melihbesikci adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar selam. Bir süredir foruma giriş yapmıyordum. Umarım iyisiniz sizler de.
21000 km'ye geldim.Ön dişli 16 oldu, öneririm motor rahatlıyor baya. Ancak çok ciddi sıkıntılarım var. Memnuniyetin dip yapmış durumda, aldığıma pişman oldum. Başka markalar da çok pahalı, kaldı elimizde mahkum kaldık dominara.
Sorun şu, güvenli diye aldığım motorun iki freni de doğru düzgün çalışmıyor. Lanet ettim artık, yola çıkmaya korkuyorum. Ön fren diski değişmişti garantiden. 1500 km geçemeden yine yamuldu. Çözüm yok, bakalım ölçelim yenisini isteyelim ama vermezler büyük ihtimal. Çözüm yok. Dominarın ön fren sistemi kronik problemli. Bu disk yamukluğunun yarattığı sallama, tutma-bırakma, abs devreye girip tutup bırakmaya başlayınca, fren baya baya kendini bırakıyor. Bugün neredeyse kaza yapıyordum, fren sonuna kadar sıkılı, ama fren anlık sıfır oluyor. Mecazi değil, dibine kadar sıktığım fren yok.
Buna çözüm bulunamıyor, bulmaya çalışan yok zaten. 3. kez diski değişen var, yine yamuk. Dün serviste yeni dominar almış bir arkadaş geldi, daha 10 km sürmüş. Baktık, o da yamuk. Yenisini takıyoruz, yine yamuluyor.
Şimdi bir de arka fren çıktı. Şişiyor, sertleşiyor, hep sıkılı kalıyor. Diski yedi bitirdi bi haftada. Frene dokunmasam bile, 15 dk sürüşten sonra fren taş gibi oluyor, disk ateş gibi yanıyor. Park edemiyorum, geri gitmiyor motor, ileri giderken de zorlanıyor çünkü fren kendi kendine sıkılı kalıyor.
Güvenli diye aldığımız motorun iki freni de arızalı. Binmeye korkar oldum, çözüm yok. İşten izin ala ala servis için iznim kalmadı. Vaktinde 2300 liraya aldığım dandik rks titanic motorumda böyle sıkıntılar yoktu. 17 bin verdik, freni tutmuyor. Keşke 150-250 cc olsaydı da en azından freni sağlam yamaha veya honda falan alsaydım demeye başladım, en azından can güvenliğim olurdu korkmadan binerdim.
İçimi döktüm, kusura bakmayın. Çok sıkıldım gerçekten. Sağlıcakla.