Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Frank Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sizin motorlaran tuhaf kokular geliyormu ?
    Sende scoter varken böyle şeyleri takmazdın efe yok ses geliyor yok kokuyor.Bin gitsin bişeyi yok işte
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    3 gündür cadde de midpoint in önünde siyah bi ninja görüyorum ama burdan değil galiba.Bugün fenerdeki happy moons un önünde duran beyaz ninja burdan mı ?

Motosikleti
    2012 Kawasaki Ninja 250r
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 gündür cadde de midpoint in önünde siyah bi ninja görüyorum ama burdan değil galiba.Bugün fenerdeki happy moons un önünde duran beyaz ninja burdan mı ?
    Beyazi bilmemde siyah gorursen fenerde o benim buyuk ihtimal

Motosikleti
    ninja 250
    olm motordan bi yanığımsı bi koku geliyor çözemedim valla

c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    motosikletinizi yeni aldıysanız parçaların birbirine alışma sürecinde böle kokular gelebilir, contaların ilk ısıya maruz kalmaları vs. normal bişeydir yani korkmayınız.

Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R
    Öncelikle herkese merhaba .Bu yaz 250cc motor almayı düşünüyorum yeni başlıcam allah izin verirse.yas 21 ,boyum 178 ,kilo 64 kawasaki ninja250 düşünüyorum.Artıları eksileri,yakıtı,performansı hakkında bilgi edinmek istiyorum tecrübeli kişilerden :D şimdiden teşekkürler.

kullaniciii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja250r 2012
    Arkadaşlar rodaj bitti şükür. haftasonumu muhteşem bir geziyle geçirmiş bulunuyorum. Herşey güzelde 100-120 arası gerçekten çok konforlu. Buna Çok sevindim. Yaklaşık 1100 kilometre ve 6 şehir gezi dahilindeydi. Ancak şu sert süspansiyonlarımız biraz dertli. İlk defa benim kızda otoban gördü. Ayrıca ön camıda değiştirmek mantılı olacaktır. Rüzgarda biraz rahatsız ediyor. Sonuç olarak, daha yüksek süratlara çıkmasamda (ki 130u gördüğümde direk ejlover hocam aklıma geldi :D ve rodaj bitmiş olsada 8000 deviri geçmemeye çalıştım) gaza tepki yeterli. Sollamalarda sıkıntı olmuyor. Dediğim gibi süspansiyon sert ama lastik değişiminde biraz daha iyi olacağı forumda konuşulmuştu. Çok az bi yerde çalışma vardı. Zemin ıslaktı, beyaz kum gibi bişey, ön tekerlekten motora ve radyatöre ayrıca arka süspansiyona da bi hayli atma yaptı(fotoda mevcut). Ayrıca ilk 3 vitese geçiş hala çok sert. Konu hakkında bir çözüm bulursam sevineceğim. Yakıt konusuna gelince teker teker ölçümleri aldım (benim meşhur ölçümler) bilgi amaçlı paylaşırım. 4 litreyi geçmedi çoğu zaman. Vesselam güzel bir haftasonuydu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:53 ----------

Alıntı İverson adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle herkese merhaba .Bu yaz 250cc motor almayı düşünüyorum yeni başlıcam allah izin verirse.yas 21 ,boyum 178 ,kilo 64 kawasaki ninja250 düşünüyorum.Artıları eksileri,yakıtı,performansı hakkında bilgi edinmek istiyorum tecrübeli kişilerden :D şimdiden teşekkürler.
    Dostum artıları ve eksileri sana kalmış. Fiziksel haline uygun bir motor. Yakıt denildiği gibi çok fazla değil ki fazlada olsa ne fark eder. 250cc de olsa performans motoru alıyorsun. Görünüş, performans olarak bir adım önde. Bende zamanında çok araştırdım ama sen araştırmadan direk soruyu tercih etmşin :D olsun. Ninja iyidir. İyi yapar. Denedim ve gördüm. Bekleriz aramıza...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------

Frak uzun zamandır aynı konuyu soruyorsun. Bir baktır istersen rahat etmek amaçlı. Yağı yeni değiştirdiysen sağa sola bulaşmışsa ondanda olabilir. Ayrıca suyunu bir kontrol et. Başkada aklıma bişey gelmiyor. Çok devirli kullanıyorsan ondan da olabilir belki...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------

Alıntı ejlover adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu aralar duruldu yine forum
    Aynen Uğur hocam bende gezmakten uğrayamıyorum :D
    ejlover, metci, Katzfiel ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

ejlover - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    @kullaniciii

Hocam tebrik ediyor ve gecmis olsun diyorum :D Gozunuz aydin, zor ve bol sabir isteyen bu donemi atlatmis ve artik motorun keyfini doyasiya cikarmayi "hakkiyla" haketmis bulunuyorsunuz ;)

Kulaklarim cinlamisti simdi neden oldugunu anladim

Bu arada arkadaslar Carsamba Istanbula geliyorum CSS icin Persembe Cuma Istanbul parktayim Katilan var mi bizden? Gorusuruz orada
    metci bunu beğendi.

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    valla dostum kendi adıma konusim bizden katılan yok.. ama hazır sende gelmişken cuma aksamına bir araya gelsek fena olmaz hani.. ne dersiniz millet?

bu arada evdeki interneti iptal ettirdim.. haftasonuda benim kızın üzerinden inmedim ondan yazamadım...

efe dostum o koku yagmur sonrası yada yıkadıktan sonra geliyorsa problem yok bendede oluyor aynı koku.. ama acık havalarda problem yok.. muhtemelen motor blogu ıslanınca yapıyor bilemedim yani..
    ejlover bunu beğendi.

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Arkadaslar koku icin yesil/mavi sivi damlaciklari varmi karenajin yanlarinda ozellikle alt kisimlarinda icinde falan iyi bir kontrol edin. Antifiriz kacak yapabilir. O da egsoz manifolduna damlayip o kokuyu yapabilir. Bi kontrol etmekte fayda var yine de.
    dreamkiller bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Alıntı ejlover adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar koku icin yesil/mavi sivi damlaciklari varmi karenajin yanlarinda ozellikle alt kisimlarinda icinde falan iyi bir kontrol edin. Antifiriz kacak yapabilir. O da egsoz manifolduna damlayip o kokuyu yapabilir. Bi kontrol etmekte fayda var yine de.
    ilaveten bazen cok sıcak havalarda grenajın yalıtımında kullanılan yumusak malzemede de deformasyon olabiliyor sıcaktan dolayı.. aklıma gelmişken belirteyim dedim..

Motosikleti
    Kawasaki Ninja250r 2012
    Arkadaşlar 2800 de bir yağ değişimi düşünüyorum. Ve ipone kullanmaya karar verdim. Ancak 10W40 mı yoksa 10W50 mi yaz mevsimine daha uygun olur ? Buralar bi hayli sıcak oluyor ve genelde uzun yolda kullanıyorum motoru. En azından kullandığımız yağları yazarsak bilgi amaçlı güzel paylaşım olur. Geçmişte konu hakkında ayrıntılı bir bilgi bulamadım çünkü.
    Bu arada yakıt tüketimlerini yazıyorum. Bilginize...

1-) 182 km 5,50 litre
    2-) 230 km 9,95 litre
    3-) 170 km 6,44 litre
    4-) 210 km 9,30 litre

Uzun yolda yer yer rüzgara karşı 9000 devir altı değerlerdir...
    ejlover ve dreamkiller bunu beğendiler.

ccman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    11.25 lt 310km

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------

Benimki de hic kasmadan 13000 d/d kadar is ev arasi degerlerdir ;)

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    takoz basıma dert oldu.. grenajı söktüm ama koruma takozumu nasıl takacagımı bilemedim @ejlover dostum pm attım sana bir el atın beyler zira kızım cıplak su an.. zatüre olur mazallah!!!

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    takoz basıma dert oldu.. grenajı söktüm ama koruma takozumu nasıl takacagımı bilemedim @ejlover dostum pm attım sana bir el atın beyler zira kızım cıplak su an.. zatüre olur mazallah!!!
    Hocam hemen cevaba bakıp arayın

---------- Post added at 11:11 ---------- Previous post was at 10:56 ----------

Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam ben toplantıya giricem birazdan bakamam telefona; bi kaç resimle yardımcı olmaya çalışiim:

Sökmeniz gereken vida yukardaki resimde gözüken. Onu motorun iki tarafından beraber çevirerek sökeceksiniz. Biraz sıkıdır yalnız bi tarafı iyi sabitleyip gevşetin önce.

Daha sonra soldan cevire cevire o mili çıkarmaya başlayacaksınız. Bi taraftan da sağdan yeni uzun mille içerdeki eski mili itin. Yani eskisi çıkarken yenisi girecek. Sakın önce eskiyi çıkarmayın motor bloğu iner! Daha kolay çıkması için motorun altına bir destek koyup motor bloğunun ağırlığını milden almanızı öneririm.

Burda da görüldüğü gibi eksi mil soldan çıkacak sağdan uzun yeni mil girecek. Yalnız sol tarafa bakarak olun radyatör hortumu zarar görmesin. Mil oraya kadar gelince elinizle hortumu radyatöre doğru esnetip mili geçirin. Sonra o milin uçlarına o L şeklindeki parçaları takacaksınız.

Son olarak da o L'lerin açılarını karenaj boşluklarına göre ayarlayıp dıştan topuzları takacaksınız.

Şimdilik yardımı olur umarım. Takılırsanız haberleşiriz ;)

Motosikleti
    Kawasaki Ninja250r 2012
    Pazartesi yani dün gece saat 23 civarı Balıkesir İşbankası yanında duran Ninja sahibi arkadaş burada mı?

DK663 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ER6F / 2012
    Oncelikle herkese merhaba,

anadolu yakasinda ninja sahiplerinin toplandigi yada yapilan bir etkinlik varmidir.

varsa haberdar olmak isterim.

6663

Motosikleti
    2012 Kawasaki Ninja 250r
    birgün bulusma olacak inanıyorum bende bugunlerde kadıkoy cevresinde özellikle kızıltoprak civarında oldukca fazla ninja 250r gormekteyim ))

rio_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ninja 250r
    kızıltoprak civarı ben olabilirim siyahsa. haftasonları caddebostan takılırım genelde. dreamkiller organize edebilirsen cuma aksamı ejo felan ben takılırm. Hee buarada arkadaslar ön sinyal kapağı varya şeffaf olan, bana birtane acill lazım. elinizde fazla varsa ücretinemukabil talibim. Veya nereden aynı ebatta temin edebileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. OVERCLOUD senden ümitliyim dostum,senin sinyali bikaç kez kırmışlardı sanırım. elinde parçası var mı =?=?=? Arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim valla. geçen günkü kazadan sonra herbişiyini tamir ettimde sinyal kapağını uyduramadım...

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Alıntı rio_mavi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kızıltoprak civarı ben olabilirim siyahsa. haftasonları caddebostan takılırım genelde. dreamkiller organize edebilirsen cuma aksamı ejo felan ben takılırm. Hee buarada arkadaslar ön sinyal kapağı varya şeffaf olan, bana birtane acill lazım. elinizde fazla varsa ücretinemukabil talibim. Veya nereden aynı ebatta temin edebileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. OVERCLOUD senden ümitliyim dostum,senin sinyali bikaç kez kırmışlardı sanırım. elinde parçası var mı =?=?=? Arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim valla. geçen günkü kazadan sonra herbişiyini tamir ettimde sinyal kapağını uyduramadım...
    dostum sıkıntı yok biraz beklersen beb e bay den led sinyal siparisi verecegim sanada soyleriz olmazmı?

valla ejlover arkadas buralara kadar geliyor gidip gormessek ayıp kere ayıp olur..

@ejlover otel falan ayarladınmı dostum nerede olacaksın?

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:05 ----------

Beyler pazar günü kocaeli yuvacık gezisine ben artcımla katılıyorum.. bizden gelecek olan varmıdır? Rio? Over? ccman? diger arkadaslar???

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:10 ----------

Alıntı Katzfiel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birgün bulusma olacak inanıyorum bende bugunlerde kadıkoy cevresinde özellikle kızıltoprak civarında oldukca fazla ninja 250r gormekteyim ))
    umut ediyorum bende kardeşim bakalım nasipse birgün olacak
    ejlover bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler