Uploaded with ImageShack.us
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
orjinalde hondanın her motorunda her şey stickerdır.
en basidi benim 2001 model motorum aşağıda fotoğrafı var
yan grenajın orj rengi mavidir
kafa grenajının devamındaki kırmızı ve beyaz şerit komple bir bütün olarak sticker
gri şerit sticker
honda ve cbr yazıları kafa grenajındaki PGM-FI yazısıda stickerdır
arka grenajdaki şerit 600F yazıları stickerdır
geçen sene kırmızı ve mavi renkleri artık iyice solmaya başladığından ötürü komple boyattım makinayı sticker olarak sadece honda yazıları ve yanlardaki cbr logoları var şu an
seneye de kısmetse komple grenajları 0 alıp yenileyip bu eskiyede farklı bir şeyler yaptırmayı planlıyorum
normalde suyu komple boşalttıysan motor bloğu içindeki dahil ( sakın çalıştırma çalıştırmadan da boşaltılabiliyor ) 3 lt civarında bir sıvı alıyor radyatör ve motor bloğunun içi dahil
rezerv 1 lt civarında alıyordu sanırım veya 300 cc onu hatırlamıyorum şu anda ama soğutma sıvısını saf bir şekilde koyma hiç bir zaman yani komple antifriz veya komple saf su
kitapçıkta %50 saf su %50 antifriz olarak önerir ama ben 2/3 antifriz 1/3 saf su olarak dolum yapıyorum ( antifriz karışım oranları genelde bunu önerir )
sıvıyıda direk saf bir şekilde koymama nedeni fizik ve kimyada karışımlarda donma noktası düşüp kaynama noktasının artmasından kaynaklıdır genel olarak
al bi tane sende kurtul o zaman artık (=
bende geçtiğimiz salı 23 nisandan faydalanıp uzun bir aradan sonra izin yaptım ve motorun yağ yağ filtresini değiştirdim hemen biliyorsun 1 seneye yakındır yatıyordu makina hemen hemen akşam 10da başladım gece 2 gibi bitti akü değişimi ıvır zıvır bakımları derken şimdi taş gibi
uzun bir aradan sonra yazmakta bi değişik geldi (=
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
Sayın forum üyeleri 2005 model 600 f için orjinal (sıfır ya da az kullanılmış) elcik ve topuz arıyorum satan / bilen var ise yardımlarını rica ederim.
Herkese hayırlı akşamlar, keyifli sürüşler dilerim.
ilkay hoşgeldin,
arkadaşlar bir sorum olacak arka frene basınca diplere doğru kavrıyor bunu biraz yukarı çekmek istiyorum yani boşluğu almak istiyorum bunu nerden yapıcam fren pedalının ittiği cıvata ,fren hidroliğini pompalayan pistonu itiyor ucunda civata var sıkmaya-gevşetmeye çalıştım ikisinide başaramadım oynamadı ordan değil sanırım,bu arada ayaklık braketini komple söktüm yoksa ulaşılmıyordu yarın akşam toplayacağım,, bilen varmı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:51 ----------
[IMG][/IMG]
yeşil ile gösterdiğim yerden mi olur bu ayar sarı ile gösterdiğimden mi?
Slm arkadaşlar herkese hayırlı geceler,Adana dan Selamlar...
arkadaslar 2011 ve sonrasi uretilen cbr 600f lerin flasor rolesinin kac pin oldugunu bilen var mi acaba? ebayde su sekil bir 4 pin honda led rolesi buldum acaba bu uyar mi? birde bunun 2 pin li olani var..
evet dediğim gibi bugün topladım sorunu da kendim çözmek durumunda kaldım resimde sarı ile gösterdiğim somunu sıkarak biraz daha yukarı kaydırdım pastan kaynaşmış zor açıldı,istediğim seviyeye getirdim biraz daha aşağıya indi pedal ama frenaj daha sağlıklı,tabi pedal aşağı inince fren müşürüde ayar gerektirdi onuda biraz gevşetip uzatınca oda halloldu. resimde ekliyorum yapacak olan olursa yardımcı olsun.
bu resimde görülen somunu sıkarak veya gevşeterek istediğiniz seviyeye getirebilirsiniz ama 1-2 diş çevirseniz bile yeterli oluyor,resimdeki kadar açık yapmadım bende gerek yok aklınızda olsun.
[IMG][/IMG]
buda son hali fren pedalında da biraz yamuluk vardı onuda düzelttim diye düşünüyorum birde siz bakın küçük şeylere çok takıyorum
[IMG][/IMG]
hafta sonu gezisinden bir kare
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
Arkadaşlar inşallah yarın bende aranıza katılıyorum bu gün yola cıkıyorum sehir dışında güzel bir f buldum : )
Arkadaşlar yakın tarihte Yunanistan'a tura gidicez
Haliyle ciddi bir bakım yapmak istiyorum
İhtiyacım olan parçalar da biraz fazla tutuyor acaba bana yardımcı olup akıl verebilecek misiniz?
* Ön iki disk ve balata takımı
* Arka disk ve balata takımı
* Zincir dişli seti
Orjinal parça da olabilir EBC de olabilir
Önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum
Teşekkürler
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. 98 model aldım. 25000 de daha. Sahibi yurt dışında yaşadığı için düşük kalmış km. Ben grenaj takozu arıyorum. Nerde bulurum. İyi forumlar
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)