Hepinize cümleten iyi akşamlar arkadaşlar ismim Murat, Ankara'da oturuyorum, LYS'ye hazırlanıyorum. 1,5 aydır motosikletler hakkında araştırma yaparken burası en çok yararlandığım yerlerden birisi ve. Buradaki ortam çok güzel inşallah bende Eylül yada ondan sonra motosiklet alacağım ama cbr250r ile ninja 250r arasında kaldım (internetten bu iki motorun artıları ve eksilerine baktığımda ninja daha önde) gönlüm ninjadan yana ama alana kadar neler olur bilemeyeceğim şimdiden abilerim, ablalarım ve kardeşlerimle tanışmak istedim. Aslında ben lise 2'den beri motor hastasıyım ama ailem motora karşılardı ama babam ve annem bu sene yurtdışına gezmeye gitmişti.
Babam orada motora binmiş sonra sana motor alalım arada bende takılırım dedi. Bende hemen motor arayışlarına başladım gerçi hemen alamayacağım (malum ehliyet filan yok) ama şimdiden motorlar hakkında bilgiler ediniyorum. Size merak ettiğim sorular olacak.
1-)Ailem motora karşı olduklarından motosiklet ekipmanlarında hangi markalar güvenilir, hangileri değil hiçbir fikrim yok yani size sorum ekipman alırken hangi markalara bakayım tavsiyeleriniz neler?
2-)Ninja daha üstün o her açıdan belli ancak cbr250r ile fiyat farkı var bu farkı ödemeye değer mi daha sonraları sıkıntı çıkarır mı? ( ninja aklımda yokken cbr250r'nin forumunda takılıyordum orada kullanıcılar "zincirden sesler geliyor ve başka forumda da 7000'den sonra para şıngırtısına benzer ses filan geliyor" dediler çözümünü bulamamışlardı. Bu forumu baştan okuyorum 141. sayfadayım
daha şu ana kadar hiç şikayetçi olanı görmedim bir tek depodan ses geliyormuş onunda çözümü bulunmuş. )
3-)Bakımlarda ne kadar masraf çıkıyor? önceki sayfalarda hatırladığım kadarıyla 100-150 arasında bir şey tutuyormuş bu herkes için genel mi? Mesela cbr250r forumunda arkadaşların bakım masrafları bayiye göre 60-85 arasında değişiyodu (bana göre cbr250r'nin ninjadan üstün tutan birinci özellik
)
4-)cbr250r'nin depoyu fulleyince tek silindir olduğundan daha fazla km yapıyor ninja fulleyince kaç km yapar. İkisinin arasında kaç km fark var bilen var mı? (bana göre cbr250r'nin ninjadan üstün tutan ikinci özellik
)
5-)Benim boy 1.67 mi 168 mi neydi ninjada sorun yaşar mıyım?
çok konuştum kusura bakmayın merak işte