Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Alıntı forewer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kendi motosikletimde yapmış durumdayım, 48' den 43 e çektim ekonomi amaçlı. gayet memnunum, yalnız aynı oranda hızlanmandan kaybediyorsun. Bir de zincir değişimi gerekebiliyorÇok iyi düşünüp seçim yapmalısın. Bu site senin can damarın olacak, yapacağın değişimdeki vites oranlarını göreceksin. http://www.gearingcommander.com/
    teşekkürler..
    drag yapmıyorum zaten.. hızlanma değerinden gidecek cüzi miktarlar çok sorun değil benim için... Bir de marka vs ne derece önemli bu dişli için? ne kadar maal oldu?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    Alıntı elestirmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkürler..
    drag yapmıyorum zaten.. hızlanma değerinden gidecek cüzi miktarlar çok sorun değil benim için... Bir de marka vs ne derece önemli bu dişli için? ne kadar maal oldu?
    Uzun vadeli bir değişim mali açıdan, en az 3 sene motoruna bineceksen yapılmalı. Çin malı falan almadığın sürece sorun olmaz. Ben JT marka dişli almıştım yanlış hatırlamıyorsam. Zincir,dişli ve işçilikle sana 200-350 arası bişeye patlar.
    '92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200

rebelrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki ninja 300
    slm arkadaslar forumu uzun zamandir takip ediyorum ve her sayfasini okudum ama uye olup araniza katilmak bu gune nasip oldu tabi kabul ederseniz alanya da yasiyorum 2010 model yesil ninja kullaniyorum. bu gune kadar paylasimlarinizdan cok yararlandim ve bunun icin herkese simdiden tesekkur ederim iyigeceler herkesin tekerinin duz basmasi dilekleriyle
    ibopaşa ve ejlover bunu beğendiler.

ibopaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 kawasaki 250r(pert)
    Sevgili ninja kardeşlerin, bizim eşşeklerin boya kodları motorun neresinde yazıyor? koltuğun altında dediler söktüm baktım dandik pazar etiketine yazılmış bir kod var o olmadığa eminim bilgisi olan yardımcı olabilecek birileri varmıdır acep??

cross motordan sonra ninja 250 ye geçsek alışmak ne kadar sürer ?

KeaSH-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha bw's 100-honda cbr 250 r-(sym joyride 200i)
    Alıntı rebelrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm arkadaslar forumu uzun zamandir takip ediyorum ve her sayfasini okudum ama uye olup araniza katilmak bu gune nasip oldu tabi kabul ederseniz alanya da yasiyorum 2010 model yesil ninja kullaniyorum. bu gune kadar paylasimlarinizdan cok yararlandim ve bunun icin herkese simdiden tesekkur ederim iyigeceler herkesin tekerinin duz basmasi dilekleriyle
    hoşgeldin.isim nevzattı dimi?
    rebelrider bunu beğendi.
    Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...

Motosikleti
    ninja 250
    boya kodunu internetten bulmuştum ama boya çok pahalı,küçücük kalemi bile 50 lira amerikada bizim memlekette ucuza birebir boya yapılıyor

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    selam millet,

uTatilden döndüm bitti anasını satim :( şöyle bir formu kurcaladım baya bir konu konusulmuş. İbo neden boya kodunu arıyorsun anlamadım? Rötuş içinmi? eğer öyle ise ve çok büyük bir problem yoksa sakın boyatma, motoru satarken sıkıntı yaşayabilirsin. naçizane tavsiyemdir.
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

teknoali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tudey Gsr pcx
    merhaba arkadaşlar , 2011 cbr 125 'imi sattım geçen hafta. hemen ertesi gün 2011 beyaz ninja aldım. 3 gündür kullanıyorum. gayet güzel makina. artık aranızda bende olacağım

yakıt biraz fazla gibi geldi , nette araştırdığımda 20 kurus diyorlardı hep . 90 - 100 arası gidersem dogru . lakin abanınca 30 kurus yakıyor. grup sürüşü olarak gecen gece 250 km yol yaptık. 60 tl yaktım. ha gitmeye gidiyor sağlam

üzerinde akropovic egzoz var. orjinal egzozunu taktığım taktirde yakıt tüketimi azalır mı acaba ? performans olarak nasıl olur ?

denemek isterim hemen ama orj egzozum yok temin edeceğim bi yerden. eğer değecekse öyle temin etmekte fayda var .
    atilla_hakan, dreamkiller ve ejlover bunu beğendiler.
    08 Mondial 100 UKH(44.000) > 11 CBR 125R(3500) >11 CBR 125R( 24.000) >11Ninja 250R (15.000)>Spacy 110 (11.000)>XT660R(10.000)>CBR600RR(8.000)>CBR250R(5. 000)>Suzuki GSR 600(5.000) >Yamaha RS (500)>Tudey50 (2.000) >Honda PCX 125(150 KM)

ccman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam millet,

uTatilden döndüm bitti anasını satim :( şöyle bir formu kurcaladım baya bir konu konusulmuş.
    Ojjj geldin beaaa,nerde gezdirdin kuyrugu
    dreamkiller bunu beğendi.

atilla_hakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2009 honda cbr 600rr limidet edition
    Alıntı teknoali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar , 2011 cbr 125 'imi sattım geçen hafta. hemen ertesi gün 2011 beyaz ninja aldım. 3 gündür kullanıyorum. gayet güzel makina. artık aranızda bende olacağım

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...70337666_n.jpg

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...18767840_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...26848443_n.jpg

yakıt biraz fazla gibi geldi , nette araştırdığımda 20 kurus diyorlardı hep . 90 - 100 arası gidersem dogru . lakin abanınca 30 kurus yakıyor. grup sürüşü olarak gecen gece 250 km yol yaptık. 60 tl yaktım. ha gitmeye gidiyor sağlam

üzerinde akropovic egzoz var. orjinal egzozunu taktığım taktirde yakıt tüketimi azalır mı acaba ? performans olarak nasıl olur ?

denemek isterim hemen ama orj egzozum yok temin edeceğim bi yerden. eğer değecekse öyle temin etmekte fayda var .
    Hoşgeldin ali hayırlı uğurlu olsun yeni motorun kazasız belasız inşallah.

Yakıt konusunda 30 krş fazla değil mi yanlış hesaplamış olmayasın. O kadar yakacağını zannetmiyorum. Benim egzoz farklı ama 4,8 lt 110 km gitti geçen test ettiğim de . Çok da yüksek devirlerde kullandım.
    Hondaaaaaaaa

Alıntı enginar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    R6 da epey yakıyormuş!
    bu normal kullanımdaki yakıt sarfiyatı ...

Alıntı viper17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Usta ne yaptın sürüngen r6 olmuş
    aynen o dediğinden oldu

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:59 ----------

Alıntı ibopaşa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili ninja kardeşlerin, bizim eşşeklerin boya kodları motorun neresinde yazıyor? koltuğun altında dediler söktüm baktım dandik pazar etiketine yazılmış bir kod var o olmadığa eminim bilgisi olan yardımcı olabilecek birileri varmıdır acep??
    selenin altında etikette en başta iki halka biri içi dolu gerisi numara...

hoş geldin paylaşımlarını bekliyoruz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:04 ----------

üzerinde akropovic egzoz var. orjinal egzozunu taktığım taktirde yakıt tüketimi azalır mı acaba ? performans olarak nasıl olur ? denemek isterim hemen ama orj egzozum yok temin edeceğim bi yerden. eğer değecekse öyle temin etmekte fayda var .
    öncelikle hayırlı olsun

ninja normal kullanımda 160 krş yakar senin mantığınla.sert sürüş tarzında 300 krş a çıkar bu sana bağlı.elinin altındakini sen kontrol edeceksin.cbr dan sonra elbetteki fazla gelecektir yakıt fakat "Aslan besleyen yemini düşünmez ".egzos un tek farkı seni tahrik edip gereksiz aragazı vermenden kaynaklı sarfiyat olur o da bi şey değil belli bile olmaz koşarken.
    ....;"ÖLÜM" Gaz ı basan El de,"HAYAT" Gidonu Tutan KoLLardadır. Bunun EgLencesi ise; ÖLümüne Basıp Hayata TuTunMaktır..

Motosikleti
    Honda Silverwing 600

Hayırlı olsun motorun kazasız belasız sürüşler inşallah.. Aga cıbır 125 ten sonra sana gidişide yakışıda çok gelebilir ama bırak yaksın be yaa değiyor valla bu korkuyla litrelik makinaya binemicez bu gidişle

egzoz olayına gelince ben taktırmadım denemedim bilmiyorum ama kullanan arkadaşlar çok birşey farketmediğini söylüyorlardı.. tabi gaza gelip ara gazını abartmazsan ben bazen stok egzozla bile gaza geliyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:22 ----------

Alıntı ccman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ojjj geldin beaaa,nerde gezdirdin kuyrugu
    poahaha olm kuşadasındaydım, fransıza ingilize, rusa romene, ispanyola belçikalıya doydum ak g.t kara g.t belli oldu aga hepsi kuşadasındaymıs hatunla gittim o yüzdene depli takıldım ama yalnız başına tatile gidecek arkadaşlara Kuşadası Ephesia Beach Clup oteli tavsiye ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:24 ----------

Alıntı atilla_hakan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    YEni egsozu taktıktan sonra yine bir yakıt denemesi yapiyorum. Acayip yüksek devirde kullaniyorum bakalım ne kadar dayanacak 20 tl benzin.
    ati senin ekzozu bir görem bakam bellimi olur satmazsam eğer
    rio_mavi bunu beğendi.

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

ejlover - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    bir R6 yı hiçbir zaman bu şekilde alçaltılmış göremezsiniz diye paylaşayım dedim.

http://img809.imageshack.us/img809/9...2072800589.jpg

Hadi hayırlı olsun Oktay 2cm'e göre amortisörü ayarlatmayı unutma. 75'e stok amortisörlerle inme bence ilk minik tümsek/çukurda yere yapışır makine. Amortisörün çalışma payı kalmıyor.

alçaltma kiti 15 günden önce gelmediği için maslak sanayide tornada ayarlı kiti kendim yaptırdım.30 parçalar 50 tornacı 50 ustalık=130 papel.
    sabit olan parçayı ayarlı şekle getirdim.bu şekilde sele yüksekliğini istediğim zaman istediğim yüksekliğe ayarlayabilirim.aradaki parça cıkınca makine yere oturdu aklıma yerde giden şahinler geldi aslında bu şeklide çok hoşuma gitti belki yaparım....sele yüksekliği kafanıza takılmasın 250r dan sonra istediğiniz makineye binebilirsiniz.e-bay den sipariş etmeye de gerek yok iyi bir usta ve sanayide nereye gideceğinizi bildikten sonra servisler ve e-bay da yalan.sele orijinal yüksekliği 85cm şimdi 83 cm istersem 75 cm ye kadar indir.

arka stop ve ön farları en açık folyo ile kararttım fena oldu.kaldı sinyaller onlarıda r125 in orjinal sinyallerinden alıp (beyaz cam) yine şeffaf folyo ile karartıcam 1000rr ın orjinal arka sinyallerini gördüm hoşuma gitti.

bir de yakıt soran bir kaç arkadaş vardı rodaj bitince yazarım demiştim

210 km= 13.5 lt 57 tl
    Alıntı elestirmen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar bir sorum var; bilindiği gibi ninja'nın vites oranları yüksek devirde kullanmaya zorluyor motoru, daha sakin ve daha düşük devirde daha yüksek seyir hızı sağlamak için arka tekerin oradaki zincir dişlisini (sprocket) daha küçük boy-daha az dişi olan bir ürün ile değiştirmek sizce nasıl bir fikirdir? yabancı forumlarda bu modifiyeyi uygulayan çoğu kişi var ve memnunlar... stock 45 dişli sprocket ile 7500 devirde son viteste 95 km hız yapıyor motosiklet. bu konuda ülkemizden de deneyimli arkadaşlar varsa ve tecrübelerini paylaşırsa çok sevinicez

şurada da güzel bir uygulama var; lastik,dişli,vites,devir gibi parametrelere göre hangii hızda gittiğini görüyoruz motosikletin..
    http://faq.ninja250.org/speed/#noredir
    Ön -1 Arka +1 yapılabilir orjinal zincirle. Ama bu seferde ilk kalkışlar drag yapmasan bile daha zor olur zaten düşük devirlerde ölü makineler bunlar. Gazı daha da fazla açman lazım. Sonuçta yakıt artacak şehir içinde. Ama uzun yolda işine yarar ;) Nerede daha çok kullanıyorsun ona göre yap bu işi.

Selamlar Hoşgeldiniz ;)

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...70337666_n.jpg

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...18767840_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...26848443_n.jpg

siz de hoşgeldiniz, resimlerin devamını bekleriz
    dreamkiller bunu beğendi.
    2016 BMW S1000RR
    2012 Yamaha R1
    2011 Kawasaki Ninja 250R

Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    poahaha olm kuşadasındaydım, fransıza ingilize, rusa romene, ispanyola belçikalıya doydum ak g.t kara g.t belli oldu aga hepsi kuşadasındaymıs hatunla gittim o yüzdene depli takıldım ama yalnız başına tatile gidecek arkadaşlara Kuşadası Ephesia Beach Clup oteli tavsiye ederim [COLOR="Silver"]
    bir söz vardır "Fırına Ekmekle gidilmez "diye annadı sen oni ?
    ejlover, dreamkiller ve enginar bunu beğendiler.
    ....;"ÖLÜM" Gaz ı basan El de,"HAYAT" Gidonu Tutan KoLLardadır. Bunun EgLencesi ise; ÖLümüne Basıp Hayata TuTunMaktır..

teknoali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tudey Gsr pcx
    .....

öncelikle hayırlı olsun

ninja normal kullanımda 160 krş yakar senin mantığınla.sert sürüş tarzında 300 krş a çıkar bu sana bağlı.elinin altındakini sen kontrol edeceksin.cbr dan sonra elbetteki fazla gelecektir yakıt fakat "Aslan besleyen yemini düşünmez ".egzos un tek farkı seni tahrik edip gereksiz aragazı vermenden kaynaklı sarfiyat olur o da bi şey değil belli bile olmaz koşarken.

Alıntı atilla_hakan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hoşgeldin ali hayırlı uğurlu olsun yeni motorun kazasız belasız inşallah.

Yakıt konusunda 30 krş fazla değil mi yanlış hesaplamış olmayasın. O kadar yakacağını zannetmiyorum. Benim egzoz farklı ama 4,8 lt 110 km gitti geçen test ettiğim de . Çok da yüksek devirlerde kullandım.

motoru ankara dan getirdim fethiye ye , hiç abanmadan ve 90 -100 arası hızlarda 100 km de 20 tl ve 200 km de 39 tl yaktı.

toplamda 800 km test ettim sürekli 20 kurus.

Alıntı ejlover adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Selamlar Hoşgeldiniz ;)

siz de hoşgeldiniz, resimlerin devamını bekleriz
    hoşbulduk hocam hayırlısı ile daha sık görüşeceğiz insallah.

yakıt tamamen benden kaynaklı dün sağlam bi test etmek için iyice abandım ve uzun süre 170 ile gittim ve tam km hesaplamasamda 30 kurus uzerinde yaktı
    atilla_hakan bunu beğendi.
    08 Mondial 100 UKH(44.000) > 11 CBR 125R(3500) >11 CBR 125R( 24.000) >11Ninja 250R (15.000)>Spacy 110 (11.000)>XT660R(10.000)>CBR600RR(8.000)>CBR250R(5. 000)>Suzuki GSR 600(5.000) >Yamaha RS (500)>Tudey50 (2.000) >Honda PCX 125(150 KM)

Sagol Ugur.gerekeni yaptim is bitiminde ;) yaptirdigim ayarli aparat ile en dusuk seviyeyi salladim ama ilk taktigimda 2 cm uzattigimda 80 cm e dustu ve 250R dan daha dusuk oldugu icin aksamlari evin onune cikmaz surter diye 83 yaptim.hafta sonu $ile ye gittim artci ile gayet rahatti.en azindan 2kisi kolaylikla geri gidebildim,benimde derdim buydu aslinda 85cm olmasi onemli degil gitmeye gidiyorsunda bir yerden geri cikmak iskenceydi.Alt limit nereye kadar iner bilemem ama o resimdeki sekle yakin indirip en az bir gun surmek isterim fena durdu ,arkadaslardan birinin dedigi gibi Surungen gibi durdu. Neyse anahtar bende ayar da bende.

Sende durumlar ne 2000 I yaptinmi ? Ya sana cam baktim da model hep ayni sekil de.sen goruntu olarak kaba diyorsun da bence tak gec birader,ben buble dan sonra rahat erttim.boynum agrimiyor artik.cam buyuk ama senin Alet te buyuk

Kosarken belli olmaz ;) unutma bunu
    ejlover ve dreamkiller bunu beğendiler.

ejlover - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Sagol Ugur.gerekeni yaptim is bitiminde ;) yaptirdigim ayarli aparat ile en dusuk seviyeyi salladim ama ilk taktigimda 2 cm uzattigimda 80 cm e dustu ve 250R dan daha dusuk oldugu icin aksamlari evin onune cikmaz surter diye 83 yaptim.hafta sonu $ile ye gittim artci ile gayet rahatti.en azindan 2kisi kolaylikla geri gidebildim,benimde derdim buydu aslinda 85cm olmasi onemli degil gitmeye gidiyorsunda bir yerden geri cikmak iskenceydi.Alt limit nereye kadar iner bilemem ama o resimdeki sekle yakin indirip en az bir gun surmek isterim fena durdu ,arkadaslardan birinin dedigi gibi Surungen gibi durdu. Neyse anahtar bende ayar da bende.

Sende durumlar ne 2000 I yaptinmi ? Ya sana cam baktim da model hep ayni sekil de.sen goruntu olarak kaba diyorsun da bence tak gec birader,ben buble dan sonra rahat erttim.boynum agrimiyor artik.cam buyuk ama senin Alet te buyuk

O zaman tamamdır ;) Ben de hafif eğim varsa geride zorlanabiliyorum ağırlıktan ötürü alışmak lazım

Abi o resimdeki gibi çıkma sakın amortisörler sonuna kadar sıkışmış demektir ilk darbede patlatırsın düşmesen bile al sana bi ton masraf.

Yok 1,800lerde bi yerde kaldı. 1 haftadır binmeye vaktim olmadı motora. Bizimkiler geldi sehir dışından, yurtdışından diğer akrabalar falan geldi; cümbüş vaziyette bu aralar her şey. Evet cam ben de bulamadım zerogravity corsa falan aypıcam sanırım mecburen en az sırıtan o gibime geldi O da yine TR'de yok :.( Burda olmayan ne parça varsa buluyorum kaderim oldu resmen =D
    ccman bunu beğendi.
    2016 BMW S1000RR
    2012 Yamaha R1
    2011 Kawasaki Ninja 250R

nerde alengilli şeyler var sen bulursun zaten
    ejlover bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    bir söz vardır "Fırına Ekmekle gidilmez "diye annadı sen oni ?
    yahu depli edepsiz türkçe deyimler sözlüğü gibisin çözemedim ben seni aga Kızana bi kodum temprayın altına kaçtı kadam!!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:03 ----------

Ya sana cam baktim da model hep ayni sekil de.sen goruntu olarak kaba diyorsun da bence tak gec birader,ben buble dan sonra rahat erttim.boynum agrimiyor artik.cam buyuk ama senin Alet te buyuk

vuuuu!!!!!!!!!

uğur biladerim bak ben cam sektöründe çalışıyorum, hatırı sayılır müşterilerim vardır, hem düz cam, hem ısı cam hem dış cephe hemde otomobil camı yapan büyük firmalar.. Ayarlayalım sana bir temperli renkli cam kestirelim ölçü ver
    ccman ve ejlover bunu beğendiler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler