Kuba RX9 50cc Nostaljik CafeRacer Motosiklet
-
16 Ağustos 2017, 20:20
DKN adlı üyeden alıntı
karayollarını kullanma hakkına sahip mi peki ?
Karayollarda gitmiyor abicim yolun rengi biraz lacivertimsi olmak zorunda. Öyle kapkara olursa gitmez. Parke yollarda falan Allah ne verdiyse
Şaka bir yana, otoban dışında her yerde kullanabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla sigorta muhafiyeti sebebiyle sordunuz bunu. Zorunlu Trafik Sigortası Mopedleri kapsamıyor. Herhangi bir kaza durumunda suçlu kimse zararı cepten ödeyecek.
Reklamlar
-
16 Ağustos 2017, 20:42
Muzdarip adlı üyeden alıntı
Karayollarda gitmiyor abicim yolun rengi biraz lacivertimsi olmak zorunda. Öyle kapkara olursa gitmez. Parke yollarda falan Allah ne verdiyse
Şaka bir yana, otoban dışında her yerde kullanabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla sigorta muhafiyeti sebebiyle sordunuz bunu. Zorunlu Trafik Sigortası Mopedleri kapsamıyor. Herhangi bir kaza durumunda suçlu kimse zararı cepten ödeyecek.
D 100 kullanılabilir ama ücretli otoyollar kullanılamaz gibi şeyler duymuştum da ondan sordum
-
16 Ağustos 2017, 20:55
DKN adlı üyeden alıntı
karayollarını kullanma hakkına sahip mi peki ?
L1, L2 ve L6 sınıfı motorlu bisikletler otobanı kullanamazlar. RX9 ise L1 sınıfı bir motorlu bisiklettir.
Yerleşim yerlerinde 30 km/s, bölünmüş ve çift yönlü yollarda ise 45 km/s hız sınırı vardır.
M otorcuyum ben, O na yürekten bağlıyım, T ek tekerde şahlanırken, O nun gidişine hastayım, R acing değil belki ama, EN GEÇ AKŞAMA YANINDAYIM
-
16 Ağustos 2017, 21:56
Seko adlı üyeden alıntı
Motor çok güzelmiş. Şunu 200 cc yapsalar bana göre gayet iyi satar.
Şu Kuba'nın sitesini kimler hazırlıyorlar merak ediyorum ? "49.9cc motor gücüne çıkabilen RX9 alt motorunda..." diye başlayan bir cümle var. 49.9 cc motor gücü ne demektir eyy Kübalılar ? Hiç mi mühendis çalıştırmıyorsunuz o fabrikada ?
Stronklu krank : strong ve stroke karışımı :-)) güçlü ve darbeli demek.
birde Kuba sürüş sistemi var. :-)))
-
16 Ağustos 2017, 22:15
DKN adlı üyeden alıntı
D 100 kullanılabilir ama ücretli otoyollar kullanılamaz gibi şeyler duymuştum da ondan sordum
Ben de öyle biliyorum. Yolların girişindeki tabelalarda yazıyor. Ayrıca yasal olarak bisiklet yolu bulunan yerlerde otomobil yolunu kullanamıyoruz.
-
16 Ağustos 2017, 22:22
Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
...
Şu Kuba'nın sitesini kimler hazırlıyorlar merak ediyorum ? "49.9cc motor gücüne çıkabilen RX9 alt motorunda..." diye başlayan bir cümle var. 49.9 cc motor gücü ne demektir eyy Kübalılar ? Hiç mi mühendis çalıştırmıyorsunuz o fabrikada ?
figodayi adlı üyeden alıntı
Stronklu krank : strong ve stroke karışımı :-)) güçlü ve darbeli demek.
birde Kuba sürüş sistemi var. :-)))
Bunların bakkaldan farkı yok ki..
Suzukisi de aynı. Kubası da aynı.
-
16 Ağustos 2017, 22:36
Kaç kg alet
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------
Şu çamurlukları bi kesen olsa da baksak nasıl olacak
-
16 Ağustos 2017, 23:28
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kocaeli Sofuoğlu Motor'da RX9'u inceleme fırsatım oldu. Beklediğimden daha kaliteli bir ürün. Çamurluklarının metal olup olmadığını merak ediyordum. Metalmiş.
Sofuoglu test surusu yaptiriyor mu?
-
17 Ağustos 2017, 14:24
Uğur adlı üyeden alıntı
Sofuoglu test surusu yaptiriyor mu?
Sormadım açıkcası. Zamanım kısıtlı olduğundan sadece merak ettiğim kısımlarına baktım.
-
18 Ağustos 2017, 14:47
Son hızı kaç oluyor şimdi bunların 45 olması gerekiyor diyen var 70 diyen var nedir bu işin doğrusu?
-
18 Ağustos 2017, 17:48
Emniyetteki memurların hala haberi yok yasadan trafikte ceza yazarız diyorlar yanlış ceza yazan polislere de ceza verilse ne güzel olur.
-
18 Ağustos 2017, 20:32
gezgin41 adlı üyeden alıntı
Son hızı kaç oluyor şimdi bunların 45 olması gerekiyor diyen var 70 diyen var nedir bu işin doğrusu?
Kanuna göre bir aracın moped sayılabilmesi için azami hızının saatte 45 Kilometreyi geçmeme şartı var. Bunu sağlamak için mopedlerde hız sınırlayıcı sistem bulunması şart.
Yani söylediklerinizin ikisi de doğru. Azami hızın 45 olması gerek fakat hız limitleyiciyi biraz gevşeten üreticiler hızı 70'e kadar çıkarıyorlar. Limitleyiciyi tamamen iptal ederek ve karbüratör modifikasyonu ile hızın 100'ü bulabileceğini söylüyorlar. Silindir bloğunu 100cc'ye çıkarma imkanı da var fakat yasaya aykırı bir modifikasyon.
Motorun diğer aksamı zaten 100cc motor hacmini destekleyecek şekilde üretilmiş olduğundan güç artırdıktan sonra fren, debriyaj, lastik vb donanımda sorun yaşamazsınız.
-
18 Ağustos 2017, 23:42
Kanuna göre bir aracın moped sayılabilmesi için azami hızının saatte 45 Kilometreyi geçmeme şartı var. Bunu sağlamak için mopedlerde hız sınırlayıcı sistem bulunması şart.
Yani söylediklerinizin ikisi de doğru. Azami hızın 45 olması gerek fakat hız limitleyiciyi biraz gevşeten üreticiler hızı 70'e kadar çıkarıyorlar. Limitleyiciyi tamamen iptal ederek ve karbüratör modifikasyonu ile hızın 100'ü bulabileceğini söylüyorlar. Silindir bloğunu 100cc'ye çıkarma imkanı da var fakat yasaya aykırı bir modifikasyon.
Motorun diğer aksamı zaten 100cc motor hacmini destekleyecek şekilde üretilmiş olduğundan güç artırdıktan sonra fren, debriyaj, lastik vb donanımda sorun yaşamazsınız.
Aynen dediğin gibi dostum ama muayeneye girildiğinde adamın cinsine denk gelirsen ve silindir hacmini ölçmeye kalkarsa sıkıntıya gireriz.
-
19 Ağustos 2017, 00:19
braveman adlı üyeden alıntı
Aynen dediğin gibi dostum ama muayeneye girildiğinde adamın cinsine denk gelirsen ve silindir hacmini ölçmeye kalkarsa sıkıntıya gireriz.
Evet. Ama muayene 3 yıl sonra olduğundan çoğu vatandaş pek umursamıyor bu durumu. Muayeneye girerken eski 50cc silindir bloğunu taktırıp tekrar söktürmek bir çözüm olabilir. Sırf muayene için bu sökme takma olayı kaça malolur bilmiyorum. Hiç motor modifikasyonu yaptırmadım
-
19 Ağustos 2017, 01:15
Muayeneye gittiğinizde motor bloğunuzu söküp, üst kapağı açıp, silindir piston çap ve strok ölçüp hacim hesabı mı yapacak???
-
19 Ağustos 2017, 06:55
-
19 Ağustos 2017, 09:54
hani nerde fotolar videolar test yazıları.. alanlar beğenmedi mi ?
-
19 Ağustos 2017, 10:08
Çitaların kaçı muayene yaptırıyor ki yaptıranları da direk geçiriyorlar zaten Sıkıntı olmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:07 ----------
DKN adlı üyeden alıntı
hani nerde fotolar videolar test yazıları.. alanlar beğenmedi mi ?
Youtube ve geçmiş sayfalarda bir çok video paylaşıldı dostum fotoğraf desen oda var. Sıkıntı görünmüyor şimdilik 3 ay sonra kullanıcıları fiyatına oranla kaliteli derse sıkıntı yoktur.
-
19 Ağustos 2017, 11:50
Silindir bloğunun üstünde yazıyor 49cc diye
Açıp ölçmek gerekmez diye düşünüyorum
Evrakta 50cc yazdiktan sonra ici 250 de olsa kimseyi ilgilendirmez ve acip kontrol edebilecek yetkileri de yok
M otorcuyum ben, O na yürekten bağlıyım, T ek tekerde şahlanırken, O nun gidişine hastayım, R acing değil belki ama, EN GEÇ AKŞAMA YANINDAYIM
-
19 Ağustos 2017, 13:56
seyralem adlı üyeden alıntı
Çitaların kaçı muayene yaptırıyor ki yaptıranları da direk geçiriyorlar zaten
Sıkıntı olmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:07 ----------
Youtube ve geçmiş sayfalarda bir çok video paylaşıldı dostum fotoğraf desen oda var. Sıkıntı görünmüyor şimdilik 3 ay sonra kullanıcıları fiyatına oranla kaliteli derse sıkıntı yoktur.
sabah yapilan ilk mars videosu, titresim testi, yakit tuketimi, vites gecisleri, oturus pozisyonu, amortisor sertlikleri, gece aydinlatmasi gibi bilgiler lazim. Henuz tam kapsamli bir tanitim goremedim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler