Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anladım... ancak senin çabaların ve hassasiyetin bu sitedeki en güzel renklerden biri bence. bunu bilmeni isterim kardeş... ben de dediğim gibi bir motosikletin üzerinde çalışıyorum. olursa da kısmet, olmazsa da kısmet. sırasıyla
    1- 600f
    2- sv 650 suzuki
    3- kavasaki er6f
    var. hepsiyle de görüşme halindeyim. henüz makinalrı yakından görmedim. dedim ya, hayırlısı.

600F üzmez.
    SV650 Türkiye'de çok fazla piyasası olmayan bir motor, bu nedenle belki parça sıkıntısı yaşayabilirsin.
    Kawa'yı ekonomik olması nedeniyle beğeniyorum ama, onda da Z-Moto faktörü giriyor devreye. Herkes şikayetçi. Bir de Honda'daki parça kalitesini bekleme. Grenajlarda zırıltının mevcut olduğunu da biliyorum.
    Hayırlısı olsun diyelim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı dreamdark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    600F üzmez.
    SV650 Türkiye'de çok fazla piyasası olmayan bir motor, bu nedenle belki parça sıkıntısı yaşayabilirsin.
    Kawa'yı ekonomik olması nedeniyle beğeniyorum ama, onda da Z-Moto faktörü giriyor devreye. Herkes şikayetçi. Bir de Honda'daki parça kalitesini bekleme. Grenajlarda zırıltının mevcut olduğunu da biliyorum.
    Hayırlısı olsun diyelim.
    evet, tamamen hemfikiriz.
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Motosikleti
    CBR 600 F di satıldı
    Alıntı sencaner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hazır motor sorunlarınlarından laf açılmışken ufak bir soru sormanın zamanı geldi diye düşünüyorum:

gösterge paneli civarından geliyor sanırım, hafif altına doğru da olabilir; içine minik bir çakıl taşı kaçmış da sürekli küçük bir kabın içinde sallanıyormuşcasına bir ses beni zaman zaman rahatsız etmekte... egzantrik olmadığını düşünüyorum... fikri olan var mı?
    )) o ses sadece motosikleti kullanan a geliyor aynen bende de var o ses zannedersem su devirdayımıyla alakalı çünkü motor çalışmaz iken su borusunu sıkıp bıraktığımda aynı ses geliyor termostadın oralardan felan geliyor
    ::tutkuy::

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    dreamdark;
    bence de seni geçen ninja litreliktir. diğer 600 lükler +200 den sonra 600ften daha iyi yürüyo ama arayı o kadar da rahat açamıyo.
    yürekçe;
    belki gs500 topiğinden hatırlarsın ben de 25 bin km kadar 2001 gs500 kullandım sonra buna geçtim, alışma evresi tahminden çok az olacaktır. ayrıca evet gs500 çok güzel bi motosiklet ama bunun verdiği güveni vermesi imkansız. 600f in sadece gücü değil freni ve özellikle viraj kabiliyeti inanılmaz farklı ve üstün.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Motosikleti
    Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dreamdark;
    bence de seni geçen ninja litreliktir. diğer 600 lükler +200 den sonra 600ften daha iyi yürüyo ama arayı o kadar da rahat açamıyo.
    yürekçe;
    belki gs500 topiğinden hatırlarsın ben de 25 bin km kadar 2001 gs500 kullandım sonra buna geçtim, alışma evresi tahminden çok az olacaktır. ayrıca evet gs500 çok güzel bi motosiklet ama bunun verdiği güveni vermesi imkansız. 600f in sadece gücü değil freni ve özellikle viraj kabiliyeti inanılmaz farklı ve üstün.
    elbette hatırlıyorum. 600f i almış, elinde 2 motosiklet varken acilen satmam gerek demiştin. honda yı servis ağı ve yere basışındaki güvenden dolayı tercih ediyorum...

Motosikleti
    Hyosung Gt250r
    arkadaslar bende kawasaki zx-6r veya honda cbr 600f almayı düşünüyorum ancak çok merak ettiğim bişey var . bakım masrafı ne kadar arkadaşım var 600rr var bakıma 1.300 verdim diyor içinde lastik değiştirdi o bide plakalığı kestirdi . normal bi bakım ne kadardır mesela yağ değişimi buji vs. ?şimdiden teşekkürler

sencaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr600f
    Alıntı muyi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    )) o ses sadece motosikleti kullanan a geliyor aynen bende de var o ses zannedersem su devirdayımıyla alakalı çünkü motor çalışmaz iken su borusunu sıkıp bıraktığımda aynı ses geliyor termostadın oralardan felan geliyor
    hmm... o sesi duyduğum an gaz açıyorum, yoksa canımı sıkıyor

boşa da çok rahat geçen makine iki günde ''N'' yi görmek için kan kusturuyor bana...

Levyedeki debriyaj ayarından olabileceğini düşündüm ama sorunu gideremedim. İnşallah balatalar değildir...

Motosikleti
    CBR 600 F di satıldı

boşa da çok rahat geçen makine iki günde ''N'' yi görmek için kan kusturuyor bana...

Levyedeki debriyaj ayarından olabileceğini düşündüm ama sorunu gideremedim. İnşallah balatalar değildir...
    balatadan olmasada balata saçları var cok yarım debraj yaparsan veya yapılmışsa o debraj saclarının arasında ki centiklerin arası daralıyor ve debraj taşında hareket edemiyor debraj da ayırmakta zorlanıyor bunun için ondan da kaynaklanabiliyor yani illaki balata bitmiş anlamına gelmiyor 2 senedir profesör oldum en ufak sesi en ufak arızayı araya araya buluyorum bir cok ustanın bulamadığı arıza kendim çözmüşümdür
    hele biri vardiki tam 500 tl boşuna boşuna gitti şu an kendim arıza yı tespit etmedikçe ustaya gitmem sanada tavsiyem bu olsun sor soruştur motosikletinin parçalarına dikkat et istanbulda yeni parçayı söküp eski parça takıyorlar sonra bozuldu deyip sana yenisini aldırıyorlar çok çok iyi bildiğin usta yoksa tabii

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:01 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:51 PM ----------

Alıntı ManAcrEzzer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar bende kawasaki zx-6r veya honda cbr 600f almayı düşünüyorum ancak çok merak ettiğim bişey var . bakım masrafı ne kadar arkadaşım var 600rr var bakıma 1.300 verdim diyor içinde lastik değiştirdi o bide plakalığı kestirdi . normal bi bakım ne kadardır mesela yağ değişimi buji vs. ?şimdiden teşekkürler
    özel bir tamircide yağ buji hava filtresi yağ filtresi
    yağ = 100 tl
    buji = 140 tl
    yağ fitresi 35 tl
    hava filtresi
    orjinal serviste 120 tl k%n performans 120 tl
    bunları değiştirmeye usta en fazla 50 tl el emeği alır
    buji 10000 de değişir hava filtresi 5000-10000 en azından ben öyle değiştiriyorum 2000 de yağ ve filtresi değişir

k&n hava filtresi taktırdım motosikletin sesi azaldı nasıl iştir anlamadım hiç de memnun kalmadım bundan sonra orjinalini taktıracağım

shell advance 15-50 yağ burada honda servisinde 15 tl 1 litresi cok mu ucuz acaba

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...

özel bir tamircide yağ buji hava filtresi yağ filtresi
    yağ = 100 tl
    buji = 140 tl
    yağ fitresi 35 tl
    hava filtresi
    orjinal serviste 120 tl k%n performans 120 tl
    bunları değiştirmeye usta en fazla 50 tl el emeği alır
    buji 10000 de değişir hava filtresi 5000-10000 en azından ben öyle değiştiriyorum 2000 de yağ ve filtresi değişir

k&n hava filtresi taktırdım motosikletin sesi azaldı nasıl iştir anlamadım hiç de memnun kalmadım bundan sonra orjinalini taktıracağım

shell advance 15-50 yağ burada honda servisinde 15 tl 1 litresi cok mu ucuz acaba

hocam yağ ve filtre değişim periyodu için 2000 az değil mi biraz? ben 4binde değiştiriyorum ki aslında yağın durumu çok rahat 5bin yapmaya müsait oluyo. ayda zaten 2bini rahat yapan benim gibi bi kullanıcı için kabus olur böyle bi periyod.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Motosikleti
    CBR 600 F di satıldı
    hocam yağ ve filtre değişim periyodu için 2000 az değil mi biraz? ben 4binde değiştiriyorum ki aslında yağın durumu çok rahat 5bin yapmaya müsait oluyo. ayda zaten 2bini rahat yapan benim gibi bi kullanıcı için kabus olur böyle bi periyod.
    vallaha hocam ne yalan söyliyim buradan okuduklarımın %90 ı 2000 diyor bende öyle değiştiriyorum yoksa bu konuda kesinlikle bir bilgim yok hani 4000 deseler çokta memnun olacam bıktım yağ değiştirmekten ))

Motosikleti
    cbr 600 f
    abiler şimdi ben f aldım önceki motorum hyo 250 idi biliyorum 600 lük makineye sorulmaz ama benzini hangidevirde daha dasarruflu kullanırım

Motosikleti
    CBR 600 F di satıldı
    Alıntı bluebox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abiler şimdi ben f aldım önceki motorum hyo 250 idi biliyorum 600 lük makineye sorulmaz ama benzini hangidevirde daha dasarruflu kullanırım
    ben 5000-6000 diyorum ))

Motosikleti
    cbr600f
    [QUOTE=muyi;1777287]
    hele biri vardiki tam 500 tl boşuna boşuna gitti şu an kendim arıza yı tespit etmedikçe ustaya gitmem sanada tavsiyem bu olsun sor soruştur motosikletinin parçalarına dikkat et istanbulda yeni parçayı söküp eski parça takıyorlar sonra bozuldu deyip sana yenisini aldırıyorlar çok çok iyi bildiğin usta yoksa tabii[COLOR="Silver"]

ancak servise gider belki biraz öpücük toplar ama kafası rahat olur

çok güzel ayırıyordu, yani twisterda da aynı sorun vardı illallah etmiştim. 1 gün içinde kas katı kesildi. Çok ilginç.500km oldu yağ süremedim ama sorunun kaynağı değildir heralde. Yine de yarın şişeyi yenilemem gerekiyor.

Motosikleti
    2000km yağ ve filitre için bana da az geldi ama bugün bir race formunda vatandaşın biri istanbuldan memleketine her gidişinde dönüşte yağ değiştiryomuş 600+600: 1200km de bir. yağı görseniz çamur gibidir diyor. ben shell advance kullanyodum gs 500 de 4500-5000km de bir değiştiriyordum ve tatminkardı.
    muyi kardeş, k&n filitreyi ne zaman değiştirmen gerekiyor? orjinal takıcaksın ya ;)

Alıntı ManAcrEzzer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı bakımları ben kendim yapsam:

Yağ : 70 TL (15W-50 Castrol)
    Yağ filtre : 35 TL K&N
    Hava filtre : 120 TL K&N (bir kereye mahsus)
    Bujiler : 120 TL Orjinal Honda buji

Toplam : 345 TL

Ön arka lastik ortalama : 850 TL

Lastikle beraber : 1200 TL

Yani normal sayılır bence arkadaşının ödediği mebla.

vallaha hocam ne yalan söyliyim buradan okuduklarımın %90 ı 2000 diyor bende öyle değiştiriyorum yoksa bu konuda kesinlikle bir bilgim yok hani 4000 deseler çokta memnun olacam bıktım yağ değiştirmekten ))
    Sen onu 4000 yap muyi
    2000 çok erken yahu, Çin mallarının bile o civarda değişiyor. Serviste bizim motorların yağ değişim periyodu 6000 olarak görünüyor, ona rağmen ben de 4000'de değiştiriyorum. Yağ filtresini de iki yağ değişiminde bir.

Alıntı bluebox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence de 5-6 bin devir ve 120'yi geçme.

Son zamanlarda bende de boşa geçiyor makine rahatça ama, kadranda N' yi zor görüyor bazen. Hatta ayaklığı açtığımda stop ediyor.

Bu arada bahsettiğin "tıkı tıkı" şeklindeki hafif ses bende de var, ben egzantrikten gelen ses olarak düşünüyordum onu bu zamana kadar hep ama, yanılıyor muyum acaba Muyi'nin bahsettiği gibi termostat taraflarından geliyor olabilir mi?

Motosikleti
    Hyosung Gt250r
    saolun arkadaşlar bilgi için

Motosikleti
    CBR 600 F di satıldı
    dreamdark bir gün granajı actığında veya sıkabiliosan su hortumlarını kalın olanını bir sık bırak tık sesini duyacaksın bana o ses yapıyor gibi geliyor aynı o sese benziyor 2000 den 4000 km ye cıkmak cok güzel bir duygu oldu benim için masraf yarı yarıya azaldı ))
    ama şöyle bir problem varki ben k&n kava filtresini takınca sanki ekzoz un sesi azaldı gibi geldi yada ben iyice alıştım motorun sesine sessizleşti gibi geliyor bana

Motosikleti
    cbr600f
    Bu arada bahsettiğin "tıkı tıkı" şeklindeki hafif ses bende de var, ben egzantrikten gelen ses olarak düşünüyordum onu bu zamana kadar hep ama, yanılıyor muyum acaba Muyi'nin bahsettiği gibi termostat taraflarından geliyor olabilir mi?

Eğer bendeki ile aynı ses ise kesinlikle egzantrk değil, çünkü yaklaşık 2000km kadar dinledim o sesi

Muyinin dediği olabilir çünkü egzantrikten gelen ses rutin oluyor, motorun ritmine uygun

Buarada benim vites sorunu debriyaj manetini kurcalaya kurcalaya düzeldi... ama ne kadar gider bilmiyorum. Yalnız sehpadayken vitese taktığımda debriyaja basılıyken yaptığı 10km hız hala sabit... Gerçi teker üstündeyken motoru hareketlendirecek kadar bir güç vermiyor ama yine de kafa kurcalıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:53 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:51 AM ----------

k&n kava filtresini takınca sanki ekzoz un sesi azaldı gibi geldi yada ben iyice alıştım motorun sesine sessizleşti gibi geliyor bana

fazladan ses olmasın da

gerçi senin de dediğin gibi sana öyle geliyor olabilir

dreamdark bir gün granajı actığında veya sıkabiliosan su hortumlarını kalın olanını bir sık bırak tık sesini duyacaksın bana o ses yapıyor gibi geliyor aynı o sese benziyor 2000 den 4000 km ye cıkmak cok güzel bir duygu oldu benim için masraf yarı yarıya azaldı ))
    ama şöyle bir problem varki ben k&n kava filtresini takınca sanki ekzoz un sesi azaldı gibi geldi yada ben iyice alıştım motorun sesine sessizleşti gibi geliyor bana
    İlk fırsatta deneyeceğim.

Aman hocam yaa, para mı dayanır 2000 km'de bir yağ değişimine, yazık vallahi

Bu arada, ben de K&N' yi ilk taktığımda aynısını hissettim. Demekki doğru farketmişim. Yani artık sanki egsozun değil de, motorun ciğerinin sesini biraz daha öne çıkardı gibi geliyor bana. Ama normal bence, hava girişi rahatladığından motorun sesi ön plana çıkıyor, hatta o emiş sesini bile duyar gibiyim sanki.

Eğer bendeki ile aynı ses ise kesinlikle egzantrk değil, çünkü yaklaşık 2000km kadar dinledim o sesi

Muyinin dediği olabilir çünkü egzantrikten gelen ses rutin oluyor, motorun ritmine uygun

Buarada benim vites sorunu debriyaj manetini kurcalaya kurcalaya düzeldi... ama ne kadar gider bilmiyorum. Yalnız sehpadayken vitese taktığımda debriyaja basılıyken yaptığı 10km hız hala sabit... Gerçi teker üstündeyken motoru hareketlendirecek kadar bir güç vermiyor ama yine de kafa kurcalıyor.
    Gerçi bendeki ses sürekli var ve çok düzenli-seri bir "tıkı tıkı" sesi, her devirde aynı düzende, hiçbir değişiklik yok. Ama dikkatli dinlemedikçe farkedilmiyor ve derinden geliyor. Servisteki eleman egzantriktendir, sorun olmaz demişti ama, bir gün bir araya gelince dinleriz bakalım.

Debriyajla ilgili telefonda da belirttiğim gibi, ayırmıyor sanki ama bu km'de de debriyaj balatasının bitmesi normal değil. Debriyaj telini ve debriyaj kolunu dibinden yağlayıp, sonrasında aynı şekilde manetten ayar yaparak dene bir de. Ama en sağlamı, yolun düştüğünde bir ustaya sor en iyisi.

Motosikleti
    cbr600f

Gerçi bendeki ses sürekli var ve çok düzenli-seri bir "tıkı tıkı" sesi, her devirde aynı düzende, hiçbir değişiklik yok. Ama dikkatli dinlemedikçe farkedilmiyor ve derinden geliyor. Servisteki eleman egzantriktendir, sorun olmaz demişti ama, bir gün bir araya gelince dinleriz bakalım.
    yüksek süratlere çıkmadığım sürece beni gayet güzel rahatsız ediyordu. motor ısınınca ses biraz azalıyordu ama dikkatli dinlemeye gerek yoktu. özellikle ilk çalıştırdığımda çok daha rahat duyuluyordu. Senin motor temiz bence, yoksa egzantrik katlanılamayacak kadar sinir bozucu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 30 kullanıcı var. (0 üye ve 30 misafir)

Bu Konudaki Etiketler