cbr125 son derece tatminkar bir motordur. ibredeki 13bin devrin tamamını çevirebiliyor.
su soğutmalı olduğu için performansı etkilenmez. benim kullandığım sure boyunca alet hiç fan açmadı. hararet göstergesinin yarıyı geçtiğini hiç görmedim. hatta serviste bir gun acaba bunun fanımı bozuk diye test ettik. fan çalışıyordu, alet fan açacak kadar ısınmıyormuş meğersem
yakıt sarfiyatı ise motoru çok sıkıştırırsan 100km/3.5lt'dir. frenleri ve viraja girişi çok iyi ama sele uzun yolculuklarda seni yorar. ikinci el alırsan yapacağın ilk iş motorun üzerindeki lastikleri değiştirmek olsun.
şehirler arası yollarda tirbulansa girersin, otobus - kamyon sollamak kabusa dönüşür.
motor performansı 1.4lt benzinli bir otomobil gibidir. 0 - 100km hızlanması 12 - 13sn kadar sürer. rampalarda koruyabildiği hız 90km'dir duzlukte ise 100 - 110km hızı koruyabilir. yol ve hava koşullarına göre 140km hıza ulaşabilir.
daha fazlasını yaptığını söyleyenlerde var ama bana inandırıcı gelmiyor.
bakım masrafları çok düşüktür. 1lt yağ alır, yağ filtresi yoktur. yağ süzgeci vardır. süzgeci bakımlarda temizletebilirsin.
iki kişi rahatsızdır. arkaya kuyruk çantası alarak rahatça seyahat edebilirsin.
ben satarken çok üzülmüştüm, elimde olsa satmazdım ama ninja alabilmek için satmam gerekti. ikinci el fiyatları ise 3500tl ile 5000tl arasında değişir. gerçi o zaman otv indirimi yoktu.. gezmeyi çok seviyorsan eğer aldıktan 1 yıl sonra sana yetersiz gelecektir.
satışa koyduktan 10 gün sonra sattım. tabi bu arada hergun 1 telefon aldım diyebilirim. bide ilandaki açıklamaya bodrum - altınoluk gibi yerlere gittiğimi belirtince daha çok rağbet gördü motor. aldığım fiyatın 300tl üzerine sattım birde.