DAELİM Bilgi Paylaşımı ve Dayanışma
Reklamlar
-
12 Temmuz 2006, 13:13
camadan adlı üyeden alıntı
selam,
ataper arkadaşım 360 km yol yaptığını yazmışyı full depo ile kerpe gezisinde
düzeltme!
camadan dostum yazımı yanlış hatırladın.
360 km yol yaptım ama tek depoyla değil. arada benzin alarak.
toplam 36 YTL lik benzin almıştım. o zamanki fiyatlarla bi depodan fazla yani.
km de 105 Ykr yakmıştım.
birkaçgün önceki testim 125-130 ytl civarı çıktı biline.
Aydın ATAGÜL
Maltepe-İstanbul
BMW R1150GS
Reklamlar
-
12 Temmuz 2006, 13:16
pardon yanlış hatırlamışım kusura bakmayın
KocaAdam(Süper Teneke) & Camadan & ChomChok & G.ECE
-
12 Temmuz 2006, 14:12
bu motor rodaj bitiminde full depo ile 90km/h yi aşmayacak şekilde kullanılırsa 300km gitmezmi?
-
12 Temmuz 2006, 14:22
Arkadaşlar REZERV DEPO konusunu niye kimse benim kadar takmiyor yaf 2.2 Litre diyor kitapçık..yani menzilinizde ~50km farkedecek
-
12 Temmuz 2006, 14:24
FreeWing adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar REZERV DEPO konusunu niye kimse benim kadar takmiyor
yaf 2.2 Litre diyor kitapçık..yani menzilinizde ~50km farkedecek
rezerve depo benzin göstergesi kırmızıya dayandığı anda devreye giriyor pdf uzantılı kullanma klavuzu ingilizce dir orada resimli açıklama vardır
-
12 Temmuz 2006, 14:32
enis89 adlı üyeden alıntı
rezerve depo benzin göstergesi kırmızıya dayandığı anda devreye giriyor pdf uzantılı kullanma klavuzu ingilizce dir orada resimli açıklama vardır
Enis Hocam;
Kitapçıktaki hangi cümleden bunu çıkardın...zira hem pdf versiyonunu hem de orjinal kitapçığı bayaa bir inceledim.(ki birebir aynı)..Bana otomatik devreye girmesi çok saçma geliyor ama..en azından görsel ya da sesli bir uyarı olmalı...siz hiç 11.5 Litreden fazla benzin koyabildiniz mi S2 ye?
Bir de KICK START ile ilgili yorumları alalım arkadaşlar...Kitapçıkta açıkça motorun çalışmaması durumunda yapılması gerekenlerde KICK-START yönteminin denenmesi öneriliyor...
-
12 Temmuz 2006, 14:51
Freewing arkadaşım resim ekledim
-
12 Temmuz 2006, 15:19
valla ben anlamadım 11 litrenin 2.2 si olmasın sakın çünkü ben motoru aldım yaklaşık 1 lt içine benzin koymuşlar motomax
ben doldurdum 10 lt falan aldı
-
12 Temmuz 2006, 15:33
bu motorun radyatörüne su nerden koyuluyor bu resimde radyatörle ilgili
-
12 Temmuz 2006, 15:41
FreeWing,kitapçıkta rezerv yakıtla ilgili herhangi bir ayrıntı bulunmuyor,nasıl devreye geçtiğide...kitapçığın bilgi verme konusunda oldukça kullanışsız olduğunu söyleyebilirim...bu rezerv olayı diğer maxi scooterlarda nasıl devreye giriyor acaba..bilen varsa beri gelsin..kitapçıktaki en büyük yanlışta,kick startı olmayan bir motora,motor çalışmazsa kick startı deneyin ibaresinin konması...sanırım diğer modellerle karıştırmışlar heheh..FreeWing,kick start arayıp delirtme kendini çünkü yok..
Bu arada coolrider,hoşgeldin demek istiyorum sana,ben ff657..burdaki nickim electricsky..
-
12 Temmuz 2006, 15:52
camadan adlı üyeden alıntı
valla ben anlamadım 11 litrenin 2.2 si olmasın sakın çünkü ben motoru aldım yaklaşık 1 lt içine benzin koymuşlar motomax
ben doldurdum 10 lt falan aldı
Ne yazık ki bana da oyle gelmeye başladı...ama kardesşim kırmızıya gelince 2.2 litre benzinin kalmıştır ( ya da ışık yanınca) demeleri yeterli...yedek tank için ekstra bir yer olması çok ama çok saçma geliyor bana
Birazdan katolagdan ilgili bölümleri ve resimleri buraya ekleyeceğim
Edit:
...ehehe birazdan:
RESERVE DEPO GECEN YER :
RESERVER DEPONUN FIZIKSEL YERI:
MOTORUN ÇALIŞTIRILABİLME ÖZELLİKLERİ KISMINA DIKKAT(KICK-START)
MOTOR CALISMAZSA YAPILACAKLARDA KICK-START TEKNIGINI KULLANIN DIYOR:
electricsky adlı üyeden alıntı
FreeWing,kitapçıkta rezerv yakıtla ilgili herhangi bir ayrıntı bulunmuyor,nasıl devreye geçtiğide...kitapçığın bilgi verme konusunda oldukça kullanışsız olduğunu söyleyebilirim...bu rezerv olayı diğer maxi scooterlarda nasıl devreye giriyor acaba..bilen varsa beri gelsin..kitapçıktaki en büyük yanlışta,kick startı olmayan bir motora,motor çalışmazsa kick startı deneyin ibaresinin konması...sanırım diğer modellerle karıştırmışlar heheh..FreeWing,kick start arayıp delirtme kendini çünkü yok..
Bu arada coolrider,hoşgeldin demek istiyorum sana,ben ff657..burdaki nickim electricsky..
Sanırım haklısın hocam...ama Superlight topiğini takip edenler peki hatırlar..onlar da rezerv depoyu 2 ay sonra keşfedebildiler...Motorumu çok sevidm ama deposu 13.7 lt olsa çok ama çok daha sevebilirim...Reserve depo lafı ve fiziksel olarak ayrı bir yerde olması gerçekten çok mantıksız...bir de fazla net bir rakam 2.2 litre...yani dese ki kardeşim ibre kırmızıya gelince benzin alma zamanı gelmiştir deponda yaklaşık 2 litrelik benzin vardır...ama kitapçıkta gördüğünüz üzere ısrarla hem depo kapasitesini hem de reserve depoyu üstüne basa basa yazmışlar...bi de şekile eklemişler.
-
12 Temmuz 2006, 16:26
MOTOR CALISMAZSA YAPILACAKLARDA KICK-START TEKNIGINI KULLANIN DIYOR:
baba bu tekmeleyerek çalıştırın olmasın yaw
şaka bi yana araştırmacı motorcu arkadaşlarım benim sizleri çok seviyorum
-
12 Temmuz 2006, 17:45
Aydın ATAGÜL
Maltepe-İstanbul
BMW R1150GS
-
12 Temmuz 2006, 17:50
evet bence büyük bi düşünür nedemiş
"CEBİNDE PARAN OLACAĞINA DEPONDA BENZİNİN OLSUN"
-
12 Temmuz 2006, 17:52
Aydın ATAGÜL
Maltepe-İstanbul
BMW R1150GS
-
12 Temmuz 2006, 18:53
"varya bu enis89 5-10 güne kalmaz motoru komple söküp heryerine bi bakmadan duramıycak. teorik manyaa arkadaşım, bin işte paşa paşa ne kurcalıyosun heryerini "
hahah ataper güldürdün beni valla,arkadaşlar işin özünü anlatmış işte arkadaş...benzinin bittiğini hissetmeye başladığın anda git 10 kaatlık benzin al!ahanda çözüm budur!
-
12 Temmuz 2006, 18:57
yaf sorun aletin limitleri zorlamak değil ki...sadece limitlerini bilmek...yani bu motor bir depoyla kaç km gider..ne kadar yakar...ne hıza ulaşır...kronik sorunu var mıdır? kaç beygirdir, soğutma sistemi nedir, lastik ölcüleri, kullanilacak yağ tipi, yakıt tipi, fren mekanizmasının yapısı ve bakımı...vs boyle onlarca ayrıntıyı kendi sağlığını ve motorunun sağlığını düsünen herkes bilmeli diye düşünüyorum...
hayır hazır anahtarlar elimdeyken sökecem aleti de piyasa yoklaması yapiyorum...söküp de takamayan var mi diye...ehehh
-
13 Temmuz 2006, 09:36
ben ne söktük ne taktım yavruyu yatırdım garajda benim ehliyet alacağım günü bekliyor sabırla
-
13 Temmuz 2006, 12:33
Belki pek çoğunuza komik gelecek bir soru ama;
S2 niz hiç gaz vermeden sadece start butonuna basınca calisiyor mu (3-4 sn) benimkisi cok az da olsa gaz vermeden calismiyor sanirim...ya da ben beceremiyorum...netten tanıştığım piaggion x8 sahibi bir arkadaşta 1 senedir hep gaz vererek çalıştırdığını söylüyor.
yorumlar.
-
13 Temmuz 2006, 12:36
soğukken ilk çalışmada gaz vereceksin çünkü bizimkiler otomatik jikleli
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler