Herkese selamlar
bugün zincirimi resimdeki ürünleri kullanarak temizledim ve sizlerle paylaşayım dedim:
1) grunge brush zincir ve dişli temizleme aparatı. 2) dupont degreaser yağ sökücü 3) dupont teflon zincir yağlayıcı
Daha önce; ipone zincir temizleme spreyi ile önce zincirdeki kiri akıtıp sonra yağlıyordum ama istediğim detaylı temizliği sağlayamıyordum ayrıca gene ipone zincir yağı sıktıktan sonra 1 saat bekletmeme rağmen etrafa yağ sıçrıyordu motoru sürünce.
Öncelikle şunu söyleyeyim 4500 km de ki motorumu ilk defa yıkadım yağmur da çamurda kullanmadığım için zaten kirli değildi sadece ıslak bez ile siliyordum yetiyordu. Şimdi bir kova suya çok az deterjan koyarak sünger ve vileda ile nazikçe teker etrafını çevresini radyatör alt taraf iç grenajları ve kenar köşeleri nazikçi köpükledim ve su döküp kuruladım. Plastikleri elcik ayna konsol ve grenajın büyük bölümünü nemli bez ile sildim. Bu kadar. Motorumu hiç bir zaman yıkamacıya götürmeyeceğim.
Daha sonra içerde ön arka sehpaya alıp ince kurulamadan sonra zincire geldik. Dupont degreaser yağ sökücünün ucuna taktığım çubuğu ile zinciri ve dişliyi hafifce 3 tur turladım.
15 dakika kadar kurumasını bekledim. Daha sonra grunge brush fırçasını zincire oturtarak 20-30 tur attım sanırım fırçayı tutup tekeri çevirmek suretiyle.
Minik minik bir çok toz kir döküldüğünü gördüm zincirden. Ipone sprey ile sadece yağ akıyordu. Motoru dediğim gibi hiç yağmurda toprakta sürmemiş olmama ve 500km de bir zincir spreyi sıkarak temizliyor olmama rağmen.
Özet olarak grunge brush ile yapılan zincir temizliğinden memnun kaldım pratik olduğunu düşünüyorum. Zinciri henüz yağlamadım yarın yağlayacağım.
Herkese iyi sürüşler