Selam, yeni gelen arkadaşlar.
Hoşgeldiniz öncelikle, yazılarınızı okudum tek tek. Bizim motorlar tabiiki zevkli, sağlam vede keyif veren aletler. Ancak zenon far taktırmak isteyen arkadaşa acizane bir önerim var. Beni dinlerseniz eğer kesinlikle taktırmayın derim.
En önemli sebebi, karşıdan gelen sürücüleri kesinlikle rahatsız ediyor. Çünkü farlar zenon olduğunda aynı zamanda mercekli olması gerekiyor. Eğer zenonlu far merceksiz ise ışığı dağıtıyor, örneğin bir duvara yaklaşıp durduğunuzda ışığın bir kesilme çizgisi olur. Bu orjinal zenonda ve klasik halojen farlarda vardır. Ama sonradan takılan zenon farlarda mercek olmayacağı için yüksek lümenli ışık dağılıyor ve karşıdan gelenleri rahatsız ediyor.
Gelelim bu kanıya nasıl vardığıma
2008 yılında 0 kilometre HONDA CIVIC Elegans aldım. Ve aldığım bayide hem kısa farlara, hemde sislere zenon takılması talimatını verdim. Ve takılmış olarak arabamı teslim aldım. Kullandıkça ne kadar yanlış yaptığımı anladım, utancımdan far ayarlarımı en alt seviyeye indirdim öylece kullanıyorum. Ve emin olun bir gün müsait olduğumda kesinlikle onları arabamdan söktüreceğim. Şayet beni dinleyecek olursanız kesinlikle aracınıza taktırmayın. Halojen farlar gayet iyi ....
Bu arada bende 2006 sv 400 var. Çok memnunum herşeyiyle seviyorum motorumu arabam bir yana motorum bir yana
kalın sağlıcakla......