Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
06 Haziran 2018, 09:49
Ben de ankaradayim, daha servise gitmedim ama motomekanik'e iyi diyorlar. Ktm-bajaj yetkili servisi. Fiyat belki bir tık fazladir diğerlerine göre. Yaycilar vardi servis-satis olarak, servis kapandı sanırım şimdi.
Reklamlar
-
06 Haziran 2018, 09:52
borana adlı üyeden alıntı
Selam arkadaslar. Tayin sebebiyle ankaraya gidiyorum. Ankarada hangi servisi tavsiye edersiniz. Birde sogutma sivisi azalmis bunu neyle takviye edebilirim. Normal antifiriz koyariz dedi servis bende size danismak istedim. Tesekkurler...
antifiriz ve saf suyu yarı yarıya karıştırıp takviye yapabilirsiniz
-
06 Haziran 2018, 10:57
Selam arkadaslar. Tayin sebebiyle ankaraya gidiyorum. Ankarada hangi servisi tavsiye edersiniz. Birde sogutma sivisi azalmis bunu neyle takviye edebilirim. Normal antifiriz koyariz dedi servis bende size danismak istedim. Tesekkurler...
Motomekanik bir miktar daha fiyatlıdır ancak mağazası servisi şık ve kalitelidir, servis yapılırken motorun yanında duramazsınız ancak üskattaki bekleme odasında çayınızı kahvenizi içerken tv ekranıdan izleyebilirsiniz, Motul yağ kullanırlar.
Bajaj'ın Yaycılar servisi kapanmıştı (servis işlerinin yapıldığı yere lastikçi açıldı). Yaycıların ustası Mahmut usta yeni açılan Bozdoğan Motor servisinde. İşinin ehli genç bir arkadaşımız. 2 hafta kadar önce bir kaza geçirdi ve kolunu kırdı sanırım, şimdi durumu nasıl bilemiyorum, ancak zaten yanında çalışan 2 arkadaş daha var.. Motor bakımı yapılırken yanında durabilirsiniz, isterseniz bilgi de edinebilirsiniz. Çayı kahvesi de var, daha samimi bir ortam. Fiyatları da daha uygundur, Motul yağ kullanıyorlar.
re_death adlı üyeden alıntı
antifiriz ve saf suyu yarı yarıya karıştırıp takviye yapabilirsiniz
Bazı antifirizler zaten karışmış olarak geliyor, yani direkt konulabilir halde oluyorlar. Arkadaş buna dikkat ederek koysun. Her antifiriz de uygun olmaz, ekleme yapılacaksa motor içindekine uygun olanı koyulmalı, yoksa sıkıntı yaşanır.
-
06 Haziran 2018, 11:46
Mahmut ustayı öneren kişi baya fazla, zaten servise gideceksiniz hem kontrol etmiş olurlar hemde gerekli eklemeyi yaparlar.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
-
06 Haziran 2018, 12:44
maktama adlı üyeden alıntı
Motomekanik bir miktar daha fiyatlıdır ancak mağazası servisi şık ve kalitelidir, servis yapılırken motorun yanında duramazsınız ancak üskattaki bekleme odasında çayınızı kahvenizi içerken tv ekranıdan izleyebilirsiniz, Motul yağ kullanırlar.
Bajaj'ın Yaycılar servisi kapanmıştı (servis işlerinin yapıldığı yere lastikçi açıldı). Yaycıların ustası Mahmut usta yeni açılan Bozdoğan Motor servisinde. İşinin ehli genç bir arkadaşımız. 2 hafta kadar önce bir kaza geçirdi ve kolunu kırdı sanırım, şimdi durumu nasıl bilemiyorum, ancak zaten yanında çalışan 2 arkadaş daha var.. Motor bakımı yapılırken yanında durabilirsiniz, isterseniz bilgi de edinebilirsiniz. Çayı kahvesi de var, daha samimi bir ortam. Fiyatları da daha uygundur, Motul yağ kullanıyorlar.
Bazı antifirizler zaten karışmış olarak geliyor, yani direkt konulabilir halde oluyorlar. Arkadaş buna dikkat ederek koysun. Her antifiriz de uygun olmaz, ekleme yapılacaksa motor içindekine uygun olanı koyulmalı, yoksa sıkıntı yaşanır.
evet onu atlamışım bazı antifrizler direk karışmış olarak satılıyor, ben shellden aldım karışım değildi birde 1 lt saf su alıp yarı yarıya 2 şişe karışım yaptım iş yerimde duruyor çok su azaltmıyor zaten çok uzun süre kullanırım , maliyette 20 tl gibitutara 2 lt karışımlı antifrizim oldu
-
06 Haziran 2018, 16:23
Benimde antifriz azalmıştı az bişey ve direk su koydular içine. Hani karıştıracaktık falan dedim. Motorun ilk içinde gelenin saf antifriz olduğunu söylediler ki bende arabaya direk saf antifriz atarım. İçinde su olan karışımdan daha iyi korur. Faydası olur, zararı olmaz. Servisimden art niyette beklemem. Art niyetleri olsa başka şeylerde yaparlardı. Genede servise götür ayak üstü hallederler. Zaten ellerinde vardır. Riske girmeye değmez.
-
06 Haziran 2018, 16:34
eklenecek miktar 10 bilemedin 20ml başka değil, bu oranı 200ml ile karşılaştırmayın, servise gittiğinde hallederler.
-
06 Haziran 2018, 18:13
direk su koyuldumu çok çabuk eksilme yapıyor , direk antifriz de konur ama gereksiz olur çok soğuk derecelerde motor kullanılmicağı için yarı yarıya oran daha mantıklı oluyor, servisler direk takviye yapıyor , köşede dursun derseniz alıp kenarda tutulabilir benim gibi
-
06 Haziran 2018, 19:48
Izolasyon seleye yardımcı olmadı maalesef. Titreşim totoda yine var. Ön camı çıkarıp denedim ama yok olmuyor böyle. Takıcam yine tur camını. Konfor daha iyi cam ile. Şu dişli olayını bende düşünüyorum 42 nasıl olur diye.
-
06 Haziran 2018, 20:16
Bir lokma numarası veremediniz. İlla tüm set olarak alacağım çantayı çıkarmak için -.-
Ben 40t kullanıyorum lakin bende memnun değilim. Eski apaçi 45t yi özlüyorum ama o zamanda şehir içinde titreşiyorum, hafta sonu uçmakdereye gidincede kendimden geçiyorum. Rüzgara karşı 45t ile 145 ile giderken şimdi 125-130 ile gidiyorum. Sanki orjinali ile oynamamak ve bir jel sele koymak daha iyi gibi geliyor gözümde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------
Birde Dominar'ın zinciri 520'ye kaç bakla? Bilen varmı acaba?
-
06 Haziran 2018, 20:17
Angrypower adlı üyeden alıntı
Bir lokma numarası veremediniz. İlla tüm set olarak alacağım çantayı çıkarmak için -.-
Ben 40t kullanıyorum lakin bende memnun değilim. Eski apaçi 45t yi özlüyorum ama o zamanda şehir içinde titreşiyorum, hafta sonu uçmakdereye gidincede kendimden geçiyorum. Rüzgara karşı 45t ile 145 ile giderken şimdi 125-130 ile gidiyorum. Sanki orjinali ile oynamamak ve bir jel sele koymak daha iyi gibi geliyor gözümde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------
45t dişli iyi hacı 1. viteste gazı açmamla yanlıyorum :D
Sevmek için yaşlanmayı,frene basmak için yolun bitmesini bekleme..
-
06 Haziran 2018, 21:49
ozan1991 adlı üyeden alıntı
Ben sırf ota b.ka yanlamaya başladığı için dişliyi küçülttüm😃 Bi sakin yaa...😄 Zevkler renkler👌🙂
-
06 Haziran 2018, 22:11
Angrypower adlı üyeden alıntı
Hangi model çanta demiri kullanıyorsun, orjinal tutamaçlar alyen anahtarla sökülüyor, elinde 8 10 12 13 14 15, ön arka tekeri zaten takım çantasında var, 3 4 5 6 7 8 10 alyen takımı al boyları uzun olan olursa daha iyi oda enjeksiyon kelepçesi 3 alyenle, gidon kolu 6 olması lazım, ön amortisör 8 10 galiba, arka amortisör yine aynı böyle böyle gidiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------
re_death adlı üyeden alıntı
direk su koyuldumu çok çabuk eksilme yapıyor , direk antifriz de konur ama gereksiz olur çok soğuk derecelerde motor kullanılmicağı için yarı yarıya oran daha mantıklı oluyor, servisler direk takviye yapıyor , köşede dursun derseniz alıp kenarda tutulabilir benim gibi
Su koyup denediniz mi neden su eksilsin ki ben hiç ekleme yapmadım, gerekli kontrolleri yaptırın varsa radyatör havasını da alsınlar. 30000km de ilk pulsarımın antifirizini kendim değiştim, şuan organik elimde 3 litre antifiriz var kırmızı renkli belki kış ayında bir bakım yapabilirim belki de dokunmam nasıl olsa nasıl yapıldığını biliyorum.
-
06 Haziran 2018, 22:13
Cevaplar icin Tesekkurler arkadaslar. Birde su arka fren mevzusu var bana cok zayif geliyor sizdede ayni durum mevcutmu.
-
06 Haziran 2018, 22:20
Norton772 adlı üyeden alıntı
Izolasyon seleye yardımcı olmadı maalesef. Titreşim totoda yine var. Ön camı çıkarıp denedim ama yok olmuyor böyle. Takıcam yine tur camını. Konfor daha iyi cam ile. Şu dişli olayını bende düşünüyorum 42 nasıl olur diye.
İstersen 43 dişli tak bunu da her zaman dediğim gibi 3 lütfen çanta ful dolu olduğu için tavsiye ediyorum yoksa 42 gayet iyi, sele hakikaten dediğiniz kadar varmı yoksa benmi alıştım bilmiyorum o kadar uzun yola da gidiyorum sorun yaşamıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------
Cevaplar icin Tesekkurler arkadaslar. Birde su arka fren mevzusu var bana cok zayif geliyor sizdede ayni durum mevcutmu.
Fren pedalını tutan iç kısımda kalan vidasını kontrol edin veya havasına baktırın, lastikler iyi olmadığı içinde iyi tutmuyor olabilir servise baktırın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:16 ----------
42 kullanıyorum bu durumu sevmiyor değilim yan yan gidiyorsun güzel oluyor ama kontrolü kaybedmediğin sürece.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------
Orjinal dişli ile 520 120 bakladır. 15 42 520 118 bakla, 15 43 520 118 bakla yine kurtarıyor, 15 20 520 116 bakla olabilir tam emin değilim. Dişli küçültecek iseniz zincirden bakla çıkarmanız sorunu çözüyor yeni zincir almanıza gerek yok tabi zincir sağlam ise.
-
06 Haziran 2018, 22:29
kdiner adlı üyeden alıntı
Hangi model çanta demiri kullanıyorsun, orjinal tutamaçlar alyen anahtarla sökülüyor, elinde 8 10 12 13 14 15, ön arka tekeri zaten takım çantasında var, 3 4 5 6 7 8 10 alyen takımı al boyları uzun olan olursa daha iyi oda enjeksiyon kelepçesi 3 alyenle, gidon kolu 6 olması lazım, ön amortisör 8 10 galiba, arka amortisör yine aynı böyle böyle gidiyor.
RMS çanta ile çanta demiri var. Sadece çanta demirini sökeceğim orjinal tutamaklarını takacağım yaz için. Uzun T alyan seti mi almalıyım? Lokma setine gerek yok mu?
-
06 Haziran 2018, 22:54
Arkadaşlar full depo ile kaç km gidebiliyorsunuz ben en son 260km gittim uzun süre yanıp söndü benzin işareti 300km yi zor görürdü
-
06 Haziran 2018, 23:00
240-270 arası gidiyorum. 280 görmüşlüğümde oluyor da onlar ancak yağışlı havalarda. Lastikler tuttuğu sürece elimi gazdan pek ayırmıyorum.
-
06 Haziran 2018, 23:30
kdiner adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------
Su koyup denediniz mi neden su eksilsin ki ben hiç ekleme yapmadım, gerekli kontrolleri yaptırın varsa radyatör havasını da alsınlar. 30000km de ilk pulsarımın antifirizini kendim değiştim, şuan organik elimde 3 litre antifiriz var kırmızı renkli belki kış ayında bir bakım yapabilirim belki de dokunmam nasıl olsa nasıl yapıldığını biliyorum.
ben denemedim bir arkadaş normal su koyuyordu bi ara devamlı eksilme yaptığını söyledi , en son amtifrizli safsu karışımı koyduğunda eksilme yapmadığını söyledi , benim motor daha yeni olduğundan direk karışım la tamamladım eksik kısmımı , şimdilik bir eksilme görmedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------
Arkadaşlar full depo ile kaç km gidebiliyorsunuz ben en son 260km gittim uzun süre yanıp söndü benzin işareti 300km yi zor görürdü
il depo dolumumda 300km gittim biraz daha giderdi tek çentik kalmıştı , daha sonraki dolumlarımda 250-280km arası gitti , yedek depo olmadığı için riske girmek istemiyorum , sakin ve uzun yolda stabil 100 civarı bir hızda 300km yi çok rahat görür , şehir içi dur kalklar çok olduğu için sıkıştırma çok olduğu için ani gaz açmak gerektiği için benzin çabuk bitiyo
-
07 Haziran 2018, 00:08
Norton772 adlı üyeden alıntı
Norton bizi 42 dişli paklar. Diğer çözümler yeterli olmuyor. Ben 2500km dolunca yağı değişirjen dişliyi de 42 yaptıracam kesin. Bu haliyle uzun süre kullanamayacağımı biliyorum çünkü.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)