Motosiletin ruhsatında motor gücü kw cinsinden yazan var mı? Benim ruhsatta motor gücü boş herhangib birşey yazmıyor.
25kw yazıyormuş. Eski motorun ruhsatının resmi vardı oradan baktım.
Evet festivale gidenler. Fotoları bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar, kontağı çevirince çıkan benzin pompasının sesine benzer bir ses, kontak kapalıyken 6-7 saniye arayla geliyor. Fakat daha alçak bir sesle. Anahtar üzerinde yokken bile..
. Nedir bu ses?
Arkadaşlar iyi günler; motorun ilk 750 km bakımı için Ankara'da hangi servisi tavsiye edersiniz?
Rampa aşşağı 175 gördüm.Düz yolda en fazla 165 km yapabiliyorum.Tecrübe çoğaldıkca hızda kesmez oldu.120 ile zor girdiğim virajları 137 ile dönüyorum.Lastikler iyi olsa yatıracağım yattığı kadar.Aslında arkadaşlar benim şu yazdığım çok saçma oldu farkındayım.Tek silindirli 35 hp bir motordan çokda fazlasını beklemek olmaz ama düz yolda 170 de görsemmi.Benim gibi adamlara 35 hp den fazla güçlü motor satmasınlar.Yasaklıcaksın bunun pisikolojik sorunları var çevreye zarar verme ihtimali,kamu menfaatine zararlıdır diceksin.Tövbe tövbe.Yazdım okadar silmeyeyim bari sohbet olur.
Hacı abi ben sana şöyle söyleyeyim birde döndüğüm yerin linkini atayım.
https://www.google.com/maps/@41.1007...7i13312!8i6656
Söz konusu virajı zamanında 145 ile dönüyordum ve yola bağlanıyordum ki burasının sonu tem'e bağlanırken eds'den kaçan sürücü 10. ayda beni hastanelik etmişti.
Demem odur ki bastıkça basası gelir insanın. Bende düz yolda 172 görüyordum 16t ön dişli ile. Ön'e rüzgar siperliği takar isen daha kolay hızlanır. Sola dönüşler dert değil ama sağa fazla yatırır isen egzozu sürtersin. Dominar'ın virajı gidişi keyiflidir. Kontrolü kaybetmez lakin sen kontrolünü kaybedersen hayvanın yapacağı birşey kalmaz.
Evli barklı adamsın. Bizim gibi doğal seleksiyon yolcusu, serseri mermi gibi dalma sağa sola... Motorunu sev ve koru
Tırsma yahu o da viraj mı? Lakin orjinal lastiklerinin artık yavaş yavaş değiştirme zamanı gelmiştir. 2017 üretimi onlar. Artık sertleşmeye başlamıştır. İlla uçup kaçacağım diyorsan bir set lastiğe parayı kıyacaksın.
Geçen sene Çanakkale'de üniversite kavşağında benimde hatam ile motor önden kaydı. Tutmuyor lastik bir yerden sonra. Oranın asfaltıda rezalet ama gene de lastik önemli. Yere basan tek zıkkım şu motorda. Performanslı kullanacak isen kesenin ağzını biraz açacaksın.
Estağfurullah. Forumda aktif olmayan ama hakkını vererek süren tanıdığım 2 adam var. Hele biri egzoz'un susturucusunu çıkartıp attı. 110/150 lastikleri 120/160 yapıp, yanakların %100'ünü kullanıyor ve peg'lerin altını eritti. Onlar varken ben çömez sayılırım
Ayıptır söylemesi; kendim söküp, toplarım da aleti Güzel bir garajım olsa zaten servislere bile uğramayacağım...
Haklısın.Zaten stock lastikler sürettede sıkıntı yapıyor.Bu yaz kısmet olursa değiştireceğim.Dişli değişiminden vaz geçtim.Dişli değiştirsem bu sefer devir saati yetmeyecek erken kesiciye girecek.Şuan 165 de rpm ışığı yakıyor.Ön dişli küçültürsem direk kesiciye girecek.
Zaten pişman olurdun dişli olayına da ben bilerek sesimi çıkarmadım. Bir musibet bin nasihattan iyidir die
Dominar 400 yeni modelleri mi alalım yoksa ilk çıkan modelleri dahil sorunsuz mu ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:38 ----------
2. elleri nasıl olur bu motorun ezipde mi veriyor millet yoksa merak edip kullanıp japona mı dönüyor ?
Bak abi orası çetrefilli. Aynı soruyu sordum biraz gücendirdim distribütörlüğü
Ben Dominar'dan sonra MT-25'e geçtim. Dominar bana göre daha güzel motor deyince beni sopayla kovalamaya başladılar. İkinci el piyasası çok acayip oynak. Fiyatı pek oturmadı. 2019'unu fuarda görmedim. 2017 ile 2018 arasında sadece boya farkı var.
Bir dişli değişimi ile işini görecek bir motor. Haftasonu bir Dominar kullandım full stock. 153'ten fazla gidemedi. Lakin 120-130'a kadar çok sağlam çekiyor. Açıkçası ben özlemişim bu motoru.
Duruşu, çekişi, şekli, virajı çok güzel. Tek handikabı titremesi. Onu da dişli değiştirip çözebiliyorsun. Torktan ve hızlanmadan ödün veriyorsun ama 140'tan sonra falan titremeye başlıyor. Bence güzel bir takas oluyor.
Şu an bu konu içerisinde 19 kullanıcı var. (0 üye ve 19 misafir)