o zaman bütçeye göre motor
bu örnektende anlaşılacağı gibi ben daha çooook uzun süre binerim bu motora
pazartesi z motor'un servisine giderken yanyolda bir benzinlikte yol tarifi almak için durdum. pompacıyla konuşurken bıyıklı, hafif kilolu iğrenç insan tiplemesi biri geldi. üzerindeki üniformadan benzilikte çalıştığını anladım.
arkadaşına seslendi Hamza (ismi şu an sallıyorum) bi fotoğrafımı çek bakıyım şu motor üzerinde diye. tabi ben o an arkasındaydım beni görmedi elimde kask motora binip gidecektim.
elini gidona attı ve;
hayırdır nooluyor dedim.
senin miydi motor?
evet benim hayırdır?
yok bi şey, sen daha motorun m sini bilmezken biz kawasakilerle geziyorduk.
iyi iyi doğrudur diyip gazı açtığım gibi kaçtım hemen benzinlikten.
soracaktım orda sen müşterilerin arabasına da binip fotoğraf çektiriyor musun diye, ama iğrenç insan tiplemesi siklet olarak benden baya bir üstün olduğundan dolayı bulaşmadan gideyim dedim
motor rengi sayesinde çok ilgi çekiyor. trafikte sinyal verdiğimde arkamda bana yol veren araçlar, dört yolda geçiş hakkından vaz geçip bana yol veren otomobiller ama en son bu benzinlikte yaşadığım olay beni çok düşündürdü.
ilk kez ciddi ciddi motosiklet için kapalı otoparka para ödemeyi düşünmeye başladım.
alet park halindeyken de çok ilgi çektiği için kurcalanma ihtimali çok yüksek.
bu arada pazartesi günü 120km yol yaptım istanbul'da. bir kaç gözlemim oldu onlarıda hemen aktarayım
lastikler bana biraz çabuk kitliyor gibi geldi (belki hava ve kirli yollar yüzündendir diye düşündüm). frenler ise genel olarak çok iyi. balataların 10bin'de değişecek olması beni çok şaşırtıyor doğrusu, servisle konuşup 15bin'e kadar değiştirmek istemediğimi söyleyeceğim. gerçi şu an 7bin km'de motor 10bin'e gelene kadar ne değişir bilinmez ama bana biraz erken bir değişim gibi geldi.
ayrıca oturma pozisyonu cbr125'e göre daha rahat. cbr'da uzun süre kullandıktan sonra sağ elim uyuşmaya başlıyordu, ninja'da ise ağırlık merkezinin ayak ve bacaklar oluşu uzun süreli sürüşlerde konforu arttırıyor. seleyede diyecek laf bulamıyorum
maşallah koltuk gibin