maktama adlı üyeden alıntı
Ben anladım da siz anlamamışsınız, daha doğrusu yanlış(anlamak istediğiniz gibi) anlamışsınız. Burada size herhangi bir laf söylemedim, öyle bir amacım da yok, genelde hiçbir zaman da olmadı(laf atıldığı zamanlar hariç). Zaten bunun dışında sizinle alakalı"hoyratça" denilebilecek birşey de demedim(sizinle alakalı yargı ya da itham bildiren vs hiçbir şey yazmamışım bile).
"13 bin devri yaparsa motor ölürmüş" manasında yazı yazmışım, ama siz sadece orasını alıp devamını yazmamışsınız, bu da sanki 13bin'devire gelince motor kesin bozlur demişim gibi olmuş. Hayır öyle demedim; devamında "Burada önemli olan nezaman nasıl şartlarda olacağı; motor orjinalken ne zaman rektefiye iseyeceği ile 13bin'e çıkartınca ne zaman isteyeceği" diye belirtmişim. Yani 9bin çeviren de 13bin çeviren de ölecek zaten ama ne zaman nasıl öleceği önemli, onu vurgulamıştım, ve eğer yaparsanız sizden gayet ciddi bir şekilde bilgi istemişim, halen de ciddiyim bu konuda.
Son olarak, sizin tarzınız da çok ahım şahım değil bana göre. "işime bakacak mışım, yormayacakmışım kafamı" Allah razı olsun beni düşündüğünüz için.
Burası forum, açık bir forum, mesajınıza yorum yazmam için fikrimi sormanıza gerek yok. Küfürüm yok, hakaretim yok, bilmediğim kullanıcı hakkında yargı/itham belirten hiçbirşey yapmışlığım yazmışlığım yok. Yorum istemiyorsanız kendinize özel bir web sayfası blog falan açarsınız, oraya yazarsinız, yoruma da kapatırsınız, sizin için sorun kalmaz. Burası forum, yorum yazmak için, bilgi paylaşmak, bilgi istemek için olan bir yapı.
Takıldığınız yer sanırım "motoru kucağa almak" deyimi olmuş. Kendisi motorla ilgilenenler, uğraşanlar arasında anlam olarak "motorun ağır bir şekilde arıza vermesi, tamamen bozulması, bundan dolayı motorun sökülüp tamamının tamire gitmesi ..vs " anlamında çokça kullanılan bir kelime yapısı. Burası bir motosiklet forumu ya, bundan alınacağınızı düşünmemiştim. Tüm tatava bunun içinse ÖZÜR DİLERİM; "motoru 13bin devire çıkartırsanız motorunuzun ağır bir şekilde bozulma ihtimali çok artacaktır, normalden daha erken piston sekman yenilemek durumunda kalabilir, başka arızaların da oluşmasını(sübap kırm vs) hızlandırabilrisiniz, böyle birşey yaparsanız foruma yazıp bizleri bilgilendirin lütfen."