Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
15 Ekim 2018, 11:22
ozan1991 adlı üyeden alıntı
gaz verdikçe gelen bir ses var bendede iniltimi dersin uğultumu aynı şeyden bahsediyoruz sanırım
Motor çalışırken değilde stop edince duyuluyor daha çok depo taraflarından geliyor bende ki aynı mı bilmem
Reklamlar
-
15 Ekim 2018, 11:26
Mantıken motor durduğunda yakıt pompası da durur?
-
15 Ekim 2018, 11:33
ysnka83 adlı üyeden alıntı
Motor çalışırken değilde stop edince duyuluyor daha çok depo taraflarından geliyor bende ki aynı mı bilmem
O ses gelirken depo kapağını kısa süre aç, kesilir büyük ihtimal.
-
15 Ekim 2018, 12:35
Depo havalandırma mı tıkanmıştır? O zaman depo ezilir kompresyondan. Tam tıkalı değil herhalde?
-
15 Ekim 2018, 12:58
Kılavuz'daki tabloda 20'bin de yağ ve filtresi dışında değişecek bir şey yok, bujileri ayarla temizle yazıyor sadece. Subap ayarı demiş eyvallah ama, subap ayarı da bana göre 20000 için erken, kullanıma bağlı olarak bozulmuşsa yapılabilir belki ama normal şartlarda 40.000km' lerden önce gerekmemesi lazım. Ama 20.000 km buji değişimi yazmıyor, ki erken de bence(ki yan tarafta bujileri 40.000km'de değişiniz de yazıyormuş şimdi gördüm). Ben 5000 bakımına geçen hafta 200tl verdim bu arada bilginize. Kılavuzu kontrol ettim orada ne yazıyorsa onu yaptı baymoto. Değişen sadece yağ ve filtresi oldu, gözümle de gördüm.
O inleme sesi dediğiniz, enjeksiyonlu motorlarda gaz verdikçe gelen klasik ses olmasın sakın, daha önce enjeksiyonlu motor kullanmayınca yadırgatabiliyor, o sesi bi de servise sorun bence.
-
15 Ekim 2018, 13:24
Cyan adlı üyeden alıntı
Depo havalandırma mı tıkanmıştır? O zaman depo ezilir kompresyondan. Tam tıkalı değil herhalde?
Tıkansa o sesi yapmaz zaten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:23 ----------
Cloud adlı üyeden alıntı
.....
O inleme sesi dediğiniz, enjeksiyonlu motorlarda gaz verdikçe gelen klasik ses olmasın sakın, daha önce enjeksiyonlu motor kullanmayınca yadırgatabiliyor, o sesi bi de servise sorun bence.
Stop edince demiş.
-
15 Ekim 2018, 13:50
Cuma akşam arkadaş ile birlikte kamp yapmak için İzmir e gittik, normalde karagöl de kamp atacaktık ama olmadı bizde Manisa girişte anıtı geçince uygun bir alanda kamp attık sabahın saat 3 ünde.
Bu arada motor oldu mu 25000km bende en iyisi bakımı burda yaptırıp yoluma devam edeyim dedim, şaşalı da Ekrem Gönülçalan a tşk ediyorum, beklemekten canım sıkıldı o kadar uzun bakım sürer mi, benim kendi servisim de bende biraz uğraşınca vakit geçerdi şimdi bu yabancı şuna dokunayım buna elimi süreyim diyemiyorsun fazla tanımayınca ustanın işine de karışamıyorsun neyse ki bitti ama gayet güzel bir bakım oldu, aldığı ücreti bana göre sonuna kadar hak ediyor, cihat kardeşime de tşk ederim, dükkan da temiz düzenli ve özenliydi.
Vakit varken biraz kordon boyunda dolaşalım dedik, irtibatım olan pulsar kullanıcısı Sezginle buluştuk yedik iştik birlikte gezdik, daha önceden 2003 yılında askerlik için gelmiştim bu sefer kısa süreli geldim.
[IMG] http://www.hizliresimyukle.com/image...674618880_n.jp g[/IMG]
Yedik içtik İzmirden Manisa da kamp attığımız yerde kamp atacaktık ama öyle olmadı, arkadaş Spil Dağına çıkalım mı dedi tamam çıkalım, çıktıkca yol kenarında Manisa yı izleme sapakları var arada durup resim çekip devam ediyoruz, çıktıkca sisin içine girdik göz gözü görmüyor yol çizgisi de var mı yok mu belli değil tın tın devam ettik, neyse ki sorunsuz milli parkın girişine geldik ama kapı kapalı biz altından eğilerek geçtik, odaklanmışız sise ne düğmeyi gözümüz görüyor nede camda A4 kağıdında girmek için butuna basın yazısını, sonradan fark ettik ama kendimize gülüyoruz.
Dönüşte hava biraz sisli idi ama aşağı doğru indikce güneşi biraz daha inince tekrar sisi ve merkeze yaklaştıkca tekrar güneşi gördük.
Bu da arkadaşın Manisa dan İstanbul istikametine doğru giderken çektiği resim, geziyi kazasız belasız tamamladık, biraz yağmur yedik ama tedarikli olduğumuz için sıkıntı olmadı.
https://www.youtube.com/watch?v=SeuYVg5O2-o
-
15 Ekim 2018, 14:03
Sevgili dostlar,
Bu motosikletin "sağlıklı" son hızı ile ilgili net bilgiye hala ulaşamadım.
120-130 ile zorlamadan stabil gidip, sollamalarda rahatça 150'lere çıkar mı?
Pulsar'dan Dominar'a geçmeye değer mi?
Teşekkürler.
-
15 Ekim 2018, 14:08
bakalım onu da deneyelim neler olacak. Teşekkürler.
-
15 Ekim 2018, 16:22
ysnka83 adlı üyeden alıntı
bakalım onu da deneyelim neler olacak. Teşekkürler.
Depo kapağını aç, plastik oringli içi delik bir parça var ona hafif üfle birde onun kapağa değdiği kısım var ve onda da delik var elinle temizle üfle ve kapat birde öyle dene, yeni bakım yaptırdı isen belki hava hortumu depo altında bükülme yapmış olabilir oda ıslık gibi stop edince ötme yapmasına neden olabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------
yokon adlı üyeden alıntı
Sevgili dostlar,
Bu motosikletin "sağlıklı" son hızı ile ilgili net bilgiye hala ulaşamadım.
120-130 ile zorlamadan stabil gidip, sollamalarda rahatça 150'lere çıkar mı?
Pulsar'dan Dominar'a geçmeye değer mi?
Teşekkürler.
120 130 da stabil gidiyorsun hatta 120 ile otobüsün arkasında olsan bile vites düşürmeden sola geçip sollamaya devam edebiliyorsunuz.
-
15 Ekim 2018, 16:22
kdiner adlı üyeden alıntı
Depo kapağını aç, plastik oringli içi delik bir parça var ona hafif üfle birde onun kapağa değdiği kısım var ve onda da delik var elinle temizle üfle ve kapat birde öyle dene, yeni bakım yaptırdı isen belki hava hortumu depo altında bükülme yapmış olabilir oda ıslık gibi stop edince ötme yapmasına neden olabilir.
tamamdır onuda deneyeyim teşekkürler.
-
15 Ekim 2018, 17:59
İkinci motosikleti şimdiden düşünüyorum. Kafaya tam Mt-25i yerleştiriyorum. Sonra Dominar konusunu forumda görüyorum aklım allak bullak oluyor
-
15 Ekim 2018, 18:06
Rakaful adlı üyeden alıntı
İkinci motosikleti şimdiden düşünüyorum. Kafaya tam Mt-25i yerleştiriyorum. Sonra Dominar konusunu forumda görüyorum aklım allak bullak oluyor
Her iki motoruda test etme şansım oldu. Tork isterseniz Dominar derim. Yalnız şuanda piyasası tam yerine oturmadı. Aynı motoru 17 bin tl ye verende var 20 bin tl ye verende.
-
15 Ekim 2018, 18:15
06Serhat adlı üyeden alıntı
Her iki motoruda test etme şansım oldu. Tork isterseniz Dominar derim. Yalnız şuanda piyasası tam yerine oturmadı. Aynı motoru 17 bin tl ye verende var 20 bin tl ye verende.
Son hız takıntım yok zaten kardeşim biliyorsun. Tork daha önemli olduğu için Dominar'a kayıyorum. Aslında fiyatlar oturmadan tam almalık da işte... Benim Cr1e 3-5 ay daha binmem gerekiyor maalesef
-
15 Ekim 2018, 18:34
Son hız takıntım yok zaten kardeşim biliyorsun. Tork daha önemli olduğu için Dominar'a kayıyorum. Aslında fiyatlar oturmadan tam almalık da işte... Benim Cr1e 3-5 ay daha binmem gerekiyor maalesef
Aman hocam dikkat edin 150 cc den 400 cc ye geçmek tabiri caizse eşekten inip ata binmektir. Bütçem olsa cbr 250 yi satıp geçmeyi düşünebilirim. Naked ama olsun tork ve Abs için değer
-
15 Ekim 2018, 18:58
80-90da korkmaya başlıyorum sorun yok. Naked candır kardeşim. Tork ve absye hem değer hem de bizim gibi insanlara yeter.
-
15 Ekim 2018, 19:13
80-90da korkmaya başlıyorum sorun yok. Naked candır kardeşim.
Tork ve absye hem değer hem de bizim gibi insanlara yeter.
Hocam cbrde 170 i gördüm. Cok zorlamadan 140-150 bandında gidebiliyorum. Artık kesmiyor Dominar da biraz hız olsa iyi olurdu. Fakat bu kez de tork olmazdı. Aleti tam kıvamında ayarlamışlar. Beğeniyorum. İnşaallah istediğiniz motora vakti gelince sahip olursunuz
-
15 Ekim 2018, 19:39
06Serhat adlı üyeden alıntı
Hocam cbrde 170 i gördüm. Cok zorlamadan 140-150 bandında gidebiliyorum. Artık kesmiyor
Dominar da biraz hız olsa iyi olurdu. Fakat bu kez de tork olmazdı. Aleti tam kıvamında ayarlamışlar. Beğeniyorum. İnşaallah istediğiniz motora vakti gelince sahip olursunuz
Senin makine güzel kardeşim boşver hızı. Ben spor model sevsem alacağım model Cbr 250 dir. Ama işte naked çekiyor kendine. Bakalım nasipse olur niye olmasın. Neyse dominarcı kardeşlerimiz kovmadan gidelim.
-
15 Ekim 2018, 19:50
Senin makine güzel kardeşim boşver hızı. Ben spor model sevsem alacağım model Cbr 250 dir. Ama işte naked çekiyor kendine.
Bakalım nasipse olur niye olmasın. Neyse dominarcı kardeşlerimiz kovmadan gidelim.
Bilakis şevkle izliyoruz
-
15 Ekim 2018, 20:16
Angrypower adlı üyeden alıntı
Bilakis şevkle izliyoruz
Eyvallah kardeşim. Sen de kaza geçirmişsin dominarla gördüm. Allah şifalar versin. Bir daha kaza görmeyesin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)