Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Keyifler nasıl 600F ahalisi? Vallahi benimki yerinde.

Dün güzel havayı fırsat bilip, eşimi motorla işten almadan önce sahilde 1-2 tur atayım dedim.
    Bostancı'dan Maltepe yönüne doğru tam yola çıktığımda yanımda yeni kasa kırmızı-siyah bir 600RR bitiverdi. Başladık gazlamaya ilk ışıklara kadar yetişemedi bana. Sonra ışıklardan bir daha kalktık beraberce ve ben yine arayı 10-15 metre kadar açtım, diğer ışıklarda durana kadar da yetişemeyip peşimden gelmeye devam etti.

Sonunda ışıklarda durunca bana :
    - "Senin makinede chip filan mı var?" diye sordu arkadaş.
    - "Yok chip filan, gel vaktin varsa çekelim motorları kenara, biraz laflayalım." dedim.

Tanışıp biraz sohbet ettik arkadaşla; motoru 2008 model, 5000 km.de, tertemiz standart bir 600RR. Hem düzde hem de virajlarda, bir türlü arayı kapatamadığını ve şaşırdığını söyledi bana. Ben de benim motorun bakımlı ve iyi açılmış bir motor olduğunu, ayrıca iyi bir pilotajla 2 makine arasındaki 10 HP ve 15 kg.lık farkın rahatça kapanabileceğini söyledim. Hatta bir ara viraja çok yanlış girdiğini, neredeyse kaza yapabileceğini de belirttim, o da hak verdi bana zaten; haklısın panikle oldu, vitesi de geçiremedim o ara dedi. Vitesleri doğru tork aralığında ve seri olarak değiştirirsen beni geçebilirsin, senin yanlışın burada dedim.

Neyse, sohbetin sonunda "Bu sefer Bostancı istikametine doğru tekrar kalkalım, merak ettim gerçekten." dedi ve Maltepe ışıklardan beraberce kalktık.

Sonuç yine aynı; kalkmamla birlikte arayı yavaş yavaş açtım ve yine yetişemedi bana.
    En son Bostancı ışıklarda vedalaşıp yolumuza gittik.

Sonuç olarak, düz yolda dahi olsa doğru shifting ve iyi bir pilotajla, 600'lük daha güçlü makineleri geride bırakmak fazlasıyla mümkün.

Dün RR'ın gözümde bittiği gündür.

Şaka bir yana Enteresan bir tecrübe oldu, paylaşmak istedim.
    Kalın sağlıcakla.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fernando - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DL 650 V-strom
    Konuyla alakası yok ama bir an için 180-190 km/s hızla giderken 1000RR'ın yanımda yavaşladıktan sonraki kopması geldi aklıma,öölece uzayıp gitmişti herif.Güzeldi izlemesi ama kıl olmuştum inceden...
    FARIN DA AÇIK OLSUN YOLUNDA...

Alıntı fernando adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyla alakası yok ama bir an için 180-190 km/s hızla giderken 1000RR'ın yanımda yavaşladıktan sonraki kopması geldi aklıma,öölece uzayıp gitmişti herif.Güzeldi izlemesi ama kıl olmuştum inceden...
    Ben de 220km ile ve hızlanmaya devam ederken, geriden gelen ZX-10R'ın yanımdan uzayıp gitmesini keyifle seyretmiştim bir keresinde

Terrorizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    Dün havanın sıcaklığının gazına gelip ben de çıktım fakat akşam felaket bir rüzgar çıktı, neydi o öyle ya ? Ayrıca Emre bey Pm attım size bilgilendirme lazım =)
    ★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★

Akşam rüzgar fenaydı gerçekten de, bir ara 1. köprünün üzerindeyken sağdan gelip resmen vurdu rüzgar; dedim nooluyo?

Cevap yazdım Ümit.

Motosikleti
    HONDA CBR 600F
    Alıntı fernando adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıntı dreamdark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de 220km ile ve hızlanmaya devam ederken, geriden gelen ZX-10R'ın yanımdan uzayıp gitmesini keyifle seyretmiştim bir keresinde
    f'ciler. bakıyorumda durmuyorsunuz yerinizde. hadi bitanede benden. geçen akşam vatan caddesinde arabayla ışıkta beklerken bir ses duydum. uçak iniyor sandım mübarek. yanımdan geçen 2007 model bir 600f idi.

arkadan izledim sadece. zaten bunalımlardayım bu aralar. banka kredi için yamuk yaptı. haziran yada temmuza kadar askıya alındı bizim f. ama bu ay sonu cbr125r'a geri dönüyorum geçici olarak. maksat ayağımız yerden kesilsin :D

Hayırlısı olsun boşver, her işte bir hayır vardır. Zamanı gelince alırsın F'ini de.

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Emre,
    bahsettiğin devir aralığı nedir vites değiştirmek için. yani performans sürüşünde ve kalkışta ?
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

alpera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600 f
    Keyifler nasıl 600F ahalisi? Vallahi benimki yerinde.

Dün güzel havayı fırsat bilip, eşimi motorla işten almadan önce sahilde 1-2 tur atayım dedim.
    Bostancı'dan Maltepe yönüne doğru tam yola çıktığımda yanımda yeni kasa kırmızı-siyah bir 600RR bitiverdi. Başladık gazlamaya ilk ışıklara kadar yetişemedi bana. Sonra ışıklardan bir daha kalktık beraberce ve ben yine arayı 10-15 metre kadar açtım, diğer ışıklarda durana kadar da yetişemeyip peşimden gelmeye devam etti.

Sonunda ışıklarda durunca bana :
    - "Senin makinede chip filan mı var?" diye sordu arkadaş.
    - "Yok chip filan, gel vaktin varsa çekelim motorları kenara, biraz laflayalım." dedim.

Tanışıp biraz sohbet ettik arkadaşla; motoru 2008 model, 5000 km.de, tertemiz standart bir 600RR. Hem düzde hem de virajlarda, bir türlü arayı kapatamadığını ve şaşırdığını söyledi bana. Ben de benim motorun bakımlı ve iyi açılmış bir motor olduğunu, ayrıca iyi bir pilotajla 2 makine arasındaki 10 HP ve 15 kg.lık farkın rahatça kapanabileceğini söyledim. Hatta bir ara viraja çok yanlış girdiğini, neredeyse kaza yapabileceğini de belirttim, o da hak verdi bana zaten; haklısın panikle oldu, vitesi de geçiremedim o ara dedi. Vitesleri doğru tork aralığında ve seri olarak değiştirirsen beni geçebilirsin, senin yanlışın burada dedim.

Neyse, sohbetin sonunda "Bu sefer Bostancı istikametine doğru tekrar kalkalım, merak ettim gerçekten." dedi ve Maltepe ışıklardan beraberce kalktık.

Sonuç yine aynı; kalkmamla birlikte arayı yavaş yavaş açtım ve yine yetişemedi bana.
    En son Bostancı ışıklarda vedalaşıp yolumuza gittik.

Sonuç olarak, düz yolda dahi olsa doğru shifting ve iyi bir pilotajla, 600'lük daha güçlü makineleri geride bırakmak fazlasıyla mümkün.

Dün RR'ın gözümde bittiği gündür.

Şaka bir yana Enteresan bir tecrübe oldu, paylaşmak istedim.
    Kalın sağlıcakla.
    slm emre paylasımını buyuk bır zevkle okudum.benım arkadasım da 2006 600 rr var o da bı gun kafayı yıyecek motorun lımıtlerını bılmek cok onemlı.

Motosikleti
    Honda CBR 600F

Önceki yazım

Arkadaşlar, birkaç gündür sağlık sorunları nedeniyle siteye giremedim. Önceki mesajımda sorduğum sorular hakkında bilgilendiren arkadaşlara öncelikle teşekkür ederim..

Dediğiniz gibi zincir konusunda üç aşağı beş yukarı fiyat belli. Did marka zincir 200-230 arası.. Sahibinden comdan bir satıcı ön arka dişliler için 180 lira istedi..
    400'e zincir ve dişli, 120 KN hava filtresi ve 800 civarıda lastiklere dersek toplam 1250 ile 1500 arası yiyecek bu sezon bizim kız.. hadi hayırlısı..

Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emre,
    bahsettiğin devir aralığı nedir vites değiştirmek için. yani performans sürüşünde ve kalkışta ?
    Hocam bizim makineler 14,000 devirde kesiciye giriyor mesela ama, en yüksek torkunu 14,000 devirde vermiyor. Eğer gaz açıp vites değiştirmek için motorun çevirebildiği en yüksek devri beklersen, bir süre sonra tork eğrisi düşeceği için güç kaybı yaşanır. Bunun yerine motorun en canlı olduğu yani, torkun en yüksek olduğu noktada vites değişimi yaparsan, en verimli şekilde güç kaybı yaşamadan sürüş yapmış olursun. Emin değilim ama, bu da 10,500-12,500 devir aralığı civarındaydı sanırım. Zaten kendin hissetmen lazım o esnada.
    Bir diğer önemli nokta: Çok seri vites değiştirmek (ben yarım debriyaj kullanıyorum performans sürüşü esnasında) ve her yeni vitese geçişte doğru oranda gaz vermek. Eğer 1. ve 2. vites geçişlerinde ön tekerin yerden birkaç cm. yükseldiğini hissediyorsan, zaten vitesleri ve tork eğrisini doğru kullanıyorsun demektir.

Alıntı alpera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm emre paylasımını buyuk bır zevkle okudum.benım arkadasım da 2006 600 rr var o da bı gun kafayı yıyecek motorun lımıtlerını bılmek cok onemlı.
    Aynen dediğin gibi, adamlara benzin döküp yaktırmasak bari makineleri

Alıntı Baytar_77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, birkaç gündür sağlık sorunları nedeniyle siteye giremedim. Önceki mesajımda sorduğum sorular hakkında bilgilendiren arkadaşlara öncelikle teşekkür ederim..

Dediğiniz gibi zincir konusunda üç aşağı beş yukarı fiyat belli. Did marka zincir 200-230 arası.. Sahibinden comdan bir satıcı ön arka dişliler için 180 lira istedi..
    400'e zincir ve dişli, 120 KN hava filtresi ve 800 civarıda lastiklere dersek toplam 1250 ile 1500 arası yiyecek bu sezon bizim kız.. hadi hayırlısı..
    Aynen dediğin gibi en uygun maliyet.
    Ama satıcının bahsettiği dişlilerin ne marka olduğunu ve kalitesini iyice araştır, Çin malı olmasın.

Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Emre ya senin aldığın markadan alacağım yada D.I.D marka alacağım. Bir terslik olmazsa fuara geleceğim orada fiyatlar daha uygun olurmu bilmiyorum.. Belki oradan alırım.. Bakarsın karşılaşırız

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:03 ----------

Bu yazıyı ismini hatırlamadığım bir siteden aldım.. 2007 yılında AŞKIN KAYMAZ tarafından yazılmış.. ALINTIDIR...

Motosiklet Lastiği ve Tercih
    Gönderen: Askın KAYMAZ
    Tarih: Cuma, 7 Aralık 2007

Yol ile temasımızı sağlayan nesne olan Lastik hakkında düşünce ve görüşlerimi sizlerle paylaşacağım bu yazımda.

Lastik: İlk bakışta kara taşıtlarında -kısmen hava taşıtlarında da- kullanılan yerle temasımızı sağlayan nesne ve basit bir urun gibi görünür.
    Oysa biz motosiklet kullanıcıları için çok ama çok önemlidir. Otomobil de lastikte oluşan basınç farkı ve seçimi sizi belki kazaya sürüklemez ama motosikletinizde ki bu hata sizi ciddi kazalara sürükleyebilir. Bu nedenle bu konuya lütfen gereken önemi gösteriniz.
    Lastik Nedir: Lastik kauçuk kord bezi ve çelik teller ile çeşitli kimyasal maddelerin birleşiminden oluşan ve aracın yer ile temasını sağlayan tek ve en önemli parçasıdır. Lastik içerisine basılan hava vasıtası ile takılı olduğu aracın ve üzerindeki yükün taşınmasını sağlar.
    Lastiğin detaylı içeriği :

SIRT: Lastiğin yer ile temas eden bölgesidir.
    OMUZ: Sırt ile yanağın birleştiği ve kalın kauçuktan yapılmış bölgesidir.
    YANAK: Lastiğin topuk ve omuz bölgesi arasında kalan, lastiğe esneklik sağlayan ve üzerinde markalama ve tanıtıcı bilgiler bulunan bölgesidir.
    TOPUK: Lastiğin janta temas eden ve sıkıca bağlanmasını sağlayan bölgesidir.

Teknoloji ilerledikçe bindiğimiz motosikletlerde daha kompakt ve daha güçlü hale geliyorlar. Peki, lastik teknolojisi ne durumda? Emin olun en az diğer sektörler kadar onlarda hızla ilerliyorlar. Sürekli daha fazla güvenlik ve yol tutuş ayrıca uzun ömür için deli gibi çalışıyorlar.

Lastiğin Temel Bölümleri;
    SIRT
    - Uzun ömür (km)
    - Konfor
    - Sürüş emniyeti (yere tutunma)
    - Fren emniyeti
    - Darbelere karşı dayanıklılık
    - Soğutma (ventilasyon)

OMUZ
    - Viraj emniyeti YANAK
    - Süspansiyon
    - Esneklik
    - Yanaktan gelecek darbelere dayanıklılık

DAMAK
    - Lastiğin janta tam olarak oturmasını sağlamak

KARKAS
    - Diğer bütün parçaları üstünde taşımak
    - Basınçlı havayı tutmak
    - Darbelere mukavemet
    - Yumuşaklık (flexible)
    - Esnek olmamak (no-elastic)

Lastiğin yanak kısmında bir suru şey yazıyor. Bunlar ne ola ki acep?

Hız sınıfı, lastiğin güvenli olarak yapabileceği en son hız limitini belirtir. Harflerden oluşur.

Lastikler hakkında ufak tüyolar, bilgiler:

Tekerlek Balans ve Roy Ayarı: Lastik/tekerlek düzeneklerinin kullanımdan önce balanslaşması ve lastiğin çıkartıldığı veya değiştirildiği her seferinde tekrar balanslaşması temel bir gerekliliktir. Balanssız lastik/tekerlek düzenekleri belirli hızlarda vibrasyon yapar. Bunun sonucunda motosikletin hareketli parçaları zarar görür, konforsuzluk yaratır, lastik düzensiz aşınır ve motosiklet kullanımında tehlikeler yaratabilir. Yapıştırma, çakma veya tutturma tip kurşun ağırlıklarıyla tekerlek balanslaşır. Geometri ayar cihazıyla da(halk dilinde rot ayarı, düzen ayarı denilen),ön teker ile arka tekerin ve zincirin aynı doğrultuda olması sağlanır.
    Monte edilmemiş lastikler; serin 25 derece altı, kuru, karanlık ve havalandırılmış ortamlarda saklanmalı. Sıcaklık yayan ve ozon üreten cisimlerden uzak tutulmalı. Uzun süreli yağ ve benzin teması lastik hamuruna zarar verir. Lastiğe bulaşmış yağ ve benzin temizlenmelidir.
    Şişirme basıncı hatası; lastiğe zarar verir. Ayrıca şişirme basıncının sürüş konforu ve güvenliği üzerinde etkisi var. Tavsiye edilen şişirme basıcı motosiklet el kitaplarında, lastikleri üzerinde veya motosikletinizin bir yerinde yazılıdır. Sürüş ile lastik sıcaklığı ve basıncı yükselir, bu yüzden lastik basıncı yola çıkmadan önce ve lastiğin soğuk olduğu zaman ölçülmeli. Lastiklerin basıncı 15 günde bir kontrol edilmeli. Yolcu ile sürüşte lastik basıncını 0,2 bar artırılmalı. Yüksek basınç dengesizliğe ve lastiğin düzensiz aşınmasına sebep olur.
    Fitil tamiri Fitil ile tamir sırasında lastiğin karkası zarar gördüğünden, tavsiye edilmez. Soğuk içten yapılan mantar yamalar veya düz yamalar en güzel tamir yöntemidir.
    Yük indeksi‘ne göre lastikler üretilir. Lastiklerin yük taşıma kapasitesi miktarından aşılmaması önemli. Bu yüke motosiklet, sürücü, yolcu ve yük dâhildir. Lastiklerin yük kapasitesi bu sayfada bulunmaktadır. Örnek: 180/55 ZR 17 (73W) ne demek? 180: kesit genişliği, /55: yükseklik genişliği, R: yapı kodu, 17: jant çapı, 73: yük indeksi, W: sürat sembolü. Bu değerler, lastiğin tavsiye edilen basınçla şişirilmesi halinde geçerlidir.
    Sürat sembolü, lastiğinizin kapasitesine karşılık gelen sürati gösterir. Lastiğinizin sürat sembolü bu sayfada bulunmakta. Örnek: 180/55 ZR 17 (73W) ne demek? 180: kesit genişliği, /55: yükseklik genişliği, R: yapı kodu, 17: jant çapı, 73: yük indeksi, W: sürat sembolü.
    Yeni Tubetype (TT), lastik değiştirildiği zaman iç lastikte değişilmeli.
    Yeni Tubeless (TL), lastik değiştirildiği zaman jant supabı da değişilmesi tavsiye edilir.
    Yeni lastiğin, 200 km.ye kadar, dikkatli kullanılması gerekir. İlk 200 kilometrede, ani fren ve patinaj yapmak doğru değil.
    Lastik montajında lastiğin yön oku olup olmadığı kontrol edilir. Eğer yön ok varsa, lastiği dönüş yönüne göre takılmalı. Bazı lastiklerin yanında kırmızı veya nokta var, bu nokta supabın yanına gelecek şekilde monte edilmeli. Lastik topuğu su ve sabunla ıslatılır ve 50 PSI, (3,5 bar) hava basılır. Topuk oturma çizgiler eğer yerinde oturmuşsa, hava basıcı tavsiye edilen miktara ayarlanır. Sonra iç lastiği janta sıkıştırma somunu sıkıştırmalı. Mutlaka supap kapağı kullanın.
    Peki, bu bilgiler iyide, lastik seçimimizi neye göre yapacağız diyorsanız?
    Öncelikle motosikletinizin kullanım kitapçığında belirten ebatlarda lastik seçimi yapmalısınız. Verilen ölçüler, üreticinin uygun değer olarak size önerilen ebatlardır.
    Piyasada motosikletlerimize uygun birçok marka ve model mevcuttur. Seçim yaparken kullanım tarzınızı bilmeniz doğru seçin yapmanıza yardımcı olacaktır.
    Eğer motosikletlerinizi çok yüksek hızlarda ve performanslı kullanmıyorsanız gidip pist için olan lastiklerden almanız boşuna para vermeniz ve sağlıklı sürüş yapmayacağınız anlamına gelecektir. Bu nedenle motosikletinizi nasıl ve ne kadar sıklıkla kullandığınızı saptamakla başlayın. Daha sonra seçim aralığınızda bulunan lastik marka ve modellerini önünüze koyup fiyat-performans-ömür-servis vb. değerleri baz alarak seçiminizi yapınız.
    Ayrıca lastiklerin raf ömrü de bulunmaktadır. Yukarıdaki şemada üretim tarihinin nerde olduğunu öğrendiniz. Lastiği almadan önce üretim tarihini kontrol ediniz. Bir lastik hiç kullanılmasa da maksimum raf ömrü 2–3 yıldır.
    Ben Fazer ımda 3. takım lastiklerimi Metzeller Sportec M3 ten yana kullandım.
    Ön Lastik: 120/70ZR17M/CTL (58W)………….Arka Lastik : 180/55ZR17M/CTL (73W)
    Lastiği seçerken göz önünde bulundurduğum uygunluk tablosu ;

Piyasada bulunan aynı kategoride ki muadil olan diğer lastiklere oranla daha yumuşak bir lastik ve yol tutuşu bir o kadarda iyi.
    Şimdiye kadar 1000 km. kadar yol yaptım ve lastik hakkında söyleyebileceğim kötü bir yön yok gibi.
    Lastiği hem kuru havada hem yağışlı havada kullandım. Kuru havada inanılmaz bir yol tutuşu var. Özellikle lastik ısındıktan sonra ( bu arada gerçekten kısa sürede ısınıyor) yol tutuşu gerçekten süper.
    Yağışlı havada ise -ilk yağmur yağışta yoldaki pislik gittikten sonraki zamanı kast ediyorum- ilk etapta kayma eğilimi gösterse de bir sure sonra ne hikmettir yol tutuşu düzeliyor lastiğin. Kuru havada kızaklama frende ve her iki hava koşulunda ciddi rahatsız edecek bir tepki ile karşılaşmadım. Yağmur da çok fazla kullanma şansım olmadı henüz. Yağmurda daha uzun süre kullanınca fikirlerimi yazarım.
    Ömrü konusunda sordum soruşturdum, her kafadan farklı şeyler çıktı. Sanırım ömrünü lastiği kullanarak öğreneceğiz. Ama bende lastiğin ömrü ile ilgili bıraktığı intiba (benim kullanım tarzıma göre) 10.000 km. civarı bir yol yapabileceği yönünde. Neden derseniz lastik gerçekten yumuşak, bu nedenledir ki lastik çabuk bitecektir. Hem iyi yol tutsun hem uzun ömürlü olsun diye bir şey yok. Bu şeye benziyor. “Az para vereyim, hem şoför arkası olsun, hem de cam kenarı olsun.” yok öyle bir şey ))
    M3′ü seçmeden önce diğer lastik alternatiflerim ise şunlardı;
    Michelin Pilot Power
    Pirelli Diablo Corsa
    Dunlop Qualifier

İmkanın varsa ilk planda DID veya Vortex almaya çalış derim ben de. Fuar da avantaj tabi, belki uygun fiyatlı bulabilirsin dediğin gibi.
    Kısmet olursa yüz yüze tanışalım tabiki, biz ctesi öğleden sonra fuardayız kısmetse.

Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Hocam bizim makineler 14,000 devirde kesiciye giriyor mesela ama, en yüksek torkunu 14,000 devirde vermiyor. Eğer gaz açıp vites değiştirmek için motorun çevirebildiği en yüksek devri beklersen, bir süre sonra tork eğrisi düşeceği için güç kaybı yaşanır. Bunun yerine motorun en canlı olduğu yani, torkun en yüksek olduğu noktada vites değişimi yaparsan, en verimli şekilde güç kaybı yaşamadan sürüş yapmış olursun. Emin değilim ama, bu da 10,500-12,500 devir aralığı civarındaydı sanırım. Zaten kendin hissetmen lazım o esnada.
    Bir diğer önemli nokta: Çok seri vites değiştirmek (ben yarım debriyaj kullanıyorum performans sürüşü esnasında) ve her yeni vitese geçişte doğru oranda gaz vermek. Eğer 1. ve 2. vites geçişlerinde ön tekerin yerden birkaç cm. yükseldiğini hissediyorsan, zaten vitesleri ve tork eğrisini doğru kullanıyorsun demektir.
    haklısın bence de en iyi ivmelenme o devir bandında kullanınca gerçekleşiyor. ama bu aralar benim lastiklerim bittiği için fazla devirde çevirmiyorum sürat de yapmıyorum. gerçi cumartesi günü arkadaşlarla dolaşırken çevre yolunda (otoyol) 245 gibi bi sürate çıktım ama makine nasıl titriyo bi bilseniz resmen korktum. ön de arka da dümdüz vaziyetteler :( motoru satmazsam acil lastik almam lazım. ama pist çıkması arıycam ben. 800-900 vermektense 250 civarına pist çıkması almak daha mantıklı geliyo. nası olsa pist lastiklerinin yanaklarının aşındığı noktaya kadar bizim motor yatırmamız mümkün değil
    bakalım satmazsam motoru hava filtresi ve iridyum buji alıcam fuardan, zincirim zaten yeni ,dişlilerimde de sorun yok, lastikleri de taktım mı bi de yağ filtre değişimi sezona hazır hale geliriz inşallah.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Emir fuara geleceksen uygun fiyata lastik bulabilme imkanın var. Genelde ellerinde kalan stokları tüketmek için üretim tarihi 1-2 sene eski olan sıfır lastikleri normal fiyatının yarısına veren firmalar oluyor fuarda. Çıkma pist lastiğindense sıfır cadde lastiği daha doğru bir seçim olur bence.

kemalk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ECEM&honda cbr600 f
    Emir fuara geleceksen uygun fiyata lastik bulabilme imkanın var. Genelde ellerinde kalan stokları tüketmek için üretim tarihi 1-2 sene eski olan sıfır lastikleri normal fiyatının yarısına veren firmalar oluyor fuarda. Çıkma pist lastiğindense sıfır cadde lastiği daha doğru bir seçim olur bence.
    Emre buluşalım bendeki biletlerden vereyim sana 2 yada 3 tane.Bende fazla,seni düşünerek aldım.Bende c,tesi gelmeye çalışcam arabayla ve eşimle.En son cuma akşamı görüşürüz olmazsa

Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Hocam haklısın ama ne bileyim senin dediğin gibi 1-2 sene rafta beklemiş evde kalmış kız kurusu gibi lastiklerde ne derece sağlıklı olur emin olamıyo insan. bi de benim pist lastiği dediğimde slick falan değil, mesela geçen mayısta aldığım ve hala kullandığım lastik supercorsa. sadece lastiğin limit viraj çizgisinde aşınma vardı aldığımda geri kalan tarafları taş gibiydi ve şu an bitik hallerinde bile idare eder performans gösterebiliyolar (13 bin km. yol yaptım itiraf ediyorum )
    ama fuarda bakıcam ben de dediğin gibi uygun bişey görürsem neden olmasın. bu arada cumartesi öğleden sonra ben de fuarda olucam arkadaşlarla beraber, orada karşılaşırız umarım.

Tamamdır Kemal, alırım biletleri. Dün bizim buradan bir arkadaşlarda misafirlikteydik, onlar da gelmek istiyorlar fuara ve beraber geçelim diyorlar; eğer öyle olursa biz sizi hiç rahatsız etmeyiz zaten, orada buluşup görüşürüz olmazsa. Siz de istediğiniz saate ayarlayın kendinizi abi, ben bağlamayayım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:47 ----------

Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam haklısın ama ne bileyim senin dediğin gibi 1-2 sene rafta beklemiş evde kalmış kız kurusu gibi lastiklerde ne derece sağlıklı olur emin olamıyo insan. bi de benim pist lastiği dediğimde slick falan değil, mesela geçen mayısta aldığım ve hala kullandığım lastik supercorsa. sadece lastiğin limit viraj çizgisinde aşınma vardı aldığımda geri kalan tarafları taş gibiydi ve şu an bitik hallerinde bile idare eder performans gösterebiliyolar (13 bin km. yol yaptım itiraf ediyorum )
    ama fuarda bakıcam ben de dediğin gibi uygun bişey görürsem neden olmasın. bu arada cumartesi öğleden sonra ben de fuarda olucam arkadaşlarla beraber, orada karşılaşırız umarım.
    Ben slick lastik sanmıştım pist lastiği deyince. Neyse bir araştır bakalım, hesabını yapıp en doğrusuna karar verirsin zaten.
    13 bin km. pist lastiği ile ayrı bir olay ama

Yahu fuara ctesi öğleden sonra gelen F'cilerle topluca buluşalım bence.

Motosikleti
    cbr 600 f
    dreamdark abi benim akü gene patladı
    a negüzel düzeldi derken akü gene teklemeye başladı yarı yolda bıraktı gene söküp alete taktım ama tuhaf olan kısmı alete takıyorum yeşil yanıyor bir süre sonra sönüyor ?
    Deyerli görüş ve önerilerini almak istiyorum bu arada ben fuar bileti bulamıyorum :(

scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 700 ,Yamaha Wr250 R 2013
    Alıntı bluebox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dreamdark abi benim akü gene patladı
    a negüzel düzeldi derken akü gene teklemeye başladı yarı yolda bıraktı gene söküp alete taktım ama tuhaf olan kısmı alete takıyorum yeşil yanıyor bir süre sonra sönüyor ?
    Deyerli görüş ve önerilerini almak istiyorum bu arada ben fuar bileti bulamıyorum :(
    akünü yeni almadıysan eger bitmiş ugrasmana gerek yok git 50 tl ye çin işi güzel bir akü al takır takır bas marşları bir sene rahat gider mrk etme
    Instagram: gezgin_endurocu
    https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
    https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler