız kötü sonuçlar getirebilir artçı ile 60 la şehir içinde dolaşıyorum ama artçı hiç hoş olmuyor görüntü açısından.Motorda benim fark ettiğim bir kaç sorun var illaki oda çin olması ve ucuz olmasından kaynaklı diye düşünüyorum ama kesinlikle sokakta çok ilgi çekiyorsunuz.
Bilmiyorum başka kullanan arkadaşlar buna çözüm buldumu ama vites 2 den 1 e geçerken ışıkta dururken bi zorlama oluyor ve hareket etmeden geçmiyor.
Akü sorunu kesinikle farlar açık veya sinyal acıkken kontak çalışmıyor buda bazı yerlerde beni deli ediyor evet biliyorum akü değiştirmek sorunu çözecek fakat orjinal halinde böyle olması biraz can sıkıyor illaki.
Ben motoruma değişiklikler yapacaktım fakat askerlik durumum olduğu için yapamıyorum ama lastikleri değişştirmek isteyenler güzel ve dişli bi lastikle kesinlikle çok güzel gözüküyor.
Benim motorda yaşadığım sorunları anlatayım belki sizinde başınıza gelir ve çözümü çabuk bulabilirsiniz.
Bir gün içinde 2 kere kısa farım patladı ve servisine gidemeyecektim hemen değiştirdiğim yerde sorunu anlamadılar fakat sorun artçının oturduğu kısmın altında elektrik bağlantı kısımları var orada bi parça var o değiştirildi ve çözüm bulundu şimdi çok rahatım hatta bi ara artçı arkada otururken motoru çalıştıramadım arkadaş indi çalışı ve sonra ara ara güç kesiyordu.
Motordaki her parçayı ara ara sıkmak gerekiyor eğer çok km yaptıysanız geçen günlerde ön frenin kolundaki vida düşmesine az kalmışken farkettim ve bi toplu sıkma işine giriştim .
Fren somunlarının olduğu yerleri temiz tutmaya çalışın cünkü bazen istemsiz gevşedikleri oluyor ki bence motorunuzu hep temiz tutun temizken daha bi güzel oluyor.
yukarıda bi arkadaş bahsetmişti bi 5 6 ay sonra bu dirilikte duracakmı diye açıkcası ben pek duracağını düşünmüyorum benzin deposunda bile ufak ufak sallantılar var baştan beri ve egzoz nikelajının bi kısmında bi paslanma oldu ufaktan ama geçmiyorda çinli oluşundandır dedim çok üstüne düşmedim.
Kesinlikle biraz daha düzgün fren sistemiyle 150 lik olsa şehir içinde tek geçerim özellikle antalyada.
Askere gideceğim için motorumu sattım hala kullanmaya devam edyorum sattığım kişi biraz uğraşarak çok daha güzel yapacak sanırım resmini buraya bitince atarım.
Kusura bakmayın çok uzun gelmiş olabilir ama çoğu arkadaşımın alma o çinli demesine rağmen aldım çok mutluyum hatta askerden sonraki motorum gene bi çinli olacak mondial evo almayı düşünüyorum nerede üretildiği değil sizin motorunuza nasıl baktığınız önemlidir