Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
23 Ekim 2023, 10:32
mavellen adlı üyeden alıntı
Pazar günü yine motorun dişlileri değiştirdim. Şehir için yeni dişli kombinasyonum fena değildi ama ilçe arası yolculukta pekte arzu ettiğim gibi olmadı. Bende sil baştan değiştirdim. Yunus Özbek in yaptığı gibi arkaya 43 dişli taktım. Dişlileri değiştirmek 20 dakikamı almadı. Testini kontrolünü yaptım. Zincir gerginliğine baktım. Bir kaç tur atıp denedim. Asıl denemeyi bugün sabah işe gelirken yapacaktım.
Beni en çok yoran elcik ısıtmalar oldu. Daha önceki dominarın üzerindede oxfor marka elcik ısıtmalar vardı. Eski dominarda 2 sene kullanmıştım. Markadan memnun kalmıştım. Şuan mevcut dominarada aynı markadan almıştım. Montajı yazın yapmak istemediğimden bekletmiştim.
Elcik ısıtmaları takmak 2 saatimi aldım. Orjinal elciklere hasar vermeden sökmek istedim. Orjinal elcikleri çıkarmak çok zor olmadı. Yenilerini yerlerine takmak baya zahmetliydi.Kabloları kafadan geçiremedim. Dominar bire göre kafa tarafına giden kablolar çok tıkış tıkıştı. Kafayı tamamen sötüm. Depo gerenajınıda söktüm. Kabloları güzelce geçirip montaj yaptım. Bu elcik ısıtmayı direk aküye bağlıyoruz. Arada kablo bağlantı ekleri olmuyor. Ön bağlantılarda soketler var. Ana hatta direk aküye bağlanıyor. Neticede bitirdim. İçime sindi. Hiç bir yere hasar çizik vermeden hallettim. Çalıştırdım denedim. Performansı harika oldu.
Sabah işe gelirkende motoru denedim. Dişliler gayet muazzam. Bu kombinasyonu uzun yol yapanlarada tavsiye ederim. Gerçekten çok güzel oldu. Ön orjinal arka 43 mutlaka deneyin.
Kontaktan alsaydın daha iyi değil miydi, birisi gelir açar Akün biter bir bakmışsın baba akü yok tabi çalışma sistemi nasıl onu bilmiyorum, tur versiyonunda olduğu şekilde dişliyi kullanmayı tercih ediyorum başka dişli kullanmadım benim işimi görüyor şimdilik.
Reklamlar
-
23 Ekim 2023, 10:58
kdiner adlı üyeden alıntı
Kontaktan alsaydın daha iyi değil miydi, birisi gelir açar Akün biter bir bakmışsın baba akü yok tabi çalışma sistemi nasıl onu bilmiyorum, tur versiyonunda olduğu şekilde dişliyi kullanmayı tercih ediyorum başka dişli kullanmadım benim işimi görüyor şimdilik.
Hareket sensörü var. Hareket algılamadığında kendini kapatıyor.
43 çok iyi. Dene çok beğeneceksin. Beğenmessen dişliyi sök bana gönder, ücretini eft yaparım.
Mey Biter Saki Kalır, Her Renk Solar Haki Kalır, Diploma İnsanın Cehaletini Alsa Da, Hamurunda Varsa Eşeklik, Baki Kalır.
-
23 Ekim 2023, 12:47
mavellen adlı üyeden alıntı
Hareket sensörü var. Hareket algılamadığında kendini kapatıyor.
43 çok iyi. Dene çok beğeneceksin. Beğenmessen dişliyi sök bana gönder, ücretini eft yaparım.
İyi bir özellik o zaman, bende çin malı elçik ısıtma var her şeyini bağladım sadece şase kablosu kaldı onu da bir ara hallederim, dişli konusu şimdilik askıda.
-
02 Kasım 2023, 10:40
2000 km yi doldurunca sadece kırmızı ikaz lambasının yanma devrimi değişiyor yoksa değişen başka şeyler varmı? Bilen varmı acaba? Psikolojik mi bilmiyorum ama bana sanki biraz rahatladı ve gidişi farklılaştı gibi geldi.
-
02 Kasım 2023, 18:10
Merhabalar.2019 da zorunlu bir ayrılık sonrası tekrardan dominar almayı düşünüyorum.Klasik 400 ile ug arasında hissiyat olarak ne farklar var tecrübe edenler yardımcı olabilirmisiniz? Klasik 400de yakıttan memnundum sakin kullanimda 3.2lt lerde geziyordu ug de de durum bu şekilde olur mu? Sanki biraz fazla yaklamaya meyilli gibi biseyler okudum.
-
02 Kasım 2023, 22:59
cc007 adlı üyeden alıntı
2000 km yi doldurunca sadece kırmızı ikaz lambasının yanma devrimi değişiyor yoksa değişen başka şeyler varmı? Bilen varmı acaba? Psikolojik mi bilmiyorum ama bana sanki biraz rahatladı ve gidişi farklılaştı gibi geldi.
İkaz ve dediğiniz gibi rahatlama da oluyor bana da öyle gelmişti.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:56 ----------
carpediem55 adlı üyeden alıntı
Merhabalar.2019 da zorunlu bir ayrılık sonrası tekrardan dominar almayı düşünüyorum.Klasik 400 ile ug arasında hissiyat olarak ne farklar var tecrübe edenler yardımcı olabilirmisiniz? Klasik 400de yakıttan memnundum sakin kullanimda 3.2lt lerde geziyordu ug de de durum bu şekilde olur mu? Sanki biraz fazla yaklamaya meyilli gibi biseyler okudum.
3,2 hayal olur eski versiyona göre malum teknik veride artış var buda yakıta etki ediyor.
-
03 Kasım 2023, 15:39
Yaklaşık 3,60 lt/100km yakıyor benimki
-
03 Kasım 2023, 18:22
O değerleri nasıl bir sürüş tarzında yakaliyorsunuz hocam. Sakin kullanımda mi?
-
03 Kasım 2023, 18:46
Bende istanbul şehir içi 4,5lt/100km yakıyorum. Şehir dışı 3.3lt civarlarına kadar düşüyor. 100km hızlarda
-
03 Kasım 2023, 23:18
O değerleri nasıl bir sürüş tarzında yakaliyorsunuz hocam. Sakin kullanımda mi?
Valla direk yol bilgisayarındaki değeri söyledim. 28 km/lt yazıyor. Yaşadığım yer itibariyledir belki. Balıkesir aşırı yoğun trafiğe sahip değil. Şehir dışına çıkınca da 110-120 ortalama hızım. Biraz daha gaz açınca 100 km de 4 lt çok rahat yakacak gibi ama.
-
05 Kasım 2023, 18:41
ya soran oldu mu bilmiyorum ama bu 400 UG ile D 400 arasındaki fark nedir?
-
06 Kasım 2023, 13:20
truesaga36 adlı üyeden alıntı
ug yeni kasa, fabrika çıkışı koruma demiri, telefon tutacağı, çanta demiri takılı. makyajlı kasa, motor bloğu aynı galiba
-
06 Kasım 2023, 16:07
truesaga36 adlı üyeden alıntı
Çokça soruldu, çokça cevaplandı. Bu başlık altında aratırsanız bulursunuz.
Motor çift egzantiriğe çıktı, ön amortisörler ters çatal oldu. Bunlar en önemlileri.
-
08 Kasım 2023, 07:49
D400 için çamur sıyırıcı taktıran var mı?
-
08 Kasım 2023, 08:40
STEWARD26 adlı üyeden alıntı
D400 için çamur sıyırıcı taktıran var mı?
GP kompozitin taktırdım. Güzel duruyor. Titreşim ses v.s sorunu yok. Sağlamda bir malzemeye benziyor. Tavsiye ederim.
-
24 Kasım 2023, 22:34
Bende de fena titreşim var biraz gaz açtığımda titreşimden ayna iptal oluyor, Eskişehir de motosiklete adam gibi balans yapabilen bildiğiniz bir yer var mı ? Eskişehir’de her konuda işini iyi yapabilen bir ustaya henüz rastlamadım da. Sıfır motosikletin suyu minimumda rodaj bakımına gittim yine aynı. Bakım için servis tavsiyesi de alabilirim.
-
25 Kasım 2023, 13:55
Arkadaşlar titreşim konusunda Castrol yağ kullanın titreşimin azaldığını fark edeceksiniz ne alakası var demeyin bir sonraki bakımda 10-50 Castrol power koyun deneyin hiçbir şey kaybetmezsiniz ama farkı göreceksiniz
-
25 Kasım 2023, 14:12
Valla bende normalde castrol kullanıyordum ama bu sefer servis 7100 koymuş psikolojik mi anlamadım ama motor aşırı titrek gelmeye başladı vites geçişleri katur kutur etmeye başladı.
-
26 Kasım 2023, 16:50
lordmayros adlı üyeden alıntı
Bende duramadım N250 yi satıp 400UG siparişi geçtim mayıs sonu teslim edilecek bakalım
150cc yeter diye başladığım yolda GS1200 e doğru gidiyorum
Mayıs ayı fiyatı neydi acaba yaridmci olur musunuz merak ettim
-
30 Kasım 2023, 13:35
Merhabalar.Yarın kısmetse ikinci el 2023 Mart çıkışlı 2500km dominar almayı düşünüyorum.Yakin bana görmeye gidecem ama tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? Dominara özel dikkat edilmesi gereken hususlar neler yani? Sonrasında en yakın bajaj servisine götüreceğim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (2 üye ve 9 misafir)