2006 model 600f orjinallerini elde edeceğim bildiğiniz bi yer varmı?
sarı çelik fren hortumuda bulsan ya,hem görsel hem işlevsel
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
Geçen sene temmuzdan beri 4000 km yapmışım 6000 ideal geliyor bana.
taktırmasıyla 700e felan gelecek ve sadece gorsel olacak ben celık fren hortumundan randıman alacak kadar spor kullanmıyorum kı abi. hatta fren pek kullanmıyorum desem yeridir he 200 cıvarı bısey olsaydı belkı guzel gozukuyor dıye taktırabılırdım ama o fıyatlar benım ıcın ucuk.
michelin pilot powr'da kötü lastik değildir ben 13bin km civarı yol yaptım şu anda herhangi bir sıkıntım yok lastiklerim ile ilgili bitme vs uzun ömürlüdür bunlarda
pc elime eskisi kadar almıyorum hızlı hızlı bakıp yazıp çıkıyorum genel olarak anlık öyle görmüşüm sanırım öyle bişe yok :D
artık teknolojide geldiğimiz noktada hangi parça nerede daha iyi üretiliyorsa orada üretiliyor genel olarak ve bu yan ürünler olarak adlandırayım genel üretim merkezine geliyor aracın en çok parça üretilen noktasına
ama 2001de böyle birşey pek yoktu amerikada üretim olmadığını biliyorum bu model ile ilgili
brezilyada olabilir japonyada ama honda böyle neredeyse sorunsuz denebilecek bir makinayı kendi yerinde yapmış olma olasılığı daha yüksek geliyor bana
ek olarak model üretimi aslında 2005'te vya 2006'da bitti bu 2 yıldan birinde fakat 2007'de ABD için son bir part daha yapıldı bunu biliyorum
birde şase numaraları bölgelere göre fark ediyor farklı yıllarda farklı yıllara ihracat olmuş modeller var bazı modeller diğer ülkelerde olmamış mesela
bulmanın yolu var ama çok karışık. şase numaralarının 8-9 sıralarında bulunan harf ve rakamlar belli ediyor bunu diyebilirim
yağı 2000 - 2500 km'de değiştirmek biraz israf
yağlarla ilgili baya eskiden bir konu açmıştım vizikozite sınıfları ile ilgili olacaktı sanırım
ülkemizde motorda servis kitabına baktığımızda 6000km'de yağ değişimi ve ve 12000km'de bir yağ filtresi değişimi öneriyor yani 6000kmde yağ v her 2 yağ değişiminde 1 yağ filtresi değişimi
int. bulduğum bir türkçe kullanım kitapçığında yazan bu şekildeydi fakat her yağ değişiminde yağ filtresinide değiştirmek en iyisidir
yağın rengi zamanla kararabilir. bunun sebebi yağın işlevini başarılı bir şekilde yerine getirmesinden kaynaklı. geldiğimiz noktada kullandığımız yağların hepsinde bir deterjan özellikli katkı maddesi veya maddeleri de bulunmaktadır. buda motorun içerisinde oluşan katran carbon bağları veya pislikleri gibi şeylerin temizlenmesine yardım eder.
yağın erken veya geç pislenmesi motorun içerisinde daha önceden kalabilmiş pisliklerin olabilmesi ( kalitesiz yağ kullanımı ) kullanılan hava şartları motorun kullanıldığı bölgeler ( yağmur çamur kullanmak veya arazi çöl toz kirin yoğun olduğu alanlarda kullanım ) çok önemli bir faktör oynar. yani yağışsız bir havada sürekli otobanda sürülmüş bir motor ile şile yolunda sürekli harfiyat kamyonlarının çalışığı bir yolda yağışlı havalarda sürülen motor arasında illaki fark olur çünkü hava kanallarınızdan giren pislikler her zaman vardır ( hava filtresi bunun için vardır elbet ama %100 değillerdir hiç bir zaman )
ayrıca servis kitapçığında yarı sentetik yağ kullanım öneriliyor ama tam sentetik yağ kullanmanın çok zararı yoktur. sadece debriyajda kullanılan modele göre kavrama sorunları yaratabilir çok ufak bir oran olsada.
şahsi fikrim çok abartmamak kaidesi ile km'sinden önce yağ değişimi ve filtre değişimi yapılması en iyisidir ( min 4000km max 5000km aralığı )ve yağınız km doldurmasa bile 6 ayda bir değişmelidir. kutusu açılan yağların ömürleri genel olarak 6 aydır
ve aldığınız yağdaki servis sınıflarına dikkat edin sg sm gibi 2 harfli bir koddan oluşur ve alfabetiktir yani alfabetik sıralamada en sonda olan en iyisidir ve vizikozite kodu; genel olarak 4 haneli bir rakamdan oluşur 3000w 5000w 5100w vs vs gibi. bu çok düşük olmamalıdır. 2000w gibi yağlar genel olarak pist yarışlarında kullanılır yani tek kullanımlık yağlardır 3100w'da kısa ömürlüdür bunları göz önünde bulundurmayı unutmayın
bu arada motorunuza taktığınız veya takacağınız bujiye dikkat edin
orj ımr9a-9h olarak geçer fakat yeni modeli ımr9c-9h modelidir 9a bulunması zor bu buji lazer teknolojili iridyum buji olarak geçer
standart bujilerden cr9eh-9 dur bununda iridyum modeli var cr9rhıx-9 ama lazer teknolojisi yoktur
son olarak lastik konusuna tekrar değineceğim
diablo rossi gibi pist lastikleri diyorum çünkü hemen hemen aynılar
bizim kullandığımız performans lastiklerine göre daha iyi yol tutuşu verdiği doğrudur ama her zaman güvenmeyiniz çünkü çok yumuşak hamur her asfaltta aynı sonucu veremeyebiliyor
bunu acı bir şekilde test etmiş olduk daha önce şans eseri arkadaşımıza ve motoruna hiç bir şey olmamış olsada ...
arkadaşlar iyi akşamlar arka dişliyi kafaya koydum degiştirecem birde tam koruma demiri yaptıracam ama nette niye bulamıyorum resmini fiyatını yardım lütfen
tam koruma demiri mi? demircide yaptır güzel bi proje ile . ama 600 f demirli nasıl olur bilemıyorum :D
koruma demirlerinin komple alttan geçenleride var headers'larıda koruyabilmek için
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
guzel dusunce.haklı olabılırsın ama berik bot kullandıgım ıcın ınan hıc rahatsız etmedı.lastık tabanlı ayakkabılar-spor ayakkabılar muhtemelen bahsettıgın tıtresımden etkılenır.
ama dedıgın sey elcıklerde hıssedılıyor.onların da orjınallerının alt kısımları komple plastık bılıyorsun.ne hıkmetse fa'da pek rahatsız olmadım (alt devırlerın kuvvetlı dolayısıyla tıtresımsız olusundandır belkı ?!?) ama ozellıkle cbr250 ve 600rr da elımı uyusturuyordu uzun yolda.
ben hiç kullanmadım ama kullanıcı yorumları bu şekildeydi genel olarak extrema emraha almıştık mavi benim motor içinde düşünüyordum ama rahatsız olarak söyleyince vazgeçtim bende
hatta düşme esnasında kırılmasın diye yaylı kırılabilen fren ve vites pedallarıda almıştık onun motorda denedim biraz onlarda orj göre köşeleri sert geliyor yoksa onun haricinde iyiler kırılma derdi yok
arkadaşım sagol tam olarak istedigim bu fotodaki dişli ve koruma demiri inşallah bulurum bulamazsamda yaptırırım.mavi f te şeffaf ped de güzel durmuş...
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)