Kullanıcı değilim ama çalışmanızı çok beğendim. Siyah yaparsanız çok güzel uyum sağlayacak diye düşünmekteyim. Şunu bir firma satıyor olsa koyacakları fiyatı düşünemiyorum. Elinize sağlık.
Dış yüzeyleri Satine yaptır sonrada naturel eloksal yap bırak... tam endüstriyel olur.... Siyah yapma ... demir levha havası verme ....
güzel fikir ama Marmariste bunları yaptırmak biraz zor..
murat bey gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş,elinize,emeğinize sağlık. konunun detayını bilen arkadaşların önerileri ile daha da güzel olacağına inanıyorum.TRK kullanıcıları adına inanın mutlu oldum.(darısı bana)
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
Teşekkür ederim Bora bey.İnşallah yakın zamanda TRK ailesinde görebiliriz sizi.. Ben ilk örneği burada cnc plazma ile kestirdiğim için detaylar tam istediğim gibi olmadı fakat lazer cnc ile keserek devam edeceğiz.İstanbuldan bir arkadaş konuya destek verdi.detayları ve dizaynı biraz daha geliştirdim..
bakarsınız yakında benelli sponsor olur
Harika olmuş. Detaylar sayesinde hafiflemiş de olur.
Abi bunun ön tarafı ve alt tarafından dış tarafa doğru biraz şişirtsen çok daha şekil durur.Yani bu ön taraftan üç bağlantı noktasına 3cm veya 4 cm kadar dışa çıkartacak ek parça atılcak ve aşğıdan 3 bağlantı noktasının bir tanesi ön tarafta olduğu için soldan ve sağdanda aşağıya ek parça atılsa daha bi dolgun göze gelir.Ben kullanamıyorum otocad felan sadece paintten anlatmak istediğim yerlere şerit gibi renk çektim keşke kullanabilsemde örnek gösterirdim gerçktende göze daha güzel görünürdü. https://i.hizliresim.com/7yWk9W.jpg
Arkadaslar motorunu yagmurlarda kullanan veya disarda park edenler varsa fotografda OK ile isaretli yerden kucuk bir delik delmeniz iyi olabilir. Cunku YUVARLAK isaretli yerlerde plastik tapalar var ve bunlar zamanla dusuyor. Deliklerden yagmur giriyor ve boruda birikiyor. En alt noktada (her iki taraftada) kucuk delikler delmek suyun birikmesini engelliyor. Oyle birakirsaniz cok uzun sure korozyona dayanacagini zannetmiyorum.
Benim nasil olduysa aklima geldi ve deldigimde borunun icinde birikmis biraz su bosaldi. Hemde sadece 1 gece yagmurda kalmisti.
Delikleri akilli vida ile deldim, daha sonra biraz daha genislettim.
Ama genisletirken cokda abartip canta demirini zayiflatmaya hic gerek yok.
Hocam aslında delmenize gerek yoktu serviste plastik tapalar için diş sıvısı mevcut o sıvı ile sağlamlaştırılıyor düşmeye karşı.
Ben butun tapalari cikardim zaten, o deliklerle klavuz ile ic dis acip orjinal olmayan kendi uyduracagim yan cantalarda kullanacagim.
Yaptigimda burada fotograf koyarim.
Eninde sonunda su girecek oraya, bence en guzeli kucuk deliklerle bu isi halletmek. Karar tabiki sizin.
Ama merak ettim, "diş sıvısı" nedir?
Loctıte 243 yazarsanız karşınıza çıkar.
Tamam, şimdi oldu. Threadlocker veya cıvata/vida sabitleyici olarak geçer bunlar.
Ustalar demekki "diş sıvısı" diyorlarmış.
Teşekkürler.
Ama plastik tapalar ve metal arasına uygulanırmı okumak lazım. Bende kırmızı olanı var, sanırım mavisi daha mukavemetliymiş. Ben sadece metal vidaları metal kasaya sabitlemek için kullanıyorum.
Selam arkadaşlar
o kadar sayfayı okumak ağır geldi kısa özet olarak nasıl bir motor kullanıcı arkadaşlar kronik dikkate alınması gereken bir sorunla karşılaşdılar mı ? Bir kısa kullanıcı yorumu alabilirmiyim ? mesela tavsiye edermisiniz ?
Bakın sizi tanımıyorum ama tanıdığım bütün motorcu arkadaşlarımı motoruma bindirdim, kullandırdım, test ettirdim, yorumlattım... Hepsinin fikri ayni;
"Bu fiyata" bu motor çok iyi.
Şahsen ben bir an bile "acaba hatamı yaptım" diye düşünmedim. Motoru almamış olsam, başka motor değilde aynı motoru alırdım.
Öğrenmek istediğiniz detay sorular varsa liste halinde sorun, cevaplayalım.
Bunları yazıyor olmakla birlikte zaman neyi gösterecek bilinmez. Belki 1 ay sonra öyle bir sorunla karşılaşırızki, servisler çaresiz kalır, motor yatar, yedek parça tedariğinde sorun yaşanır, kronikleşir, üretimden kalkar, elimizde patlar....
Bu tür problemlerin olmayacağını kimse söyleyemez. Daha yeni bir model, zamanla herşeyi birlikte göreceğiz.
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)