Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Eylül 2010, 13:43
ninjaların açılışına kim dikkat ediyor. bence çok az kişi buna dikkat ediyor. bir arkadaşım istanbuldan 3000 km de motor aldı oynama yok km dogru fakat motoru alan ilk sahibi açılışa dikkat etmemiş sanırım eksantirik zincir sesi geliyor. hafif hafif rolantada şıkırtıyor. benim motor 9 binde böyle bir ses yok ama açılışa çok dikkat edildi.
Reklamlar
-
06 Eylül 2010, 16:27
Rodaja çok dikkat etmek gerek arkadaşlar. Benim motorumda henüz 350 kmde ve rodaj çok sancılı geçiyor. Sancı dediğim 4000 deviri zorlayamıyosunuz ayrıca aynı devirdede gidemiyosunuz. Gazı açıp kademeli olarak kapatıp tekrar açmak ve vites değiştirmek her viteste motoru aynı devirlerde kullanmak gerekiyor. Motor konusunda üstat bir arkadaşımın anlattığı anıda hayli ilginç.
2. el motor alırken çok çok dikkatli olmak gerekiyor. 3 adet suzuki gsxr 600 sıfır km. Alındığında grenajları lastikleri zinciri sökülüyor. ve inanılmaz süratlere maruz bırakılıyorlar. DAha sonra 3000 km de suzuki sıfır grenaj lastikler yepyeni bakıyosunuz müthiş bir motor. ancak rodaja bile dikkat edilmemiş bir motor.
Dikkat diyorum bu her motor için geçerli olabilir.
-
06 Eylül 2010, 16:33
gez adlı üyeden alıntı
Rodaja çok dikkat etmek gerek arkadaşlar. Benim motorumda henüz 350 kmde ve rodaj çok sancılı geçiyor. Sancı dediğim 4000 deviri zorlayamıyosunuz ayrıca aynı devirdede gidemiyosunuz. Gazı açıp kademeli olarak kapatıp tekrar açmak ve vites değiştirmek her viteste motoru aynı devirlerde kullanmak gerekiyor. Motor konusunda üstat bir arkadaşımın anlattığı anıda hayli ilginç.
2. el motor alırken çok çok dikkatli olmak gerekiyor. 3 adet suzuki gsxr 600 sıfır km. Alındığında grenajları lastikleri zinciri sökülüyor. ve inanılmaz süratlere maruz bırakılıyorlar. DAha sonra 3000 km de suzuki sıfır grenaj lastikler yepyeni bakıyosunuz müthiş bir motor. ancak rodaja bile dikkat edilmemiş bir motor.
Dikkat diyorum bu her motor için geçerli olabilir.
aynen katılıyorum. çok dogru zaten alırken R tipi motor ikinci elde yıpranmış oldugunu bile bile almak lazım
-
06 Eylül 2010, 17:20
Sancı dediğim 4000 deviri zorlayamıyosunuz ayrıca aynı devirdede gidemiyosunuz
3 4 kere okudum cumleyı fakat anlayamadım :S
burayı anlayamadım acarsanız yardımcı olmus olursunuz
-
06 Eylül 2010, 18:13
son bir kaç mesajı okumakta zorlandım, okudum anlamadım. ya ben garibim ya da arkadaşlar aklına ne geliyorsa o anda yazıvermiş.
grenajı olmayan motorla inanılmaz sürati yapan arkadaşlar hayatta ise tebrik ederim.
-
07 Eylül 2010, 17:42
sancılı geçiyor cümlesi 4000 deviri geçemiyorsunuz ve 1000 ile 4000 devir arasında motorunuzu kullanmanız demek arkadaşım.
yani 6. viteste 4000 devirde maximum 60 km/h ile bile gidemiyosun anlamında.
diğer arkadaşa cvp vereyim sıfır grenajları söküp pistlerde kullanılan yıpranmış grenajları takıp gazlıyorlar.
ayrıca grenajı olmayan motorlarlada yüksek süratlere çıkılabilir. konumuz yüksek sürat değil zaten motoru sıkıştırmaları yani rodajı sallamayıp aldığınız 0 km motosikleti red line ile kullanmak . burada söz konusu hız 100 km olabilir 270 km olabilir konu hız değil. konu motorun yüksek devirlere maruz bırakılması.
sevgiler
-
07 Eylül 2010, 19:14
bahsettiğiniz o egzantirifk zinciri sesi,böle iki demirin birbirine sürtme sesi gibi bişimi, tiz bi ses. 8000 9000 devirden sora bende öle bi ses gelio ondan dolayımı acaba?? bilmeden servise gitmekte istemedim
-
07 Eylül 2010, 19:34
kemalfc adlı üyeden alıntı
bahsettiğiniz o egzantirifk zinciri sesi,böle iki demirin birbirine sürtme sesi gibi bişimi, tiz bi ses. 8000 9000 devirden sora bende öle bi ses gelio ondan dolayımı acaba?? bilmeden servise gitmekte istemedim
bu ses rolanta da gelir. şık şık şık diye tekrar eder.rolanta yükselince kesilir. gaz verince gelmez bu uzama zamanla daha çok ses gelmesine neden olur. ve degişmesi gerekir. eksantirik zincir otamatiği vardır. bu otamatik uzayan zinciri gerdirir fakat çok uzayan zincir artık gerilemez olur ve ses başlar. sürüşle çok alakalıdır. eger devirleri redlineye kadar çıkarıyorsanız bu uzama erken olur
8 bin 9 binden sonra biraz şarıltılı bagırtılı bir ses bu ninja 250 lerin hepsinde var
-
09 Eylül 2010, 12:29
acun0 adlı üyeden alıntı
bu ses rolanta da gelir. şık şık şık diye tekrar eder.rolanta yükselince kesilir. gaz verince gelmez bu uzama zamanla daha çok ses gelmesine neden olur. ve degişmesi gerekir. eksantirik zincir otamatiği vardır. bu otamatik uzayan zinciri gerdirir fakat çok uzayan zincir artık gerilemez olur ve ses başlar. sürüşle çok alakalıdır. eger devirleri redlineye kadar çıkarıyorsanız bu uzama erken olur
8 bin 9 binden sonra biraz şarıltılı bagırtılı bir ses bu ninja 250 lerin hepsinde var
Evet ben değiştirdim o zinciri, kullanıma bağlı olarak değişmekle berabar 30.000 km falan gidiyor.
Hepiniizin bayramı kutlu olsun
'92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200
-
10 Eylül 2010, 17:43
Aranıza katılmak üzereyim inş haftaya falan. acaba muzzy satan bi arkadaş varmı çünki artık 250ye uygun muzzy gelmiyor türkiyeye. Birde sizce akrapovic megaphone koysam nasıl bir ses alırım önerirmisiniz? En büyük kaçlık lastik takılabilir sizce? Rodaj konusunda söyleyebileceğiniz önemli şeyler ve önerileriniz varsa onları alabilirmiyim? Teşekkürler
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
-
12 Eylül 2010, 17:12
-
12 Eylül 2010, 20:10
peki bu cam ne kadar siz kaça aldınız
-
12 Eylül 2010, 20:45
170 tl ye aldım burdan. Yurtdısında 80-90 usd.
-
12 Eylül 2010, 20:54
Ben de motoru teslim alınca bu camdan düşüneceğim gerçekten süper bi hava katmış...
Aptallık En Büyük Günahtır !
-
13 Eylül 2010, 10:02
forewer adlı üyeden alıntı
Evet ben değiştirdim o zinciri, kullanıma bağlı olarak değişmekle berabar 30.000 km falan gidiyor.
Hepiniizin bayramı kutlu olsun
bu zzr 250 yeni nesil 250 r ile motor kısmı aynı mı?
aslında 2004 yılında zzr 250 leri hiç tanıtmamışlar yada ben hiç duymadım fakat youtube den izlediğim kadarıyla redline devri bizim motorlardan 1000 devir daha fazla bu zzr lerin gücü nedir? bizim motorlarda 8 bin 9 bin devirlerde motor içi gürültüsü artıyor iki demir levha birbirine çarpıyor gibi ses veriyor. 10 bin devire gelince bu ses yok zzr 250 lerde buna benzer bir olay varmı?
eksantirik zinciri ni kaça degiştirdin yapılınca ses kesildi mi?
-
16 Eylül 2010, 17:28
Selam Arkadaşlar...
Öncelikle herkesin Geçmiş bayramı kutlu olsun. Bu haftaki buluşmamız. 18 Eylül Cumartesi Saat 20:00 Emirgan Sütiş ( Sakıp Sabancı Müzesi Yanı ) Katılmak isteyen tüm Ninja dostlarını bekleriz...
Ninja zx250R
-
16 Eylül 2010, 17:37
herkeze mrhabalar bir sorum olacak bu 250 cc ninja motorların yakıt tüketimi nasıl parça fiyatları falan uygunmu hoşuma gitmeye başladı bilgi verirseniz sevinirim
-
16 Eylül 2010, 18:45
batuhan55 adlı üyeden alıntı
merhaba Şule abla.. Kış geldi
taksi alma niyetim var bitane buldum kafama göre bayrama kadar satlık ihtiyaçtanmış... O satılmadan alan arkadaş çıkarsa 7000 e vercem yoksa dursun zaten habire harcıyorum
yan siyah kapakları ve zincir korumayı karbon kaplatcam. Aslında motorumu da çok seviyorum
Bakalım hayırlısı
mesajını yeni gördümihtiyactan ama pek öldürmişsün sendeustunede pek cok extra yapmıstın oysa..hayırlısı olsun tabı..
Düş kurmaya cesaret edenler,onları gerçekleştirmeye de cesaret eder
-
16 Eylül 2010, 21:57
EruKING adlı üyeden alıntı
Selam Arkadaşlar...
Öncelikle herkesin Geçmiş bayramı kutlu olsun. Bu haftaki buluşmamız. 18 Eylül Cumartesi Saat 20:00 Emirgan Sütiş ( Sakıp Sabancı Müzesi Yanı ) Katılmak isteyen tüm Ninja dostlarını bekleriz...
Ninja zx250R
Köprünün o tarafa doğru giderken mi oluyor orası ?
-
17 Eylül 2010, 01:27
1.köprüden geliceksen beşiktaştan sahile gir ortaköy, kuruçeşme... devam et sahilden emirgana gelince solunda görüceksin zaten kime sorsan sutiş diye gösterirler.. Bende gelicek hayırlısı ile sıkıntı olmazsa.. İptal olursa burdan bildirirseniz sevinirim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler