Tvs Apache 180 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
Selamun aleyküm. Bu hafta içi kısmetse bende sıfır km 180 apache almak için bayiye gidicem. Aklıma takılan motor 2016 model, aldığımızda yağını değiştirmek istermi acaba sonuçta 4 sene geçmiş üstünden yoksa fabrika yağıyla rodaj yaptıktan sonramı değiştirmek gerekir.
Reklamlar
-
Yağını bilmem de soğutma sıvısı, fren hidrolikleri ve lastiklerini değiştirmen gerekecek.
-
Angrypower adlı üyeden alıntı
Yağını bilmem de soğutma sıvısı, fren hidrolikleri ve lastiklerini değiştirmen gerekecek.
Motor hava soğutmalı diye biliyorum. Soğutma sıvısı yoktur ama lastiklerin kesin değişmesi lazım. Teşekkür ederim bilgi için
-
Bende sıfır aldım. 1ay olmadı daha.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------
Rodaj yağıyla kullanıyorum. Seviyesini kontrol ediyorum ara ara. Lastikleri de yaza doğru degistiricem. Arka disliyi de 44 taktiricam lastikleri değişirken
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------
300 km oldu. 100 km sonra değiştirebilirim
-
Biksici41 adlı üyeden alıntı
Bende sıfır aldım. 1ay olmadı daha.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------
Rodaj yağıyla kullanıyorum. Seviyesini kontrol ediyorum ara ara. Lastikleri de yaza doğru degistiricem. Arka disliyi de 44 taktiricam lastikleri değişirken
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------
300 km oldu. 100 km sonra değiştirebilirim
Kaça aldınız acaba ve muayene sigorta kaça patlıyor biraz bilgi verirseniz sevinirim
-
11300 e aldım. Yanında canta demiri ve 44 arka dişli ile birlikte. Benim ilk araç olduğu için 500 küsür sigorta çıktı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------
Muayene ruhsat plaka islemlerinden sonra 2 ay içinde girmen gerekiyor. Ruhsat 207 tl plaka 30 tl
-
11300 e aldım. Yanında canta demiri ve 44 arka dişli ile birlikte. Benim ilk araç olduğu için 500 küsür sigorta çıktı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------
Muayene ruhsat plaka islemlerinden sonra 2 ay içinde girmen gerekiyor. Ruhsat 207 tl plaka 30 tl
Teşekkür ederim bilgiler hayırlısıyla alalımda gerisi gelir
-
Sahibinden de bursa da bir bayi var her rengi mevcut yaziyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:12 ----------
iz motor grup bayi adı
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------
Yakın il ise eve kadar teslimat yaptırabilirsin
-
Sahibinden de bursa da bir bayi var her rengi mevcut yaziyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:12 ----------
iz motor grup bayi adı
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------
Yakın il ise eve kadar teslimat yaptırabilirsin
Evet nokta atışı yaptınız. Bende gemlikteyim söylediğiniz bayi 30 km mesafe de aradım konuştum kendisiyle. Kısmetse cuma günü gidip konuşucam
-
Pazarlık yap biraz nakit alacak isen. Teslim alirken sağına soluna bak iyice. Ön tekeri döndür elinle balansini kontrol et surtme falan olabilir. Aynı şekilde arka tekeride. Egzosu kontrol et ezik vuruk olmasın
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------
Yanında eşantiyon çanta demiri falan iste😁
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------
Koltuğun altinda anahtar olacak 2 tane tornavida buji anahtarı falan yoksa adına avadanlık derler istersin
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------
160 lik modeli gelecek diye duydum fuarda varmiydi acaba
-
Pazarlık yap biraz nakit alacak isen. Teslim alirken sağına soluna bak iyice. Ön tekeri döndür elinle balansini kontrol et surtme falan olabilir. Aynı şekilde arka tekeride. Egzosu kontrol et ezik vuruk olmasın
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------
Yanında eşantiyon çanta demiri falan iste😁
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------
Koltuğun altinda anahtar olacak 2 tane tornavida buji anahtarı falan yoksa adına avadanlık derler istersin
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------
160 lik modeli gelecek diye duydum fuarda varmiydi acaba
Teşekkür ederim bilgiler için dediğiniz yerleri kontrol edicem. 160 lık modelinden hiç haberim yok ama büyük ihtimal euro 4 enjeksiyon ve abs fren olarak gelir
-
160'lık modeli gelmiş s.binden sitesinde satışa koymuş sürat motor. Abs'li falan ama 16 bin lira istiyorlar, o parayı verdikten sonra rtr200 alırım ben :D
-
TacoNikky adlı üyeden alıntı
160'lık modeli gelmiş s.binden sitesinde satışa koymuş sürat motor. Abs'li falan ama 16 bin lira istiyorlar, o parayı verdikten sonra rtr200 alırım ben :D
Sirf gidon yapisi ve oturus poz.icin rtr 160 alinir.
Siyah rengide satişta.
16.400 cidden fazla.
Rtr 200 le mukayese edersek,
160 da,
Arkada abs yok
Kaydirmali debriyaj yok
Pistonda nano friks kaplama yok(tam emin degilim)
Kyb maşa yok
Ama ayak marşi var
Sele tek parça,bu cidden güzel.
Fiyati 16 degilde
12-13 olsa tam alinmalik motor piyasayi kirar geçirir.
Bu arada bajaj pulsar ns160 da 16.400
Ama rtr 160 her yönden artida,
Ram airli yag sogutma
Bosch abs
Bosch enjeksiyon
Multi obd bosch kart
IDI çift mod ateşleme
Ayrica,kam mili dizayn yapisi ve subap gaytlari gelistirilmis
Subap ayari uzun vadede yapiliyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:48 ----------
Edit Rtr 160 4 v de suspansiyon showa markaymiş yeni farkettim.
-
Arkadaşlar nerdeyse tüm firmaların aynı kategorideki motorları hep aynı fiyat oluyor yani adamlar birbirine göre fiyat koyuyor ve ben buna çok kızıyorum.
Rtr160 gerçekten alınabilir bir motor olmuş, commuter isteyen bir insanın tüm ihtiyaçlarını en ekonomik şekilde karşılayacak sağlam bir motor olduğu için.
Ben de bir ara ciddi ciddi düşündüm, değerlendirdim.
Ancak fiyat konusunda Levend üstada katılıyorum, biraz daha düşük olsa şansı artar. Tvs Türkiye'deki eski günlerine dönmek için fiyat avantajını arkasına almalı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:23 ----------
levend84 adlı üyeden alıntı
Sirf gidon yapisi ve oturus poz.icin rtr 160 alinir.
Siyah rengide satişta.
16.400 cidden fazla.
Rtr 200 le mukayese edersek,
160 da,
Arkada abs yok
Kaydirmali debriyaj yok
Pistonda nano friks kaplama yok(tam emin degilim)
Kyb maşa yok
Ama ayak marşi var
Sele tek parça,bu cidden güzel.
Fiyati 16 degilde
12-13 olsa tam alinmalik motor piyasayi kirar geçirir.
Bu arada bajaj pulsar ns160 da 16.400
Ama rtr 160 her yönden artida,
Ram airli yag sogutma
Bosch abs
Bosch enjeksiyon
Multi obd bosch kart
IDI çift mod ateşleme
Ayrica,kam mili dizayn yapisi ve subap gaytlari gelistirilmis
Subap ayari uzun vadede yapiliyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:48 ----------
Edit Rtr 160 4 v de suspansiyon showa markaymiş yeni farkettim.
Süspansiyon showa marka ise rtr200 den geri kalır yanı yoktur, yanlış mıyım.
Showa marka honda cb250r lerde de kullanılmış ve inceleme çekenler çok övüyor, bu sınıftan beklenmeyecek kalite falan diyorlar.
-
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:31 ----------
reo adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar nerdeyse tüm firmaların aynı kategorideki motorları hep aynı fiyat oluyor yani adamlar birbirine göre fiyat koyuyor ve ben buna çok kızıyorum.
Rtr160 gerçekten alınabilir bir motor olmuş, commuter isteyen bir insanın tüm ihtiyaçlarını en ekonomik şekilde karşılayacak sağlam bir motor olduğu için.
Ben de bir ara ciddi ciddi düşündüm, değerlendirdim.
Ancak fiyat konusunda Levend üstada katılıyorum, biraz daha düşük olsa şansı artar. Tvs Türkiye'deki eski günlerine dönmek için fiyat avantajını arkasına almalı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:23 ----------
Süspansiyon showa marka ise rtr200 den geri kalır yanı yoktur, yanlış mıyım.
Showa marka honda cb250r lerde de kullanılmış ve inceleme çekenler çok övüyor, bu sınıftan beklenmeyecek kalite falan diyorlar.
Bosch ecu/kart
Bosch Abs
Showa amortisor
Vb
Bileşenlerin global piyasada sabit bir değeri var.
Bu donanimlari içinde barindiran bir ürünün fiyati(pahası/ederi/maliyeti/) muadiline oranla illaki farkli olacaktir.
Herşey bir yana,
Esasinda rtr 160 icin 16.400 e çok diyoruzda
Rakibinin 16.800 olmasina ne demeli?
Onda da varmi
Bosch enjeksiyon?
Bosch abs?
Showa veya kyb?
Full dijital gosterge
Ram air
Bu markali urunler var mi?yok mu?
Ama fiyat ayni nedense.
Bir tuhaflik var bu işte.
Veya başka bir bakiş açisi
125 cc commuterler 18bin tl
Ona ne demeli?
Buradan yürüyelim
-
Arkadaşlar rtr 160 in görüntüsü hiç hosuma gitmedi. Cirkin sanki baya. Rtr 180 daha güzel duruyo yaninda
-
Arkadaşlar rtr 160 in görüntüsü hiç hosuma gitmedi. Cirkin sanki baya. Rtr 180 daha güzel duruyo yaninda
Ben de çirkin buluyorum ama bunu demek için erken, daha motoru görmedim. Resimlerden çok belli olmayabilir. Bazı motorlar hiç fotojenik değil ama yakından görünce "bu muymuş" diyorsunuz.
Resimlerden gördüğüm ve anladığım kadarıyla motorun kullanım şekli, gösterge ve ekipmanları çok ergonomik.
Bir de artık yaşım itibariyle yukarda sayılan kaliteli ve fonksiyonel bileşenleri görünce motor çirkin olsa da dikkatimi çekiyor. Bundan 10 yıl önce para verseler bu motora binmezdim çünkü tasarımını beğenmezdim ama bugün durum farklı, insanların tercihleri zamanla değişiyor.
-
reo adlı üyeden alıntı
Ben de çirkin buluyorum ama bunu demek için erken, daha motoru görmedim. Resimlerden çok belli olmayabilir. Bazı motorlar hiç fotojenik değil ama yakından görünce "bu muymuş" diyorsunuz.
Resimlerden gördüğüm ve anladığım kadarıyla motorun kullanım şekli, gösterge ve ekipmanları çok ergonomik.
Bir de artık yaşım itibariyle yukarda sayılan kaliteli ve fonksiyonel bileşenleri görünce motor çirkin olsa da dikkatimi çekiyor. Bundan 10 yıl önce para verseler bu motora binmezdim çünkü tasarımını beğenmezdim ama bugün durum farklı, insanların tercihleri zamanla değişiyor.
Üstad,
Teknik detaylar bir tarafa,
Dikkat edilirse,
Tvs industry
Know How çalişan bir uretici,
Dizayni
İşlevselligi
Platformu
Benzer hint urunlerinden farkli bir konsept sunuyor.
Ciddi radikal çalişmalarida var,
Bu durumu mahindrada da gorebiliriz.
Alişilagelmiş kompenant kullanmiyor.özgün tasarim cizgileri her modelinde mevcut.
Dolayisiyla,
Her bir dizayn bir maliyet,(kalip,materyal,uretilebilirlik)
Zamaninda suzuki ile yaptigi partnerlik ve guncel olarak bmw motorrad ile daha ileriye taşiyor kendini.
2006 senesinde cikan rtr tasarimindan sonra
Depo,orta karenaj,kuyruk karenajlari japonundan çinlisine tum ureticilere ilham olmuştur.
Benim nazarimda tvs bu işe ciddi kafa yoran bir firma.
Eminim,uretim sahasindan ppap çalişmasina kadar,kaizen ve tpm 5S ayarinda kendine has bir sistemleri vardir.
-
Fiyatlar yükselmiş tekrardan. 180 lik 12300 tl yeni liste fiyatı. Artık pazarlığı sıkı tutup düşerebildiğimiz kadar düşürcez yada yanına hediye kask filan kapmaya bakıcaz. Piyasaya göre hala daha fiyat uygun gibi duruyor
-
460 km ye geldim. Malum havalar iyiyken 2, 3 gün dolaştım epeyce. Tek seferlik 70 80 hızlara çıktım. Genelde 5000 ve 6000 devir arasi 50 bazen 60 hızlarda seyrediyorum. İlk aldığım gün depoyu fulledim. 2,3 diş benzin kaldı. Yakit tuketimi nasıl sizce. Kullanım şehir içi ve uzun yol karışık
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:02 ----------
levend84 adlı üyeden alıntı
Üstad,
Teknik detaylar bir tarafa,
Dikkat edilirse,
Tvs industry
Know How çalişan bir uretici,
Dizayni
İşlevselligi
Platformu
Benzer hint urunlerinden farkli bir konsept sunuyor.
Ciddi radikal çalişmalarida var,
Bu durumu mahindrada da gorebiliriz.
Alişilagelmiş kompenant kullanmiyor.özgün tasarim cizgileri her modelinde mevcut.
Dolayisiyla,
Her bir dizayn bir maliyet,(kalip,materyal,uretilebilirlik)
Zamaninda suzuki ile yaptigi partnerlik ve guncel olarak bmw motorrad ile daha ileriye taşiyor kendini.
2006 senesinde cikan rtr tasarimindan sonra
Depo,orta karenaj,kuyruk karenajlari japonundan çinlisine tum ureticilere ilham olmuştur.
Benim nazarimda tvs bu işe ciddi kafa yoran bir firma.
Eminim,uretim sahasindan ppap çalişmasina kadar,kaizen ve tpm 5S ayarinda kendine has bir sistemleri vardir.
Levend hocam benim motoru sıfır aldim. Kulbutor kapagindaki piyanolarin alyan başlı civatalarinin sağ taraftakinde çok az miktarda yağ kaçağı gozlemledim. Parmagimi degdirince yağ bulasiyor. Bi bilgin varmi sıkıntı yaratirmi?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)