Kuba RX9 50cc Nostaljik CafeRacer Motosiklet
-
08 Ağustos 2017, 16:20
AdmnEngineer adlı üyeden alıntı
Otomobillerde bu ayrıştırma nasıl oluyor biraz açıklar mısın abicim ???
Abicim ben nasıl açıklayayım sadece yıllar önce bir otomobil motoru tanıtımında yakıt tasarrufu ile ilgili sistemler arasında gördüğümü hatırlıyorum. Günümüzdeki araçlarda kullanılıyor mu onu da bilmiyorum.
Asıl muhabbet limited CDI'ların buji ateşlemesini engelleyerek motor devir hızını kontrol etmesi. bu hız sınırlama sistemi sadece CDI'ın ateşlememesine dayanıyorsa, diğer sistemler normal çalışıyorsa o zaman silindirdeki yakıt yanmadan dışarı atılıyor demektir.
Reklamlar
-
10 Ağustos 2017, 11:12
Nihayet kısa da olsa bir video yüklenmiş.
-
10 Ağustos 2017, 13:51
Muzdarip adlı üyeden alıntı
Sesi gayet güzel motor bayilere dağıtılmış anlaşılan hatta alanlar bile olmuş.
-
10 Ağustos 2017, 14:24
Merhaba,
Motoru ilk test eden bugün ben oldum heralde.
Manuel 4 vitesli. Viteslerin hepsi aşağı doğru atılıyor. Denerken yanlışlıkla 1den 2 ye geçeyim derken boşa attım geri
Motoru düz yolda test ettim dolayısıyla yokuş performansını test edemedim.
Motoru biraz üst devirlere getirince, tahminim 7000 devir/dakika, tekleme yapıyor. Ya bu benim denediğim motora mahsus bişeydi yada böyle bir durum var.
İşçilik kalitesini pek beğenmedim. Şasede orta siyah yerde bildiğin 250 liralık kaynak makinasıyla kaynatılmış gibi topak topak.
Ayrıca debreyajda pek iyi ayarlanmamış olacak ki, motor kendini kaldırırken birden öne atıyor. Tabi hareketlendikten sonra bu durum gözlenmiyor. Sanırım debrrej plakalarının birbirine alışınca bu durum kaybolacak.
-
10 Ağustos 2017, 14:49
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
AdmnEngineer adlı üyeden alıntı
Merhaba,
Motoru ilk test eden bugün ben oldum heralde.
Manuel 4 vitesli. Viteslerin hepsi aşağı doğru atılıyor. Denerken yanlışlıkla 1den 2 ye geçeyim derken boşa attım geri
Motoru düz yolda test ettim dolayısıyla yokuş performansını test edemedim.
Motoru biraz üst devirlere getirince, tahminim 7000 devir/dakika, tekleme yapıyor. Ya bu benim denediğim motora mahsus bişeydi yada böyle bir durum var.
İşçilik kalitesini pek beğenmedim. Şasede orta siyah yerde bildiğin 250 liralık kaynak makinasıyla kaynatılmış gibi topak topak.
Ayrıca debreyajda pek iyi ayarlanmamış olacak ki, motor kendini kaldırırken birden öne atıyor. Tabi hareketlendikten sonra bu durum gözlenmiyor. Sanırım debrrej plakalarının birbirine alışınca bu durum kaybolacak.
İzlenimler için teşekkürler.
Test motoru çalışması olacak mı acaba Kuba'nın ?
Siz nerede test imkanı buldunuz ?
-
10 Ağustos 2017, 20:33
Uğur adlı üyeden alıntı
İzlenimler için teşekkürler.
Test motoru çalışması olacak mı acaba Kuba'nın ?
Siz nerede test imkanı buldunuz ?
İstanbul balcı motor'da motor test ediliyor bir kaç gün sonra test edenlerden sonra motorun rodaj süreci tamamlanır ama test motoru çok sağlıklı olmaz her binen kaç basıyor diye zorlayacak. Fırsatım olursa gidip sakin sakin kullanacam
-
10 Ağustos 2017, 22:12
Ben izlenimlerimi söylüyorum. Motor ezik durmuyor, hatta çok şirin. Benim tüm renkleride hoşuma gitti. 2. motor olarak alınıp kenara koyma düşüncem var benim.
Daha önce dediğim gibi Hondanın 1960'lardan belli üretip MONKEY BIKE larda kullandığı motor bloğu var üstünde. Daha sonrada Honda SS50 de kullanmış ki bu motorda onun kopyası. Sanıyorum rüştünü ispatlamış bir blokki şuan MSX-125 de de aynı blok kullanılmış.
Alıp kullananlardan da yorumlar bekliyoruz.
-
10 Ağustos 2017, 23:01
-
11 Ağustos 2017, 00:01
Ben de yarın müsait olursam gidip bakıp almak istiyorum. Kenarda dursun :D
Bu arada Kuba' nın sitesinde RX9 için aşağıdaki açıklama yapılmış.
"...49.9cc motor gücüne çıkabilen RX9 alt motorunda 100'lük silindire uyumlu kartel, motorun depar süratini üst seviyeye çıkaran stronklu krank, motora güç sağlayan stronklu piston gibi bir çok üst seviye donanımsal özellikler bulunmaktadır...."
Bu de demek oluyordur ki; 50 cc görünümlü 100cc modlanabilir :D
-
11 Ağustos 2017, 00:43
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bireycell adlı üyeden alıntı
İstanbul balcı motor'da motor test ediliyor bir kaç gün sonra test edenlerden sonra motorun rodaj süreci tamamlanır ama test motoru çok sağlıklı olmaz her binen kaç basıyor diye zorlayacak. Fırsatım olursa gidip sakin sakin kullanacam
teşekkür ederim. balcı motor sanırım İstanbul'da.
Kocaeli için inşallah imkan buluruz,gerçekten merak ettiğim çok şirin bı model.
-
11 Ağustos 2017, 09:05
-
11 Ağustos 2017, 10:45
kadir_emre1 adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun hocam. Motoru vento motordan mı aldınız? Bayilere gelmiş mi acaba?
-
11 Ağustos 2017, 12:10
06Serhat adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun hocam. Motoru vento motordan mı aldınız? Bayilere gelmiş mi acaba?
Hocam bu video bana ait değil bilgi için paylaştım
Ben satın aldım ama ankaradan değil vento motor ve ulusan motor gün veremediler ve fiyat değişikliği konusundan korkutuğum ve sabırsızlandığım için açıkcası istanbul balcı motordan sipariş ettim yarın teslim alıcam inşallah detayları buradan paylaşıcam mutlaka
-
11 Ağustos 2017, 12:17
mutlaka saatlerce süren bir inceleme videosu bekliyoruz arabadan indirilirken başlayın çekime şöyle güzel güzel çekin bi paylaşılan videolardan bişey anlaşılmıyor. oturuş pozisyonunu da görebilirsek ne ala
-
11 Ağustos 2017, 12:47
kadir_emre1 adlı üyeden alıntı
Hocam bu video bana ait değil bilgi için paylaştım
Ben satın aldım ama ankaradan değil vento motor ve ulusan motor gün veremediler ve fiyat değişikliği konusundan korkutuğum ve sabırsızlandığım için açıkcası istanbul balcı motordan sipariş ettim yarın teslim alıcam inşallah detayları buradan paylaşıcam mutlaka
Konu açın hocam, merakla bekliyoruz.
-
11 Ağustos 2017, 13:11
istanbulda 50 cc yi 100 cc ye çeviren yer var mı arkadaşlar merak ettim ?
-
11 Ağustos 2017, 13:55
Kadir Bey, ben de Ankara'dayım. Belirttiğiniz gibi ürün Ankara'ya gelmedi, anladığım kadarı ile de gelmeyecek. İstanbul'dan nasıl aldınız anlatır mısınız? Ürün kaç gün içinde geliyor? Kargo ücreti ne kadar? Ürün montajlı halde mi gelecek? Kredi kartına taksit yaptılar mı? vs...
-
11 Ağustos 2017, 14:16
Gökhan bey ben istanbuldan ambar denilen hizmetle 100tl karşılığında aldım ivedik organize sanayinde yerlerinden teslim alıcam firma bu ücretle beraber toplam 3625tl ücret aldı ve 9 taksite böldü motor gelmedi dün teslim ettiler sabah alıcam ve montajlı gelecek gelince bilgi veririm
-
11 Ağustos 2017, 14:20
Teşekkür ederim Kadir bey. Sabırsızlıkla gözlemlerinizi bekliyorum.
-
11 Ağustos 2017, 14:49
Forumu zaman zaman takip ediyorum ama ilk defa yazıyorum motoru inceleme şansım oldu benimde şanlıurfa da yaşıyorum ankarada nasıl olmaz anlamak mümkün değil iki gönüllüydüm bu motor için ikinci makina olarak el altında kullanmak için düşünüyordum daha öncede çinli bir tecrübem olmuştu monial mr 250 destro inanın kendiside adı kadar karizmatik ti ama az kala motora töbe ettirecekti o yüzden biraz şüpheli yaklaştım alete ama ciddi ciddi çok şeker duruyor damla depo retro tarz koltuk falan müthiş ama dediğim gibi tam bi çinli ne yazıkki e tabi bu 50cc hava soğutma karbüratörlü basit makinası var ama yinede itici bi tarafı var elcikleri bisiklet gibiydi plakalık bi tarafa kaykılmış idi o üstteki sinyal boş uzun far göstergeleri fıldır fıldır dönebiliyor eğri diye sorun etmeyin :-))) sonra benzin hortumu mesela birtanesininki çıkıktı ya hiçbiri önemli problem olmayacaktır ama GÜVEN işte güvenemiyorsunuz yani imalat kalitesi kalibrasyon vs şans işi yani denk geledebilirsiniz tam terside olabilir destro ile her gezdikten sonra civatalarını sıkmam gerekiyordu en son arka süspansiyonu tutan somununu yerinde bulamayınca satmaya karar verdim :-) resmen öl diyor size.. ama Allahı var çok cici görünüyor azbiraz dolaşsınlar bakalım piyasada takibe devam edeceğim herkese iyi günler diliyorum resimde çekmiştim ama yüklemeyi bilmiyorum dedim ya ilk defa yazıyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler