Fiyattan bahsediyoruz fakat türkiyeye ne zaman gelir acaba
Bunun fiyatını tahmin etmek için NS200 fiyatına 400 cc, %37 ÖTV ve dolar kuru farkını ilave edin. Zaten yeni yılda gelecek modeller sırf döviz artışından %20 pahalı olacaktır. Çok basit bir örnek vereyim, Kawasaki Z300'ün fiyatı bugünkü kurla 21102 TL yapıyor. Z300 ABS ise 22800 TL. ER-6N olmuş 29 bin TL. Şimdi bu paraları bu motorlara vermek isteyen var mı aramızda ? İkinci el değer kaybetmez falan derseniz onu da unutun çünkü değer kaybetmez ama ikinci el Z300'ü 19 - 20 bin TL'ye kimseye satamazsınız. O yüzden bu motor için 15 - 16 bin TL çok çok iyi bir rakamdır. Yalnız tüm bunları sürücü ve artçı için sıkıntı verecek bir titreşim olmayacağını varsayarak yazıyorum. Bu koşulu sağlamıyorsa motorun kaç paraya satılacağı beni ilgilendirmiyor.
15 bini geçmez ise fiyatı bana göre süper olur. Duruma göre ilk alacaklardan biri olurum.
15 bin lira fiyat olacak şey değil 19990 tl fiyattan satışa sunulur alana da satana da şimdiden hayırlı olsun. Fiyatı açıklanınca dediydi dersiniz
Destekli atın biraz beyler
Hindistan satış fiyatı 1.700000 rupi .
1000 Hindistan rupisi 50,30 TL
8.556.100TL x kdv %18= 10.096.198TL.
10.096.198TL x %37 ötv= 13.831.791,26
http://www.orgtr.org/tr/guncel-ozel-...i-sayili-liste
Ama iş ticaret olunca her şey değişir maalesef
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:41 ----------
Bu rakamlarda nakliye+gümrük masrafları+ bayi karı vs. vs. yok sadece ötv+kdv Hindistan satış fiyatı var
Duke 390'dan pahalı olursa gerek yok. Duke 390'a göre avantajları neler acaba?
Duke 390 dan pahalı olursa herkes duke alır, o sebepten dolayı nasıl pulsar 200 8390 iken, duke 200 12500 ise, dominor ile duke fiyat oranı aynı olur, e bir de cf var rakip fiyatı baskılar bu durumlar, yani 15000 bilemedin 15500 olur.
Tek silindir olmasi bi eksi olarak goruyorum titresimli bi motor olucak gibi duruyor ama yakittanda tasariflu olur die dusunuyorum
Hint'li bir ürünü dolar kuru ile niye alıyoruz ?
Avrupa ülkesinden biri olsa Euro ile gelir, DTÖ üyesi olsa USD göz önüne alınır. Ayrıca bir ürünün fiyatını belirleyen piyasaya ve rakiplerdir. Bazı ürünler Türkiye'ye özel fiyattan gelir çok fazla ürün var kendi ülkesinden daha ucuza satılıyor ülkemizde. Ticaret karışık bir iş. Ne olursa olsun ben bu motora 20.000 TL vermem. Tek silindir olması zaten dezavantaj ayrıca ona vereceğim para ile ikinci elde XJ6, ER6 kovalarım.
Ticaret karşılıklı bir iş çünkü. Satın aldığımız ürünlerin değeri kadar ürünü hintlilere ihraç edebiliriz veya ortak para birimi olan dolar, euro, altın gibi değerlerle aldıklarımızı ödeyebiliriz. Hintlilerle karşılıklı bir ticaretimiz olmadığı için TL cinsinden alışveriş yapamıyoruz.
Güzel özetlemişisinz hocam.
Ybr forever
Malesef Bajaj, Türkiye için Hindistan'da koyduğu fiyatları koymuyor. Aksi olsa biz NS200'ü rahat rahat 5000 TL'ye alabilirdik. Mesela Duke 390 da Hindistan'da 8000 TL falan ve orada da bu fiyata her şey dahil. O sebepten KTM istediği zaman Duke 390'ı 19 bin TL'ye satabiliyor. O bile çok karlı br satış onlar için. Bajaj'ın da Türkiye satışlarında kar marjı çok fazla. Dominar'ın fiyatının istediğimiz düzeyde olabilmesinin tek yolu Bajaj'ın Türkiye karından feragat etmesi olur yoksa 20000 TL etiketi görürüz. Benelli bunu yapıyor ve Türkiye fiyatlarını Avrupa'nın oldukça altında tutuyor. Aynısını Bajaj da yapabilir, yapacaktır da. En azında tanıtım fiyatı için... Bir de Ekrem Bey'den tanıtım ve test organizasyonu rica ediyorum, hatta keşke imkan olsa da fuar alanında bir ilki gerçekleştirip sıcağı sıcağına test ettirseler. Hem motor iyiyse bütün ön yargıları yıkarlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:21 ----------
Mutlaka titreşim olacaktır ama Duke 390'da fazla olacağına ihtimal vermiyorum. Keşke Duke 390'a göre düşük olan gücün karşılığında yeni bir dengeleyici ve daha az titreşim olsa.
Sanırım bu yılın en çok beklenen motoru bu.
Zira Bajaj belirli bir kullanıcı kitlesine ulaştı.
Ülkemizde de 6-7 litre yakan 500 cc üzeri motorları kullanmak artık pek mantıklı değil.
Bakalım fiyat ne olacak.
Ben 15.5 - 16 bin civarı satılacağını düşünüyorum.
Ama keşke 13.5 - 14 bin gibi bir fiyata giriş yapıp hepimize süpriz yapsalar
13.000 TL olacaksa evvela ben gidip alırım vakit kaybetmeden
Çok zor, bu fiyata olmaz diye düşünüyorum..
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (1 üye ve 10 misafir)