Darısı başınıza
Uploaded with ImageShack.us
Darısı başınıza
Aslinda sorun sacma degildi over.. Lakin biraz daha ayrintiya girecek olursam kill switch i off durumda ben birakmadim kendi off takilmis eve gelirken bir arkadasimin tavsiyesi uzerine wurth marka kontak speri ve kontrol icin kacak kontrol kalemi aldim.. Kill switchin elektrik gelen kisminda akim varken anahtari actigimda ilgili kabloda elektrik olmadigini gordum.. Evet asiri saganak yuzunden o noktaya su almis ve oksitlenmis.. Kontak spreyi ile sorunu cozdum ve makinam eskisi gibi sahane calisiyor.. :-)
Not: montaj yaparken sag kutuge hafif zarar verdim ve yenisini sormak icin z moto yu aradim.. Ellerinde yokmus ve 4 hafta sure verdiler temin icin ve fiyat : 355 TL... Bu ne lan deyip e-bay e baktim 20-35 dolar arasinda degisiyor fiyatlar.. Ulan bu kadar istismar edilmezki bir kitle hayret birsey yaa :/
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:00 ----------
Vuuuuu :-) super olmus kardesim allah kazadan beladan nazardan korusun..
ccman hasta oldum dostum çamurluklarına. geçen hafta sonu bende yaptırıyodum,fakat tekerleri bekliyorum.yeni lastiklerimi alayım lastik yanaklarına göre yaptırcam. ---
dream kardeş, bana uyar toplanalım gidelim.kahvaltı yapalım birkaç motorsiklet toplanabilirsek.gerekli çoğunluğu sağlayamazsak sen kız arkadasınla yalnız gidersin orda buluşuruz enolmadı.
cc şimdi dikkat ettimde sinyaller yere mi bakıyo senin? görünme olayını minimuma indirmişin gibi. yoksa ayarlıycanmı yukarıya?
Olur rio o zamana kadar konusur netlestiririz konuyu.. Bu arada cc bende istiyom bu camurluktan organize edebilirmiyiz birgun yaptirdigin yere birlikte gitsek halletsek? Burde sorun olmazsa motorun sol tarafindaki baglantilari gosteren bur fotografta koyabilirmisin camurlugun?
ccman arka teker kaclıktı dostum problem yasadınmı extra bır modıfıyeye gerek kaldı mı takarken
aslında evet modifikasyon var two brothers slip on egzost var. biraz düşününce evet egzostu değiştirdikten sonra olmaya başladı. (tam emin değilim ama)
çok teşekkür ederim yardımlarınız için...
---------- Post added at 00:56 ---------- Previous post was at 00:53 ----------
two brothers slip on egzost taktırmmıştım. extra bir ayar gerekiyor mu? sadece susturucu kısmı değiştirildi.
Arkadaşlar plakalığı iptal edip kuyruk altından çift egsoz yaptırmayı düşünüyorum ne dersiniz.
Hondaaaaaaaa
O zaman ciddi bi sorun yok demektir merak etmeyin. Isinmadan gaz vermezseniz bi sey olmaz Karburatorlulerde ayar yapilmasi lazim ama EFI motorlarda olmamasi lazim. Usta yapariz demisti ama hava filtresini bekledim bi 300km sonra 5,000 bakimina goturucem o ara arastiririm detayli ;)
Atilla bence iptal etme.motor zaten siyah,benimkide öyle.. Plakalığı iptal edince hem ordaki plaka ampülünden hemde kedi gözünden oluyorsun. Trafikte risk teşkil eder. senin için önemsiz gözükebilir bu aparatlar ama arkadan gelen araç için büyük önem arz ediyor. Burdan herkeze söylüyorum beyler '' Görünmek bizim mesuliyetimizde olan bir konudur'' arkamızdan gelen aracın mesuliyetinde değildir bizi görmek. Siyah ceket , siyah kask , arka aparatlarda iptal.. ee ne kaldı geriye.
Ayrıca çift eksoz diosun ama naaptın be dostum yaa.r6 değil bu. Bence orjinalliğini pek elleme. Zaten geçiş motorudur bu. Satamazsın elinde kalır ya da değerinin altında gider. Orjinallik iyidir derim ben..Benim fikrim tabi arkadaşlarımın görüşlerinede saygı duyarım...
seninde olsun arkadaşım ;).grenaj.net yer burası,müsait olursam gideriz elbet ;).çamurluk bağlantı resmide en kısa zamanda atarım
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:49 ----------
plakalık kapalı arkadaşım ondan yere bakıyor sinyaller.inşallah seninde olur.
Ayrıca kuyruk iptali yaptım bende ama plaka lambası üzerinde takilidir
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:51 ----------
michelin power pure 2CT *120x70x17 *160x60x17 hiç bir sorun cıkmadı arkadaşım.söylendiği gibi zincir koruma iptaline falan gerek duymadan CUK diye oturdu.
Geniş taban lastik alacak arkadaşlar jantı değiştirmezseniz hiçbir anlamı olmaz. Aksi taktirde lastik öyle cuk diye oturmuyor, içe doğru kıvrılıyor daha bombe bir hal alıyor ve motosikletin viraj davranışını değiştiriyor.. Ayrıca görsel olarak da kendini belli edemiyor bu yüzden, yine eski lastik abatlarında görünüyor. Benim arka 160 idi 180 taktırdım sonradan pişman oldum. Orjinal jantınızla lastiğin en fazla 1cm genişini takın fikrimce. Aranızdan birisi 150 veya 160 yanaklı motosikletin jantını da alarak değişim yaparsa ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.
'92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200
CUK diye oturdu tabirini geniş taban lastik takmak isteyipte teker çevresinde zincir koruma arka maşa camurluk vb herhangi bir değişiklik yapmadan oturdu anlamında söyledim arkadasım.
elbetteki lastiği dar bir janta takarsak bombe ve tekerin yere basacak alanı üzerinde farklılıklar yaratacağiz.özellikle benim gibi çift hamur teknolojisi kullanılan bir lastikte farklı tepkiler verecektir.arka tekerdeki ortadaki orta sertlik yapısı lastik bombe yaptığı için virajlarda dış yumuşak hamur lastiği ancak daha fazla yattığımda kullanabileceğimdir.benim için tek fark bu.
ayrıca bu tip lastikler 250cc tarz motorlar için pek üretilmiyor,şimdi benim motor için ben bu tip lastiği kullanamayacakmıyım ? ebatlar min. benim taktığımdan başlıyor.herkez bilir ki motorda benim tabirimle PAPUÇ sağlam olacak,parasına acımayacaksın.12bin verip motor alıyoruz üzerine bin liraya lastik taktırmaya paraya acırsak,irc lastikler ile bir gün acınacak hale düşeriz.lastik tipi markası şeçim meselsidir.ben bu güne kadar michelinden başka lastik takmadım arabamda dahil.istediğim lastiği takınca motora olan güvenim artıyor.sonuçta ben olması gerekenden daha iyisini taktım motora gerisi benim sürüş tarzım ve tecrübeme kalıyor.motoru alıp üzerindeki lastikler ile 6 km yaptım.(daytona motordan -buz motor a kadar)
ayrıca 160 tan 180 cıktım diyorsun bunu 250r da yapmamışsındır herhalde.genel olarak söylediklerinde haklısın.
daha öncede belirtmiştim burada "jant değişmek gerekmese lastiği taktığım gün 180 lik takardım diye"
kısaca ben power pure 2ct olsun kafam rahat olsun dedim ve en küçük ebatı da 250r a uyduğu için taktırdım.özellikle frenajda çok faydasını gördüm.gerekmez inşallah ama gerektiği zaman da altımdaki lastik benim kafamdaki en iyi lastik olsun mantığıdır.herkeze de takın demiyorum,"takılmışı var" diyorum merak edenlere.
herkez kendi sürüş tarzına göre lastik seçmeli.
benim tercihim power pure.
örnekler
saygılar
Arkdslar bana acil orjnal lastiklere on arka kac hava vuruyosunuz soliyeblrmsnz cnku on lastigmbrz inik gelmis sanirsam ustnde 36 yazio ama anliamamdm
Ryw kardeşim bunu bi düşüneceğim.
Hondaaaaaaaa
İzmir yağmurunda ninjamı kullanmak çok güzelmiş beyaa... taaki arka lastiğim 4 metre kayana kadar ama yinede keyifliydi...
cc michlean takmış,biri pirelli dimond ,arkadaslarda metzeller tak diyor. çok kararsız kaldım yaaa. bu hafta da lastik işini halletmeyi düşünüyodum. Arkadaslar destek verin lütfen her türlü önerilere açığım. CCman dostum kaç para verdin dubleks lastiklerine ? birde şunu merak ediyorum arkadaslar; dubleks lastik daha mı iyi tutunuyor yola yoksa daha mı zor patlıyor?yada herikisimi ?
Rio sen yapma bari.. Tubeless lastik takmak zorundasin motoruna baska bir alternatifin yok.. Pirelli sport demon i begenmedinmi??
Ben onlere 34 arkaya 36 vuruyorum orta sertlikteki amortisor ayariyla..
rio sen kendi tercihini kendin yapacaksin,fiyat -kendi sürüş tarzın-bu işe ayırabileceğin nakit-bulunduğun ya da sürdüğün yolların yapısı.
mesela sert sürüyorsan seni iyi durdurabilecek virajlarda daha fazla yatarak daha hızlı sürmek aynı zamanda konfor gibi niyetin varsa orta sertlikten daha yumuşak tip bir lastik.ya da güncel kullanım icin işe git gel gibi mesela orta sert bir lastik.bir de lastik üzerine ne kadar yük binecek,yük endeksi vs...
marka tercihi sana kalmiş.herkezin ilgi duyduğu beğendiği bir marka vardır.ben lastikleri 950 ye aldım.balans montaj dahil- buz motor kabataş tan.
üzerinden söktüğüm irc lastikler 2011 12 ay imalat.6km kullandim düşünen arkadas varsa yenisinin yarı parasına veririm
Dubleks lastik ne demektir?
Lastik pazarında hatalı olarak kullanılan bir çok tabir vardır. Bunlardan biri de
“dubleks lastik” tanımıdır. Burada anlatılmaya çalışılan aslında iç lastiksiz bir
lastik cinsidir. İç lastiksiz anlamına gelen ingilizce “tubeless” (tyubles) sözcüğü
halk dilinde dubleks olarak değiştirilmiştir. İç lastiksiz lastikler iç lastikli lastiklere
göre daha iyi performans vermelerinin yanında "delinme anında havanın aniden
kaçmasına engel olduklarından dolayı hayati bir önem taşırlar" olay bu
bu gün karbon fiber e devam ettim biraz daha şekil değişti.
şekil 1 a
sekil1 b
sıra radyatör önü ızgara yapmaya geldi...
Geçmiş olsun dostum ( Dreamkiller ) bu arada sorununda nereden kaynaklandığını bulmuşsun çok sevindim ebaydan daha karlı gözüküyor mutlaka 20 dolar gibiyse parçalar söylemiş olduğun gibi çok kazık bakalım bu işin sonu nereye kadar gidecek :(
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)