Merhaba Arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Geçen yaz çektiğim köprü çilesinden sonra motor almaya karar verdim. Köprü bahanesiyle çocukluk aşkıma yeni kavuşabildim diye özetleyebiliriz aslında.
Ehliyetimi aldım, tavsiyeler üzerine Honda GS1 e gittim... 4-5 aydır forumu takip ediyorum. Tamamına yakınını okudum. Ninja sı olsa da,olmasa da (ninjasını satmış olsa da) düzenli olarak insanları bilgilendirmeye, tecrübelerini aktarmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
Başta ben de bir honda sempatizanı olarak CBR ve Ninja arasında kararsız kalsamda, Ninja da karar kıldım. Herhangi bir tartışmaya mahal vermemek için bu kısmı affınıza sığınarak detaylandırmadan hızlı geçiyorum.
Benim de her yeni başlayan gibi bazı ufak sorularım var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
1-Evimin kapalı garajı yok malesef, o yüzden evimin yakınlarında bir kapalı garaja motoru bırakmayı düşünüyorum. Ama ne olur ne olmaz diye de disk kilidi, ya da zincir gibi birşey de kullanmak istiyorum. Hangisi daha iyidir,sağlamdır ya da daha verimlidir? Marka model önerme şansınız var mı?
2-sabah erken yola çıkıp,gece geç dönme durumum var. O yüzden motor un farlarını da halojen e çevirmek istiyorum, H6000 takılması gerekiyor fiyat ta 60tl civarı diye okumuştum, ama yine marka model bir önemi var mı bilemiyorum ve nerde taktırabilirim.
3-Branda kullanmalı mıyım? Alırken dikkat etmem gereken herhangi bir detay var mı?
4-Bir de su geçirmeyen küçük bir sırt çantasına ihtiyacım var, içine pantolon+gömlek sığsa kafidir benim için, zaten acemiyim dengemi bozacak ya da kullanırken rahatsız edecek birşey istemiyorum. Bu konuda da bir öneriniz varsa çok memnun olurum.
Şimdilik öncelikli sorularım bunlar, beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Herkese teşekkürler.