Bak ne güzel akıllı adamsın, inşallah muvaffak olursun hayatta.
Türkiye şartlarında öncelikli seçim genelde fiyattır. Hele ki orta ve alt sınıf için birinci kriterdir.
Psikolojik alım gücü sınırlaması vardır insanların.
Motor arıyorum, 5 bin liraya kadar.
Araba alacağım 10 bin liraya kadar gibi bir çok örnek görmüşsündür.
Farzedelim bahsi geçen motosiklet 14.998 TL'den piyasaya girdi.
Biz fakir insanların kıyıda köşede pek parası olmaz, eski motoru sattık, yada kıyıda köşede 5 bin TL nakit paramız var diyelim.
Her fakir Türk'ün yaptığı gibi gittik 24 ay yada 36 ay vadeli 10 bin TL'de kredi çektik aldık motoru.
Peki 15 bin liralık bir motor almayıp kıyasladığın motoru alsaydık, aradaki fiyat farkı için kaç lira fark ödeyecektik her ay hesapladın mı?
Sende ayağımızı yorganımıza göre uzatalım demişsin, bence de ayağımızı yorganımıza göre uzatalım ama bu motorun müşteri pörtföyü alt ve orta gelir grubuna sahip insanlar olacağından, 3-5 bin lira fiyat farkı yorganın boyunu daha da kısaltır.
Ve yine zamanında küçümsediğimiz Çinli motosikletler sayesinde piyasa yavaş yavaş oturmaya başlamışken, Hintli bir firmanın uygun fiyat politikası ile sektörde var olması, istesek de istemesek de bizlerin işine gelir.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
haklısın 400lük motor 200km/h yapacak hali yokya... ayrıca herkes 400cc soruyor ama BG gücünü soran yok. 45bg iyi olurdu buna 150km/h zorlanmadan konforlu yapsın değme keyfine o zaman... bir defiyata birşey yazıcam NS200 fiyatını herkes 6000TL beklerken 7750TL den yok sattı kapışıldı. Bu motorun ederide bu kur ile vergi bindirmesinide ekleyince 17.000den aşağı zor gelir. Sevgili Bajaj türkiye Müdürleri 15.000TL yapın yine süper satar bu makine çünki herkes 200cc ye bindi ve artık 400cc ye geçmek istiyor millet.
Tüm motor sevenlere sevgilerle..
daha önce beraber çalıştığım bir satınalma uzmanından tavsiyeler:
-para senin cebinde, cebinden paranı almak için gelecekler, bırakta onlar seni ikna etsin, dünden razı olma
-alternatifinin bol olduğunu bil ve hissettir, unutmaki sen başkasından alabilirsin ama onlar için her müşteri +1 dir
-malı kötülemek etik değildir, alım gücün yoksa olduğu kadarını teklif etmekten çekinme, istemezse vermez en fazla
ukalalık etmek istemem, ancak bu sektörün müşterisini aptal yerine koyuyorlar, kabullenmemek gerek. naçizane herkese tavsiyemdir.
saygılarımla
Bu motoru ve başlığın üstlerde olmasını destekliyorum. Pulsar ns200 den önce,cbf 150 ile ybr 125 arasında gidip geliyorduk.Durum bi anda enjeksiyonlu birden fazla bujili az yakıp çok kaçan bi hal aldı.Sorun yaşanılsa da genelde çok yüksek oranda memnun bir kitle var.Eğer bu motor uzun yolda 140km ile stabil giden bir motor ise,bence gayet tatminkar olacaktır. Kimse bu hızlarda sürekli olarak zaten gidemez.
Fiyat konusunda da ilk bir sezon için gayet uygun fiyatlı gelirse ,yollarda çok göreceğiz ...
Motorun fiyatı açıklandığında bence yüzle şöyle olacak Bajaj, bajaj, bajaj, 15.750 tl... Hımmmm
Dominar 400
Yahu Allasen, beyninde mi gözlerinde mi nerende nasıl bir algı veya sensör varda bu videodan performans yorumu yapabildin, gerçekten cidden soruyorum.
Km göstergesi gözükmüyor, kaçıncı saniyede kaç km hızla gidiyor belli bile değil.
Düzeltme : Ekranı büyütünce gözüküyor ama yinede 120 km hızdan sonrasını göremedim ben.
Gözlerim de iyi görür halbuki
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Yavaşlatılmış ekran çekim videsu
Bi gelse de herkes rahatlasa.
Çoğunluğun ortak fikrine katılıyorum fiyat olarak 14 (+-)1 üstü beni cezbetmez.
şu videodan sonuç çıkarmayı bırakın arkadaşlar yaa. servisteyken pulsar200RS ile alakalı video izleyen birisi denk geldi. videoda çekimden dolayı gidon aşağı yukarı esnekmiş gibi gözüküyor. arkadaş abi bunun gidon plastik mi videoda esneyip duruyordu diye ciddi ciddi sordu servisteki/bayideki ustaya. buna şahit olmuş biriyim. bırakın şunu ya. videodan performansı belliymiş falan geçin bunları. kaçımız motosiklet konusuna tamamen hakimiz de video izleyip ahkam kesiyoruz
Ben söyleyim göremiyorsunuz madem
0-100'e 8 saniyede
0-120'e 12 saniyede
0-150'e 25-26 saniyede
140'tan 150'ye ise 7 saniyede çıkıyor.
Geri kalan hesaplamaları siz yaparsınız artık. Yazının başına şahsi fikrim olduğunu belirttim benim beğenmediğimi bir başkası pekala beğenebilir.
Oktay, Bana da 1 Bordo/Mavi ayarlayın lütfen. Bu alemin tek Trabzonlusu Kemal değil olm. Biz neciyiz
Bu arada; Egsozun deliği dar mı ne hakikaten hasjsjsjsjsjsj
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Bakın bu videoda adam demiş ki "150 km/saat hıza 18 saniyenin altında çıkılabilir"
Bir de Dominar'ın KTM Duke 390 ile kalkış videosuna bakın :
Burada gösterge tam 140 gösterirken video 15. saniyede, tam 150 gösterirken de 19. saniyede. Yani motor 4 saniyede 140'tan 150'ye çıkıyor, toplamda 19 saniyede de 150 km/saat hıza ulaşıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:06 ----------
Bu arada bu videoda motor yaklaşık 7 saniyede 100 km/saat hıza çıkıyor. 0 -120'si de 10 saniye...
http://www.motosiklet.net/forum/test...nel-bakis.html
fiyatta 13.999-14.999 arası olur.
ahanda buraya yazdım.
Başka bir başlıktaki fiyatla ilgili yorumum buyrun...Beyler satıcı şişirmeden burda müşteri olarak fiyat şişrmeyi ne de güzel başarıyoruz. Bajajın global resmi sitesinde hindistan satış fiyatları mevcut elinizin altında gogıl amca var açın bakın. Eyaletten eyalete fiyat değişiyor baktım en yüksek fiyata satılan eyalette ABSli dominar fiyat 157 bin rupi, oda dolar olarak tam 2300 yapıyor. Bu hindistandaki perakende satış fiyatı. Ordada nakliye, karlar, vergiler şunlar bunlar hepsi dahil. Max dolar kuruyla ettiği para 8300 TL. Hadi bu fiyata TRye nakliye artı vergileri ekleyin öyle hesaplayın. Nasıl beceriyosunuz o 17-18leri çıkarmayı çok merak edyorum. Burda yorum yapanlarada mı pay veriyorlar napıyorlar nedir yani bu şişik fiyatlar??
Sonuçta hepimiz ölecez...!
Sayfalardır videolardan yola çıkıp hız/süre konuşuyorsunuz da hanginiz ham videodan bu çıkarımı yapıyor?
x1.2 hızında bir videoyu fark edebilir misiniz? İvmenin düştüğü yerden kesilip hızlandırılan bölümlerin olmadığından nasıl emin olabilirsiniz? Elinizde ham video yoksa boşuna tartışmaya gerek yok, Youtube'daki tüm top speed videoları için geçerli!
Ha bir de benim Bajaj'ım %10 fazla gösterirdi, öyle bir durum daha var.
Kuralkan diğer motorlarında yaptığı gibi Dominar'ı da teste açar, en güzel öyle anlarsınız bu mevzuyu.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)