adanalı adlı üyeden alıntı
TIGERSHARK kardeş,önceki sayfalarda yazmıştım ve buraya kopyalayıp yapıştırayım.
arkadaşlar,ADANA'nın ilk TRK'sını bir arkadaşım oğluna almış.bende gidip ilk defa canlı canlı görüp,detaylı inceleme ve yoğun israrlar sonucu test sürüşü yapma fırsatı buldum.kısa mesafede kullandım,genel kanaatilerim şu şekilde :
-dengesi mükemmel,kırmızı ışığa yaklaştığımda artık iyice yavaşlayınca,artık durdum duracağım,neredeyse ayağımı yere koyma ihtiyacı hissetmedim, devrilmemek için lütfen ayağımı yere koydum.
-vites geçişleri pamuk gibi,(sıfır motorda şanzuman dişlilerinin henüz sıfır olduğunu bildiğimden,normalde azıcık takırtılı olmasını bekliyordum )
-gaz yeme konusunda cömert,kalkış ve vites artırma esnansında gayet akıcı.
-koltukları elle kontrolde oldukça yumuşak.kısa mesafe kullandığımda da yumuşak geldi.
-gidon genişliği ve kontrolü,dönüş açısı,kontrol düğmelerine erişim başarılı.
-gücü sınıfına göre yeterli ama azıcık daha (60-65 hp.)olsaymış daha verimli olurmuş.
-frenleri henüz balata+disk alışma sürecinde de olsa gayet iyidi.ABS'yi denemedim.
-çoğu kişinin kaynak yerleri ile ilgili düşünceleri,şasi renginin parlak siyah olması beni hiç ilgilendirmiyor.
-şayet satın almış olsam,bu motorla ilgili yeterli bilgiye sahip olmayan CG 100/125 ustalarına asla ama asla bu teknolojideki motorumu teslim etmezdim.sanırım servisler,1-2 yıl sonra bu motorla ilgili yeterliliğe sahip olurlar.
-genel kanaatim F/P oranı bence iyi,alınıp uzun yıllar binilebilecek bir motor.
bunlar benim düşüncelerim,katılırsınız,katılmazsınız.
1-piyasada motor koruma demiri ile satılan başka bir motor var mı ? (işlevsel olmayan minicik demircikle satılanları demiyorum)
2-piyasada şuana kadar hangi motorda yan ve arka çanta demiri ile satılan başka bir motor var mı ?
3-plastikten bile olsa kaç motorda radyatör koruması var?
4-belki çok bir para değil ama düşünülüp konulmuş olması bile güzel ve işlevsel USB girişli kaç motor var?
5-işlevsel ve çoğu motordan uzun turing cam diyebileceğimiz bir ön camı var.
6-ön cam sağ-solunda rüzgar saptırıcı da denilen ufak parçaların,büyük markalarda extra para ile satıldığını biliyormusunuz ?
7-şuan piyasadaki en iyi markalardan biri olan lastikle satılıyor.yani lastik masrafı yok.çoğu büyük markada alır almaz lastik değiştirirler.(yalkaşık 1200-1400 TL)
evet bazı eksiklikleri var,mesela karter koruma olsaydı iyiydi,orta sehpa olsaydı iyiydi.
bence bunlara bakmak lazım.parasal değeri birkaç bin TL.olan bu aksesuarları lütfen gözardı etmeyelim arkadaşlar.