Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Vay arkadas kiskandim bak.. Ninja dedigin siyah olur yesil olur beyaz olur.. Hepsi bizim evlatlarimiz :-)

Bu arada 10 dakika once camlica tunel cikisinda karsilastigim beyaz ninca bu forumda mi? Trafigin tozunu atiyordu kendisi :-)

Sport Demon lari taktim ve motorumu kendim bile taniyamiyorum artik.. Henuz lastigin rodaji bitmedi ama surus inanilmaz konforlu oldu. Bir lastik bu kadar degistirirmi diye dusunurken simdi inanilmaz hak veriyorum... Orjinal ebata sadik kaldim ve herkese Pirelli Sport Demon i tavsiye ederim.. Artik kahvaltilara gelebilirim :-)
    Felon ve ejlover bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    rio_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ninja 250r
    dreamkiller yeni lastiklerin hayirli olsun. 400e arkayımı aldın çiftinimi? varsa tekerleklerin motora takılmış haliyle bir kaç foto paylaşırmısın?benimde aklımda var almak.yol tutuş performansı ,virajlara tutunuşu ve en önemlisi fren mesafesinde nası değişmeler var acaba????

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Alıntı rio_mavi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dreamkiller yeni lastiklerin hayirli olsun. 400e arkayımı aldın çiftinimi? varsa tekerleklerin motora takılmış haliyle bir kaç foto paylaşırmısın?benimde aklımda var almak.yol tutuş performansı ,virajlara tutunuşu ve en önemlisi fren mesafesinde nası değişmeler var acaba????

Selam.. Takimini aldim fuar fiyatiydi tabi... Foto su an yok yakinda cekip koyarim dostum.. Fren mesafesine ve viraj performansina henuz birsey diyemeyecegim cunku ani frenden ve sert virajdan kaciniyorum lastiklerin rodaji bitene kadar ama yol tutus ve konfor inanilmaz farketti simdiden ilerleyen gunlerde istersen km arttikca bilgi verebilirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:01 ----------

Bu arada hyosoung un uzerindeki pro hd cam mi? Video varmi?

dentcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 899 Panigale
    SAHİBİNDEN SATILIK SİYAH NİNJA 250R
    Arkadaşlar R6 aldım.... İlk göz ağrımı satıyorum...... Haberiniz olsun... 10.000 TL istiyorum... Siyah 350 km' de. Acemilik motorumdu bir kez düştüm sol grenajı çatlattım ... (Hala acemiyim) Başka bir sorunu yok.....
    dt can yemenicioğlu
    0542 247 98 57
    0216 324 21 33

tutku1982 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZXR 250 ninja
    Alıntı dentcan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar R6 aldım.... İlk göz ağrımı satıyorum...... Haberiniz olsun... 10.000 TL istiyorum... Siyah 350 km' de. Acemilik motorumdu bir kez düştüm sol grenajı çatlattım ... (Hala acemiyim) Başka bir sorunu yok.....
    dt can yemenicioğlu
    0542 247 98 57
    0216 324 21 33
    hocam hayırlı olsun öncellikle r6 için cok erken degilmi???
    MZ-251 MZ-301 YBR-125 DYLAN150 RS151 NİNJA250...

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @dreamkiller evet, videolarıma bu linkten bakabilirsin http://www.youtube.com/user/deadlytr111
    Pazar kahvaltısında dönüşte alperin motora taktığımız gopronun videosu; (diğerleride gelecek)
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    dt can yemenicioğlu
    0542 247 98 57
    0216 324 21 33
    Hocam acemiyim diyorsun, r6 aldım diyorsun.

ninja'da 15 - 20bin km yol yapmadan r6'nın üzerine oturma bile bence...
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

ejlover - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    dt can yemenicioğlu
    0542 247 98 57
    0216 324 21 33
    Arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum. Daha 350km yapmışsınız ki onda bile bir düşme yaşanmış. Daha motor rodajı tamamlanmamış bile.. R6 çok zamansız ve yersiz olmuş bence de. En azından hala acemiyim diyorsunuz, kendinizi biliyorsunuz ama yine de kendini bilen birinin bu geçişi şu aşamada yapmaması gerekirdi.

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    dt can yemenicioğlu
    0542 247 98 57
    0216 324 21 33
    selam dentcan.. kardes para kazanilir para katbedilir bir motordan edilir zarar edilir ama bunlarin hepsi telafi edilebilecek seylerdir.. seni anliyorum hepimiz buyuk cc li motor almak icin can atiyoruz ama mantik hep devreye giriyor.. kardesim lutfen ama lutfen dogru durust.ogrenmeden r6 nin selesine oturma yada oturursanda.motorun seni kandirmasina izin verme.. git ders al ogren tecrube et ondan sonra zevkini cikart.. hic tanmam seni ama dedklerime kulak vermeni temenni ederim..

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    dt can yemenicioğlu
    0542 247 98 57
    0216 324 21 33
    selam dentcan.. kardes para kazanilir para katbedilir bir motordan edilir zarar edilir ama bunlarin hepsi telafi edilebilecek seylerdir.. seni anliyorum hepimiz buyuk cc li motor almak icin can atiyoruz ama mantik hep devreye giriyor.. kardesim lutfen ama lutfen dogru durust.ogrenmeden r6 nin selesine oturma yada oturursanda.motorun seni kandirmasina izin verme.. git ders al ogren tecrube et ondan sonra zevkini cikart.. hic tanmam seni ama dedklerime kulak vermeni temenni ederim..

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

Yahu bu arada cok pisman oldum o gun motorla gelmedigime felon.. hadi bu pazar kahvalti yapalim forum uyuma )

Motosikleti
    Ducati 899 Panigale
    Beyler sonuna kadar haklısınız. Ama salı tüm gün eğitime gidiyorum park istanbula. Sonra Motorum gelince de hemen binip gazlamak yok 6 yaşında bir oğluşum var artı diş hekimiyim... ellerim herşeyim. Apaçhi, siyu yada mohikanlık yapmıycam.
    ilk zamanlar eğitim ve oldukça dikkatli ev-iş arası kullanıcam. İnanın E5 e bile çıkmıyorum ninjayla. R6 ile hiç çıkmam. Hızlı zaten gitmiyorum. Full tulumlar veya full body armor lar ile sürüyorum. Kaval kemiği koruyucusuna kadar takıyorum. Yani ben oldum gazliyim değil düşüncem... Aylardır forumları okuyorum sürüş teknikleri videolarını ve ünlü hocaların derslerini izliyorum. Ama pratikte de yol değil antreman yapıyorum. Yani dönüşler, acil frenaj, acil manevralar... Bir hafta arayla 2 tüm gün ders alıcam . AMA OLDUM DEMİYECEĞİMMMM......

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

Yahu bu arada cok pisman oldum o gun motorla gelmedigime felon.. hadi bu pazar kahvalti yapalim forum uyuma )
    ben pazar günü hava güneşli olacak demiştim ama inanmadılar sağlam kaynaklarım var ,motor aldığımdan beri her gün hava durumu takip ede ede iyi tahminlerde bulunur oldum bu hafta değilde haftaya yine bi etkinlik yaparız
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Alıntı Felon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben pazar günü hava güneşli olacak demiştim ama inanmadılar sağlam kaynaklarım var ,motor aldığımdan beri her gün hava durumu takip ede ede iyi tahminlerde bulunur oldum bu hafta değilde haftaya yine bi etkinlik yaparız
    neyse artik bir hafta daha bekleriz.. zira hadi grup surusu yapalim hakkaten...

Motosikleti
    ninja 250r
    bende katılırım geziye

Motosikleti
    XL650V Transalp
    Beyler sonuna kadar haklısınız. Ama salı tüm gün eğitime gidiyorum park istanbula. Sonra Motorum gelince de hemen binip gazlamak yok 6 yaşında bir oğluşum var artı diş hekimiyim... ellerim herşeyim. Apaçhi, siyu yada mohikanlık yapmıycam.
    ilk zamanlar eğitim ve oldukça dikkatli ev-iş arası kullanıcam. İnanın E5 e bile çıkmıyorum ninjayla. R6 ile hiç çıkmam. Hızlı zaten gitmiyorum. Full tulumlar veya full body armor lar ile sürüyorum. Kaval kemiği koruyucusuna kadar takıyorum. Yani ben oldum gazliyim değil düşüncem... Aylardır forumları okuyorum sürüş teknikleri videolarını ve ünlü hocaların derslerini izliyorum. Ama pratikte de yol değil antreman yapıyorum. Yani dönüşler, acil frenaj, acil manevralar... Bir hafta arayla 2 tüm gün ders alıcam . AMA OLDUM DEMİYECEĞİMMMM......
    herşeyi bilinçli ve önlemini alarak yapıyor olman taktir edilecek bir davranış ancak, mesleğin gereği hepimizden daha iyi bilirsin, emeklemeyi öğrenmeden yürüyemez, yürümeye başlamadan koşamazsın.

şimdi yazacaklarım sadece senin için değil genel olarak tüm yeni motosiklet sürücülerine her zaman söylediğim şeyler, o yüzden ukalalık yada bilmişlik olarak algılamanı istemem.

önce motosiklet hakimiyetini geliştirirsin (dur, kalk, yokuşta dur - kalk, dar yerlerde manevra, frenaj vs vs.)
    sonra sürüş tekniğini
    sonra motor üzerindeyken trafiği okumayı öğrenirsin - otomobildekinden daha farklıdır.

sonra zaman geçtikçe motoruna alışmaya başlarsın. motorun eldivenin gibi olur, bir terzinin makası ya da senin mesleğinde en sık kullandığın el aletin gibi.

tabi motoruna alıştıkça ne zaman nasıl tepki vereceğini bilirsin.

tüm bunları düşük CC motosikletlerde yaparsın ki, böylece ileride ne tarz bir motora, ne kadar güçte bir motora ihtiyacın olacağını kavrayabilesin. düşük cc'deki amaç, kullanım kolaylığı olmasıdır. böylece sürücü dikkatini motosikleti durdurup hareket ettirmeye değil, etrafında ve trafikte olup bitenlere yönlendirebilir.

örn: benim gibi uzun yola motosikletle gidiyorsan racing değil, oturuş pozisyonu sport touring gibi olan (ninja gibi) bir motosiklet ile seyahat etmeyi düşünürsün. yanında götürmek isteyebileceğin eşyaları taşıyabilmek için çanta takılabilen amaca yönelik fonksiyonel bir motosiklet araştırmaya başlarsın.

şimdi sen yukarıdaki tüm bu adımları atlayarak kendi sınıfındaki en hızlı, en güçlü, en iyi modellerden birini almışsın. gaz tepkisi ve oturuş pozisyonu gereği birbirinden tamamen farklı iki ayrı model kullanıyorsun. Tahmin ediyorumki eğitim alacağın motorda büyük ihtimalle ybr125 yada cbf150 tarzı yukarıdaki iki modelle de uzaktan yakından alakası olmayan bir motor olacak.

benim sana tavsiyem, eğitim vs. vs gibi şeylerden ziyade ilk önce bu forumdaki kaza haberlerini ve kaybettiğimiz arkadaşlarımız hakkında açılan konu başlıklarını okuman, onların hakkında yazılanları, geride kalanların duygularını görmen ve daha sonra internette mobese kayıtlarında ne kadar motosiklet kazası videosu varsa izlemen. böylece aldığın riskin ne kadar büyük olduğunu farkedebilirsin.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Motosikleti
    ninja 250r
    Geçen sene r6 almak istediğimde bana tecrübemi sormuşlardı.vitesliye ilk defa geçeceğim dediğimde tabutunu al da öyle gel demişlerdi.Parayı bastırdığım halde bana satmamışlardı.Bende tawsiyelere kulak vererek ninja 250 aldım sıfır. Daha sonra ninjayla gezmeye başladığımda adamların nedemek istediğini çok daha iyi anladım ve iyiki almamışım dedim.şimdi r6 aldıysan arkadaş satmak olmaz tabi.Tawsiyem garaja çek onu 250r la dewam et demek olur. Geçen yazdan buyana 6500km yol yaptım ninjamla. Nezaman kaza atlattıysam hep şunu demiştim kendi kendime '' EGER R6 YI ALMIŞ OLSAYDIM BU DURUMDAN SAG KURTULMAM IMKANSIZDI'' . Bilgine...

Motosikleti
    Ducati 899 Panigale
    Çok teşekkürler arkadaşlar...rio-mavi nin dediğini yapmalıyım galiba. İki motorla devam edeyim. 6500 km bayağı bir çok km. Hele hele kışın çok sert geçtiğini düşünürsek.... Nasıl yaptın bukadar km' yi? Şimdi ne kadar rahatsın ninjanın tepesinde? Her ay biraz daha iyi mi hissediyorsun? Fark çok mu bariz? Biraz daha anlatabilirmisin?

Motosikleti
    XL650V Transalp
    6500km'yi bahar ve yaz aylarında yapabilirsin.

benim geçen yıl (yaz - kış) ninja ile yaptığım km 17bin.

forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    Alıntı Felon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @dreamkiller evet, videolarıma bu linkten bakabilirsin http://www.youtube.com/user/deadlytr111
    Pazar kahvaltısında dönüşte alperin motora taktığımız gopronun videosu; (diğerleride gelecek)
    Acıyorum sizlere İstanbuldakiler. Trafikten doğru düzgün motor bile kullanılamıyor. Bi de şu videolara müzik koymasanızda adam gibi duyabilsek sesleri diyorum.
    '92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200

Motosikleti
    ninja 250r
    6500km yi 2011 haziran itibariyle yapmaya başladım. İstanbul trafiginin yanı sıra şile istanbul ya da izmit-kocaeli-istanbul arası yaptım. Yazın uzun mesafeli gezintiler iyi tecrübe oluyor. Ama hala motorun üstüne bindiğimde o ilk heyecan oluyor ve tedirginliğimi hissediyorum. Tedirginlikaslında iyi birşey. Algılar maksimum durumda oluyor. Rehavet duygusu motor üstünde yan etki yapabilir Eğer istanbul da yaşıyorsan kadıköy eski sabit pazarın olduğu yerde ileri seviyede motor sürüş eğitimleri veriliyor. Ama o noktaya gelmeden önce enazından 1 sezon 250r üstünde geçirmek gerekili ki ben 2.sezonuma giricem sezon sonunda sınıf değişikliği düşünüyorum. Toplu bir görüşme ayarlayabilirsek forumca 250r la gel. Yüzyüze de konuşuruz. Motorunu tanıdıkça seveceksin. 350km hiç birşey diil daha. Üstelik 600cc lik motorun yanında masrafı yakıt tüketimi neredeyse hiç birşey.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler