Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ejlover - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Şimdi şu Hava Filtresi / Egsoz ve Dyno olayıyla ilgili bir iki şey söylemek istiyorum arkadaşlar:

Motorsiklet ile ilgili bu parçaların modifiyesi ile ilgili detaylı bilgim yok. Ama arabayla ilgili olarak yıllarca uğraştım bu işlerle. Defalarca Dyno üstüne çıktı aracım ve 250'yi dinoya çıkarmaya ne gerek demeyin o kadar da büyültülecek bir olay değil; ayrıca eskiden çok fazla olmadığı için fiyatlar biraz yüksekti ama şu an gayet makul rakamlara ölçüm yaptırabilirsiniz. Ama düzgün bir yerde yaptırmakta fayda var çünkü hata payı bizim motorlar için biraz daha sorun olur düşük güç nedeni ile..

Hava filtresi olayına gelirsek; K&N markanın motorlar için orjinal hava filtresi var modele göre. Bu filtreler sizin orjinal filtrenizin yerine takılırlar ve ses YAPMAZ'lar. Tek avantajı hava geçirgenliği daha rahat olur ve temizleme kiti ile yıkanıp temizlenerek uzuuunnn süre kullanıp hava filtresi değişim masrafına girmemenizi sağlar. Bunun dışında filtreniz temizse ve motorunuzda bir modifikasyon yoksa ekstra güç sağlamayacağı gibi zararı da olmaz çünkü zaten motorun çekeceği hava miktarı bellidir filtre bunu değiştirmez dolayısıyla fakir karışım oluşturmaz.
    Bir de hava filtresinin içinde bulunduğu kutunun tamamen iptal edildiği durum vardır ki bu durumda emme manifoldunun kutuya bağlandığı boru açıkta kalır tamamen; bunun ucuna özel (genelde konik şekilli) açık hava filtresi takılır ki sesi yapan da budur. Bu durumda motordaki yağ buharını hava filtresi aracılığıyla geri motora veren krank borusu da açığa çıkar; motora toz v.s. kaçmaması için ve motordan çıkan yağ buharının diğer parçalar üzerinde yoğunlaşıp kirliliğe neden olmaması için bu boruya da bir adet minik krank filtresi eklenir.. Eğer soğuk havanın direkt olarak geldiği bir yere bu açık filtreyi uzate bilirseniz en iyi performans bu şekilde alınır. Aksi halde motora oksijence fakir sıcak hava gideceğinden performans kaybı yaşarsınız.

Egsoz olayına gelirsek de eğer performans kaybı yaşamak istemiyorsanız headers'tan itibaren komple kit almalısınız. Ama bu kitlerde bizim motorlar için nasıl bilmiyorum ama katalitiğin oradaki sensörler iptal edilmesi ve edilmemesine bağlı olarak sorunlar çıkabilir. Bu nedenle bu kitin de beyinde yapılacak yazılım güncellenmesi ile desteklenmesi gerekir. Bu sisteme hava filtresini de ekleyip beyin modifiyesi ile karışımı zenginleştirip, zengin karışım için gerekli olan daha fazla havayı zaten filtre sayesinde sorun yaşamadan çekip komple egsoz sistemi ile de rahatça atabileceğiniz için güç artışına yönelik güzel bir sistem oluşturmuş olursunuz.
    Ha sadece son susturu takacaksanız da motorunuzun motor hacmine uygun bir susturucu seçmeniz ve mümkünse katalitiğe dokunmamanız yerinde olacaktır. Eğer motor hacminize uygun bir son susturucu alırsanız ve bunu doğru çapta borularla sisteminize monte ederseniz geri basınçta bir kayıp yaşamazsınız ve motorun ne gidişi ne yakıt sarfiyatı farkedilir bir biçimde değişikliğe uğramaz.

İlk başta dediğim gibi eğer performansa yönelik yükleyecekseniz motorunuzu bu değişikliklerden önce ve sonra dyno'ya girip hatalarınızı görebilirsiniz. Ama asıl olay dyno üzerindeyken tüm takılan parçalara göre düzgün beyin programlamasının yapılamsı ki bunu yapacak da kim var bilemiyorum ülkemizde..

Bu konulara umarım açıklık getirebilmişimdir bir nebze olsa

---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:27 ----------

Bu arada performans amaçlı modifiye işini ciddi düşünüyorsanız şu ürünü öneririm size:

http://www.gtechpro.com/rr_fanatic.html

Ben arabaya almaştım ve hızlanma, fren mesafeleri, tork/beygir eğrileri, tur zamanları, vites değiştirme uyarıları, viraz G kuvvetleri v.s. pek çok veriyi kaydedip hem kendi üzerinden grafiksel olarak hem de PC'ye bağlayıp detaylı analizleriyle görüntülemenizi sağlar. Sürekli dyno'ya çıkmaya gerek kalmıyor

Evde hala duruyor benim. Biraz araştırıp motora bağlamayı düşünüyorum ilerde

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    __sArSıLmAz__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 650F
    ejlover öncelikle emeğine sağlık,üşenmedim yazdıklarının hepsini okudum.
    sondan başliym : dyno üzerindeyken tüm takılan parçalara göre düzgün beyin programlamasının yapılması ki bunu yapacak ustam var.( Ustamla ilgili başka bir örnek verim : hiçbir parça değiştirmeden beyine program atıp zx636 nın max hızını 265 lerden 283 lere kadar taşıdı sadece bir program atarak)
    Hava filitresi ve ses olayına gelince : belki sizin kadar bu mekanik işlerden anlamam ama şunu birebir bizzat yaşadım denemeside bedava : kuzenimin aprilia rs 125 ine taktığımız sadece 1 k&n hava filitresiyle motorun sesi bambaşka bir şeye dönüştü.Çok tız çıkan motor sesi bana şöyle bir hadise yaşattı (kuzenim hava filitresini değiştirmiş haberim yok) : ninjamla kuzenimi ışıklarda beklerken,bir diyer ışıklardan birtane motor geliyor ama sesi duydum ve dedim bu kuzenim değil bu büyük motor sesi diye düşündüm ve uzaktan motor bir geldi kuzenim,şok oldum,daha sonra soruncada k&n hava filitresi taktığını söyledi vs...
    Her asker yeşil bereli olamaz

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Ya da eğer iphone'unuz ve motor bağlantı aparatınız varsa buyrun en basit çözüm:

http://itunes.apple.com/app/dynolici...286208729?mt=8

Bunu da yüklüyorum şimdi yarın denerim ;)

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çok güzel bilgiler teşekkürler ejlover.
    ama sadece son susturucuyu değiştirsek motor için özel yapılmış bi egzos olmadığından yine performans düşüklüğü ve yakıt artışıyla karşı karşıya kalacağız?
    eğer motora bi zararı olmayacağına emin olabilsem şu egzosdan almak isterim ses ve farkedilebilirlik açısından.
    http://www.tigerexhaust.com/egsoz-mo...oz/ra-900.html
    Tabi performans artışıda iyi olurdu ama anlattığın işlemler gerekeceğinden performansımı düşürmesin yakıtımı arttırmasın yeter
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Alıntı __sArSıLmAz__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ejlover öncelikle emeğine sağlık,üşenmedim yazdıklarının hepsini okudum.
    sondan başliym : dyno üzerindeyken tüm takılan parçalara göre düzgün beyin programlamasının yapılması ki bunu yapacak ustam var.( Ustamla ilgili başka bir örnek verim : hiçbir parça değiştirmeden beyine program atıp zx636 nın max hızını 265 lerden 283 lere kadar taşıdı sadece bir program atarak)
    Hava filitresi ve ses olayına gelince : belki sizin kadar bu mekanik işlerden anlamam ama şunu birebir bizzat yaşadım denemeside bedava : kuzenimin aprilia rs 125 ine taktığımız sadece 1 k&n hava filitresiyle motorun sesi bambaşka bir şeye dönüştü.Çok tız çıkan motor sesi bana şöyle bir hadise yaşattı (kuzenim hava filitresini değiştirmiş haberim yok) : ninjamla kuzenimi ışıklarda beklerken,bir diyer ışıklardan birtane motor geliyor ama sesi duydum ve dedim bu kuzenim değil bu büyük motor sesi diye düşündüm ve uzaktan motor bir geldi kuzenim,şok oldum,daha sonra soruncada k&n hava filitresi taktığını söyledi vs...
    Ben teşekkür ederim ne demek
    Dyno üzerinde beyin programlamasının amacı zaten yeni parçalara motorun nasıl tepki verdiği ölçmek. Zaten parça yoksa her aracın beyinde yapılan değişimlere nasıl tepki verileceği bilinir. Son hızı arttırmak içinse en basidi motora giden benzin miktarını arttırmak ya da devir kesiciyi uzatmak. Ki bu işleri bırakmak üzere olduğum dönem arkadaşlar yurtdışından ECU yazıcı cihazı ve gerekli yazılımı temin etmişlerdi ve kendileri yapmaya başlamıştı bu işi
    Ben biraz daha profesyonel anlamda tam verim alabilmek için gerekenlerden bahsetmeye çalıştım.
    Kutu içi filtre motorlarda bir miktar daha arabalara göre ses verir hocam haklısınız o konuda ama bazı motorlarda da filtre tamamen kapalı alanda durur onlarda arkadaşınızdaki gibi ses artışı olmaz ne yazik ki. Ama o arkadaşınız bir de açık filtre takarsa o zaman görün sesi

Bu arada filtrelerle ilgili şunu yazmayı unuttum. Açık ya da kutu içi orjinal K&N ya da başka marka bu filtrelerden alıyorsanız bakımına özen göstermeniz şart arkadaşlar. Çünkü gözenekleri çok daha büyük bunların ve tozu tutan tek şey filtrenin yağı. Ama ne kadar iyi bakarsanız bakın özellikle tozlu yollarda kullanıyorsanız size tavsiyem uzak durun bu modifikasyondan çünkü illaki motora kaçacak o tozlar ve uzun vadede ciddi yıpranmaya sebep olacak.

Motosikleti
    2010 ninja 250r
    Alıntı ninja_omer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benım bauhaus tan aldıklarımda pakette plus yazıyor ama senin dediğinle aynımı acaba? [IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

---------- Post added at 00:29 ---------- Previous post was at 00:23 ----------

ampülleri değiştirmek kolay açıkcası..hiçbir alet felan gerekmeden çıkarıp takabiliyorsun..kafa grenajının altından elini içeri uzattığında ampüllerin soketlerini çıkarcan ilk önce..sonra ampül yuvalarını tutan siyah plastik takoz var onuda çıkarıcan elinle ve ampüle ulaştın.. ampülü çıkarırken dikkat etmek gerek yuvayı tutan yay var fazla zorlama bence mandalından ayırınca hemen çıkıyor zaten ampül..burda anlatınca biraz karışık oldu motor başında 15 dk.ını almaz
    deniyeceğim ,sağol bilgi için.

bu arada sonax ın cilasını temin ettim. nasıl uygulanır bu bilgisi olan var mı?
    pamuk kullanın, ve 5 dk bekleyin beyaz tabakanın kurumasını,sonra pamukla tekrar ovalayın demişler ama bilemedim ben şimdi..

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp

the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Üstat sağ arka sticker ters olmuş yalnız :(

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    kuyruktakiler simetrik olsun diye öyle yapıştırdım. Daha doğrusu önce soldan sağa yapıştırdım, biri geldi dedi böyle birbirleriyle simetrik olmadı, söküp ters yapıştırdım bu seferde başka biri geldi böyle ters oldu dedi bende ee yeter ulen boyle kalcak diye bıraktım

bir ara reklamcıya uğrayıp doğru şekilde bastırcam
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı ejlover adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya da eğer iphone'unuz ve motor bağlantı aparatınız varsa buyrun en basit çözüm:

http://itunes.apple.com/app/dynolici...286208729?mt=8

Bunu da yüklüyorum şimdi yarın denerim ;)
    Ejlover, bu programda neyin nesiymis.Denediginde sonucu buraya yazarsan sevinirim.Motor baglanti aparatini nereden temin edebiliriz ?

---------- Post added at 13:55 ---------- Previous post was at 13:17 ----------

Ejlover, hatta iphone un jailbreakli ise daha kaliteli bir program var,dashboard diye 50$.Ben suan indirdim ikisinide ama aparati nerden bulabilirim ki

Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yalnız yeşile siyah gider siyah motora bu stickerlar uyar birde en güzeli airbrus yaptırmak o zaman çok iyi duruyor
    bkz: http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...221255/detay/#

Siyah motora yeşil monster airbrus çalışması ve sonrasında etrafınızda onlarca: abi gavasakkimi bu diyen tipler

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ejlover, bu programda neyin nesiymis.Denediginde sonucu buraya yazarsan sevinirim.Motor baglanti aparatini nereden temin edebiliriz ?

---------- Post added at 13:55 ---------- Previous post was at 13:17 ----------

Ejlover, hatta iphone un jailbreakli ise daha kaliteli bir program var,dashboard diye 50$.Ben suan indirdim ikisinide ama aparati nerden bulabilirim ki
    Daha önce arabada denemiştim ve oldukça iyi çalışıyordu. Tahmini olarak 0-100 hızlanma, fren mesafesi, HP, çeyrek mil ve 1 mil zamanlarını falan ölçüyor.. Bugün de motorda deneyeceğim.

---------- Post added at 14:17 ---------- Previous post was at 14:13 ----------

Alıntı Felon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yalnız yeşile siyah gider siyah motora bu stickerlar uyar birde en güzeli airbrus yaptırmak o zaman çok iyi duruyor
    bkz: http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...221255/detay/#

Siyah motora yeşil monster airbrus çalışması ve sonrasında etrafınızda onlarca: abi gavasakkimi bu diyen tipler
    İyi de resimdekiler airbrush değil sticker. Üstüne komple karenaj verniği attırdıysa ne ala o kadar. Air brush'ı adam akıllı TR'de kim yapar bilemiyorum.. Ama airbrush gibi duran full karenaj setleri var ebay'de endonezya yapımı..

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Daha önce arabada denemiştim ve oldukça iyi çalışıyordu. Tahmini olarak 0-100 hızlanma, fren mesafesi, HP, çeyrek mil ve 1 mil zamanlarını falan ölçüyor.. Bugün de motorda deneyeceğim.

---------- Post added at 14:17 ---------- Previous post was at 14:13 ----------

İyi de resimdekiler airbrush değil sticker. Üstüne komple karenaj verniği attırdıysa ne ala o kadar. Air brush'ı adam akıllı TR'de kim yapar bilemiyorum.. Ama airbrush gibi duran full karenaj setleri var ebay'de endonezya yapımı..

Peki bu baglanti kablosunu nerden bulabilirz.Bulsak nereye takicaz biraz aydinlatirsan bizi sevinirim

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Peki bu baglanti kablosunu nerden bulabilirz.Bulsak nereye takicaz biraz aydinlatirsan bizi sevinirim
    Herhangi bir kabloya gerek yok. iPhone'a yüklenen bir program bu sadece. Telefon için sabitlemek amaçlı kit alsanız yeterli ;)

Ama daha profesyonel bir şey isterseniz:

var. Bunu da herhangi bir içimde 12V elektrik tesisatına bağlamanız yeterli.

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Herhangi bir kabloya gerek yok. iPhone'a yüklenen bir program bu sadece. Telefon için sabitlemek amaçlı kit alsanız yeterli ;)

Ama daha profesyonel bir şey isterseniz:

var. Bunu da herhangi bir içimde 12V elektrik tesisatına bağlamanız yeterli.
    Dashboard nasildir acaba,telefonunuz jbli ise yukleyin derim fiyati 50$ kaliteliye benziyor

Yok resimdekiler airbrush değil zaten büyük ihtimalle bu grenajda dediğin yan sanayiler gibi bişey

Motosikleti
    2012 Yamaha R1
    Dashboard nasildir acaba,telefonunuz jbli ise yukleyin derim fiyati 50$ kaliteliye benziyor
    Dashboard dandik çıktı. Dynolicious haricinde AwesomeHUD, aHUD.Cams ve AgileSpeed yükledim. Hepsini deniicem bugün :p

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Dashboard dandik çıktı. Dynolicious haricinde AwesomeHUD, aHUD.Cams ve AgileSpeed yükledim. Hepsini deniicem bugün :p
    Sonucu merakla bekliyorum

Motosikleti
    2012 Yamaha R1

4Lock iPhone Bağlantı aparatı

Motordaki iPhone Montaj Aparatı (4Lock):
    (Bizim motorlarda gidonda fazla yer olmadığı için mecburen ayağını modifiye etmek zorunda kaldım)

Dynolicous Programı:

Çeşitli HUD/Dashboard Gösterge Programları:

Navigasyon:

Telefonu monte etmenin tek avantajı bunlar değil tabii Üzerindeki kamera ile size dönükken sizi ya da aparatı motorun önüne doğru çevirip yolu da videoya kaydedebiliyorsunuz Motora monte bir de kameram olmuş oldu böylece

Almayı düşünen arkadaşlara 4Lock'u tavsiye ederim. Gerçekten sağlam ve titreşim yapmıyor. Telefonu takıp çıkarması kolay. Ayrıca yağmur ve tozdan korumak için dış kılıfı da var ;)

Sadece gidon ayağını biraz eyeleyip daraltmak gerekiyor

Motosikleti
    2011 600F ABS
    Motordaki iPhone Montaj Aparatı (4Lock):
    (Bizim motorlarda gidonda fazla yer olmadığı için mecburen ayağını modifiye etmek zorunda kaldım)

Dynolicous Programı:

Çeşitli HUD/Dashboard Gösterge Programları:

Navigasyon:

Telefonu monte etmenin tek avantajı bunlar değil tabii Üzerindeki kamera ile size dönükken sizi ya da aparatı motorun önüne doğru çevirip yolu da videoya kaydedebiliyorsunuz Motora monte bir de kameram olmuş oldu böylece

Almayı düşünen arkadaşlara 4Lock'u tavsiye ederim. Gerçekten sağlam ve titreşim yapmıyor. Telefonu takıp çıkarması kolay. Ayrıca yağmur ve tozdan korumak için dış kılıfı da var ;)

Sadece gidon ayağını biraz eyeleyip daraltmak gerekiyor
    Cok guzel olmus dostum.Peki bizim programdan olumlu sonuc alabildin mi

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler