Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
29 Haziran 2024, 12:33
denizz1 adlı üyeden alıntı
Ben Ocak sonu şubat başı bayiden sıfır olarak aldım motor şuan 7500kmye geldi tam olarak bu süre zarfında İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya turu yaptım.Titreşim açısından açıkcası el ayak uyuşması gibi şeyler olmadı iki uzun yolumda da.Bazen gelen trim sesleri oluyor ancak yolda zaten intercomdan müzik dinlediğim ve uzun yoldada + olarak kulak tıkacı taktığım için hiç bişey duymuyorum trim sesi olarak.Ama rodaj bakımını Putoline ın N-Tech Pro diye bi yağıyla yapmışlardı gayet iyiydi titreşimde az hissediyordum ama 5 bin bakımında 10-50 başka bi putoline yağı koydular ondan sonra ya psikolojik yada gerçekten titreşim bi tık arttı gibi.Onun dışında ben asla ama asla 4.5-5 litrenin altına düşüremedim yakıt sarfiyatını benim kullanım tarzımdan mı kaynaklı bilmiyorum ama helali hoş olsun isterse 7 yaksın gerçekten 7500kmdir en ufak bi sorun yaşamadım(nazar boncuğu).Herhalde bi Tracer 700 veya 900 alana kadar başka bir motor geçişi yapmam
verdiğiniz bilgilerden kaynaklı çok teşekkür ederim
titreşim konusu kafama biraz takılıyor açıkçası bundan dolayı alternatif başka bir model arayışındayım şuan çok kararsızım
Reklamlar
-
29 Haziran 2024, 15:17
sailor33 adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar. Bende 2023 400ug ile aranıza katılmış bulunuyorum. Hatta Mersin- Kocaeli arası gidiş geliş ilk uzun yolumuzu da yaptık.
Benim sormak istediğim bizim motosiklete uyumlu uzun debriyaj teli vs var mı?
Gidon yükseltme yaptıktan sonra kısa kalan debriyaj teli problemini RS200 ün telini takarak çözenler olmuş. O biraz daha uzunmuş orjinalinden.
-
29 Haziran 2024, 15:25
Çok enteresan bir problemle karşılaştım.
Bazen elcik ve peglerde normalden daha fazla titreşim olduğunu hissediyor, asfalt türüne göre değişiklik gösterdiğini düşünüyordum.
Son zamanlarda normalden daha fazla titriyor gibi hissettim.
Kısa bir tur yapmaya çıktım ve az önce geri döndüm. Giderken her zamanki gibi 5500-6000 devir arası titreşim yok oluyordu.
Dönerken yol üstüne benzin alıp depoyu fulledim ve yola çıkar çıkmaz daha fazla titrediğini hissettim.
5-10km gittikten sonra motoru kenara çekip, kapatıp tekrar çalıştırdım.
Ve ilginç bir şekilde titreşim azaldı, giderkenki optimum hâline geri döndü.
Acaba yazılımla ilgili mi bir sorun var?
Daha önce hiç böyle bir şey fark eden oldu mu?
Yazılımda bir hata var da bazen enjeksiyon sistemi ve hava akışını mı etkiliyor acaba..
Çünkü ilginç şekilde bu sorun olduğunda her zamanki gibi vites değiştirmeme rağmen sanki gaz/debriyaj ayarı tutmuyor gibi oluyor.
Motoru tekrar kapatıp açıp sorun gittikten sonra vites geçişleri daha bir yumuşuyor.
-
02 Temmuz 2024, 09:51
Lunatique adlı üyeden alıntı
Çok enteresan bir problemle karşılaştım.
Bazen elcik ve peglerde normalden daha fazla titreşim olduğunu hissediyor, asfalt türüne göre değişiklik gösterdiğini düşünüyordum.
Son zamanlarda normalden daha fazla titriyor gibi hissettim.
Kısa bir tur yapmaya çıktım ve az önce geri döndüm. Giderken her zamanki gibi 5500-6000 devir arası titreşim yok oluyordu.
Dönerken yol üstüne benzin alıp depoyu fulledim ve yola çıkar çıkmaz daha fazla titrediğini hissettim.
5-10km gittikten sonra motoru kenara çekip, kapatıp tekrar çalıştırdım.
Ve ilginç bir şekilde titreşim azaldı, giderkenki optimum hâline geri döndü.
Acaba yazılımla ilgili mi bir sorun var?
Daha önce hiç böyle bir şey fark eden oldu mu?
Yazılımda bir hata var da bazen enjeksiyon sistemi ve hava akışını mı etkiliyor acaba..
Çünkü ilginç şekilde bu sorun olduğunda her zamanki gibi vites değiştirmeme rağmen sanki gaz/debriyaj ayarı tutmuyor gibi oluyor.
Motoru tekrar kapatıp açıp sorun gittikten sonra vites geçişleri daha bir yumuşuyor.
Mekanikten çok yazılımsal bir hata gibi geldi bana yaşadığınız sorun. Ben hiç karşılaşmadım böyle bir sorunla. Servise uğrayıp bilgisayara bağlatılarsanız bir güncelleme veya reset atıp çözerler diye düşünüyorum. Eğer çözülmezse en azından yazılımsal olmadığı ortaya çıkar, mekanik bir sorun varsa garantiden çözerler. İşinin ehli bir servise gitmeniz önemli.
-
05 Temmuz 2024, 05:40
hocam ben gp kompozitin koruma demirlerini kullanıyorum fakat çok fazla titreşim yapıyor, orjinali tek düşüşte yerde kalıyor diye gp geçtim fakat 4000 devire kadar zırrrr hem aynaya takılı telefon tutucu hem koruma demirleri resmen sesten öldürüyor bunun bir çözümü var mıdır sizce kullanan var mı gp koruma demirlerini bu sorun bende yoktur sanırım sadece
-
05 Temmuz 2024, 07:59
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
15 Ağustos 2024, 21:24
Herkese iyi akşamlar
Dominar 400 ug 950 km almayı düşünüyorum rodajı yapılmış motor bu km den sonra bassam sorun olurmu bide garantisiz alınırmı
-
15 Ağustos 2024, 22:49
2000 km ye kadar rodaj var kullanma klavuzuna bakabilirsin yaptıgın her hız motora ileride aşırı zarar verebilir risk bu. kullanma klavuzunda vites aralıkları dahi belirtilmiş
-
17 Ağustos 2024, 21:42
Merhaba ,
İçinizde GP kompozitin koruma demirlerinde çanta kullanan var mı ?
-
17 Ağustos 2024, 23:08
Şu cordura kumaşlar dan yapılan çantalar mı
-
18 Ağustos 2024, 06:25
sailor33 adlı üyeden alıntı
Şu cordura kumaşlar dan yapılan çantalar mı
Vexo v60 veya motobagajın çantalarından uyuyor mu ?
-
21 Ağustos 2024, 00:27
Ben trendyol dan almıştım büyük ihtimalle büyük çoğunluğu uyar. Bayağı klipsi var hepsinin.
Hatta şimdi baktım o kadar klips ile bağlanır. Ebatları tam bilemiyorum
-
26 Ağustos 2024, 06:06
Arkadaşlar herkese selam, bir sorum olacak. Acaba 1.96m - 110kg olan biri için dominar 400 rahat bir kullanım sunar mı? Bir de küçük görünür mü dışarıdan?
seleyi yükseltsek ve birkaç ayarlama yaptırsak kurtarır mı yoksa başka denizlere yelken mi açmak gerek :(
-
26 Ağustos 2024, 09:43
Yani mantıklı olan denemek. Tabi imkan varsa.
-
26 Ağustos 2024, 12:31
yoldan geçen dominar 400'lü birini durdurup deneyeceğim en kötü :D
-
26 Ağustos 2024, 16:27
Yakında bir bayi vs varsa orada da bir deneyebilirsiniz
-
26 Ağustos 2024, 20:45
braveheartz adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar herkese selam, bir sorum olacak. Acaba 1.96m - 110kg olan biri için dominar 400 rahat bir kullanım sunar mı? Bir de küçük görünür mü dışarıdan?
seleyi yükseltsek ve birkaç ayarlama yaptırsak kurtarır mı yoksa başka denizlere yelken mi açmak gerek :(
192 boy ve 105 kiloyla selam ederim. Arka lastik geniş olduğundan görüntü kötü durmuyor. Henüz 4 aylık motor olduğundan fazla oynama da yapmadım ama desandman çanta ve ön camı da büyüttüğüm zaman tam olacağını düşünüyorum. Motor yere yakın olduğundan illaki kafanızdaki ideal görüntü oluşmayacak ancak bence önemli olan verdiği his. Uzun boyun tek çaresi sport touringler ama zaman kaybetmek istemedim pişman da değilim.
-
26 Ağustos 2024, 23:26
Dagor adlı üyeden alıntı
192 boy ve 105 kiloyla selam ederim. Arka lastik geniş olduğundan görüntü kötü durmuyor. Henüz 4 aylık motor olduğundan fazla oynama da yapmadım ama desandman çanta ve ön camı da büyüttüğüm zaman tam olacağını düşünüyorum. Motor yere yakın olduğundan illaki kafanızdaki ideal görüntü oluşmayacak ancak bence önemli olan verdiği his. Uzun boyun tek çaresi sport touringler ama zaman kaybetmek istemedim pişman da değilim.
bu çok yardımcı oldu. Ben üzerine oturduğumda abes kaçar diye çok korkuyorum. Ebatsal olarak geniş omuzlu, 8 yıldır vücut geliştirmeyle uğraşan biri olduğum için çekincelerim oluştu haliyle. Görüntüsünü beğendiğim bir motor almak istiyorum, o yüzden dominar 400 hic fena değil. Başka motorları da denediniz mi hocam? Daha büyük dediğiniz super sport, sport touring, naked önerileriniz varsa duymak isterim.
-
27 Ağustos 2024, 08:20
Sabah soyle birsey yasadim vites kacta olursa olsun 1 n 2 3 vs durdugu yerde elim debriyajda gaz acinca motor stop ediyor. Tps sensoru arizasi dedikleri bu mudur
-
27 Ağustos 2024, 18:39
tecrube0 adlı üyeden alıntı
Sabah soyle birsey yasadim vites kacta olursa olsun 1 n 2 3 vs durdugu yerde elim debriyajda gaz acinca motor stop ediyor. Tps sensoru arizasi dedikleri bu mudur
tps den önce, debriyaj ortalarda kavrayacak şekilde ayarlayın, daha sonra orta bujiyi değiştirin ve orta buji piposunu balata spreyi ile temizleyin.
olmaz ise tps arızası olması muhtemel.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)