Bugün Selimpaşa'da karşılaştığımız Multistradalı arkadaşıyla gezen Dominar sahibi burada mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:06 ----------
Sen yine de dikkatli ol Rosso 2'ler yaz lastiğidir. Bu mevsimde yerler kuru bile olsa sıkıntı çıkarabilir.
Alla alla gene karşılaşamadık. Abi oraya gittiysen neden Oktay Motor’a da uğramadın? Yol üstünde bakıp geçeydin
Biliyor musun? 14.20 gibi evden çıktım. Çatalca’ya sapıp, Ortaköy üstünden kavaklı tarafından Silivri’ye gittim. 16.00 gibi çıkıp E5’ten geri döndüm. Yollar bile aynıymış meğerse
Ben senenin son sürüşünü yaptım muhtemelen. Soğuk adamı değilim maalesef.
Walla ben termal asker çorabı giydim. 4riders your evi botlarım berrak içliğim ve tech90 kotum üzerimde idi. Üstte ise içlik, kalın gömlek, prohel 8181 neopren yelek ve richa Urban 2 montum vardı. Omunda termali takılı. Elimde scoyco 17mc eldivenler. Boğazımda da bir tane buff. Ellerim 10-15dk dan sonra dondu, ayaklar soğuk soğuk terledi gibi hissettim. Mont kısa die belden de soğuk çekti gibi.
Tatlı su motorcusu olduğumdan mütevellit soğuklarda çıkmıyorum dışarıya. Bundan önce kar kış dinlemeden sürdüm de elime birşey geçmedi. Tatlı su motorcusu olunca insan daha çok zevk alıyor Yersen
Geçen hafts ısıtmalı elcikleri olan Aprilia Caponord kullandım. Isıtmalı elcik bambaşka bir duyguymuş.
Ah ah Dominar'a bende takacaktım ısıtmalı elcik...
Bugün Cb 650 F kullandım, bir de 4 silindir alt devirlerde ölü derler motor gidiyor yahu daha yüksek cc motorları deneyimleyince kendi motorumdan nefret etmeye başlıyorum.
Benim motorunda alt devirleri kötü diyorlar ama ben çok bir tıgırtısını görmedim. Genede Dominar iyidir. Ben memnundum. Titremese idi tadından yenmezdi.
Ilgilendiğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar.
Ayrıca haklısın Cloud üstadım, motoru bu yılın başında Mart veya Nisan gibi almıştım. Ama deneyim konusunda sorun yok, 20 yılı aşkın süredir motor kullanıyorum. Düşündüren konu şu ki bugüne kadar 180kg ağırlıkta motor kullanmadım, en ağırı 150kg civarındaydı. E takdir edersiniz ki durduk yerde yapılan manevralarda, motoru garaja oraya buraya sokarken motor ağırlığı ile sürücü ağırlığı oranı önemli oluyor.
Diğer konu ise Eşim he demişken fırsatı kaçırmayayım diyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:08 ----------
Bu sırada 100 stratejiyi de okudum, sanırım Domi için hazırım
Yokuş aşağı bir yere salıp geri çıkartmaya çalışma imkansız oluyor. Bu yüzden planlama yapıyorsun
stok lastikler işime yararmı sizce serviste bırakmayı düşünüyorum
Walla sen bilirsin. Satarım, uğraşırım diyorsan al. Stock lastiklerin senin max 5000km de olsun. Kafadan 10000km'leri var.
Takımını 100 tl'ye bile satsan 100tl 100 tl'dir. Servis de 100'e 200'e okutur isteyen birisi olursa.
Ya da olur ya bi şekilde yeni lastiğinizi zedeler, yırtarsanız falan stok lastikler idareten iş görecektir. Yeriniz var ise dursun.
İstanbul'da olsam ben bile alabilirdim(Ankara'dayım), zira benim stoklar 20bin km iş gördü, gelecek yazı da çıkartırlar/çıkarttırırım gibi :D . Şimdi Dominar lastiklerinin yarı fiyatına Pulsarıma kış lastiği aldım, onu kullanıyorum.
Ben orjinal lastiği 15000km de yine orijinali ile değiştirmiştim, eskisini de Facebook sayfasından alıcı ödemeli ücretsiz vermiştim nedir ne değildir gerekli bilgiyi de vermiştim lastikle ilgili, lastiğimde sıkıntı yoktu ama orjinal lastiği de arkadaştan aldığım için değiştireyim dedim motor 27000km oldu yaza doğru lastik konusuna bakarım.
Tecrübe varsa sıkıntı yaşatmaz dominar. Ben de bu ağırlıkta bi motor ilk kez aldım ama benim hiç ağırlık sıkıntım olmadı. Motor yürüyünce dediğim gibi 300kg'de olsa sorun yok, sıkıntı durduğnuz yerde geri gitmek ya da yokuş bi yerden iterek çıkartmak gibi durumlarda olur ama onu da kaç kez yaşarsınız ki, ben henüz hiç öyle bir şey yaşamadım 5200km'dir.
Eş al dediyse o zaman bence de kaçırma, benim de benzeri oldu eş onay verince kredi çekip aldım, muhtemelen de İstanbul'da emeklilik öncesi son motosikletim.
Hayırlısı olsun. Zaten bi kere gönlüne düştüyse iflah olmayacaksın sen de biliyorsun.
Bu arada Angrypower, tatlı su desinler, light desinler ben de son iki motorumu kışın sadece kuru ve 12 - 13 derece ve üstü ise hava kullanıyorum. İşime de geliyor, öbür türlüsü 33 km git 33km gel eziyete dönüşüyor hele de yağmurda. Hem metroda vapurda kitabımı okuyorum(mesela şu anda Motosiklet Yol Sanatı'nı 3.kez okuyorum), üstelik vapurda kahvaltının keyfini bilen bilir Ama seneye belki işyerim daha da uzağa taşınacak o zaman bu durum değişebilir bilemiyorum, kışlık ne ararsan ekipmanım var ama binmiyorum. Zilyon tane risk yazın bile varken, soğukta, soğuk asfaltta, hele yağmurda çamurda (ki bir çok kez binip pestile, leşe bağlamışımdır) çamurda artık binmiyorum, çok da rahat ettim, iyi havalarda biniyorum daha zevkli oluyor özlemiş de oluyorum keratayı. böylece orjinal lastikleri de en az bir yaz daha kullanacağım, belki seneye kışa girerken yenilerim 10.000km filan da yapmış olurum böylece orjinallerle.Yani bu kış masraftan da yırtmış oldum.
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)