Sanırım
motolastik.net'in merkezi İzmir, internet yerine direkt olarak gidip dükkandan da alabiliyorsun.
Lastik bu sıralar ben de bakıyorum ve epey bir araştırdım, rosso II benim de düşündüğüm modellerden biriydi ama sanırım ellerinde bizim motorlar için uygun ebatta yok. (senin de ön 120, arka lastik 180'dir diye tahmin ediyorum?)
Haftasonu motolastik'i telefonla aradım, oradaki arkadaşla epey bir lastik sohbeti yaptık, oldukça ilgili insanlar. Kendisi bana, her ne kadar touring tipi olarak geçse de, Pirelli Angel GT'yi önerdi. Hem yol tutuşun çok iyi olduğunu hem de supersport lastiklere göre neredeyse 2 kat daha uzun ömürlü olduğunu söyledi.
Ben de yurtdışı sitelerinde biraz araştırdım ve dediği gibi, touring olarak geçmesine rağmen R1'lere ve Ninja ZX-10 R'lara takıp memnun olanlar çok. Tabi uzun ömür vaad etmek demek lastiğin daha sert hamurlu olması dolayısıyla yumuşak hamurluya göre daha zayıf yol tutuşa sahip olması demek ama bildiğin gibi yeni lastiklerin yanlar ayrı hanmurdan(daha yumuşak) ortalar ayrı hamurdan (daha sert) yapılıyor. Dolayısıyla çok limitlerde kullanan bir kullanıcı değilsen muhtemelen tutuş senin de benim için olduğu gibi çok farkedilir olmayacak.
Uzun lafın kısası, şimdililk iki seçeneğe indirdim: Michelin Pilot Power 3 (superbike lastiği olarak geçiyor) ve Pirelli Angel GT (touring olarak geçiyor)
Dediğim gibi birinin avantajı belki limitlere oldukça yaklaştığında daha iyi tutuş sağlaması, diğerininki ise uzun ömrü sayesinde lastik masrafını neredeyse yarıya indirmesi. İkisinin de üst kalite lastikler olduğunu hatırlatayım.
Sanırım önümüzdeki haftaya karar verip birinin siparişini vereceğim. Sana da kolay gelsin...