dostum oncelikle hayirli olsun, insallah kazasiz belasiz binersin. ben sana kendi bir kac nacizane tecrubemi aktarayim. oncelikle motoru aynen bu sekilde trafikten uzak kullanmaya devam et.. tepkilerini iyice kavra frene, gaza ve vites gecislerine kendine guvenecek kadar hakim ol. bulabilirsen trafikten uzak bir yokus yada rampa bul ve motoru rampada durdurup ordan kalkis yapmaya calis. duz yoldaki kalkistan biraz farklidir ve azcikta olsa tecrube isteyebilir.. vitesi 1 e attiktan sonra ayagin arka frende olacak, arka freni birakirken tam o sirada gaz verip debriyaji biraktigindaki o kavrama noktasina cok iyi calis ve motoru geriye kaydirmamaya calis. cunku trafikte yokus uzerinde bir trafik isigina denk gelirsen cok zorluk cekersin heleki arkanda artcida olursa fena
ekipman konusunda sunu al bunu alma diyemem bence herseyi almalisin, kask eldiven mont pantolon bot.. hangi ekipmanin seni nerde ne zaman koruyacagini kestiremezsin. kask konusunda bir kac onerim olabilir. cene korumasi olmayan kask kesinlikle alma.
ceneden acilir yada kapali kask olsun. bende ikiside var ama soyle bir durum var. ceneden acilir kasklar daha kullanisli olmasi acisindan uretiliyorlar degisik ozellikleri var, tetikli gunes vizoru, ceneden acilmasi vs vs gibi ama bunun karsiliginda bence buyuk bir dez avantaji var oda kapali kasklara gore agirligini ciddi bir sekilde hissedebilmendir. ote yandan kapali kasklar daha guvenli ve cok daha hafiftirler. o fark gercekten hissediliyormu diye sorsan sana kesinlikle hissediliyor diye bir cevabi rahatlikla verirdim. ben Antalya dan Istanbul a bir gunde geldim ninja ile, yola ciktigimda kafamda ceneden acilir vardi ve iyiki diyorum iyiiiki yanima kapali kaskida almisim. 100km gecmeden degistirmek zorunda kaldim, sanki basimda tas varmista bir anda kaldirilmis gibi hissettim. markalara gelince iyi birsey almak istiyorum dersen kesinlikle shoei oneririm, ondan sonra nolan en sonda LS2 yi onerebilirim, fiyatlari ucuzdur ama
http://sharp.direct.gov.uk dan 4 yildiz alan modelleri var hic yabana atmamak gerek bence. butun bu onerdigim kasklar icerisinde en guvenlisi sanirim shoei xr1100 olmali cunku aralarindaki tek snell sertifikali kask bu. arkadaslarimizinda onerdigi gibi koruma takozlarini siddetle oneriyorum.. motor sadece sen uzerindeyken degil durdugu yerdede birinin carpmasi sonucu cok rahat yere kapaklanabilir bu durumdada koruma takozu gorevini basariyla yapacaktir. uzerinde surat ile giderken allah korusun dusersen zaten o durumda ne takozu dusunursun ne de motoru. onemli olan bu tur ufak tefek durumlarda motoru kurtarabilmek cunku can tehlikesi olmayacagi icin motora gelecek zarar canini yakacaktir. insallah yardimci olabilecek birkac sey soylemisimdir, hadi bakalim kazasiz belasiz insallah