Önceki mesajımda Hero xpulse filan dedim ama, öte yandan bi gerçeği de görüp söylemeden duramayacağım, ben de uzun yıllar sonra Yamaha aldım, keşke ötv indirimi varken alsaymışım diyorum, bi aksilik olmazsa bütçem de yeterse küçük cc bile olsa ben de bundan sonra alırsam Bajaj, CFMoto filan alacağımı sanmıyorum. Ama zaten bunları niye alıyoruz, bütçe meselesi işte. Aynı paraya Honda, Yamaha vardı da biz mi almadık hesabı. Ben sırf gerçekten uzun süreli maxi skutır ihtiyaından aldım xmax'ı ama bundan sonra da muhtemelen(gene büyük konuşmayayım ama) ikinci eli de olsa daha sorunsuz markaların ürününü, geleceği belirsizlerinkini almamayı denerim.
Şu söylenebilir, ki başka bi başlıkta biri bana yazmış, işte bu markalar alınmazsa satmazsa nasıl tutunup büyüyecek filan. Valla kusura bakmasınlar da, kimsenin malının, markasının büyüyeceğine v.s. sine benim onun ürününü alıp kazıklanmam ya da sürekli sorun yaşamam katkı yapmasın artık, ben sıkıldım bu işten. Sürekli ürün gamı değişen, servisinde sıkıntı olacak mı kaygısı yaşadığım ya da sıfır alıp kısa sürede sorun yaşadığım markalardan ürün aldıkça ben daha büyük kazık yiyorsam ben de bu küçük adam halimle kendimi bütçemi düşünürüm, neticede biz o marka sahibi tüccarlara göre küçük adamlarız arkadaş. Para kazanmak ürünü tutturmak istiyorlarsa adam gibi arkasında duracaklar, müşteri odaklı olacaklar sorunları çözecekler v.s., ki Bajaj Tr yine de bu konuda iyi iş yapıyor bence, sonra nolur bilmem ama bir Ekrem ATA Bajaj için büyük katkı sunmuştur mesela. Umarım daha iyi olurlar keşke olsalar biz de Honda, Yamaha deyip durmayalım, ama dediğim gibi biz de bu kısıtlı bütçelerle kendi işimize gücümüze bakacaz bi saatten sonra Bajaj mı batacak, CTMoto mu kaçacak bana ne arkadaş. Benim ekonomik durumum bozulunca bana birileri al bu motoru sana indirdik fiyatını diyor mu?
Hero Xpulse'ye hala hastayım o ayrı.
Herkese selam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------
Bu konuda bir de eskiden yaşadığım bi mevzuyu anlatıp gideyim.
Yıllar önce ilk motorum cbf 150'den sonra hevesle gidip Hyosung gv250 Aquila aldım 2.el. Ama motor cillop gibi 1600km'de daha full aksesuar garantisi sürüyor filan. Sahibine sordum çok az km bu kadar aksesuar donatmışsınız niye satıyorsunuz filan, çocuk o zaman bana ben gv650'ye geçeceğim ondan satıyorum dedi. Tabii ben bu konuda tecrübesizim ya o zaman yedim bunu zaten pırıl pırıl aleti görünce dibim düşmüş, fiyatı da biraz indirtmişim filan. Bankadan cbf150 parasınının üstüne tüketici kredisi çekip aldım Hyosung'u. Sevinçten uçacam alet cillop, eşim filan delirdi görünce. Herkes beğeniyo.
Gelgelelim, ben alete kapalı otopark bile tutmuşken daha ilk ayında elektrik sistemi sorun çıkarttı, sonra kronik sorun olan belli devirde gaz yememe mevzusu baş gösterdi, garantiden beyin değişecek deniyor ama servis mahalle arası bi yer, ustanın tüm iyi niyetine rağmen distribütör o dönemki çayna motor furyası gazıyla motorcu olmuş bi firma, yedek parça filan yollamıyor, bi kaç ay sonra egzantrik zinciri şıkırdamaya başladı, derken ben 6 ayda en az 6 kez servise gittim. 6. ayın sonunda motoru sattım ki ben satarken distribütör de değişti, Kuralkan aldıydı Hyoyu falan filan. O kızgınlıkla gidip ybr125 almıştım. Ve o kadar mutlu etti ki beni 1 yılda 15bin km yaptım bakkala bile onla gittim, hani tam az daha koy ybr al mode on oldum. sonra bi daha Yamaha Honda dışında motor almam dedim durdum. (O ara bigün bi motosiklet aksesuarcısında da Hyosung'u aldığım çocuğa rastladım ben de ybr var, dedim aldın mı gv650'yi, ık mık etti, konuyu değiştirdi filan, mağazadan çıktı arkadaşıyla baktım o da Honda Transalp'e biniyor
)
Zaten sonra da araba alıp motosiklete epeyce bi ara verdiydim filan.
Böyle böyle insanlar Japondan şaşma moduna kafasına geliyor işte, ki ben o aradan sonra 2 kez Bajaj aldım tüm ön yargılarımı yıkıp, tabii bütçe de vardı işin içinde, cbf150 alacakken vazgeçip tipine filan gaza gelip tabii sağlam indirime de Pulsar NS150 aldım. Çokça memnuniyetsiz değildim ama işte malum can sıkıcı küçük tefek şeyleri vardı onun da.
Hal böyle olunca işte genelde sana ne diyor tecrübeliler Japondan şaşma falan filan.
Haydi yeniden veda ediyorum kalın sağlıcakla.
Ah xpulse ahh