Ben Philips'in beyaz ampulünden kullanıyorum, "Philips Diamond Vision".
Bir kere, xenonla arasında oldukça fark var tabiki, kesinlikle aynı şey değil.
Zaten bilirsinizki xenon ampulün özelliği içindeki xenon gazının parlamasıyla verdiği güçlü ışıktır, bunun için de ayrıca bir balastla beslenmesi gerekir. Tüm bu zahmetin sonunda da kayda değer bir ışık vermesi gerekir ki, standart halojen beyaz ampullerden aynı performansı beklemek biraz mantıksız olur takdir edersiniz.
Bu ampullerin en büyük avantajı, standart halojen ampullere göre 5000K gücüyle daha güçlü olması bence.
Uzaktan bakıldığında maviye çalan beyaz ışık rengi ile xenonu andırıyor ve kaliteli bir görüntü veriyor ama, aydınlatma konusunda xenon ile arasında fark var.
Bir de ampulünüz patladığında gidip bir benzinciden "12v-55w H7" bir ampul alıp takarak yola devam edebilirsiniz, ama xenon far kullanıyorsanız böyle bir şansınız da yok.
Yani xenon taktırmakla uğraşıp 150-200 TL para vermeyeyim diyenler için, tak çıkar yöntemiyle basitçe uygulanabilecek, takım fiyatı piyasada zannedersem 60-75 TL arasında değişen pratik bir çözüm olabilir.
Tercih melesesi yani.
Sen benim farları gördün Kemal, bir yorum yapıver yahu.
Bu arada, pek diremiyorum bu ara siteye evet, hem motor tepesindeyim, hem de biraz işten güçten fırsat kalmıyor maalesef.
@kervangecmez bilgiler için teşekkürler.
@Gökhan, lastik havalarını kontrol et, zincirin yağlı olsun ve gerginliğine bak, depon dolu olsun, bir de lastik spreyi al yanına ne olur ne olmaz ve tabiki korumaların tam olsun. Yorulunca mola vermekten de çekinme.
İyi yolculuklar şimdiden.