2.vitese atarken bazen tak diye bir ses geliyor, bazen de hiç ses gelmeden geçiyor neden olabilir?
Putoline yağ koyuldu 1500 km önce bu arada. Debriyaj kavraması cok yukarıda kavrıyor ondan yapıyor olabilir mi?
2.vitese atarken bazen tak diye bir ses geliyor, bazen de hiç ses gelmeden geçiyor neden olabilir?
Putoline yağ koyuldu 1500 km önce bu arada. Debriyaj kavraması cok yukarıda kavrıyor ondan yapıyor olabilir mi?
Hiç denemedim güvenmediğimden. Ama normal bir kullanımda 280-300 km diyebilirim menzil için. Her yakıt aldığımda TRIP 1 yada TRIP 2 yi sıfırlar 280 km de yaklaşık yakıt alırım. Agresif sürmüyorum. Yakıt verilerini ona göre düşünün. Agresif kullanımda bu menzil düşer tabiki. Yakıt aldığımda da en az içinde 1 lt daha yakıt kalmış oluyor. 13 lt depoya göre konuşuyorum.
Bu arada marş almama sorunu çözüldü mü?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:57 ----------
1 den 2 ye bir sert geçmesi normal. Ama çok yukarıda kavraması debriyaj ayarı ile alakalı. Bir ayar yaptırmanızı tavsiye ederim. Sert geçişte bir miktar yumuşayabilir ama tamamen kaybolmasını beklemeyin. Bunun karakteristiği o. Ama diğer vites geçişleri yumuşacık olması lazım.
[QUOTE=cc007;4764653]Hiç denemedim güvenmediğimden. Ama normal bir kullanımda 280-300 km diyebilirim menzil için. Her yakıt aldığımda TRIP 1 yada TRIP 2 yi sıfırlar 280 km de yaklaşık yakıt alırım. Agresif sürmüyorum. Yakıt verilerini ona göre düşünün. Agresif kullanımda bu menzil düşer tabiki. Yakıt aldığımda da en az içinde 1 lt daha yakıt kalmış oluyor. 13 lt depoya göre konuşuyorum.
Bu arada marş almama sorunu çözüldü mü?[COLOR="Silver"]
Şuan marşta hiç bi sıkıntı yok saat gibi diyebilirim,bende genelde refuel yazdığı zaman alıyorum ve yaklaşık olarak 9-9.5 litre benzin alıyor,buda demek ki 2-2.5 litre kala gibi yanmaya başlıyor ona göre hareket edeceğim o zaman.Şuan hoşuma gitmeyen tek şey rodaj bakımından sonra azalır dediğim titreşim daha çok arttı belki de şuan yağ daha motora oturmadığı için öyle hissediyorum emin değilim.Lastikleri de bugün mitas sport force ile değiştirdim yola oturması bi tık daha iyi gibi geldi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:56 ----------
Bi güncelleme yapayım lastiklerle ilgili,yaklaşık 60km yaptım bugün yeni lastiklerle.Henüz mumlu olmasına rağmen fren mesafesi ciddi şekilde düştü diyebilirim.Viraj konusunda açıkcası şansımı zorlamak istemedim ne desem yalan olur ama arkadaşımla aynı lastiği aldık aynı anda taktırdık o şansını zorlamayı seviyor çok iyi diyor bakacağız
2 ve bazen 3. vitese atarken oluyor sadece. Şöyle söyleyeyim 2 ye atıyorum ama yavaş bir şekilde ama soldan hafif bi tak sesi geliyor, bazen hiç gelmiyor.
Zincir 6300 km de ve motul ile yağlanıyor. Zincir ayarından cok anlamam ama zinciri yukarı dogru çektigimde 3-4 cm bir hareket payı var hocam.
Merhaba arkadaşlar. Benim motorumda arka freni basınca tak diye bir ses geliyor. Ama her seferinde olmuyor. Aynı durumu yaşayan varmı başka?
Arkadaşlar ön farında buğu problemi olan varmı diye sormuştum. Varsa nasıl çözdünüz?
Hiç bir şey yapmana gerek yok kendiliğinden düzelir ha benim için sıkıntı diyorsan garantisi var ise başvuru yapın yenisi gelir değişim yapılmış olur ama onun da garantisi yok oda buğu yapabilir, LED olduğu için ısı üretemiyor buda havaya bağlı olarak buğu yapmasına neden oluyor.
216 km yolda 120-150 arasi giderek 100 km de 5 litre benzin normal mi😅
Normal hocam benimde ortalamam 100kmde 5 litre,zorlasak 4litre yskarda canı sağolsun.Benim hero 130kmde 4.5 litre yakıyo bu 5 yakmış çok mu
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:50 ----------
Havalar burda ufaktan 25 bandına oturmaya başladı yaz bu sene erken gelecek belli ve epey sıcak olacak gibi,bu mevsimde bu havalar normal değil,bugün bi iş için Fethiye’ye gidip geldim.Giderken 130-150 genel hızımda rahattımda,dönerken arkadaşım olduğu için 80-90 bandını pek geçemedim motor bi sıcak çalışıyormuş gibi hissettirdi.500km sonra 5bin bakımı geliyor 10w50 koydursam bu sefer etkisi olur mu biraz sıcaklığa?
beyler selamlar herkese benim motorda bir sorun var bunu servise götürdüm adam hiç karşılaşmadım dedi motor 6 gündür serviste ve hala sorun çözülmüş değil size danışmak istedim, motor ısındığında 15 20 km yol yaptığımda kendini kitliyor ne geriye ne ileriye gidiyor hem boşta hem viteste. servis kaliperlerden frenlere herşeyi boşaltmış yeniden takmış yol yapmış ama düzelmemiş sorunun sadece abs den kaynaklanabiliceğini düşünüyorum dendi. abs fiyatı 20 bin civarı sizce ne yapmalıyım? motor 2023 dominar 400 ug 7800 km de boş yere 20 binlik olmak istemiyorum kendi kendine oluşan bir şeyden dolayı anlam veremedim gitti
Merhaba, ben böyle bir sorun hiç duymadım şu ana kadar. Açıkçası sorunun kaynağının ne olabileceğini bilemiyorum ama yetkili servisin garanti şartları içinde çözmesi gerekiyor, sizden hiçbir şekilde para talep etmemeleri lazım bence. Daha 7800 km'deki bir motorda böyle bir sorun çıkması çok anormal.
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)