Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
12 Ağustos 2018, 19:06
bugün aşırı trafikte uzun süre artçılı düşük siratte gitmek ve çoğu zaman beklemek zorunda kaldım. Motosiklet önce sarı olan arıza lambası yandı, bir süre sonra da soğutma sıvısı sıcaklık uyarısı yandı. Motosiklet stop eder diye tahmin ediyordum, bir süre daha gittikten sonra öyle de oldu 15-20 dk bekledikten sonra tekrar yola çıktım lambalar sönmedi ama nihayetinde çevreyoluna bağlanıp gaz açıp motoru serinletmişimdir diye umuyorum. Soğutma sıvısının seviyesi de maxın üzerinde onu nasıl azaltırım.
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
Reklamlar
-
12 Ağustos 2018, 19:40
tommygun adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar malum benim forum azıcık ölü, ben de sizin foruma salça olayım dedim. Dün Yamaha Mt-Tour kapsamında 17 km boyunca Mt-07 deneme şansım oldu, Dominar'ın ardından bugüne kadar sürdüğüm en güçlü makineydi. Bir motor bu kadar mı kendine aşık eder? Üstüne bugün de kendi motorumla rüzgarlı havada 130-135'i anca görebilince çöp sürdüğüm hissine kapıldım.
Ehliyeti alıcağın zamanları yada ilk motorunu aldığın zamanları hatırlayınca teselli olabilir nankörüz aslında birazda yalnış anlama ben 150 liliği aldım 6 ay sonra yetmiyo dedim oysaki minibüs tramvay kullanan adamdım kendimi bildim bileli ;)
-
12 Ağustos 2018, 20:20
ozan1991 adlı üyeden alıntı
Ehliyeti alıcağın zamanları yada ilk motorunu aldığın zamanları hatırlayınca teselli olabilir
nankörüz aslında birazda yalnış anlama ben 150 liliği aldım 6 ay sonra yetmiyo dedim oysaki minibüs tramvay kullanan adamdım kendimi bildim bileli ;)
Ben aslında 150'likle de mutluydum, uzun yol bile yaptım. Dominar'ı test ettiğim gün 150'lik motorumdan soğudum.Zaten 1 hafta sonra da sattım. Baktım o dönem bütçe ayarlayamıyoruz Dominar'a dedim bari 250'lik olsun. Lakin Mt-07 başka bir tecrübeymiş.
-
12 Ağustos 2018, 23:40
Uzun yolda Dominar adamı perişan ediyor. Tecrübe ile sabit. Lakin fiyatına göre gerçekten iyi makine. Tekrar uzun yola çıkacak olursam bu makine bana hayatı sorgulatır. Hele dönerken yakıtı yakmadı, içti resmen. Yarın gene bir servise uğrayıp baktıracağım. Bakalım yolda bişeyleri gevşetip düşürmüş mü die.
-
13 Ağustos 2018, 10:38
gerivites adlı üyeden alıntı
bugün aşırı trafikte uzun süre artçılı düşük siratte gitmek ve çoğu zaman beklemek zorunda kaldım. Motosiklet önce sarı olan arıza lambası yandı, bir süre sonra da soğutma sıvısı sıcaklık uyarısı yandı. Motosiklet stop eder diye tahmin ediyordum, bir süre daha gittikten sonra öyle de oldu
15-20 dk bekledikten sonra tekrar yola çıktım lambalar sönmedi ama nihayetinde çevreyoluna bağlanıp gaz açıp motoru serinletmişimdir diye umuyorum. Soğutma sıvısının seviyesi de maxın üzerinde onu nasıl azaltırım.
soğutma suyunu tekrar kontrol et yine fazla ise yedek depo altında hortum göreceksin, kelepçesini boşa düşür hortumu hafif hafif gevşet damlacıklar çıkmaya başlar ona göre boşaltım yapabilirsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:18 ----------
İlla boşaltmak zorunda değilsin sana ve motora bir zararı yok.
-
14 Ağustos 2018, 20:20
Arkadaşlar bayramda afyona gideceğim ALLAH nasip ederse dominar ile.Yalnız 450km yol yapabilirmiyim?Beni pert edermi.Güzergahımı aşşağıya ekledim.Sizce otobüs ilemi gideyim.
-
14 Ağustos 2018, 20:25
Angrypower adlı üyeden alıntı
Uzun yolda Dominar adamı perişan ediyor. Tecrübe ile sabit. Lakin fiyatına göre gerçekten iyi makine. Tekrar uzun yola çıkacak olursam bu makine bana hayatı sorgulatır. Hele dönerken yakıtı yakmadı, içti resmen. Yarın gene bir servise uğrayıp baktıracağım. Bakalım yolda bişeyleri gevşetip düşürmüş mü die.
Performans yetersiz geliyor sanırım
-
14 Ağustos 2018, 20:28
YasinC adlı üyeden alıntı
O çok abanıyor ben abanmıcam ortalama 120 km hız ile giderim yol elverdiğince.Bende 130km hıza kadar titreşim yok.
Yalnız güzergahda eds ve radar zibil gibi.
Helede ıspartada akıllara ziyan radar uygulaması var.
-
14 Ağustos 2018, 20:38
mavellen adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bayramda afyona gideceğim ALLAH nasip ederse dominar ile.Yalnız 450km yol yapabilirmiyim?Beni pert edermi.Güzergahımı aşşağıya ekledim.Sizce otobüs ilemi gideyim.
https://i.hizliresim.com/WDp588.jpg
Hayırlı yolculuklar, 450km neki gidon yükseltme varsa sıkıntı olmaz, hızlı gider gidon yükseltmen yoksa seni etkiler, bende bayramda 1 haftalık 4000km Türkiye turum var hiç sıkıntı yapmıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------
Benim rotam da bu şekil, bizim insanımız 100km yol gidebilir miyim diye soruyor, siz isteyin yeterki her yere gidilir yeterki siz kendinize güvenin ve motorunuza göre hareket ederseniz hiç bir sıkıntı sorun olmaz, güney tarafında sıcaklar Karadeniz tarafında yollar baya bir atraksiyon yaşatacak bana.
https://i.imgyukle.com/2018/08/14/rfFbh.jpg
-
14 Ağustos 2018, 20:53
Arabayla uzun yola çok gitmiş birisine 55+60hp'in altındaki motorlar eziyet gelebiliyor. Özellikle otobanda dominar'da çok güçsüz kalıyor maalesef. En kötü araba bugün 160-170 uzun yolda gidiyor.
-
14 Ağustos 2018, 20:58
kdiner adlı üyeden alıntı
Hayırlı yolculuklar, 450km neki gidon yükseltme varsa sıkıntı olmaz, hızlı gider gidon yükseltmen yoksa seni etkiler, bende bayramda 1 haftalık 4000km Türkiye turum var hiç sıkıntı yapmıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------
Benim rotam da bu şekil, bizim insanımız 100km yol gidebilir miyim diye soruyor, siz isteyin yeterki her yere gidilir yeterki siz kendinize güvenin ve motorunuza göre hareket ederseniz hiç bir sıkıntı sorun olmaz, güney tarafında sıcaklar Karadeniz tarafında yollar baya bir atraksiyon yaşatacak bana.
https://i.imgyukle.com/2018/08/14/rfFbh.jpg
Sen alışıksın Kemal.Sana yol olsun birde motorun dayansın yeter.Aslında 400 cc motor küçük değil.En son 200 km yol yaptım geçen pazar.Tırmanışlarda düzlüklerde beni memnun etti.200 km yolu 4 saatte yaptım.Bunun yarım saati dinlenme ile geçti.Eve geldiğimde hala yol gidebilirim hissiyatı vardı ama o zaman ortalama hızım 60km geçmedi yollarda tabi ona göre idi.Şimdi birtane vstrom olsa o kadar yolu gidebilirmiyim?rahatlıkla giderim ama o motorun hatalarınıda tolere edecek tecrübem yok açıkcası.Dominarın uzun yolda yoran tarafı sele ve titreşim.Bende titreşim yok ama sele sert.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------
Arabayla uzun yola çok gitmiş birisine 55+60hp'in altındaki motorlar eziyet gelebiliyor. Özellikle otobanda dominar'da çok güçsüz kalıyor maalesef. En kötü araba bugün 160-170 uzun yolda gidiyor.
Orda tamamen haklısın.Pazar öğleden sonra afyona gittim bir saat öncede döndüm.190 km bile çıktım.Buna nazaran 6 saat sürdü.Açıkcası araba çok yordu.Araba yordu ise dominar ne yapar onu hesap edemiyorum.Araba ile neden gitmiyorsun derseniz.Afyonda trafik kazasına karıştım tampon çöp oldu.Gazipaşaya zor getirdim.Tamiri bayrama yetişmeyecek.
-
14 Ağustos 2018, 22:59
Ulan şu inazuma250F serisinin,500cc lisi olsa dadindan yenmez.
Çift silindir
60hp
250lik olan kasa boyutlarinda.
vs.vs.
Ne yol yapilir amma...
Tvs yi almadan evvel Gs500 lere bakmistim..karburatorlu olmasa al geç..
-
15 Ağustos 2018, 12:48
Aynen yetersiz kalıyor. Kaldığı gibi bide titreşim 3 saat sonunda ne yapacağını şaşırtılıyor insana. Önce ayakları koruma demirine koydum. Dayanamadım artçı selesine oturdum. Verdiğim molalar benzin al, benzini öde, yola devam et şeklinde. Çanakkale’de feribota binerken indim motordan sadece. Şimdi bayramda ilk 4 gün çalışıyorum ama sonraki 5 gün bir yere gitmeye gözüm kesmiyor.
-
15 Ağustos 2018, 13:07
levend84 adlı üyeden alıntı
Ulan şu inazuma250F serisinin,500cc lisi olsa dadindan yenmez.
Çift silindir
60hp
250lik olan kasa boyutlarinda.
vs.vs.
Ne yol yapilir amma...
Tvs yi almadan evvel Gs500 lere bakmistim..karburatorlu olmasa al geç..
Dünden beri cbf500 bakarken buldum kendimi
-
15 Ağustos 2018, 13:45
Cbf500 güzel makinede temizini bulamıyoruz. Bulsam yemin ederim ağır faizden çekip alırım
-
15 Ağustos 2018, 23:40
Angrypower adlı üyeden alıntı
Cbf500 güzel makinede temizini bulamıyoruz. Bulsam yemin ederim ağır faizden çekip alırım
Km falan takmayacağım alırsam eğer. Alır almaz bir de ön kolları ve arka süspansiyonu elden geçirip bineceğim canı çıkana kadar. Özellikle torku yüksek olacak motorun yoksa 120'ye hızı bile sabitlemek dert oluyor. Yokuşta bayılıyor ediyor. Gereğinden de fazla yakıyor.
Binme daha iyi diyor insan
-
16 Ağustos 2018, 06:50
Benim motorda 4K-5K devir aralığında nispeten güzel ve zevkli gidiyorsun. Mümkün mertebe 4K en tatlı yeri. O da 6.viteste 84km/sa’ya Tekabül ediyor. Sonra üstünden tır bile geçebiliyor. 120’ye gelirsen stock dişli ile 6k devir bandına geliyor ve bu seferde motor bağırıyor. İstemsizce arada sırada vites yükseltmeye çalışıyorsun ama bir bakıyorsunki vites zaten 6 da
-
16 Ağustos 2018, 07:03
5-6K devir bandinda,aksırmadan,bayılmadan,bağırmadan,istikrar lı 130-140ile gitsin yeter.
Bunun içinde Min 55-60 beygir lazım.
Duzgun motorlarada para lazim...
Ulan güclu motora binemeden g..tteki kıllar beyazlayip ihtiyar bunak olacaz...o yaştan sonrada gelen motorun tekerine sokayım...iğneyi..
-
16 Ağustos 2018, 09:28
5-6K devir bandinda,aksırmadan,bayılmadan,bağırmadan,istikrar lı 130-140ile gitsin yeter.
Ulan güclu motora binemeden g..tteki kıllar beyazlayip ihtiyar bunak olacaz...o yaştan sonrada gelen motorun tekerine sokayım...iğneyi..
Ben de bu aralar Nc.leri araştırıyorum, hem apaçilik de yaptırmaz, az da yakar..
-
16 Ağustos 2018, 10:38
Motorun değil feleğin tekerine çomak sokalım. Benim gerçi yaş daha 30 40 yaşına kadar 700-800ccye geçmiş olurum diye umuyorum. Fazlası da gerekmez.
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)