Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ejlover - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Alıntı tomass adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Keşke 50.yıldan vazgeçmeseydin, daha şık duruyor
    Tabi karar senin Ben beyaz bulursam haber verir, görevimi yaparım
    Ben de 50.yil diye yola ciktim ama yakindan detayli inceleyince vazgectim. Tum desenler bildigimiz sticker seklinde. Kirmizilar hadi neyse de carbon gorunumlu gibi yapilmaya calisanlar cidden cok cok basit gosteriyor motoru. Yakindan bakinca bir sey yanlis bu motorda diyor insan. Icime sinmedi yani ne yazik ki :(

Alıntı ccman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ejlover

bırak r1 sevdasını al bir r6 beyaz istediğin kadar da aksesuar gömersin sen ona,(bu sana 2.söyleyişim bunu)
    senin gibi meraklı bir kardeşim aldı 2012 memnunmusun r6 dan sonra dediğimde "yazık çöpe attık 10bini "dedi.ayrıca çekiş kontrol sistemine daha alışamadım diyor "altımdan biri motoru çekiyor gibi oluyor virajlarda ya da arkadan biri vurdu sandım ilk başıma geldiğinde "dedi.kısmetse Tr dönünce benimde test etme imkanım olacak inşallah 2012 yi.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...89020371/detay

hep beyaz r6 görünce sen geliyon aklıma siyah olsa ben düşünürdüm ama beyaz bu senlik.aklında dursun...

selamlar Bakü den.

hafta sonu gelebilirim.özledim ninncaaaa mı
    Ilk cikis noktam R6ydi zaten. Ame gostergeler falan inanilmaz eski tip geldi. Yani o dijital iki minicik ekrani koymak yerine nerdeyse bizim ninjalar gibi yapsalarmis dedim.

600lukte yeni ZX6R'larin disinda almam. Yani su beyaz takintim olmasa kesinlikle 600lukle devam ederdim.

Ama onlarda da beyaz bulamadim. Hocam bu al sat islerini hic sevemedim sevmiyorum da. O nedenle 600lugu de sat 1000lik al teferruatina da bi daha girmek istemiyorum. Bi de ben bi dolu masraf yapiyorum motora, ona da yazik her seferinde. Almisken artik diledigimce aksesuar takip yillarca kullaniim diyorum. Ikinci ele de bulasmak istemiyorum motor 1 km.de bile olsa. 160km'de lastigin ortasi bitmis R1 de var yoksa ;p

Yani renk, donanim ve gorunuz olarak R1 disinda bi alternatif bulamadim. Su 1 aydir hergun tekrar tekrar bakiyorum 600-1000 ne varsa ama icime sinmedi hic biri :(
    ccman bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ccman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ejlover

zaten konunun ana amacı senin rahat durmayıp zaten o motor u modifiye edeceğindir.bu anlamda sana benimki sadece bir tavsiye.aradaki fiyat farkı zaten sana geniş bir ürün yelpazesini açacaktır.
    mesela;istersen git r1 kafa al uydur illa sol sağ ayrı yanıyor gibi simetrik işlerle kafanı yorma.sök kafa yı çiftli ampul tak ikisine de uzun kısayı tek tek bağla ikisine de ,araya bir role bitti.gösterge yerinin üstüne de bir 10.1" tablet resim olarakta koy r1 göstergesini al sana motor ) neyse o işin şakası.
    sonuçta sende benim gibi motoru aman satarken orjinalliğini bozarsam para etmez mi takıntısında biri değilsin.böyle olmasını istiyorum yaparım mantığındasın.

bana da bazen diyorlar abi şimdi sen bunun lastiklerini değiştirdin ya bu şimdi çok yakacak elbet bir bildiği vardır capon un ,ya da bu egzost için de gecerli.kawa yapmış ama akrapovic te modeline uygun yapmış.satıyor,yoshi de aynı.(benim bir merak ettiğim konuda şu arkadaşlar arasında son zamanlarda revaçta olan TİGER marka egzos,bunun bir ölçüm değeri motor performansına bir + & - varmı yok mu bir diagramı varsa şuraya koysun biri de merak ettim bende.fiyat olarak az para değil 500 e yakın para demişler.)
    şimdi 500 e tiger mı yoksa 1000 e akrapovic mi ? ikinci eli var mı vs vs.(konuyu hortlatayım )
    marka olmak kolay değil bu piyasa da yılların tecrübesi gerekir.kalite ve güven servis vs vs."hatırlarsanız bir dönem KVK olan telefonlar daha iyi para yapardı piyas da" GİBİ...

"akıl ve mantık bazen heves ve istekleri dizginlemeli,iyi yi ve kötü yü bizzat kendin yaşayarak öğrenir insan ,kendi yaşamadan başından geçmeden anlayamaz " derdi bi abim
    ne alaka derseniz aklıma geldi dedim,dedim ve gittiiii
    ejlover bunu beğendi.

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    hocam tiger egzostu ben bir ara çok söylenmiştim ama benim egzos patladı sanırsam sesi fena gelmiyor kulagıma Rio da ilk bulusmamızda demişti senin egzosun sesi güzel diye anlamadım bir problem var ama

Uğur bu arada 1 litreliklerin japonların yeni krali 2012 zx10r seçilmiş??? mutlaka araştırmışsındır ama neden R1? sen R1 diye tutturduysan mutlaka vardır bir bildiğin ama açıkcası ben merak etmiyor değilim bu R1 sevdasını? mutlaka herkesin kendine göre bir sebebi vardır ama ben litrelik motor alacak olsam gene kawadan şaşmazdım heralde..
    ejlover bunu beğendi.

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Alıntı ccman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ejlover

zaten konunun ana amacı senin rahat durmayıp zaten o motor u modifiye edeceğindir.bu anlamda sana benimki sadece bir tavsiye.aradaki fiyat farkı zaten sana geniş bir ürün yelpazesini açacaktır.
    mesela;istersen git r1 kafa al uydur illa sol sağ ayrı yanıyor gibi simetrik işlerle kafanı yorma.sök kafa yı çiftli ampul tak ikisine de uzun kısayı tek tek bağla ikisine de ,araya bir role bitti.gösterge yerinin üstüne de bir 10.1" tablet resim olarakta koy r1 göstergesini al sana motor ) neyse o işin şakası.
    sonuçta sende benim gibi motoru aman satarken orjinalliğini bozarsam para etmez mi takıntısında biri değilsin.böyle olmasını istiyorum yaparım mantığındasın.

bana da bazen diyorlar abi şimdi sen bunun lastiklerini değiştirdin ya bu şimdi çok yakacak elbet bir bildiği vardır capon un ,ya da bu egzost için de gecerli.kawa yapmış ama akrapovic te modeline uygun yapmış.satıyor,yoshi de aynı.(benim bir merak ettiğim konuda şu arkadaşlar arasında son zamanlarda revaçta olan TİGER marka egzos,bunun bir ölçüm değeri motor performansına bir + & - varmı yok mu bir diagramı varsa şuraya koysun biri de merak ettim bende.fiyat olarak az para değil 500 e yakın para demişler.)
    şimdi 500 e tiger mı yoksa 1000 e akrapovic mi ? ikinci eli var mı vs vs.(konuyu hortlatayım )
    marka olmak kolay değil bu piyasa da yılların tecrübesi gerekir.kalite ve güven servis vs vs."hatırlarsanız bir dönem KVK olan telefonlar daha iyi para yapardı piyas da" GİBİ...

"akıl ve mantık bazen heves ve istekleri dizginlemeli,iyi yi ve kötü yü bizzat kendin yaşayarak öğrenir insan ,kendi yaşamadan başından geçmeden anlayamaz " derdi bi abim
    ne alaka derseniz aklıma geldi dedim,dedim ve gittiiii
    Arac modifiyesinde orjinal olmayan parcalarla cok sikinti cektim sonunda arabayi sattirdi o yuzden cuk diye oturmayan hic bi sey takmama kararindayim artik

Tiger'in da oyle dinamo grafigi falan yoktur, olamaz da. Yabanci markalarin pahali olma nedeni o. Her marka motoru bi sekilde temin edip egsozlarini daha tasarim asamasindan dino uzerinde en ufak acisina kadar test edip oyle son karari verip uretime geciyorlar. Yerli bir markadan bunu bekleyemiyorum ne yazik ki :(

Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam tiger egzostu ben bir ara çok söylenmiştim ama benim egzos patladı sanırsam sesi fena gelmiyor kulagıma Rio da ilk bulusmamızda demişti senin egzosun sesi güzel diye anlamadım bir problem var ama

Uğur bu arada 1 litreliklerin japonların yeni krali 2012 zx10r seçilmiş??? mutlaka araştırmışsındır ama neden R1? sen R1 diye tutturduysan mutlaka vardır bir bildiğin ama açıkcası ben merak etmiyor değilim bu R1 sevdasını? mutlaka herkesin kendine göre bir sebebi vardır ama ben litrelik motor alacak olsam gene kawadan şaşmazdım heralde..
    Hocam Kawa teknoloji olarak daha iyi destekler sunuyor. Ayrica sesi de cok daha guzel. Beygir gucu de daha fazla. Ayrica ABS de var. Tum bunlar guzel seyler. Ama tipi... Bence rezalet. Bedava verseler binmek istemeyecegim bir motor. Ayrica sadece yesil ve siyahli/grili acayip bi rengi var ki bunlar da bana hic hitab etmiyor. Devir gostergesi ise dijital :0 Racing bi makinada dijital devir gostergesi kadar bana itici gelebilecek bir sey yok sanirim... Sonucta beni kesinlikle tatmin etmeyecek seyler bunlar. Yani severek binecegim bir motor degil. Yaris falan yapacak olsaydim belki dusunurdum ama oyle bir niyetim de olmadigina gore hic bir nedenim kalmiyor ;) Yani tamamen zevk meselesi benim tercihim

leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Alıntı ejlover adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arac modifiyesinde orjinal olmayan parcalarla cok sikinti cektim sonunda arabayi sattirdi o yuzden cuk diye oturmayan hic bi sey takmama kararindayim artik

Tiger'in da oyle dinamo grafigi falan yoktur, olamaz da. Yabanci markalarin pahali olma nedeni o. Her marka motoru bi sekilde temin edip egsozlarini daha tasarim asamasindan dino uzerinde en ufak acisina kadar test edip oyle son karari verip uretime geciyorlar. Yerli bir markadan bunu bekleyemiyorum ne yazik ki :(

Hocam Kawa teknoloji olarak daha iyi destekler sunuyor. Ayrica sesi de cok daha guzel. Beygir gucu de daha fazla. Ayrica ABS de var. Tum bunlar guzel seyler. Ama tipi... Bence rezalet. Bedava verseler binmek istemeyecegim bir motor. Ayrica sadece yesil ve siyahli/grili acayip bi rengi var ki bunlar da bana hic hitab etmiyor. Devir gostergesi ise dijital :0 Racing bi makinada dijital devir gostergesi kadar bana itici gelebilecek bir sey yok sanirim... Sonucta beni kesinlikle tatmin etmeyecek seyler bunlar. Yani severek binecegim bir motor degil. Yaris falan yapacak olsaydim belki dusunurdum ama oyle bir niyetim de olmadigina gore hic bir nedenim kalmiyor ;) Yani tamamen zevk meselesi benim tercihim
    Olur mu hocam zx10r en tiplisi kawasakide hemde yeşil siyahlısı dehşet güzellikte. Bence siz r1 boşverin beyaz zx6r alın. Bende beyazı çok severim fakat yeşil,siyah,gri ve mavi haricinde tercih etmem

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Alıntı leons adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olur mu hocam zx10r en tiplisi kawasakide hemde yeşil siyahlısı dehşet güzellikte. Bence siz r1 boşverin beyaz zx6r alın. Bende beyazı çok severim fakat yeşil,siyah,gri ve mavi haricinde tercih etmem
    Dedigim gibi iste tercih meselesi Zevkler ve renkler tartisilmaz ;) Beyaz zx6r yok ne yazik ki, olsa almistim coktan =D
    leons bunu beğendi.

KeaSH-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha bw's 100-honda cbr 250 r-(sym joyride 200i)
    ninja 250 yi severim 250 katogorisinde en güzel motor ama olay 1000cc ye geldimi bende R1 derim.hatta yamaha 250lik yapsa o şekil dizayla lider olur goruntude.düşünsenize 125lik bile ne kadar güzel sorunu çok pahalı olması
    Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    yamaha 250 lik yaparsa neredeyse er6f fiyatına satar o motoru tamam abartmıs olabilirim ama ninja dan daha pahalıya satacagı kesin

yurt disinda er6f in kardeşi er4f var.. o motor gelse ya ilk alıcısı olabilirim o motorun

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Suziki'ye ne demeli GSXR-600 ile GSXR-1000 arasinda sadece 2,000TL var. CBR1000RR'dan pahaliya 600luk satiyolar..

atilla_hakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2009 honda cbr 600rr limidet edition
    Merhaba arkadaşlar.
    Bu plakalık iptali için ne yapabilirim diye 1 aydir düşünüyorum. Ebayda üç dört çeşit kit mevcut. Ama bir türlü karar veremiyorum. En son olarak linkteki ilanda takıldım kaldim. Önerilerinizi bekliyorum.

http://www.ebay.com/itm/HOTBODIES-KA...#ht_1405wt_754
    Hondaaaaaaaa

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Alıntı atilla_hakan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar.
    Bu plakalık iptali için ne yapabilirim diye 1 aydir düşünüyorum. Ebayda üç dört çeşit kit mevcut. Ama bir türlü karar veremiyorum. En son olarak linkteki ilanda takıldım kaldim. Önerilerinizi bekliyorum.

http://www.ebay.com/itm/HOTBODIES-KA...#ht_1405wt_754
    Bu yurtdisinda da en cok tutan model. Ama biraz buyuk bir parca. Gumruge takilabilir. Bi de bunda plaka takma olanagi hic yok ama oyle bi kit dusunuyorsun sanirim. Bu iki faktor disinda guzel bence. ama sinyalleri pek guclu degil onu soyliim.

DK663 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ER6F / 2012
    Arkadaslar, son 2 gundur cok kuvvetli bir ruzgar var 'motosiklet camiasina yeni katildigim icin (tecrubesizlik) yolda giderken nerdeyse serit degistiregim.

bir diger konu ise zinciri kac km de yaglamam lazim(su an 750 km)

atilla_hakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2009 honda cbr 600rr limidet edition
    Bu yurtdisinda da en cok tutan model. Ama biraz buyuk bir parca. Gumruge takilabilir. Bi de bunda plaka takma olanagi hic yok ama oyle bi kit dusunuyorsun sanirim. Bu iki faktor disinda guzel bence. ama sinyalleri pek guclu degil onu soyliim.
    Uğur hocam ilgin için tşk ederim. Gümrük olayi hiç aklıma gelmemişti. Hatırlattiğin iyi oldu. Led stop alıp burda tornacı bi arkadaşıma plalakalık için aparat yaptirmaya karar verdim.
    ejlover bunu beğendi.
    Hondaaaaaaaa

Arkadaşlar yok mu beyaz bi ninja satan? Hadi Hadi çıkın saklanmayın

ibopaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 kawasaki 250r(pert)
    Merhabalar bir sorum olacaktı,yanıtlarsanız sevinirim.
    1 haftalık motorcuyum o yüzden çok bilgim yok, bugün motorumun ayaklığının arka tarafında sarkan bir plastik boru farkettim,şasenin ayaklığa yakın kısmında, serçe parmak kalınlığında bir yerden mi çıktı yada hep ölemiydi bilmiyorum. Eğer bu boru hep ordaysa ne işe yarar? yada bir yerden mi çıktı??

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:53 ----------

Alıntı ibopaşa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 haftalık motorcuyum o yüzden çok bilgim yok, bugün motorumun ayaklığının arka tarafında sarkan bir plastik boru farkettim,şasenin ayaklığa yakın kısmında, serçe parmak kalınlığında bir yerden mi çıktı yada hep ölemiydi bilmiyorum. Eğer bu boru hep ordaysa ne işe yarar? yada bir yerden mi çıktı??
    [IMG][/IMG]

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Alıntı DK663 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar, son 2 gundur cok kuvvetli bir ruzgar var 'motosiklet camiasina yeni katildigim icin (tecrubesizlik) yolda giderken nerdeyse serit degistiregim.

bir diger konu ise zinciri kac km de yaglamam lazim(su an 750 km)

Asiri ruzgarda motorun uzerinde cok dik oturmayin olabildigince yatmaya calisin + gidona asilmayin motoru bacaklarinizla tutun bir sorun olmaz ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:53 ----------

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
    Korkulacak bir sey yok. Radyator tahliye borusu o

Motosikleti
    2012 kawasaki 250r(pert)
    Asiri ruzgarda motorun uzerinde cok dik oturmayin olabildigince yatmaya calisin + gidona asilmayin motoru bacaklarinizla tutun bir sorun olmaz ;)

Korkulacak bir sey yok. Radyator tahliye borusu o

Çok teşekkürler üstad, demek servise götürsem rezil olucaktım Bide motorum şuan 180 km de ve bugün çamurluğa cantlara vs su tuttum kompresörle haliyle zincirede geldi, zinciri yağlamama gerek varmıdır?yoksa km gelincemi yağlıyım? şimdiden teşekkürler..

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Çok teşekkürler üstad, demek servise götürsem rezil olucaktım Bide motorum şuan 180 km de ve bugün çamurluğa cantlara vs su tuttum kompresörle haliyle zincirede geldi, zinciri yağlamama gerek varmıdır?yoksa km gelincemi yağlıyım? şimdiden teşekkürler..
    Kompresorle zincire su tutmayin. Yagi sokmenin haricinde o-ring'lere zarar verir tazzikli su.

Her yikama ve her yagmurlu hava surusunden sonra zinciri yaglamak gerekiyor ;)
    ibopaşa bunu beğendi.

Motosikleti
    2012 kawasaki 250r(pert)
    Kompresorle zincire su tutmayin. Yagi sokmenin haricinde o-ring'lere zarar verir tazzikli su.

Her yikama ve her yagmurlu hava surusunden sonra zinciri yaglamak gerekiyor ;)
    Üstad sanada zahmet oluyo biz acemi ninja kullanıcılarına yıkama konusunda yardımcı olabilirmisin nelere dikkat etmeliyiz neler yapmalıyız..Bizi bi aydınlatıver

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Üstad sanada zahmet oluyo biz acemi ninja kullanıcılarına yıkama konusunda yardımcı olabilirmisin nelere dikkat etmeliyiz neler yapmalıyız..Bizi bi aydınlatıver
    Ben de 7-8 kere yikamisimdir sonucta 5,100de sattim motoru. Mikrofiber bezler kullanin yikarken cizmesin. Onden iyice islatip tozun iyice akmasini bekleyin, on cami dikkatli yikayin kolay cizilir. Tercihen motorun alt asiri kirli kisimlari (sakal, jantlar, kuyruk alti v.s.) icin ayri, ust cizilir kisimlar icin ayri bez kullanin yikarken; boylece alttaki pisligi yukari bolumler cizmez. Kuruladiktan sonra motoru rolantide calistirip bekleyin. Motor isisi ulasamadiginiz yerlerin kurumasinda yardimci oluyor. Sonra biraz hareket ettirip sert frenlerle sagda solda gizlenmis sulari akitip, son kurulamalari yapip zincirin kurumasini bekleyin, sonra da yaglayin zinciri ve kullanmayin bir kac saat ki yag iyice otursun. Yikadiktan sonra da hemen yaglamamak lazim sular kaliyor zincirde illa ki sonra yaglayinca topak topak duzensiz yaglaniyor zincir.

Benden bu kadar
    dreamkiller bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler