Bugün test ettim motoru gerçekten çok güzel. İmkan olsa 1 gün durmam alırım. Bu fiyata böyle bir motor bir daha çok zor. Özellikle %20 vergiden sonra...
Bugün test ettim motoru gerçekten çok güzel. İmkan olsa 1 gün durmam alırım. Bu fiyata böyle bir motor bir daha çok zor. Özellikle %20 vergiden sonra...
Allah razı olsun..Her bir kardeşimizi kazadan beladan korusun kollasın Rabbim.
Tesekkurler verdiginiz bilgiler için. Oncelikle motosikleti alalim canta isini araştiracagım. Sanırım bayramdan önce alacagım. Plaka ruhsat tatil bitimine artık.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
Ben bu modeli tesadüfen gördüm birkac gün önce vfr800 bakıyordum ancak fiyatı beni aşıyordu. Nc750x düşündüm sıfır almaktansa ikinci el aksesuarli bakayim diyordum sonra bu modeli gördüm mt de araştırdım videolarini izledim dedim bu. Ben pek surati sevmiyorum daha once racingede bindim ama birakin iki kisiyi tek kisi bile beni yoruyordu.benim bu motosikletten beklentim hem iki kisi icin konforlu olsun uzun yolda yormasin hemde görüntüsu ile beni mutlu etsin. Yakitta ekonomik. Abs standart lastikler iyi bence tr icin en ideal yol motosikleti. Birkac gundür videolari izledim yorumlari okudum. yurt dısindada oldukca sevilen bir model. Fiyati yuksek bulanlar olmuş. Neye gore kiyasladiklarina bagli. Malum doviz yüksek vergiler yüksek birde ek vergi çıkardilar japon motosikletler fiyatlari uctu gitti. 250 cc ler bile 20 bin oldu. Ona bu para verecegime hic alakasi olmayan naked modellerle kiyaslanmıs. Gercekci olmak lazim. Ben motosiklet ile iki kisi gezmek istiyorum gerek gunubirlik gerekse uzun yol. Ya crusier alacaktim ya enduro touring. Tercihim bu oldu.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler.Trk 502 yi Yeni alanlardan biriyim önümüzdeki günlerde ben de yoğun şekilde geri dönüşler yapmaya çalışacağım.Tüm forumu okumaya gayret ettim.Motorla ilgili aynı şeyleri söylemeye gerek duymuyorum.İlk başta motordaki eksileri ileteceğim sonra artıları.Tespit ettiğim eksiler elcik korumaları biraz daha etli olabilirmiş hızlandıkça hafif içe büküldüğünü görebilirsiniz.Şase boyası söylenmiş motor alt koruma demiri ve radyatör koruma yok.kısa farlar biraz daha iyi performanslı yapılabilir.Bunun dışında paramın karşılığını almadığım hiç birşey yok.Avantajları öncelikle heybetli görünüşte hiçbir eksikliği yok.Göstergesi bence Harika görüş için uygun.Abs ve motorla ilgili daha çok kullanan arkadaşlar varken yorum bana düşmez.En büyük Cazibesi donanımlarının standart olarak gelmesi.
Ben de Nc750 x bakanlardandım.Daha önce Rc 200 ve falcon freedom(2 yıl) kullandım.şimdi bu motorlarla tabiisi bunları kıyaslayamam.Ama falcon u 6000 tl ye aldığım da aynı tepkiler başlamıştı.Çinli motora para verilmez şöyle bozulur böyle şey olur diye.Sonuç 6000 tl ilk motorla 12000 km yaptım gaz teli dışında hiçbir şey değişmedi.
Gelmek istediğim nokta şudur.34 yaşındayım ve piyasada herşey var arkadaşlar bir motoru aliexpressden siparişlerle kendiniz bile yapabilirsiniz;) ama yanlış nokta aynı arabalar da olduğu gibi bir SUV ile sedan kıyaslar gibi BMW ile Volkswagen i kıyaslar gibi bakmak olaylara.Motor işi dünyanın heryerinde sevdadır.Sen adama git 35000 tl kredi çek sıfır Nc750 x al dersen adam onu alıp evin önünde bırakmamalı.Üstüne daha 3000-4000 donanımı koyacak 650 cc üzeri vergisi ekstra 400 tl olacak.Nc 750 yada vstrom lu adama piyasadaki 200 tlilik topcase tak diye tavsiye veremezsin.Yani özet olarak herşeyin bir bedeli var.ben de gs e binmek isterim ama bu bedel aynen otomobillerde olduğu gibi bizim ülkemizde motor sürücülerine de kesilmiş durumda.Ben cruise olmadan kumaş koltuklu sunroofsuz ışık paketsiz onsuz bunsuz BMW ye binerim yeterki Bmw olsun 160.000 veririm diyenle madem 140.000 veriyorum araba da herşey olsun volkwagen bana yeter diyen arasında hiç bir fark yoktur.Bu zevk ve anlayış meselesidir.Fiyat konusu çok konuşulmuş.İnanın çok araştırdım tüm markalarda istediğim donanımlarla(aksesuarlı) iyi bir motoru 40000 Den aşağıya az km de toplayamıyorum çok zor hala da fiyatlar artıyor bence benelli Trk de artacak görürsünüz.Cünkü vatandaşa neye bindiğini değil neden bindiğini soran bir vergi sistemi var.Bu motor sıfır olarak üstündeki donanımla bu fiyata alınır.Ama Türkiye de alınır Almanya'da yaşasam seçeceğim değişebilir zaten.Lütfen marka takıntılarını bırakıp kişilerin zevklerine ve deneyimlerine göre yardımcı olun.İnsanlar 3 kuruşlarını birşeye ayırmaya çalışıyorlar sizde klasik 3-5 daha verip buna bakın demeyin.Türkiye de en çok satan motor Honda değil 3-5000 aralığındaki Çinli scooter ve atvler sağlam olduğundan mı sizce ?Ben daha kötü motorlara binmiş biri olarak bu fiyatta bu motoru kesinlikle öneriyorum.Saygılar
Evet Mayday kardeşim, senin de motorun hayırlı olsun. Görüşlerin gayet realist ve doğru yönlendirici. Teşekkür eder, fotolu paylaşımlarını beklediğimizi bilmeni isteriz.
Allah kaza bela vermesin kardeşim.
Çok Teşekkür ederim güzel temennileriniz için.Tüm iyi dilekleriniz karşılıklı daha iyileri sizlerin olur inşallah...
Bu motoru şimdiye dek üç farklı bayide inceledim, üzerine oturdum, param olsa bir saniye düşünmem alırım. Elçik korumalarının ince oluşu dışında bir eksiği yok. Resmen at gibi motor.
Hayırlı olsun.
Bu arada Freedom'ı tavsiye eder misin ? Bakınca vasat bir görüntüsü var ama kullananlar memnun. Titreşimi rahatsız ediyor mu ? Yorumlardan bir türlü emin olamadım.
Bugun odeme islemini yaptım.yarin yada perşembe denizliden gelecek. Ilk kez canli görmeden test etmeden bir arac aldim. Gunlerdir videolarinı izliyorum. Nette turkce buldugum yorumlarin cogunu okudum. Fiyatı yuksek bulanlar olmuş. Evet herkes ucuza binmek ister ama burası turkiye doviz uçmuş vergiler desen hukumet sinekten yag çıkarmanin derdinde. 2018 de 250 cc japonlar 20 binin uzerinde olacak cünku euro4 zorunlu. Bu modelde abs standart. Lastikler prelli koruma ve canta demirleri tur camı ektrasi var. Motor modern teknoloji. Yakit az vergi alt dilimde. Daha ne olsun. Cc olarakta bu sınif keyif motorudur. O nedenle yeterlidir. Haa 1000 cc 1200 cc endurolarin 4 ile cıktigi rampada 3 ile cıkarsin olur biter. 20 yıldir motosiklete binerim irili ufakli bircok modele bindim. Bakalim elime gecsin plakasini takayim izlenimlerimimi aktaracagim. Hepinize kazasiz belasiz sürüsler. Allah herkesin gonlune gore versin.
Freedom ı az kullanılmış iyi bir sürücüden ikinci el almanı tavsiye ederim.Motorun yürüründe hiç bir sıkıntı yok.Parasına bağlı parçalarında ufak tefek sıkıntılar(çatlama/kırılma) olabiliyor.Neden sıfır değil derseniz sıkıntı motor da değil satanlar da hem 8000 civarı sıfır fiyat veriyorlar hemen motoru doğru düzgün monte etmiyorlar.Ama iyi özenle bir sürücüden her türlü alınabilir.Dediğim gibi o paraya güzel motor.
İyi bakımla motor yeterli tepkiyi veriyor.Balansörlü olduğu için titreşim olayı 100 km hıza kadar hissedilmiyor Maks zaten 130 kadran gps 114-120 100 km den sonra bariz titreşim artıyor ama zaten 250 cc chopperların hepsinde 100 km üzeri titreşim var devamlı yapacağın bir sürat değil.
Satin alan ve kullanan tum arkadaşlara hayirli olsun.Ayrica tum motosiklet kullanicilarinada kazasiz belasiz surusler dilerim.
Benim sorum son gelen %20 lik zamdan bu motorun etkilenip etkilenmediği?
Etkilenecek diye görünüyor ama distribütör geçen seneki dolar artışında fiyatları TL'ye çevirip açık gözlülük yapmadan sattı bu senede elindeki stokları bitirmeden gümrük vergili modelleri getireceğini sanmıyorum. Bu arada yurtdışından hazır bir şekilde gelen tüm motorlar gümrük vergisi yiyecektir.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)