Keçeleri değiştirmemişler.
Amortisör yağını servise deiştirtirseniz evet pahalı olabiliyor, ancak kendiniz değiştirirseniz 1lt amortisör yağı ücretine halloluyor ve o da motul
falan alırsanız 60tl civarı. Dominar toz keçesi + yağkeçesi toplam 290 tl kuralkanın sitesinde. Bunlardan 1'er çift alacaksınız =580 tl.
yani özellikle keçe değiştirmeden kendini3-5 defa yağını değiştirseniz bile(ki farazi bir sayı bu 3-5, keçeler o kadar dayanmaz sanırım) yeni keçe alıp tekrarlamaktan daha pahalıya gelmiyor.
Şimdi, bence de amortisör yağları en geç her 2 yılda bir ya da 30-40bin km'de bir değişmeli, bu değişimlerde amortisör keçeleri de değişmeli.
Ancak fiyatlar böyle olunca patlayana kadar değişmeme yoluna gidiliyor malesef.
Pulsarda 1 takımı 30 tl(yağ+toz keçesi), 1 çift takım =60 tl'ye değiştirebiliyorsunuz amortisör keçelerini , pulsarım varken değiştirmek için almıştım takımı ama değiştirmeden satınca alan arkadaşa keçe takımını da vermiştim. Dominarda niyeyse 10 katına çıkıyor birdenbire bu fiyat.
Kusura bakmasın kuralkan ama muadili çıkana/bulana kadar orjinal eski keçesi + amortisör yağı değişimiyle giderim ben de sanırım. o para o keçelere verilmez zorunlu olmadıkça. Zira bizim gibi bir kaç kişiden başka kimsenin de 4-5 sene geçse de ne amortisör yağını en de keçesini değiştiğini/değişmeyi düşündüğünü görmedim eğer keçe patlamadıysa, doğru birşey değil ama durum bu. Aynı durum rulmanlar için de geçerli mesela, lastik rulmanları bir çok motorda 30-40bin km civarında değişmesi gerekiyor ama hem ustalar hem kullanıcılar dağılana kadar devam ettiriyor, sonra "rulman dağıldı yolda kaldım" oluyor, bile bile bu riski alıyoruz.
Siz, ben, kdiner gibi bilinçli çok az kişi elimizden geldiğince ve maddiyat mukabilinde bakımları uygun şekilde kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Bu fiyatlarla bazı riskleri almak durumunda kalıyoruz ne üzücü ki.