Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
19 Mart 2020, 09:35
Mersin İl Temsilcisi
Angrypower adlı üyeden alıntı
Hiç çekinmeden tak. Önü 16 veya arkayı 43 yap. İstediğin kullanış hissiyatını yakalayacaksın. Güle güle sürmen dileğiyle.
Teşekkür ederim..
16-43 beraber mi ya da " ya ön 16 ya da arka 43 " şeklinde mi?
Önden bir diş, arkadan 3 dişli demek, biliyorsunuz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------
yurekli_emin adlı üyeden alıntı
Dominar alırsam eğer enduro yapmak istiyorum sizce yapılır mı? Neler gerekir?
Bu ciddi bir soru mu?
Ya da " tipini enduroya mı çevirmek istiyorsunuz?
Reklamlar
-
19 Mart 2020, 09:38
Ya önü 16 ya da arkayı 43 yapıyorsun. Hemen hemen aynı değerlere sahip oluyor. Hangi dişliden bulabiliyorsan onu alırsın. Çünkü bazen ön yada arka bulunuyor ve insanlar tereddütte kalıyor. Açıklamam bu yüzdendir
-
19 Mart 2020, 09:46
yürekçe adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim..
16-43 beraber mi ya da " ya ön 16 ya da arka 43 " şeklinde mi?
Önden bir diş, arkadan 3 dişli demek, biliyorsunuz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------
Bu ciddi bir soru mu?
Ya da " tipini enduroya mı çevirmek istiyorsunuz?
Çok ciddiyim valla. Yarı arazi yarı asfalt lastiğinden başlıcam başka ne gerekebilir. Hafif araziye girerim ben zaten off road fazla yapmam. Süspansiyonları oynamak gerekir mi? Öne güzel bir gaga bulur muyuz?
-
19 Mart 2020, 14:58
Çok ciddiyim valla. Yarı arazi yarı asfalt lastiğinden başlıcam başka ne gerekebilir. Hafif araziye girerim ben zaten off road fazla yapmam. Süspansiyonları oynamak gerekir mi? Öne güzel bir gaga bulur muyuz?
Gaga bulamazsın, normal veya çok fazla atraksiyon yapmayacaksanız normal lastikte işinizi görür, ben orjinal lastik ile Karadeniz yaylalarında baya toz yuttum.
-
19 Mart 2020, 16:28
Gaga yapan hintli autologue design diye bir firma var. Türkiye'ye gönderim yapıyorlar mı bilmiyorum. Gaganın kullanım amacı nedir
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
-
19 Mart 2020, 18:04
gerivites adlı üyeden alıntı
Gaga yapan hintli autologue design diye bir firma var. Türkiye'ye gönderim yapıyorlar mı bilmiyorum. Gaganın kullanım amacı nedir
Süs. GS' e benzetme amaçları fln 😂
-
19 Mart 2020, 18:42
Dominar kesinlikle araziye girebilecek bi motosiklet değil. Ha yaptım oldu derseniz tamam da, boş ağırlığı 180 kg, ön süspansiyon aşırı sert, ABS kapatılamıyor, egzoz sisteminin parçaları da motosikletin altını çok alçak yapıyor. Ben kendim memlekette zaten kırsalda kullanıyorum, tarla bahçe arası yollarda sürüyorum da, yolun olmadığı yerlerde kullanılamıyor. En azından stabilize yol olması şart. Bence hiç fantezi aramaya gerek yok, CRF gibi WR gibi modeller varken Dominarın performansı hiç tatmin etmez. Zaten Bajaj da bu modeli Sport Tourer olarak lanse ediyor, gerçi tek silindir motor ne kadar tourer olacaksa Enduroya zaten çevrilemez, ön süspansiyon yayları ve yağı değiştirilirse en fazla dual-purpose olur.
-
19 Mart 2020, 20:10
Mersin İl Temsilcisi
Arazide, özellikle yokuş aşağı abs kesinlikle tutmaz.
Bir gs1200 videosu vardı, bulursam paylaşırım. Abs yi opsiyonel kullanmak çok çok kıymetli.
Mesela yeraltı garajında dik rampalarda abs tut-maz!
-
19 Mart 2020, 21:46
HappyPuppy adlı üyeden alıntı
Dominar kesinlikle araziye girebilecek bi motosiklet değil. Ha yaptım oldu derseniz tamam da, boş ağırlığı 180 kg, ön süspansiyon aşırı sert, ABS kapatılamıyor, egzoz sisteminin parçaları da motosikletin altını çok alçak yapıyor. Ben kendim memlekette zaten kırsalda kullanıyorum, tarla bahçe arası yollarda sürüyorum da, yolun olmadığı yerlerde kullanılamıyor. En azından stabilize yol olması şart. Bence hiç fantezi aramaya gerek yok, CRF gibi WR gibi modeller varken Dominarın performansı hiç tatmin etmez. Zaten Bajaj da bu modeli Sport Tourer olarak lanse ediyor, gerçi tek silindir motor ne kadar tourer olacaksa
Enduroya zaten çevrilemez, ön süspansiyon yayları ve yağı değiştirilirse en fazla dual-purpose olur.
Yol olmayan yerlerde kullanmam zaten yav cross değil bu sonuçta ama kırsalda ve asfaltta kullanıcam, yani dağa çıkarım ovaya falan giderim toprak yollarda, alırsam bu makineyi inşallah bu amaçlar için pirelli scorpion rally str takayım diyorum
-
19 Mart 2020, 22:05
peki hem önü 16 hem arkayı 43 yapsak ne olur.daha fazla faydası olurmu,yada hiç faydası olmaz sadece masraf mı yapmış oluruz.
-
19 Mart 2020, 22:14
götü yere çok yakın bide dediği gibi sürtersin sağını solunu al bi cross rahatına bak bence
-
19 Mart 2020, 22:35
Bugün nihayet motoru aldım, 2 yıldır aklımdaydı, aklımda duracağına garajda dursun dedim.
İlk izlenim olarak fena değil. 60km mesafeden getirdim, henüz rodajda olduğu için düşük devirde sürdüm. Motor alt devirlerde rahat geldi bana. En azından dün bahsettiğim titreşimi daha az hissettim, bilemiyorum belki psikolojiktir (motor artık benim ya).
-
19 Mart 2020, 22:43
reo adlı üyeden alıntı
Bugün nihayet motoru aldım, 2 yıldır aklımdaydı, aklımda duracağına garajda dursun dedim.
İlk izlenim olarak fena değil. 60km mesafeden getirdim, henüz rodajda olduğu için düşük devirde sürdüm. Motor alt devirlerde rahat geldi bana. En azından dün bahsettiğim titreşimi daha az hissettim, bilemiyorum belki psikolojiktir (motor artık benim ya).
Yeni kasa mı aldın eski kasa mı?
-
19 Mart 2020, 23:38
reo adlı üyeden alıntı
7 bin devirden sonra titreşim artıyor 6. vites 110-120km aralığında hoş gidiyor sonra titremeye başlar zaten uzun yol için en konforlu süratlar benim için,hayırlı olsun
-
20 Mart 2020, 08:21
Çok teşekkür ederim. Eski kasa aldım.
Almadan önce Cloud'un incelemelerini tekrar okudum. Samimi ve gerçekçi değerlendirme yaptığı için çok faydalı buluyorum. Ayrıca teşekkür ederim.
-
20 Mart 2020, 10:30
Mersin İl Temsilcisi
Hayırlı olsun
Dişli değişimleri hk fikir ve tecrübelerinizi paylaşırsınız artık...
-
20 Mart 2020, 10:36
Hayırlı olsun
Dişli değişimleri hk fikir ve tecrübelerinizi paylaşırsınız artık...
Abi yapma gözünü seveyim. Dişli dişli hepsini deneyip, burada sayfa sayfa yazdık. Halen neyin testini bekliyorsun? Onlara bak ve soruna çare bul
-
20 Mart 2020, 10:57
Mersin İl Temsilcisi
Angrypower adlı üyeden alıntı
Abi yapma gözünü seveyim. Dişli dişli hepsini deneyip, burada sayfa sayfa yazdık. Halen neyin testini bekliyorsun? Onlara bak ve soruna çare bul
Onu biliyorum, bu arkadaş hatay'dan. Orada ciddi rampalar var ( belen yokuşu vb ) oralardan da kişiye göre tecrübe dönüşü almak istedim.
-
20 Mart 2020, 11:01
-
20 Mart 2020, 11:26
Onu biliyorum, bu arkadaş hatay'dan. Orada ciddi rampalar var ( belen yokuşu vb ) oralardan da kişiye göre tecrübe dönüşü almak istedim.
Ben yokuşlu yerlere yazın gidiyorum. Kışın hep duzlukteyim. Yine hatirlatirsaniz deneyimlerimi yazarım elbet.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)