Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
25 Nisan 2018, 20:58
kdiner adlı üyeden alıntı
Yan ayak müşüründe sıkıntı olabilir servise gittiğiniz de baktırırsınız, acaba gidon yükseltme takarken yanlış bir iş yapmış olabilirmisiniz, servise gittiğiniz de hepsini kontrol ettirirseniz. Yan ayak kapalı viteste olsa bile motor çalışır.
Yok bu durum ilk aldığım gün de vardı, yani gidon yükseltme ile alakası yok onu bugün taktım, oysa ilk gün de dikkatimi çekti. Bir sonraki gün baymoto'ya bir uğrayacağım, hem bunu anlatırım, hem çıkarttığım km telini düzgünce kapağını taktırırım hem de garanti kağdını almam lazım. Müşürle alakalı bir durum olabilir, ayağı açınca stop etmiyor oluşu bana bunu düşündürdü, kendim baktım ama bulamadım kablosunu, serviste hallederler diye düşünüyorum.
Reklamlar
-
25 Nisan 2018, 21:41
Hocam kabloların orda bir tanesi kibrit kutusundan küçük bir kutuya giriyor. Ona giren kısmı falan kontrol ettirin. Bende orda bir temassızlık yada hafiften bir yere temas vardı.
-
25 Nisan 2018, 21:57
Cloud adlı üyeden alıntı
Dominar viteste iken debriyajı çeksek bile marş basmıyor mu? Benim ki basmıyor da ondan sordum, ille boşa almak gerekiyor marş basabilmek için, bu bana garip geldi, benim motorda mı bir sorun var normali mi bu. Sormak istedim sizlere.
Akşama vaktim olursa yeni fotoları atacağım.
Benim motor vitese attığımda ayaklık açık ise stop ediyor. Ayaklık kapalı ve vitesteyken debriyajı çekip marş bastığımda çalışıyor. Trafikte bikça kez stok ettirdim direkt vitesteyken marş basıp devam ettim. Ayaklık açıkken side stand ikazı vermesine rağmen bu durumun olması garip.
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
-
25 Nisan 2018, 22:28
Norton772 adlı üyeden alıntı
Hocam kabloların orda bir tanesi kibrit kutusundan küçük bir kutuya giriyor. Ona giren kısmı falan kontrol ettirin. Bende orda bir temassızlık yada hafiften bir yere temas vardı.
Evet bana da bu tip bir durum var gibi geldi. Cuma günü müsait olacağım baymoto da duruma baktırıp sonucu yazarım. Muhtemelen böyle bir kablo bağlantı sorunu olmalı. NS150'de de arka frene basınca lamba yanmıyordu ilk aldığımda, onu kendim fren pedlının oradaki müşürden ayarlayarak yapmıştım, bunu detaylı incelemedim ama bu tip bir temassızlık olabilir haklısınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
gerivites adlı üyeden alıntı
Benim motor vitese attığımda ayaklık açık ise stop ediyor. Ayaklık kapalı ve vitesteyken debriyajı çekip marş bastığımda çalışıyor. Trafikte bikça kez stok ettirdim direkt vitesteyken marş basıp devam ettim. Ayaklık açıkken side stand ikazı vermesine rağmen bu durumun olması garip.
Evet aynen, ben de Pulsardan bildiğim için bu durumu, ilk aldığımda anladım bi tuhaflık var yan ayak mevzusunda diye. Bakalım yarın sabah kendim bir bakacağım tekrar, bulamazsam Cuma servise uğrayacam zaten km kablosunu da düzgün sabitlemek için. Ben geçici hallettim, yoksa km yazmıyordu. Bir taraftan dedim ses etme millet bilerek kablo çıkarıyor, sonra utanmadan az km'de diye satıyor. Ama yok ben hem yapmam hem de kaç k yaptığımı bilmek isterim, neyse kendim hallettim denedim km sayıyor sıkıntı yok. Ama minik bi kapak var onu takamadım.
Bu müşür işini ve onu halletireceğim bakalım Cuma günü fırsat olursa. Zaten rodaj için boş günlerimde turlayacağım bahaneyle servise de kaydettirmiş olurum motoru.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:12 ----------
Bir iki foto daha atayım da ortalık şenlensin, o kadar foto atmışız 3 kişi hepsi arka sayfada kaldı
-
26 Nisan 2018, 14:11
Arkadaşlar dominar a gidon yan ayna takan var mı ? Bu sıralar düşünüyorum ama alırsam ölçü sorunu yaşar mıyım ya da işlevsel midir bilemedim. Normal aynaları pek beğenmiyorum,gidon yükseltme kullanmadığım için olabilir.
-
26 Nisan 2018, 14:43
ozomoto adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar dominar a gidon yan ayna takan var mı ? Bu sıralar düşünüyorum ama alırsam ölçü sorunu yaşar mıyım ya da işlevsel midir bilemedim. Normal aynaları pek beğenmiyorum,gidon yükseltme kullanmadığım için olabilir.
https://i.ebayimg.com/thumbs/images/...pqD/s-l225.jpg
orjinal topuzu söküp bunu takacaksınız, belki küçük işlem gerekebilir ama takılır.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
-
26 Nisan 2018, 15:10
Merhabalar,
bende salı günü 500 bakımını yaptırdım. pazartesi günü de iznik gölüne gittim öncesinde. uzun yolda titreme ve camdan aldığım rüzgar beni çok rahatsız etti. boynum tutuldu ve elimde bileklerimde ağrılar oluştu. biraz fazla kastım kendimi galiba. tur camındanda rüzgarı nasıl aldım bilmiyorum. oturuş pozisonum sorunlu olabilir belki.
cloud beyefendinin bahsettiği marş almama sorunu bende de oldu buarada. ama debriyaj ve ayaklık konularından emin olamadığım için birkez daha deneyeceğim.
cumartesi günü çanakkaleye gitmeyi planlıyorum. boynum iyileşirse yollarda olucam umarım sorunsuz bir gezi olur.
tekeriniz düz bassın
-
26 Nisan 2018, 15:14
irfun adlı üyeden alıntı
Merhabalar,
bende salı günü 500 bakımını yaptırdım. pazartesi günü de iznik gölüne gittim öncesinde. uzun yolda titreme ve camdan aldığım rüzgar beni çok rahatsız etti. boynum tutuldu ve elimde bileklerimde ağrılar oluştu. biraz fazla kastım kendimi galiba. tur camındanda rüzgarı nasıl aldım bilmiyorum. oturuş pozisonum sorunlu olabilir belki.
cloud beyefendinin bahsettiği marş almama sorunu bende de oldu buarada. ama debriyaj ve ayaklık konularından emin olamadığım için birkez daha deneyeceğim.
cumartesi günü çanakkaleye gitmeyi planlıyorum. boynum iyileşirse
yollarda olucam umarım sorunsuz bir gezi olur.
tekeriniz düz bassın
cam taktırmasanız bile gidon yükseltme mutlaka taktırın, ön cam ve gidon yükseltme takmadan istanbul antalya yapmıştım elimden omzuma kadar mahvetmişti ama gidon yükseltme taktım ön cam yine yok istanbul trabzon yaptım gram sıkıntı olmadı.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
-
26 Nisan 2018, 15:34
Arkadaşlar rodaj ne kadar devam edicek ilk bakımdan sonra 7000 binin üstüne çıkıyımmı birde buna takılıcak en güzel lastik hangisi yanlaya yanlaya gidiyorum resmen hoşumada gitmeye başladı ama kayıcak bigün motor altımdan
-
26 Nisan 2018, 15:34
evet öyle yapıcam artık herhalde.
kdiner adlı üyeden alıntı
cam taktırmasanız bile gidon yükseltme mutlaka taktırın, ön cam ve gidon yükseltme takmadan istanbul antalya yapmıştım elimden omzuma kadar mahvetmişti ama gidon yükseltme taktım ön cam yine yok istanbul trabzon yaptım gram sıkıntı olmadı.
-
26 Nisan 2018, 18:52
ozan1991 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar rodaj ne kadar devam edicek ilk bakımdan sonra 7000 binin üstüne çıkıyımmı birde buna takılıcak en güzel lastik hangisi yanlaya yanlaya gidiyorum resmen hoşumada gitmeye başladı ama kayıcak bigün motor altımdan
geçme 6000rpm yi...
-
27 Nisan 2018, 11:02
Yüklediğim resimlerde sıkıntı oluyor galiba, bir de buradan deneyeyim bakalım:
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------
Bir deneme daha yapayım. Bu sefer oluyo galiba. Photobucket nedense çıkmadı.
[IMG][/IMG]
-
27 Nisan 2018, 13:19
Bugün gene gaz kese kese gitti motor. Muhabbet motorda aynen şu;
-Baba ben bir gideyim, gazlıyorum.
+Yok dur sonra giderim.
-Yok yok gaza geldim, gidiyorum.
+Bir kez daha düşüneyim.
Sonra uzuyor. Saçma sapan sıkıntı yapıyor ve bunun ne olduğunu anlatabilmem için illa videoya çekmem lazım çünkü her an yapmıyor. Ortalama 3-4. Viteste 3000rpm den sonra gazı açarken oluyor.
-
27 Nisan 2018, 13:45
Angrypower adlı üyeden alıntı
Bugün gene gaz kese kese gitti motor. Muhabbet motorda aynen şu;
-Baba ben bir gideyim, gazlıyorum.
+Yok dur sonra giderim.
-Yok yok gaza geldim, gidiyorum.
+Bir kez daha düşüneyim.
Sonra uzuyor. Saçma sapan sıkıntı yapıyor ve bunun ne olduğunu anlatabilmem için illa videoya çekmem lazım çünkü her an yapmıyor. Ortalama 3-4. Viteste 3000rpm den sonra gazı açarken oluyor.
Vakit kaybetmeden bir servise göster bence motoru. derdi neymiş buradan da anlatırsın benzeri bir şey yaşayan olursa ne yapılacağını bilir en azından.
-
27 Nisan 2018, 14:19
Servise götürdüm. Yok öyle bişey dediler. Görmeden de inanmıyorlar. Ekrem Bey’e de mail attım son çare olarak. Tam yaptığı aralığı saptamaya çalışıyorum kendimce. O zaman servise gel diyip ben sürüp gösterebilirim belki.
-
27 Nisan 2018, 15:59
Servise götürdüm. Yok öyle bişey dediler. Görmeden de inanmıyorlar. Ekrem Bey’e de mail attım son çare olarak. Tam yaptığı aralığı saptamaya çalışıyorum kendimce. O zaman servise gel diyip ben sürüp gösterebilirim belki.
İmkanınız varsa video çekin daha net gösterebilirsiniz belki
-
27 Nisan 2018, 16:39
İşte imkanım yok ama mecbur kabul ettirmek için gidip bişeyler alacağız anlaşılan video için.
-
27 Nisan 2018, 16:50
Yazilimsal bir problem sanirim bu. Facebookda bajaj dominar 400 turkiye grubuna katilip tekrar dile getirirseniz bu sorunu yaşayan birkaç arkadaş vardi ve çözüm bulmuslardi.
-
27 Nisan 2018, 21:43
Bugün zincir gerildi. Makine 163km/sa hızı gördü. Ben yapmadım ama action cam den şahit oldum
-
27 Nisan 2018, 22:36
Sanki benim motorda olan olaya benziyor hocam. Durduğu yerde gaz verip verip bırakın ve direksiyonu da sağa sola çevirin bakalım yapacak mı? Yaparsa kuvvetle muhtemel o kablolar ile alakalı olabilir. Bende de direksiyonu sağa doğru kırıp gaz verince stop etme eğilimine gidiyordu yada kesiklik yapıyor diyordu Birol usta. Sonra kabloları kontrol ettiğinde dediğin gibi kibrit kutusunun yarısı kadar büyüklükte bir kutucuk var. Oraya giren kablo herhalde kısa devre yada temassızlık yapıyordu. Orayı bantlayınca hiç bir sorun kalmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------
Bu arada 1140 km oldu ve bugün yakıt aldım ve sin durum bu hafiften 90-105 km hız aralığında kullanmaya başladım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (1 üye ve 14 misafir)