Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    orcax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ninja gitti - TDM900A - mt07 - crf250rally
    [QUOTE=tutku1982;2347212]önemli degil genelde uzun yol cıkıyorum ben...rodajını uzun yolda yaparsan motorun için cok faydalı olucaktır

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:23 ----------

kafa atıyo derken ???[/QUOT

el debriyajda vites bosta ayakla 1 e getirdin tak dedi iste o ses gelirken motor ileri dogru kimildiyor onu soruyordum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    red thunder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 250R - Mojito ;)
    Alıntı tutku1982 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    önemli degil genelde uzun yol cıkıyorum ben...rodajını uzun yolda yaparsan motorun için cok faydalı olucaktır

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:23 ----------

kafa atıyo derken ???
    Bugün aldığım için sadece yarın ofise giderken kullanacağım, onun dışında söylediğin gibi uzum yol ve TEM paklar beni artık

tutku1982 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZXR 250 ninja
    [QUOTE=orcax;2347229]
    önemli degil genelde uzun yol cıkıyorum ben...rodajını uzun yolda yaparsan motorun için cok faydalı olucaktır

kafa atıyo derken ???[/QUOT

el debriyajda vites bosta ayakla 1 e getirdin tak dedi iste o ses gelirken motor ileri dogru kimildiyor onu soruyordum
    o normeldir hepsinde var
    MZ-251 MZ-301 YBR-125 DYLAN150 RS151 NİNJA250...

Motosikleti
    [QUOTE=tutku1982;2347232]
    Alıntı orcax adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o normeldir hepsinde var
    anladim tesekkur ederim bende acaba kavrama mi oluyor debriyaj ayarimi bozuk diye merak ediyordum o zaman sorun yok 430 km deyim 4-5 binlerde kullaniyorum motoru kulagima motordan sesler geliyor bas gaza diye ama ic sesimi dinliyorum rodajjjj motorrrr diyor ve kendimi dizginleyip efendi efendi biniyorum gerci cok hiz yapmayi seven biri degilim ama insanin biraz basasi da gelmiyor degil

Motosikleti
    ZXR 250 ninja
    Alıntı red thunder adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün aldığım için sadece yarın ofise giderken kullanacağım, onun dışında söylediğin gibi uzum yol ve TEM paklar beni artık
    rodaj döneminde motor ısısını cok ii koru.benim motorun rodajını aldıgımın ertesi günü istanbul zonguldak yaparak tamamladım 900km 6bin deviri gecmeden havada soguktu cok düşük motor ısısıyla tamamladım.

Motosikleti
    rodaj döneminde motor ısısını cok ii koru.benim motorun rodajını aldıgımın ertesi günü istanbul zonguldak yaparak tamamladım 900km 6bin deviri gecmeden havada soguktu cok düşük motor ısısıyla tamamladım.
    sehir icinde gezerken isi artiyor yani kirmizilara kadar gelmiyor ama 1 parmak altina geliyor o zaman hemen bos bir yola cikip 60-70 cikiyorum hemen dusuyor isi aldigimdan beri daha fan acmadi motor

Motosikleti
    Ninja 250R - Mojito ;)
    Bugün motoru aldıktan sonra Z-Moto'dan Fatih Bey'le görüştüm, 5500-6000 devire kadar çıkabilirsin dedi. Zaten yaklaşık hız 80-90 oluyor, aşağı yukarı... Arada, bir 30-40 saniye kadar 110-120 çık üst vitesler de rahatlasın dedi, onu uygulayacağım. Bu arada motor ısısı konusunda çok haklısın, trafikte dur kalk ve düşük viteste biraz ısınıyor, içim eridi valla zarar veriyorum diye Yarından itibaren uzun yollar, Şileler, İzmitler beni bekler

Motosikleti
    ZXR 250 ninja
    Bugün motoru aldıktan sonra Z-Moto'dan Fatih Bey'le görüştüm, 5500-6000 devire kadar çıkabilirsin dedi. Zaten yaklaşık hız 80-90 oluyor, aşağı yukarı... Arada, bir 30-40 saniye kadar 110-120 çık üst vitesler de rahatlasın dedi, onu uygulayacağım. Bu arada motor ısısı konusunda çok haklısın, trafikte dur kalk ve düşük viteste biraz ısınıyor, içim eridi valla zarar veriyorum diye Yarından itibaren uzun yollar, Şileler, İzmitler beni bekler
    sende uzun yol hastasısın sanırım rodajını tamamla bi kac ninja uzarız biyerlere

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:46 ----------

sehir icinde gezerken isi artiyor yani kirmizilara kadar gelmiyor ama 1 parmak altina geliyor o zaman hemen bos bir yola cikip 60-70 cikiyorum hemen dusuyor isi aldigimdan beri daha fan acmadi motor
    rodajının geri kalan kısmını uzun yolda tamamlanı dilerim yazık etmeyin güzelim motorlara...

Motosikleti
    Ninja 250R - Mojito ;)
    sende uzun yol hastasısın sanırım rodajını tamamla bi kac ninja uzarız biyerlere

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:46 ----------

rodajının geri kalan kısmını uzun yolda tamamlanı dilerim yazık etmeyin güzelim motorlara...
    Büyük keyifle katılırım aranıza, motorla yol yapmak inanılmaz keyifli çünkü

Motosikleti
    Suzuki Gsr 600
    aramıza hoşgeldin hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim...
    Dostum hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela göstermesin... Rodaj için istersen Edirneye gel zaten aramızda gazlama meraklısı yok. 5000-6000 deviri 80-90 arası gideriz hep beraber.

Motosikleti
    Ninja 250R - Mojito ;)
    Alıntı HiAxiSheytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela göstermesin... Rodaj için istersen Edirneye gel zaten aramızda gazlama meraklısı yok. 5000-6000 deviri 80-90 arası gideriz hep beraber.
    Çok teşekkür ederim, Facebook'ta onu konuşuyorduk şimdi, yoğun baskı ve gaz var, coşturdular valla ))

Motosikleti
    Suzuki Gsr 600
    Çok teşekkür ederim, Facebook'ta onu konuşuyorduk şimdi, yoğun baskı ve gaz var, coşturdular valla ))
    Abi sen gel pazar güzel bir gezi olacak

Motosikleti
    Ninja 250R - Mojito ;)
    Alıntı HiAxiSheytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi sen gel pazar güzel bir gezi olacak
    hehehehehehehehehe inşallah

EruKING - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R 2010
    hiaxisheytan ( Şevki Abi ) nin de dediği gibi, rodaj için gelmek isteyen olursa, katılabilirler, Hız konusunda kesinlikle uyum sağlarız. Yeterki güzel insanlar olsun^^

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    red thunder hayirli olsun gule gule kullan arkadaslar bir sorum olucak bu benim motordami oluyor sadece diye soruyorum ilk defa grenajli bir motora bindigim icin 1.si yolda giderken bozuk satihda kafa grenaji sanki ufak ufak dalgalaniyor gibi oluyor sizlerde de boylemi 2.si motoru bostan 1.vitese atarken tak sesi normal ama birde motor kafa atiyo bu normalmidir saygilar.
    1'de ve 2'de gelen TAK sesi normaldir. Hangi vitese attığını sürücünün anlaması için böyledir. Özellike vites düşürürken sürücünün yksek hızda 1'e atmaması için 2'e atınca da TAK diye ses gelir.

Ayrıca boştan bire attığında motorun ileri doğru kafa atmasıda gayet normal. Bu her motorda böyledir.

Bnim motorda kafa grenajı bozuk satıhta dalgalanmıyor ancak en ufak bir tumsek yada satıh farkında diyelim (farklı asfaltların birleşme noktasındaki yukseklik farkı) motor sarsılıyor, amortisörler çok sert olduğundan dolayı böyle. İçin rahat etmiyorsa serviste vidaları kontrol ettir, belki gevşemişlerdir.

Eğer debriyaj kafana çok takıldıysa manet üzerinden kavrama noktasını ayarlayabilirsin. Nasıl yapılacağını bilmiyorsan servisine uğra, çok kolay bir iştir hem öğrenmiş olursun ve dilediğin gibi ayarlarsın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:30 ----------

Ek olarak:

İstanbul içinde rodaj yapmak isteyen arkadaşlar sahil yolundan tuzlaya doğru giderek sabiha gökçen bağlantı yolundan İstanbul park'a doğru yönelip otobandan çıktıktan sonra F1 pistinin etrafındaki yollarda turlayabilirler. Haftaiçi - Haftasonu olsun F1 pistinin çevresinde ASLA trafik olmuyor. Canınız sıkılırsa burdan Şile yoluna da bağlantı var ancak İstanbul - Şile yoluna çıkana kadar bağlantı yolu biraz bozuk.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

tomass - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000RR, Yamaha SR500, Vespa Sprint 150S
    Merhaba ninjasında herhangi bir görsel değişiklik yapan var mı acaba ?
    250 cc bir motosiklet almak istiyorum ama piyasadaki hiçbir marka görsel olarak hoşuma gitmiyor maalesef.
    Çok içime sinmese de ninjayı diğerlerine nazaran daha çok beğeniyorum.
    Nette bir kaç fotoğraf buldum, (ne kadar gerçek ne kadar fake tartışılır ama) bunlara benzer modifikasyonlar yapanlar varsa, motorlarının resimlerini paylaşırsa sevinirim.

Uploaded with ImageShack.us

ImageShack.us

Merhaba arkadaşlar size bişey sormak istiyorum yüksek hızda giderken arka frene ani bastığımda tak tak tak diye ses çıkıyor ve anlam veremıyorum birkaç defa denedım aynı ses arka tarafdan gelıyor dusuk hızda yavas bastığımda bir sorun yok nedir pekı bu ses bilen var mı acaba?

Motosikleti
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1'de ve 2'de gelen TAK sesi normaldir. Hangi vitese attığını sürücünün anlaması için böyledir. Özellike vites düşürürken sürücünün yksek hızda 1'e atmaması için 2'e atınca da TAK diye ses gelir.

Ayrıca boştan bire attığında motorun ileri doğru kafa atmasıda gayet normal. Bu her motorda böyledir.

Bnim motorda kafa grenajı bozuk satıhta dalgalanmıyor ancak en ufak bir tumsek yada satıh farkında diyelim (farklı asfaltların birleşme noktasındaki yukseklik farkı) motor sarsılıyor, amortisörler çok sert olduğundan dolayı böyle. İçin rahat etmiyorsa serviste vidaları kontrol ettir, belki gevşemişlerdir.

Eğer debriyaj kafana çok takıldıysa manet üzerinden kavrama noktasını ayarlayabilirsin. Nasıl yapılacağını bilmiyorsan servisine uğra, çok kolay bir iştir hem öğrenmiş olursun ve dilediğin gibi ayarlarsın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:30 ----------

Ek olarak:

İstanbul içinde rodaj yapmak isteyen arkadaşlar sahil yolundan tuzlaya doğru giderek sabiha gökçen bağlantı yolundan İstanbul park'a doğru yönelip otobandan çıktıktan sonra F1 pistinin etrafındaki yollarda turlayabilirler. Haftaiçi - Haftasonu olsun F1 pistinin çevresinde ASLA trafik olmuyor. Canınız sıkılırsa burdan Şile yoluna da bağlantı var ancak İstanbul - Şile yoluna çıkana kadar bağlantı yolu biraz bozuk.
    Tesekkur ederim verdigin bilgiler icin

mevlutgs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xmax250abs Er6f650ABS ninja250R Cbr125R Today50
    benzin ışığı yandığı zaman kaç km daha gider?

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    arka lastik kitlendiğinde balata kendisini bırakıp tekrar sıkıyor. Fazer'da da benzer bir sistem var. lastik kitlenmesini önlemek için. duyduğun ses o.

nazik davran arka frene hatta çok ani fren yapman gerekmiyorsa elini gazdan çek, kompresorun etkisi arka frenden daha kuvvetli olur
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler