yoo bugun baktım cıkana. sunger gıbı bıseydı
scotchbrite kullanıcak halleri yok heralde, acaba siz hesaplamayı ışık yanana kadar mı yapıyorsunuz ?
ısık 200 den sonra yanıo 210-220 gıbı
bunu ben daha önceden söylediğimde tursille yıkadım diye epey alay geçmişlerdi . benzinle yıkamak aklıma geldi ama süngeri eritebilir düşüncesiyle sabun babında hemde yağ falan varsa onlarıda temizler diye tursille yıkamıştım ama bazı artniyetli vatandaşlar baya bi zorladılar sanki kendim kalp ameliyatı yapmışım gibi alaycı dalgacı bir tavırla cevap yazmışlar canımı sıkmışlardı epey.
Yamaha XJ6 Diversion F
hava filtresini yıkayan arkadaşlar,o hava filtresinin üzerinde az bir miktar yağ var,hava filtresini tamamen yıkadıktan sonra yağlıyormusunuz ?,
http://faq.ninja250.org/wiki/How_do_I_clean_the_air_filter(s)%3F
http://www.ninjette.org/forums/showthread.php?t=39520
bu linklerde aynı muhabbet dönüyor,adamların bazıları benzinle bazıları su sabunla bazıları da bulaşık deterjanıyla falan yıkamış,ama herkes sonrasında yağlıyor filtreyi.
Serviste bile önce benzin sonra deterjanla yıkıyorlar. Süngerin ilk alındığında çok hafif yağlı olduğu farkediliyor linkteki gibide yağ manyağı kadar değil. Yağ olayının toz tanelerinin filtreden geçip motora gitmeden yapışması sağlanması içindir diye mantık yürütmüştüm. Her 500 km.de yıkıyorum bu sefer bide yağlayayım bakayım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:54 ----------
Evet Fevzi yazdığını hatırlıyorumda o sıralar topic bayağı gergindi araya girmemeyi tercih ettim. Gergin ortamları bünye kaldırmıyor.
Evet gergindi sanirim cbr kullanicisiydi oyle yazanlar. Cbr hawa filtresi arabalarinkinla ayni asagi yukari. Temizlenmiyecek yani. Ama bizim hava filtresi sunger.muhtelen onlarda bizim filtreleri bilmedikleri icin oyle zorladilar :D . Cbr kullandigim zamanlar bende belki oyle dusunurdum cunki ilk ninjanin filtreyi gordugumde sasirmistim
http://www.youtube.com/watch?v=pSjtFEVUv38&feature=youtu.be susturuculu
http://www.youtube.com/watch?v=E6Zr6WoS44g&feature=youtu.be susturucusuz
yeni aldıgım karbon görunumlu egzozumun vıdoları arkadaslar ınceleyıp karar verırsınız egzozun ılanını daha once paylasmıstım
Cadde34 Motosiklet Tutkunları
Cadde34MT
http://www.youtube.com/watch?v=dGLYeYdQOPo&feature=fvwp izlerken eğleneceksiniz
berqu egsoz cok güzel olmus siparis vericem bende linki atarmısın
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------
ve ara boruyu kaca yaptırdın
motorun daha rodajdan yeni cıkmış.bu gayet normal.
yine yazacağım ben rodaj döneminde 7 litre benzin yakmıştım.bu bir sorun değil,5bine doğru düşecek.
ayrıca bir motor en verimli çalışmaya başladığı zaman 10bin km dir.(bu benim şahsi görüşümdür)
devamlı şehir içi ve agresif kullanımda bu değerler değişir.aklımda kalan 4283 km de sattığım motorum son dönemde 3.4 litre yakıt sarfiyatı vardı.
şimdi ne yakıyon (R6) diye soran olursa sakin kullanımda (ki bu biraz zor oluyor akrapovic yüzünden) 6 litre.otoban gazlamasında 9.5 litre.ORTALAMA 8 LİTRE
parçaların alışması için gereken bir km vardır.bu yüzden yakıt konusunda sorunu olan arkadaşlarım km yazmayı unutmayın ki sizlere daha doğru cevap ve yardımcı olabilelim.
saygılar.
....;"ÖLÜM" Gaz ı basan El de,"HAYAT" Gidonu Tutan KoLLardadır. Bunun EgLencesi ise; ÖLümüne Basıp Hayata TuTunMaktır..
Cadde34 Motosiklet Tutkunları
Cadde34MT
Merhaba hem ben motoru sıfır aldım, daha 345 km yapabilmişim, hala benzin ışığı yanmadı. Burda 200-250 km arası yazınca herkes, acaba göstergede mi problem var diye düşünmeye başlamıştım.Dün dayanamayıp depoyu açıp baktım, hala var biraz benzin bu mantıkla sanırım 400 ü bulucam full depo düşünülürse...(umudum o yönde) Tabi burda şöyle bir etken de var,motorda hiç modifikasyon yok şimdilik ve rodaj muhabbeti yüzünden 6000 deviri geçmemeye gayret ediyorum (neredeyse hiç geçmedim), genelde 4000 civarı vites değiştiriyorum.
Kitapçıkta 0-800km arası 4000-6000rpm, 800-1600km arası 6000-8000rpm de kullanın yazıyordu, buna uymaya gayret ediyorum.Naçizhane tavsiyem, yakıt tüketimi yüksek ve motoru yeni olan arkadaşlara denemelerini öneririm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------
Bu arada bir de sorum var, 1 ay sonra bir aksilik olmazsa Amerikaya gitme durumum var, hazır gitmişken sakın kaçırma ordan şunu mutlaka al diyeceğiniz herhangi birşey var mıdır? Fikir ve önerilerinize açığım.
Teşekkürler.
Bxrxk, ben de bu 345 kilometreyi duyduğumda çok şaşırıyorum. dün motosikletimi başka bir ustaya gösterdim, motora baktığında sorun gözükmediğini söyledi. son bir kez denemek için depoyu 97 oktan benzinle doldurdum, sakin bir kullanım sonrasında kaç kilometrede ışık yanacağını buraya yazacağım. Ccman bu durumun olabileceğini söylediği için biraz daha rahatladım.
Amerika'dan ninja için alınabilecek en iyi şey sanırım dijital göstergedir. 350dolar civarında fiyatlarıyla bence gayet iyi gözüken bir aksesuar olur.
Eski sayfalarda benzin ikaz yandıktan sonra 4 litre dana benzin kaldığı yazıyor ben kaç sefer denedim. Direk yanmaya başladıktan sonra 60-70 km gidiyor.
Benim bir türlü alamadığım koruma takozlarını almanı ısrarla tavsiye ederim.
Tunç, abi sen boşuna kendini hırpalıyorsun sıfır motorda ne olacak ki. Allahtan iyi ustaya denk gelmişsin bir şey yok demiş, havadan bi ton masrafta sıralayabilirdi. Daha öncede yazmıştım tamamen kullanımla alakalı.
Bu gun 97 oktan denemek icin tam bitirdim benzini kirmizidan sonra 85 km gitti teklemeye basladi daha giderdi ama 1 lt almistim benzini doldurdum.
Merhaba Tunç, keşke daha fazla yorum yapabilecek durumum olsaydı, ama şimdilik sadece 345 km lik tecrübemi paylaşabiliyorum.Yağmur çamur iş güç derken zaten çok az kullanabildim. Önümüzdeki haftadan itibaren daha yoğun kullanacağım motoru, bir kaç depo sonra tekrar yazarım. Bu arada ben 95 oktan almıştım benzini.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:54 ----------
Ercüment, söylediğin günden beri koruma takozları aklımda, denk getirebilirsem alacağım onu mutlaka. Hatta maltepe civarında bir servisle montajı için konuştum, adamlar 100 tl istedi montaj için, Z-moto ya uğramıştım anahtarlık almak için, enteresandır onlar 50 tl ye takarız dediler. Bu sayede daha ilk görüşmemde adam gibi bir servis bulma ihtiyacını da keşfetmiş oldum. Bakalım daha neler öğreneceğiz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)