Fuardan ben de deri mont, eldiven, ve ayakkabı aldım.
Fuardan ben de deri mont, eldiven, ve ayakkabı aldım.
S.A arkadaşlar az önce ufak bi kaza yaptım hatanın hepsi bende çıkacak büyük ihtimalle. Durduğum yerde servis arabası egzosa dokununca motoru tutamadım sola yattı. Sinyal içeri göçtü karenajı kırdı bide vites pedalı belli belirsiz şekilde yamuldu. Ne yapmak lazım sigorta işleri nasıl olur. Hatanın hepsi bende çıkarsa ceptenmi yaptırmak gerekiyor bu işler nasıl oluyor bir yol gösterin.
geçmiş olsun durduğun yerde vurduysa neden sende çıksın yanlış yerde duruyorsan trafik cezası ödersin o granajın biri 950 tl olması lazım. sigorta hepsini ödemez yaşına göre yıpranma payı düşer. olduğun yerde tutanak tutturmadınmı. o tutanaklar karşı tarafın ehliyet ruhsat fotokopisi ve tutanakla beraber sigorta şirketine başvuruyon bildiğim kadarıyle. internet cafe işi yapıyorum çok zaman gece kazalar oluyor. onları fotokopi çektirip gidiyorlar.
ters istikametse bişey diyemeyem benimde öyle ahım şahım bir bilgim yok ama durur vaziyette yönün önemli değil park halinde isen yanlış park cezası yersin durmak faklı bişey yürür durumda olsaydın farklı. park halinde motorun üzerinde oturuyodum dersin müsait biryerse. sana ters istikamete park cezası keserler diğeri komple suçu alır bildiğim kadarıyla. tuttanak tutturduktan sonra zaten söylerler adamın(karşı tarafın) sigorta ruhsat ve ehliyet fotokopilerini al
Ercüment geçmiş olsun. Olurda cebinden karşılaman gerekirse serviste yaptırma bence. internetten vites kolunun satıldığı takımlar var.ayaklık vs. sarı renkte. çok ta şıklar. orjinaller kadar da pahalı olmayacaktır diye düşünüyorum. cnc de yapılıyor. onlardan taktırırsın. Hatta fuarda da görmüştüm. çinliler getirmişti...
@metci Mont 750 TL Hudson deriden aldım. Yazlık deri ceket, Apollo modeli artık üretilmiyor.
@Ercument Geçmiş olsun.
Üzülme abi benden başka kimse anlamamıştır o durumu çoğu ilkkez ninja sürdüğünden kıyaslama imkanı bulamamışlardır başka ninja ile yalnız barkın abi amortisörden şikayet etti sonra bende binince hak verdim zere kadar tepki vermiyor amortisör üstünde toton zıplıyor yani hiç esneme kapanma yapmıyor en serttemi alınmış yoksa odamı bozulmuş anlamadım kesin barkın abi lafını etmiştir videoda :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
Ercüment abi geçmiş olsun.
Koydunmu bir kere seleye TOTOYU, asla bırakamazsın MOTO'YU!!!
enginar, can sağolasınız. Hasar resimdeki kadar arkadaşlar yüzde yüz hatalı çikarsam sigortada sonuç ne olur veya ne yapmamı önerirsiniz.
Çüşş yaa resmen şok oldum. Ne sinyalmiş arkadaş o öyle. Ben bu kadar bir hasar beklemiyordum açıkçası abi.
En mantıklısı murat abininde dediği gibi Y.dışından orjinal grenajlarını yada modifiye grenaj takımı sipariş etmen olur bence. Z-moto herkesçe bilinir ve fiyatlar bir o kadar kazıktır maalesef. Y.dışından orjinal grenajlarını yada kendi beğenilerine göre bir grenaj siparişi vermen daha doğru olur diye düşünüyorum. Geçmiş 1-2 sayfada arkadaşın biri Y.dışından beyaz modifiye grenaj getirtmişti. Onunla iletişime geçebilirsin. Fiyat konusunda seni bilgilendirebilir.
Sayfa bu abi.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...sligi-377.html
Yurtdışından hiç parça getirmedim malesef koruma takozları için araştırma yapıyordum takozları alamadan başımıza bu geldi. Z-moto grenaja 1.050 TL. diyor. E-bayda set fiyatları 350 dolar civarı fakat gümrük sorun çıkar diyolar. Tanıdık bir sigorta acentesi ile görüştüm bu durumda üçün birini alırsın diyor. Sekiz yıldır motosiklet kullanıyorum irili ufaklı bir çok kaza yaptım hiçbiri madden ve manen bu kadar acıtmamıştı.
Karenajı tamir ettirebilirsiniz. Size verdikleri fiyatın beşte birine yaparlar o karenajı büyük ihtimalle. Ve orjinali gibi yapıyorlar.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Bu arada siz dururken size çarptılarsa neden suçlu olasınız anlamadım. Tutanağa kaza olduğunda durur halde olduğunuzu yazın mutlaka.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Abi Fevzi abi'yle iletişime geç o Y.dışından getirdi.
http://www.motosiklet.net/forum/memb...les-97358.html
dostum korktuğun kadar bişey yok onda plastik kaynakcılar onu içerden yapar ve hiçbirşey anlayamassın. iyi bildiğin bir motor tamircisine yada kendin o granajı sök tampon yapanlar var sanayilerde 3 5 yere sordunmu bulursun içeriden ona tel atıyolar havye gibi bir cihazı var ısıtıp plastiğin içine gömüyolar taş gibi oluyor. eskisinden daha sağlam olur . eksik parça yoksa anlayamassın. boşa bir sürü masraf etme derim . senden alacağı para oraya tahmini 20 yada 30 tl . yaptır tak yerine içine sinmesse ondan sonra diğer seçeneklere bakarsın
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)