Bugün bende aldım arkadaşlar 10km kullanıp otorparka çektim bi aksilikten dolayı ruhsat plaka salı gününe kaldı ilk izlenimim çok keyifli eşşekten inip ata binmiş gibi oldum başlarda frenler iyi tutmuyormuş sanırım adamın dediğine göre yinede iyi şuan ayrıca kalkışta arka teker attı bi kere gazı fazla açtım sanırım
Yarı sentetik Motul 5100 koysanda bişey olmaz. 5000km rahat gidersin. Benim değiştirmek için düşüncem rodaj yağı değiştikten sonra bile içinde çapak mapak kalmışsa ne olur ne olmaz, gömleği çizmesin die değiştirmek yağı. Sadece titizlik. Ha yarın değiştirir miyim bilmiyorum? Tamamen sabahki ruh halime bağlı
Ha bide benim motor 4000rpm deyken şöyle bir gaz yememe gibi bir boşluk yapıyor. 1sn falan bir aksaklık yapıp ondan sonra gazı yiyor. 2-3 gündür dikkatimi çekiyor bu olay.
Yok ben de zaten 5000 km sonrasi için düşünüyorum, sanırım 2500'de ben de bir ara yağ değişimi yaparım. Ama 5000'den sonra rodaj tam anlamıyla biteceği için ondan sonra önceki motorum gibi her 2500'de kendim yağ alıp değişim yapmak istemiyorum artık, adam gibi kaliteli yağ alırım (motul v.s.) götürüp serviste bakımını yaptırırım diyorum. Önceki motorda 17.600 km boyunca her 2500'de ara yağ değişimi de yapmıştım ama aldığım yağ da motul filan değildi açıkçası. Yaş ilerleyince bazen sıkıcı gelebiliyor bu işler, Dominarla iyi yağ ve daha uzun km yapayım istiyorum.
Norton772, ben de gidon yükseltme alacağım ama ilk 500'den sonra takarım, rodajı tamamen orjinal haliyle yapayım istiyorum alışmak için. Önceki motorda da öyle yapmıştım. 5000 bakımında taktırmıştım ön camı gidon yükseltmeyi de 2000 km sonra filan. Bunda da hepsini rodaj bakımında taktıracağım sanırım.
Hatta bugün arka bakım sehpası da aldım, hem zincir yağlamak, hem de yağ kontrolüydü veya kışın soğuk günlerde yatırmak için filan. Orta sehpa olsa iyiydi, o parayı padock için vermiş oldum.
yarın bi kavuşalım da laci'ye.
İşte benim motoru sıfır aldım. Bir rodaj yağı değişti.
Benim Depo doluydu. %90 civarı. Bilemiyorum bakıyorum. Yarın gene test ederim.
O değilde bunun aynalar zangır zangır sallanıyor gerçi fazla bir titreşim hissetmedim ben motorda 60 ın üstüne çıkmadım ama apachemden az titreşimi apachemin aynalarda böyle titreşim olmuyodu
120'den sonra arkadaki arabayı çift görüyorsunuz. Aksini iddia eden yalan söylemiş olur
Ha bu arada dandik lastiklerinden dolayı ön arka ABS'yi bugün bende devreye soktum. Mal bir motorcu kardeş sayesinde. İyiki varmış dedirtti
Arkadaşlar bunda yedek depo varmı deponun tamamınımı kullanıyoruz
Enjeksiyonlu motorlarda yedek depo muhabbeti yok. Tamamını kullanıyorsun.
Benim 130 dan sonra 30 metre görüş alanımdakiler çift değil.Ondan sonrasıda bulanık görünüyor.150 den sonra ayna yok gibi sadece yansımalar var.
Az önce sürüşe çıktım.Şiddetli rüzgarda var.Aslında kararsızdım ama çıkmış bulundum geri dönmedim.Red line sokmadan 167 km hızı geçemedim.8 bin deviride geçemedim.
Dönüşde tüm vitesleri redline soktum.Sonuç aynı son vitesde 8 bin deviri geçemedim.Bunda rüzgarında etkisi var mutlaka.Motor 160km hemen çıkıyor.Yol olsun hızlanayım diye birşey yok.150 km hız ile 7 derecelik rampayı tırmandım.
167 km hıza çıkınca motorun üzerinde nasıl dururum soru işareti vardı.Naked olmasına rağmen gidiş ve gelişte çok rahatsız etmedi.
Bizim burada yazlık mevsimi açıldı. Herkes yollarda. Maalesef basabilecek durumumuz olmuyor ama 150’ye gelince rpm limit ışığı göz kırpıyor. Malum arkadaşlar yolda sol şeritten 70km/sa ile gidiyor. Tırlar arabalar yerine kornaya basıyor yeter artık sola geç die. Sorsanız babasının yolu ve vergileri sadece onlar ödüyor. Ondan dolayı biraz sıkıntılı. 160km/sa hızı görmek imkansız. En sevdiklerim de yabancı plakalı Türkler. Yaşadıkları ülkelerde hayatta yapmayacakları şaklabanlıkları maalesef kendi ülkelerinde yapıp herkesi tehlikeye atıyorlar. Ayı memleket değiştirse ayı olmaya devam ediyor
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)