Bende 2015 modeli var. Lastik ebatları aynı sanırım 29-32 hava basıncı.
Ayrıca 3 litreden aşağı zor bu motorda.
Bende 2015 modeli var. Lastik ebatları aynı sanırım 29-32 hava basıncı.
Ayrıca 3 litreden aşağı zor bu motorda.
Bende de 2016 150 S var, bizim kitapçık yok o nedenle RKS Titanic bakım kitabına bakıyorum. Orda da dediğin gibi 29-32 yazıyor. Dün lastik havalarına bakayım dedim ön düşmüş 15'e , arka ise 20. Allah korumuş da kaza bela başıma gelmemiş.
Bizim YBR ler de aynı sorumu yaşıyorduk. İkisi de iç lastiksiz. Zamanla lastiklerin basınçları 20 günde yaklaşık 15-20'e kadar düşüyordu.
Her ikisine de lastik tamir spreyi sıktık. Ara sıra bakıyoruz. 2-3 Psi düşme yine oluyor, tamamlıyoruz.
Yalnız spreyi sıktıktan sonra motorla yol yaptık. Balans yapabilir diye, balansı hissetmiyoruz.
Belki yüksek hızlarda yapabilir.
Biz her lastiğe birer tane sıktık. Sıktıktan sonra lastik hiç patlamadı.
Yine de yedek bulundur.
Hiç de kötü değil, benim 150 S'in stickerları sökük olduğu için TNT 25 sanan bile oldu. Ben alalı 1 sene ve 7500 km oldu, yağmurda hatta karda bile bindim. Biraz da motora nasıl baktığınla alakalı, şimdi bu motorun limitleri belli, taşıyacağı yük belli, gideceği hız belli. Bu limitleri bilip ona göre kullanırsan, 2000 km.de bir servis bakımını aksatmazsan, kaliteli yağ kullanırsan, belirli km.lerde değişmesi gereken parçaları servis "abi ne gerek var, değiştirmeyelim" dese bile inatla değiştirtirsen bence 150 R da 150 S de uzun yıllar ve km.ler götürür. Aşağıda rutin bakım malzemelerim ve yedek yağımı göreceksin.
Titreşim seviyesi ne durumda 2 saatlik yolculuktan sonra el ayaklarda ne kadar bir uyuşma olur?
Beyler ilk görüşlerimi 150 S bölümüne yazdım.Tapagaz 200 km devamlı gitmedim. Her 75 km.de bir hem motoru hem de kendimi dinlendirdim. İst.da da hiç mola vermeden 100 km gitmişliğim var ama uzun yolda 100 km zor. Peglerde ve elciklerde titreşim fazla. Sele totoyu cok agrıtıyor. Tecrübe oldu İst.a vardığımda daha kalın silikon elcikler taktırıp gidon topuzunu daha ağır olanlarla değiştireceğim. Seleyi de döşemecide jel ile kaplatacağım. Daha kaliteli ekipmanlarla da (özellikle eldiven ve kalın tabanlı bot) yolculuk daha az yorucu olacaktır. Ama şunu söyleyeyim yolculuğun hiçbir anında performanstan düşme, şişme falan olmadı. Herhangi bir vidam gevşemedi ve düşmedi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)